Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
lutka
eeee nie, suwaki liczą od dnia zapłodnienia, ciąża trwa ok 266 dni (od zapłodnienia) i suwaki tak liczą. W ma jak mama podane są trymestry, i jak generalnie jest to liczone.

wszystkie suwaki licza od dnia ostatniej miesiaczki

No mnie też się tak wydaje, bo mój lekarz też liczy w ten sposób i co do dnia zgadza się to z moim suwaczkiem.

pat-k
Katja mysle, ze wszystkie beczalysmy czaytajac Twoje wieczorne posty i z ulgi, ze wszystko ok i ze wzruszenia. Zadnej z majowych mam ani jej malenstwu nic sie nie stanie!!! Wszystkie urodzimy sczesliwie zdrowe bobasy! Moj maz mowi, ze ja czarownica jestem i jak w cos mocno wierze to tak jest :36_6_6:

hi, hi. W Hagen sniegu jak na lekarstwo, takze to nie moj problöem. No... chyba zebym sie gdzies wybrala. Do jakichs Wloch na narty na przyklad :-)
A tak serio to jest jeszcze wersja 3 i 4 kolowa klasyczna. I to 100 euro tansza. Zobaczymy. Najpierw zobacze w sklepie na zywo a potem bede zamawiac. W necie duzo taniej!

Daffodil
mama2
lutka
eeee nie, suwaki liczą od dnia zapłodnienia, ciąża trwa ok 266 dni (od zapłodnienia) i suwaki tak liczą. W ma jak mama podane są trymestry, i jak generalnie jest to liczone.

No mnie też się tak wydaje, bo mój lekarz też liczy w ten sposób i co do dnia zgadza się to z moim suwaczkiem.

no dobra, ale generując suwak wstawia się datę porodu a tę ustala lekarz na podstawie rozwoju ciąży a nie daty ostatniej miesiączki. Bo wiadomo ze owulację ma się różnie, jedne mają w 8 dniu cyklu inne w 14 jeszcze inne w 20. JA tak to rozumiem

lutka

Lutka, nie wiem jak reszta suwaczkow, ale moj liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Daffodil
mama2

no dobra, ale generując suwak wstawia się datę porodu a tę ustala lekarz na podstawie rozwoju ciąży a nie daty ostatniej miesiączki. Bo wiadomo ze owulację ma się różnie, jedne mają w 8 dniu cyklu inne w 14 jeszcze inne w 20. JA tak to rozumiem

Mój lekarz datę porodu też obliczył na podstawie ostatniego dnia miesiączki. Nie wiem, może dlatego, że cykle mam 28 dniowe.

lutka
Daffodil
mama2

Lutka moj lekarz tez obliczyl porod na podstawie ostatniej miesiaczki ale ja tez mam cykle 26 , 28 dniowe ty mowilas ze masz dłuzsze to pewnie dlatego

no własnie i na tej podstawie twierdzę ze suwaki pokazują datę od zapłodnienia. Moje było później więc suwak jest starszy. Bo w nim wpisuje się datę porodu którą ustala lekarz na podstawie badania i rozmowy z pacjentką. no ale niewazne. Najważniejsze że studniówek czas trwa!!! bo te kilka dni róznicy nie robi ;)

isabela
hej dziewczeta :)
Wlasnie wrocilam od lekarza. Wszystko ok, cisnienie, mocz blebleble
Mala skopala go porzadnie przy badaniu. Facet 2x pytal mnie czy ja napewno jestem w 26 tygodniu bo mam baaaaardzo dlugie dzieciatko :) waga standard ponad kilogram, ale ma az 37 cm dlugosci. Pewnie dlatego tak sie wyciaga ;) Dlatego smial sie, ze dluga i chuda ;)
Serce bilo szybciutko - "bo nie spi" tak stwiedzil... Ona chyba nigdy nie spi, ostatnio non-stop kopie ;)

Ogladalam Wasze wozki, zachwycil mnie ten firmy Leviroo, ale nie cierpie czarnego koloru dla dziecka.

gratuluje dobrychh wieści, zuch dziewczyna :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

:mylove:

katja79
CZesc kochane melduje sie w domciu wlasnie wrócilismy jestem tak zmeczona ze padam na twarz ale ciesze sie ze z Majeczka wszystko dobrze, a reszte jakos zniose

a ja zaraz po tym jak napisalam dzis na naszym forum poprostu zwinelam sie z bólu wiec zadzwonilam po meza i pognalismy do szpitala... zreszta jak radzilyscie no i niestety nie udalo sie ustalic przyczyny dostalam torbe leków zastrzyk w tylek i jest juz lepiej chociaz niestety ciagle troszke mnie boli ale mam lezec przyjmowac leki i byc dobrej mysli

Byly jeszcze dwie dziewczyny w takiej sytuacji jak ja podobno czesto sie zdarzaja takie bóle na tym etapie ciazy

Bylo tez mnóstwo kobiet do porodu takie bidulki wystraszone a ich mezowie jeszcze bardziej strasznie mi bylo ich zal a z drugiej strony tez bym chciala zeby juz byl maj...i zebysmy mialy swoje kruszynki obok siebie.

A Wy jestescie przekochane jak dostalam smska od Daffodil to az mi cos w gardle scisnelo buziaki wielkie:36_3_15::36_3_15::36_3_15: a do Lutki telefonu nie zdazylam zapisac teraz zobaczylam ze mi przyslala ale chyba mnie juz wtedy zaczelo bolec.

katja najważniejsze ze wszytsko jest dobrze z Tobą i Mają

Witam mamuśki:)
stres mnie tak zjada ze nie jestem wstanie się nad niczym skoncentrować, mam tylko prośbę
trzymajcie kciuki bo jutro idę do lekarza i zobaczymy co z tymi wynikami.........
oby było bez antybiotyku, ale boje się bo tak mi brzuch twardnieje jak kamień i wczoraj dostałam takiego skurczu ze aż sie popłakałam a mój M dar się na mnie ze nie chce do szpital jechać ........
tylko ze myśl o szpitalu mnie przeraża

no ale staram sie o tym nie myśleć:36_2_49:

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

lutka
Ewciaaa podjęliście jakąś decyzję w sprawie mieszkania?

Dziewczyny wracając do wagi. Przeciez wszystko też zalezy od wzrostu. Ja mam 160 więc to 8 kg to sporo jak na taki wzrost. mama ma 175 i tylko 5,5 kg.

jesli chodzi o wzrost to ja mam jakieś 170m, mąż 180

a jesli chodzi o mieszkanie to raczej nic z tego :36_1_10: juz pisze dlaczego: a więc nie będe mieć płatnego maciezyńskiego :36_1_10::36_1_10: nie chciałam prosić dyrektora bo napewno by mi nie dał a nie chciałam pogarszać sprawy, prcuje w szkole i nie ma tu wolnych etatów a wszytsko jest zależne od urządu miasta- burmistrza nie odmniego, planuje z lekarzem się umówić i plaować do 6 miesięcy po porodzie również, jak się zgodzi, a jesli się nie zgodzi to lipa całkowita i kasy nie będziemy mieć przez 4 miesiące tylko wypłate męża więc z mieszkania napeewno nici bo nawet na opłaty nie straczy a jeszcze dzidzia:36_1_10: więc to tak w skrócie lipa:36_1_10: ale jakoś damy rade MUSIMY

elwira
Witam mamuśki:)
stres mnie tak zjada ze nie jestem wstanie się nad niczym skoncentrować, mam tylko prośbę
trzymajcie kciuki bo jutro idę do lekarza i zobaczymy co z tymi wynikami.........
oby było bez antybiotyku, ale boje się bo tak mi brzuch twardnieje jak kamień i wczoraj dostałam takiego skurczu ze aż sie popłakałam a mój M dar się na mnie ze nie chce do szpital jechać ........
tylko ze myśl o szpitalu mnie przeraża

no ale staram sie o tym nie myśleć:36_2_49:

Elwira kciuki oczywiście będą. Tylko napisz nam od razu co i jak. A następnym razem nie wygłupiaj się, tylko słuchaj męża!