Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Ewciaa
Daffodil

To prawda :) Ale ja tam uważam, że czasem się trzeba dać trochę porozpieszczać :)

też bym tak chciała czasami :)

a co stoi na przeszkodzie? pamiętaj, czego sobie teraz nie wywalczymy, nigdy nie dostaniemy bo z czasem moze być tylko gorzej.

mój maż się wstydzi moich rodziców, nie wstanie rano i nie zrobi, może kiedy się doczekam

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
lutka
Ewciaa

też bym tak chciała czasami :)

a co stoi na przeszkodzie? pamiętaj, czego sobie teraz nie wywalczymy, nigdy nie dostaniemy bo z czasem moze być tylko gorzej.

mój maż się wstydzi moich rodziców, nie wstanie rano i nie zrobi, może kiedy się doczekam

no tak, sama wiem jakie to krępujące mieszkac z teściami, nawet najlepszymi. Z czasem przywyknie :)

mama2corun
gunia43
mama2corun
�wietne torby m�odzieşowe !!!!!!!!!!!! (537991357) - Aukcje internetowe Allegro
ja uzywalam przy Oliwi podobna torbe tylko troszke wieksza i w srodku miala 3 przegrudki na klapce kieszonke na zewnatsz z tylu kieszonke i pod klapka jeszcze 2 kieszonki jedna pasowala na tel druga na butle:Dale teraz bede miala w kaplecie z wozkiem

A co z wkladami poporodowymi. Masz juz? Ja mam z tym problem, bo nigdzie, choc szukalam, nie znalazlam. Poszukalabym na necie ale nie wiem , za Chiny jak to sie po niemiecku nazywa. W slowniku nie ma. A jak to jest po holendersku. Moze podobnie. Albo na opakowaniu pisze tez po niemiecku.

no wlasnie jeszcze niemam ale ja zrobie tak moj brat jedzie do PL wiec jak tu nieznajde nic podobnego to poprosze siostre zeby mi kupila poprostu pieluchy jednorazowe bella dla dzieci one wygladaja jak mega podpaski ze 2-3 opakowania a potem no to juz podpaski najpierw XL potem stopniowo mniejsze.a Ty kochana tez jak jeszcze Ci brakuje rzeczy popros kogos z rodziny zeby kupil i wyslal przewoznikiem przewoznik to 20 euro do Holandi a mozna ogromna pake przekazac:D
Oj, Ewciaa! To u Ciebie odmiana! Brawo. Mala sie postarala!

mama2corun - tak wiem, ze paczka mozna. Ale ja potzebuje tylko wklady wiec sie nie oplaca. Ale tak sobie mysle, ze jak moja siostra przyjedzie 27 kwietnia to moze mi wtedy przywiezie. Tylko, czy to nie bedzie za pozno. MOze sie tak okazac :-)
A props wkladow to wlasnie mi moja sasiadka powiedziala, ze wziela sobie pozyczyla ;-) kilka ze szpitala i bylo ok :-)

lutka
Ewciaa
lutka

no tak, sama wiem jakie to krępujące mieszkac z teściami, nawet najlepszymi. Z czasem przywyknie :)

już mineło pół roku mam nadzieję że w końcu mu przejdzie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
gunia43
A ja czekam na meza. Bedzie dzisiaj dopiero ok. 13-tej, bo musi byc dzis w pracy od rana. I tak czekajac popijam soczek z marchewki, jabluszka, selera i ananasa. Pycha normalnie! Wlasnorecznie robilam :-) :ok:Chcecie?

pewnie, Gunia a jak Twoja hemoglobina? moze czasem wtryń sobie buraka jeszcze.
Kurcze, tak myslalam, ale tu burakow jak na lekarstwo. Niemcy tak nie jedza. Barszzczu nie znaja i w ogole. A ak sa to 4 buraki jakies 2,99 euro kosztuja. Ale wspomagam sie surowka z buraczkow, kupilam u Polaka. Pycha!

gunia43
mama2corun
gunia43

A co z wkladami poporodowymi. Masz juz? Ja mam z tym problem, bo nigdzie, choc szukalam, nie znalazlam. Poszukalabym na necie ale nie wiem , za Chiny jak to sie po niemiecku nazywa. W slowniku nie ma. A jak to jest po holendersku. Moze podobnie. Albo na opakowaniu pisze tez po niemiecku.

no wlasnie jeszcze niemam ale ja zrobie tak moj brat jedzie do PL wiec jak tu nieznajde nic podobnego to poprosze siostre zeby mi kupila poprostu pieluchy jednorazowe bella dla dzieci one wygladaja jak mega podpaski ze 2-3 opakowania a potem no to juz podpaski najpierw XL potem stopniowo mniejsze.a Ty kochana tez jak jeszcze Ci brakuje rzeczy popros kogos z rodziny zeby kupil i wyslal przewoznikiem przewoznik to 20 euro do Holandi a mozna ogromna pake przekazac:D

mama2corun - tak wiem, ze paczka mozna. Ale ja potzebuje tylko wklady wiec sie nie oplaca. Ale tak sobie mysle, ze jak moja siostra przyjedzie 27 kwietnia to moze mi wtedy przywiezie. Tylko, czy to nie bedzie za pozno. MOze sie tak okazac :-)
A props wkladow to wlasnie mi moja sasiadka powiedziala, ze wziela sobie pozyczyla ;-) kilka ze szpitala i bylo ok :-)

Jeśli podczas pobytu w szpitalu można szpitalnych używać, to nie ma problemu. Zawsze jak Cię wypiszą, to możesz przejść na zwykłe podpaski, które z pewnością są wygodniejsze i co najważniejsze można je do bielizny przykleić!!

Ewciaa
gunia43
A ja czekam na meza. Bedzie dzisiaj dopiero ok. 13-tej, bo musi byc dzis w pracy od rana. I tak czekajac popijam soczek z marchewki, jabluszka, selera i ananasa. Pycha normalnie! Wlasnorecznie robilam :-) :ok:Chcecie?

bardzo chętnie skosztuje nie ma jak robiony bo kupne to juz przepiły mi się, mąż włąśnie idzie po multiwitamine dla mnie z jupi
No, czyli z tym rozpieszczeniem to nie jest tak zle :-)

Ewciaa
lutka
Ewciaa

już mineło pół roku mam nadzieję że w końcu mu przejdzie

mieszkalam rok z teściową, nawet jak Misiek był miesiąc w pracy i mimo tego ze to rewelacyjna, ciepla i kochana kobieta,to w kuchni wolę do tej pory sama przygotowywac sobie śnaidanie :) jak jesteśmy w Krakowie.

mama2corun
moj M to 2 lewe rece do robienia jedzenia jeszcze jakas kanapke czasem mi zrobi ale on daje kilo masla i mi to niebardzo pasuje...ale czasem sie postara,ale ja niewiem ale czesciej to ja wole robic nam rodzinne sniadanka jakos mi dobrze z tym

Co do gotowania to u mojego M. też kiepsko. Ale za to kanapki robi dużo lepszy niż gdybym sama zrobiła. Śliczne, kolorowe, mnie to się takich nie chce :)

mama2corun
Gunia patrz kolyska koszule so spania mega podpaski i inne rzeczy ktore sa tansze badz poprostu niemozesz w Niemczech znalesc za 20 euro moga Ci przekazac moze sie oplaci?

mama2corun - Wiem - juz tak kombinowalam ale kolyske juz moj M przywiozl autobusem. Koszule tylko jedna jeszcze potrzebuje i te wklady. Jeszcze sie zastnowie. Moze rozek i posciel w Polsce kupie. Dziekiuje, moja Ty doradczyni :-)

Daffodil
gunia43
mama2corun

Jeśli podczas pobytu w szpitalu można szpitalnych używać, to nie ma problemu. Zawsze jak Cię wypiszą, to możesz przejść na zwykłe podpaski, które z pewnością są wygodniejsze i co najważniejsze można je do bielizny przykleić!!
Wiec moja sasiadka powiedziala ze w tym szpitalu, gdzie ja bede to koszule do rodzenia daja, dziecko tez przez te szpitalne dni sami ubieraja w szpitalne ciuszki, wklady tez sa na korytarzu i kazdy co potrzebuje to sobie moze wziasc. Pelna kutura. Wiedzialam, ze tu dobrze, ale ze az tak. Najwyzej wezme sobie pare wkladow schowam do domu, jesli w sklepach nie ma i tyle.

Daffodil
mama2corun
moj M to 2 lewe rece do robienia jedzenia jeszcze jakas kanapke czasem mi zrobi ale on daje kilo masla i mi to niebardzo pasuje...ale czasem sie postara,ale ja niewiem ale czesciej to ja wole robic nam rodzinne sniadanka jakos mi dobrze z tym

Co do gotowania to u mojego M. też kiepsko. Ale za to kanapki robi dużo lepszy niż gdybym sama zrobiła. Śliczne, kolorowe, mnie to się takich nie chce :)
To jak u mnie. Moj bardzo czasem bardzo chce sie wykazac, ale najlepiej mu wychodzi jajecznica i przygotowywanie sniadan sobotnio-niedzielnych. Nie pozwala mi wtedy wstac z lozka.
Reszty jego kulinarnych popisow chyba bym nie zjadla :-) Raz probowalam omleta i byl jak ... kamien. NO ale jemu smakuje!

gunia43
Daffodil
gunia43

Wiec moja sasiadka powiedziala ze w tym szpitalu, gdzie ja bede to koszule do rodzenia daja, dziecko tez przez te szpitalne dni sami ubieraja w szpitalne ciuszki, wklady tez sa na korytarzu i kazdy co potrzebuje to sobie moze wziasc. Pelna kutura. Wiedzialam, ze tu dobrze, ale ze az tak. Najwyzej wezme sobie pare wkladow schowam do domu, jesli w sklepach nie ma i tyle.

Fajne rozwiązanie, jeśli zapewniają wszystko. Jedna torba mniej do zabrania, ewentualnie tylko swoje osobiste kosmetyki itp. Poza tym nie zawracasz sobie głowy praniem, jak się coś ubrudzi.