Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
katja jak tam dziś maja?? bo u mnie spokój i cisza ani jednego kopniaka od rana aż zaczynam się martwić, wczoraj Ci pisałam żebyś się nie matriwiła a od rana chodze jak ztruta i :36_2_52:

dziewczyny, ja tez pytalam o to lekarza. Tosia wierci sie poki co codziennie, ale z rozna intensywnoscia. lekarz twierdzi, ze mamy w brzuchu malego czlowieczka, ktory nie codziennie ma przebojowy humor i sa dni kiedy musi sobie possac palucha i porozmyslac :)
Ja jednak mysle, ze lepiej byc wyczulonym i wsluchiwac sie w siebie z przesada niz cos przeoczyc.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

ja juz w domku:36_7_8::36_7_8::36_7_8:i przede mna 3 dni wolnego:36_7_8::36_7_8:

wlasnie mowilam mezowi ze ja juz glowy do pracy nie mam , mysle tylko o dziecku, siedzialabym non stop na allegro,kupowała i gadała z wami na forum:36_3_13:

a własnie zajrzałam do hutrowni "wszystko dla dziecka" i powiem wam ze cen na allegro nic nie przebije. Był materac do łózeczka ale albo dziadowski za 30zł albo super z atestamiza 120zł:36_2_13:

co do ruchów to wam bardzo wspołczuje bo wiem jak ja sie z tym meczyłam , prawie depresji sie nabawilam, teraz zrobił sie hiperaktywny dzis nawet pod zebrami go juz czułam:36_2_13: Moze i z waszymi dzidziam tak bedzie. Tego wam zycze:36_3_13::36_3_13::36_3_13::angel_star:

katja79
Ewciu u mnie tez baaardzo spokojnie troche sie krecila rano ale bez kopniaków jeszcze troche i osiwieje przez te jej ciche dni... wczoraj nawet jak porzadnie pojadlam slodkosci myslac ze ja to rozbudzi a tu guzik...ostatnio jak rozmawialam z tym swoim kolega lekarzem to mi tlumaczyl ze niestety to jest zmora ciezarnych ze nawet jesli sie nic nie dzieje i teoretycznie ciaza przebiega ksiazkowo to i tak zawsze kobiety schizuja ze wzgledu na te czasami mniej odczuwane ruchy...wczoraj tez pytalam swojej przyjaciólki ma rocznego synka czy u niej tez sie tak zdarzalo i mówila mi ze jej to czasami az sie niedobrze robilo ze zmartwienia a jej synek teraz to naprawde najwieksza wiercipieta jaka widzialam musimy byc cierpliwe...napewno jest wszystko ok

U mnie też okropny spokój dzisiaj. Tak się pocieszam, że to przez to, że sama się kiepsko czuję przez tą pogodę, głowa boli i słaba jestem, ledwo nogami powłóczyłam, jak się na pocztę wybrałam.
Ale kurde martwię się trochę :36_2_13:

pat-k
Ewciaa
katja jak tam dziś maja?? bo u mnie spokój i cisza ani jednego kopniaka od rana aż zaczynam się martwić, wczoraj Ci pisałam żebyś się nie matriwiła a od rana chodze jak ztruta i :36_2_52:

dziewczyny, ja tez pytalam o to lekarza. Tosia wierci sie poki co codziennie, ale z rozna intensywnoscia. lekarz twierdzi, ze mamy w brzuchu malego czlowieczka, ktory nie codziennie ma przebojowy humor i sa dni kiedy musi sobie possac palucha i porozmyslac :)
Ja jednak mysle, ze lepiej byc wyczulonym i wsluchiwac sie w siebie z przesada niz cos przeoczyc.

To ciekawe o czym dzisiaj rozmyśla mój Kuba :36_7_8: To chyba jakieś grubsze przemyślenia, bo trochę to już trwa :)

Daffodil
katja79
Ewciu u mnie tez baaardzo spokojnie troche sie krecila rano ale bez kopniaków jeszcze troche i osiwieje przez te jej ciche dni... wczoraj nawet jak porzadnie pojadlam slodkosci myslac ze ja to rozbudzi a tu guzik...ostatnio jak rozmawialam z tym swoim kolega lekarzem to mi tlumaczyl ze niestety to jest zmora ciezarnych ze nawet jesli sie nic nie dzieje i teoretycznie ciaza przebiega ksiazkowo to i tak zawsze kobiety schizuja ze wzgledu na te czasami mniej odczuwane ruchy...wczoraj tez pytalam swojej przyjaciólki ma rocznego synka czy u niej tez sie tak zdarzalo i mówila mi ze jej to czasami az sie niedobrze robilo ze zmartwienia a jej synek teraz to naprawde najwieksza wiercipieta jaka widzialam musimy byc cierpliwe...napewno jest wszystko ok

U mnie też okropny spokój dzisiaj. Tak się pocieszam, że to przez to, że sama się kiepsko czuję przez tą pogodę, głowa boli i słaba jestem, ledwo nogami powłóczyłam, jak się na pocztę wybrałam.

Daffodil
nie martw sie kochana u mnie i u Ewci juz pare dni z rzedu taki spokój :(

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
Daffodil
katja79

Daffodil
nie martw sie kochana u mnie i u Ewci juz pare dni z rzedu taki spokój :(
Kurcze i u mnie tez. Moze ta pogoda, tak na nasze dzieci wplywa. Ja dzisiaj ruszylam malego ta czekolada. Troche podokazywal ale liczylam na wiecej.

pat-k
mama2 brawo. czasami tak wlasnie jest, ze trzeba sie porzadnie wkurzyc, zeby podjac sluszna decyzje.

No, jasne. To tak jest, ze zasmarkana chodzisz a potem jeszcze sie krzywia. Olej ich mama2 i ciesz sie ciaza!
Ja tez bylam taka glupia, ze jak konczylam kariere w pracy to hodzilam do ostatniego dnia, chociaz ialam jeszcze nadgodziny niewabrane i starczylo by ich na pare dni spokojnie. No i mi przepadly w rezultacie. Ale teraz za to od dwoch lat odpoczywam od pracy i czasem amm juz tego dosc. Ciesze sie podwojnie, ze w ciazy jestem, bo czas jakos inaczej mi teraz plynie i do pracy to juz by m sie nie chcialo.

gunia43
Katja - NIe spiochu, nie spiochu!!!!!
Ja o 10.00 wstalam, zrobilam nam kawke z mleczkiem, zjadlam twarozek i przegryzlam czteremy kostkami czekolady (!!!!). NO a potem poszlismy na poczte list do siostry do Anglii wyslac i do banku. Siadlam dopiero do kompa, jak moj maz wyszedl do pracy!
No i co?????

Aaaaaaaaaaa to przepraszam myslalam ze smacznie chrapalas do poludnia:smile_move:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
pat-k
mama2 brawo. czasami tak wlasnie jest, ze trzeba sie porzadnie wkurzyc, zeby podjac sluszna decyzje.

No, jasne. To tak jest, ze zasmarkana chodzisz a potem jeszcze sie krzywia. Olej ich mama2 i ciesz sie ciaza!
Ja tez bylam taka glupia, ze jak konczylam kariere w pracy to hodzilam do ostatniego dnia, chociaz ialam jeszcze nadgodziny niewabrane i starczylo by ich na pare dni spokojnie. No i mi przepadly w rezultacie. Ale teraz za to od dwoch lat odpoczywam od pracy i czasem amm juz tego dosc. Ciesze sie podwojnie, ze w ciazy jestem, bo czas jakos inaczej mi teraz plynie i do pracy to juz by m sie nie chcialo.

tylko ja sie boje czy nie zanudze sie w domu, tak to zawsze mam motywacje zeby sie ubrac pomalowac , jestem wsrod ludzi czas inaczej płynie... Lubie posiedziec w domu ale po miesiacu nie wiem czy nie bedzie mnie mierzic

gunia43
pat-k

Gunia przyznam, że trochę Ci tego zazdroszczę. Ja pewnie od razu po macierzyńskim i wykorzystaniu zaległego urlopu będę do pracy wracać, bo ciężko by nam było finansowo dać radę z jednej pensji. A serce mi się kroi, jak sobie pomyślę, że takiego półrocznego maluszka będę musiała zostawić.
Dopóki nie byłam w ciąży, to jakoś nie wyobrażałam sobie tego, że mogłabym nie pracować, a teraz praca jest ostatnio rzeczą o jakiej myślę. Trochę mi się priorytety pozmieniały :)