Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
A ja wczoraj w nocy czulam ruchy bardzo leciutko, a dzisiaj opd rana totalnie nic.
Oj, bedzie mi dzisiaj ciezko!!!!:le:

Nie martw sie kochana u Ciebie to cisza przed burza napewno:36_3_15: ale wierze Ci ze sie martwisz bo to tak jest ze jak porzadnie czujemy malenstwa to mamay poczucie ze jest w porzadku a przeciwnym razie zaraz sie schizy w glowie rodza.

w takich sytuacjach pewnie wszystkie zazdroszcza mamie2

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2 - Ty to masz najlepiej z nas wszystkich. Ja wole zeby mnie rabal po zebrach moj Maks, niz cicho siedzial. Widac tak to juz musi byc. A jeszcze nie tak dawno to Ty sie martwilas i mysmy Cie upakajaly....
Ale jak mojemu synkowi ten spokoj sie przelozy na zycie pozaplodowe ;-) to nie bede narzekac, jesli bedzie ladnie spal i mamusi tez pozwalal :-)

Podobno o systematyczności można mówić około i po 30 tc. Tak się zastanawiałam wczoraj: skoro czasem dzieciaki kopią po zebrach tzn ze muszą być odwrócone głową w dół. Czy to znaczy że prz położeniu pośladkowym można nigdy nie odczuć bolesnego rąbnięcia w żebro?

Dziewczyny najwazniejszy jest spokój:) przeciez przed nami jeszcze około 12 tygodni intensywnego rośnięcia naszych dzieci. Wszystko przed nami. Jeszcze będziemy narzekać na kopniaki.
Moze ta intensywnośc ruchów niektórych dzieci związana jest z tym, ze i u mamy i u isabeli nie są to pierwsze ciąze. Macice sa bardziej elastyczne i wrażliwe, co?

gunia43
A ja wczoraj w nocy czulam ruchy bardzo leciutko, a dzisiaj opd rana totalnie nic.
Oj, bedzie mi dzisiaj ciezko!!!!:le:

Lutka - Mnie sie wydaje ze 24 plus jakies tam dni to jest 25 tydzien - tak wynika z twojego suwaczka.
A Ty liczysz nie z suwaczka?
To ja w takim razie w ktorym tygiodniu jestem. W 27 czy 28? Bo wedlug mnie jak mam 26 tygodni skonczone i 2 dni na plus to jestem w 27. Chyba, ze czegos tutaj nie rozumiem.

A tak poza tym to wrocilam do starego suwaczka, bo stery najlepszy!
Teraz znow zniknely nasze glittery!

lutka
Podobno o systematyczności można mówić około i po 30 tc. Tak się zastanawiałam wczoraj: skoro czasem dzieciaki kopią po zebrach tzn ze muszą być odwrócone głową w dół. Czy to znaczy że prz położeniu pośladkowym można nigdy nie odczuć bolesnego rąbnięcia w żebro?

Lutka - moj Maksio ostatnio na USG lezal posladkami w dol, ale ne tak zwiniety tylko poprzecznie - jakby w hamaku sie rozlozyl w takie rozciagniete V. Glowke mial po prawej stronie, pupe na dole a nozki po lewej. I wtedy czulam ruchy po bokach najbardziej i zdarzylo sie, ze w okolicach zeber tez.

Nie, nie, nieliczę z suwaczka. Liczę tak jak moja lekarka i książki czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. SUwak pokazuje co pokazuje, bo mam dłuższe cykle niż standardowo. DLatego mimo, że okres miałam wczesniej niż mama2 to ciążę mam młodszą, bo do zapłodnienia doszło później.

gunia43
Lutka - moj Maksio ostatnio na USG lezal posladkami w dol, ale ne tak zwiniety tylko poprzecznie - jakby w hamaku sie rozlozyl w takie rozciagniete V. Glowke mial po prawej stronie, pupe na dole a nozki po lewej. I wtedy czulam ruchy po bokach najbardziej i zdarzylo sie, ze w okolicach zeber tez.

oj to mój kopie raczej po bokach, czasem nad pępkiem czasem zupelnie nisko. Wierci się :)

a co do kopniakow...
Kazda ciaza u mnie wygladala inaczej. Pierwsza corka ugniatala mi watrobe. Straszny bol, bardzo mocno kopala, az mi sie plamy watrobowe porobily na twarzy, na poczatku myslalam, ze to taka "uroda" ciazy, ale lekarz mi powiedzial, ze to przez ucisk na watrobe. Mlodsza corka byla zwinieta w kuleczke cala ciaze i ruchy byly bardzo delikatne. Najmlodsza od poczatku szaleje i strasznie kopie. Lezy w calym podbrzuszu dolna czescia ciala, a glowe ma nad pepkiem, czasami tak sie wyciaga, ze caly brzuch mam znieksztalcony. Takze wydaje mi sie, ze nasze ruchy sa tez glownie zalezne od tego jak nasze maluszki sie uloza w naszych brzuchach.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Aha! To teraz juz kapuje! A mi lekarz mierzy tak jak na suwaku. Ale to dlatego, ze wpisal mi standartwo cykl 28 dni. A u mnie to tez trudno inaczej wyliczyc, bo cykle mam zupelnie nieregularne od 25 do 32 dni wiec badz tu madry!!! Mam nadzieje tylko, ze Maksio sie raczej pospieszy niz spozni! Generalnie - wszystko sie moze zadrzyc :-)

Czy którejś mamie udało się podsłuchać serducho słuchawkami albo jakimś innym sprzętem? Bo ja co jakiś czas próbuje i nic. Słyszę różne dziwne odgłosy ale nic, co przypominałoby bicie serca. Poza tym moje dziecko coś nie za bardzo lubi takie eksperymenty, bo jak tylko trochę mocniej słuchawkę przyłożę do brzucha, to zaliczam mega kopniaka :smile_jump: