Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

u nas tez duzo ubranek dla chlopcow i to cudeniek mini garniturki od 1 miesiaca... albo takie ze spodenki eleganckie do tego biala koszula krawacik i kamizelka w krate te ubranka sa sliczne ale owszem dla dziewczynek wiecej.no ok ja troszke zmarzlam bo wracalam tramwajem od poloznej i zmoklam bo u nas pogoda jak pod psem wieje i pada brr wiec ja pod kocykiem z herbatka teraz i mam plan sie godzinke zdrzemnac:D

pies z M ida do weta na 15.30

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
no ja juz sie melduje po wizycie wiec tak bo to tylko polozna wiec bez USG sluchalam oczywiscie seduszka i polozna mowi ze malenstwo chyba bardzo intensywne zycie prowadzi bo tak jej serduszko bije oczywiscie ta kulke do podluchiwania skopala niemilosiernie :D mam troszeczke zanisko macice ale narazie niemam sie martwic bo mala sie obrucila w poprzech i to moze byc tym spowodowane ze sie rozciagla na boki ale jesli do nastepnej wizyty czyli 3 marca niepodniesie sie to USG i sprawdzimy co tam widac.moja lekka anemie utrzymuje sie na poziomie takim samym ani nie spada ani nie wzrasta ale jesli do nastepnej wizyty czyli 32 tyg ciazy niebedzie poprawy to dostane mocniejsze leki juz tabletki.cisnienie 100na50 czyli u mnie norma i waga w sumie przytylam 8 kg w calej ciazy :D polozna mowi ze to w sam raz,jak dociagne do 12 tak jak z Oliwia to mowi ze idealnie a jak troszke mniej to tez dobrze a co jeszcze no po badaniu przez macanie brzucha mowi ze mala rosnie,ale ja juz chce USG i ja zobaczyc:36_2_58: bo to jak lizanie cukierka przez papierek:36_2_58:
zadna frajda no ale serduszka bicie jak muzyka dla moich uszu:zwyrazami_milosci:

Mama2corun - Fajnie, ze mala rosnie. Swoja droga jak oni to potrafia wyczuc. Tez bym tak chciala umiec. Wtedy bym sie tak nie stresowala. MOj Maks tez lezal poprzecznie przez cala ciaze, ateraz mu sie odmienilo i sobie stoi z glowa do gory, maly lobuz!
Wczoraj tez sluchalam serducha mojej dziecicnki. Masz racje. To melodia dla uszu. Az mnie w gardle sciskalo ze wzruszenia, ale ostatecznie postanowilam nie plakac !!!!
I Maly tak samo jak Ola tak podczas tego sluchania kopal w aparat, ze az mi brzuch podskakiwal i wtedy tak dudnilo smiesznie w tym aparacie :-)

mama2
u mnie słoneczko swieci zaraz ide na sacer z corka . Jak to jest dziewczyny ze przytyłam 6 kg , niby nie duzo a czuje juz ze dupsko mi urosło i nogi....to ile by trzeba bylo przybrac zeby samemu w sobie nie tyc..a moze to niemozliwe ?

Wydaje mi sie, ze w ciazy w ogole figura sie zmienia jakos dziwnie. Samej krwi tyle przybywa, poza tym woda itd. U mnie jeszcze biust. 2 rozmiary robi swoje!

Ja mam jeszcze pytanie z tych mało przyjemnych - wydzielinowych :8_2_96:
Czy ta siara (swoją drogą ciekawe skąd się takie nazwy biorą) wypływająca z piersi zawsze jest bezbarwna? Bo dzisiaj zaobserwowałam coś co miało barwę delikatnie pomarańczową. I teraz nie wiem czy to jest to co powinno, czy coś dziwnego się zaczyna z moimi cycami dziać. Dobrze, że jutro wizyta u lekarza :36_19_3:

mama2corun
u nas tez duzo ubranek dla chlopcow i to cudeniek mini garniturki od 1 miesiaca... albo takie ze spodenki eleganckie do tego biala koszula krawacik i kamizelka w krate te ubranka sa sliczne ale owszem dla dziewczynek wiecej.no ok ja troszke zmarzlam bo wracalam tramwajem od poloznej i zmoklam bo u nas pogoda jak pod psem wieje i pada brr wiec ja pod kocykiem z herbatka teraz i mam plan sie godzinke zdrzemnac:D

pies z M ida do weta na 15.30

mama2corun to wygrzewaj się teraz porządnie, żeby Cię jakieś choróbsko nie złapało.

mama2corun
USG tak w marcu bo 3 dostane skierowanie zadzwonie sie umowic i pewnie kolo10 marca bedzie.no bo tu na USG sie osobno jezdzi do kliniki gdzie tylko USG robia.i niema tak ze co wizyte :(
ja tez mysle ze z ta macica to wszystko sie wyjasni nieprzejmuje sie tylko mam nadzieje ze Ola z powrotem glowa w dol fiknie.rozmawialam z polozna o porodzie co i jak no i mowie ze boje sie boli tych skurczowych bo przy Oliwi doprowadzily mnie na skraj wyczerpania,a ona mowi ze to dlatego ze dostalam kroplowke na przyspieszenie i ze tu jest tak ze jesli dostalabym taka kroplowke to odrazu znieczulenie tez ze tu jednak troche inaczej wyglada ze bardziej staraja sie naturalnie przyspieszac porod anizeli farmakologicznie.bo jak ponoc dostaje sie kroplowke to ten czas skurczy jest sztuczny a jak organizm sam dochodzi do skurczy to ze i ten prog bolowy jakby wzrasta wraz z bolem czyli w efekcie koncowym bol niejest tak bardzo odczuwalny.

Moja kolezanka rodzila dwa razy naturalnie, przy czym 1-szy raz bez kroplowki, drugi z. Powiedziala, ze dostala po tej kroplowce takich skurczy silnych, ze jej organizm szoku dostal z bolu i nie umiala przec bidulka. Musiel doslownie z niej dziecko wyciskac, naciskali na brzuch i takie tam horrory!

Daffodil
Czy ta siara (swoją drogą ciekawe skąd się takie nazwy biorą) wypływająca z piersi zawsze jest bezbarwna? Bo dzisiaj zaobserwowałam coś co miało barwę delikatnie pomarańczową. I teraz nie wiem czy to jest to co powinno, czy coś dziwnego się zaczyna z moimi cycami dziać. Dobrze, że jutro wizyta u lekarza :36_19_3:

HI. hi! Mysle, ze stad ta nazwa. Siarka tez jest taka pomaranczowo-zoltawa!
Sama nie mam tych wyciekow.
Gdzies czytalam ze to przezroczasty plyn o zoltawym zabarwieniu. Wszystko ok, mysle.

Daffodil
gunia43
Cyuje:
Od połowy ciąży z piersi może wyciekać niewielka ilość wydzieliny o zabarwieniu przeźroczystym bądź żółtawym. Jest to tzw. siara, czyli pierwsze mleko.

Gunia dziękuję bardzo. Uspokoiłam się, bo już oczami wyobraźni widziałam jakąś paskudną torbiel albo coś w tym stylu :)
Daffodil - widzisz. Wszystko w mormie! Teraz sie mozesz relaksowac :-) My przyszle mamy mamy wybujala wyobraznie. Tez na to cierpie!

Ja ide i skoncze sprzatac syf w kuchni. OJ! Splacimy komputer i meble i nastepny zakup tobedzie zmywarka do naczyn! Nie nawidze zmywac, zwlaszcza, z mam jednokomorowy zlew. Brrr!

gunia43
Daffodil
gunia43
Cyuje:
Od połowy ciąży z piersi może wyciekać niewielka ilość wydzieliny o zabarwieniu przeźroczystym bądź żółtawym. Jest to tzw. siara, czyli pierwsze mleko.

Gunia dziękuję bardzo. Uspokoiłam się, bo już oczami wyobraźni widziałam jakąś paskudną torbiel albo coś w tym stylu :)
Daffodil - widzisz. Wszystko w mormie! Teraz sie mozesz relaksowac :-) My przyszle mamy mamy wybujala wyobraznie. Tez na to cierpie!

Ja ide i skoncze sprzatac syf w kuchni. OJ! Splacimy komputer i meble i nastepny zakup tobedzie zmywarka do naczyn! Nie nawidze zmywac, zwlaszcza, z mam jednokomorowy zlew. Brrr!

Jak kiedyś w dalekiej przyszłości będziemy meblować swoje mieszkanie, to zmywarka będzie pierwszym zakupem. Moi rodzice mają, są zadowoleni, bo po pierwsze oszczędność czasu, a po drugie ogromna oszczędność wody. Po paru miesiącach zauważyli gigantyczną różnicę.

gunia43
lutka
mama2cór no do tej pory to mówiąc o lizaniu cukierka przez papierek miałam inne skojarzenia, al eto tez jest dobre :)

A to USG to kiedy w końcu mieć? W marcu?
HI, HI. Milosc francuska w prezerwatywie?

dokładnie :D

Daffodil

Daffodil u mnie wydziela sie wlasnie taka zoltawo-zlota :) bez obaw, wszystko ok :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Daffodil

Daffodil u mnie wydziela sie wlasnie taka zoltawo-zlota :) bez obaw, wszystko ok :)

a aj ostatnio duszę i duszę i nawet kropelki nie ma :) oczywiscie wiem, ze samo ma wypłynąć, ale wolałam sprawdzić :D

lutka
pat-k
Daffodil

a aj ostatnio duszę i duszę i nawet kropelki nie ma :) oczywiscie wiem, ze samo ma wypłynąć, ale wolałam sprawdzić :D

Lutka nic tam nie dus! Ale wymyslilas... :8_2_96: Siara sama sie pojawi w swoim czasie, a teraz to tylko sobie oksytocyne we krwi podniesiesz ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

byl M zabral psa do weta no ciekawe co z nim...
a wiecie ze ja dopiero przestaraszylam sie ze cos z nim nietak jak w nocy stwierdzilam ze niechrapie tylko cicho spi...bo wymioty akurat u niego z byle powodu wkoncu francuski piesek (no oczywiscie troche za czesto) ale on tak pobiega zmeczy sie i juz haftuje wypije za duzo wody i to samo,ale jak dzis w nocy nieslyszalam traktora to mowie naprawde cos mu jest....
bo on ma naprawde w swoich genach cos ze swinki...bez zartow noo ale juz za jakas godz bedzie wiadomo co mu jest.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

pat-k
lutka
pat-k

Lutka nic tam nie dus! Ale wymyslilas... :8_2_96: Siara sama sie pojawi w swoim czasie, a teraz to tylko sobie oksytocyne we krwi podniesiesz ;)

no wiem,ale nie zaszkodzi sprawdzić ;D