Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
gunia43
jola22
Teraz biorę 2 tabletki 2razy dziennie - to jest 300 mg żelaza. Buraki wcinam czasami, mięsko lubię ale wybiurczo - taki zemnie wybredny zwierz.
A przed chwilą wruciłam od lekarza - no i co powiedział????
To, że twardnieje mi brzuch prawie przemilczał (zbadał mój brzuch doplerem i wsio), że puchną mi dłonie i stopy (nawet teraz mam lekko spuchnięte) to normalne objawy w ciąży.
Niech ich wszystkich h.............. strzeli. Sorki za wyrażenie ale mam tych konowałów dość.

Ale Jola bez paniki!!!!! Wszedzie czytalam, ze jesli nie masz podwyzszonego cisnienia (bo wtedy grozi tym, ze to zatrucie ciazowe) to puchniecie rak i nog w tym okresie ciazy tzn. od 5 miesiac jest serio normalne. U niektorych jest to berdziej a u innych mniej odczuwalne. Mnie puchna nogi od grudnia ale kupilam taki zel chodzacy na nogi, smaruje codziennie i pomaga. Takze polecam!!!!! Rece rano tez mi puchna aledo godziny od astania przewaznie przechodzi. To jescze nic przy tym, ze mam obrzmiale piersi i to jest najgorsze. Ale tez je codziennie smaruje rano i wieczorem kremem Perfectamama na obolale piersi i pomaga.
Pierwszy raz widze, ze kosmetyki na cos serio pomagaja.

Gunia a ten do nóg też Perfecta Mama? Bo mi też ostatnio nogi bardziej puchną. Jak trochę posiedzę bez ruchu, to mi kostki zanikają :)
Tak. Serio polecam. Okolo 10 zloty plus minus i mnie przynajmniej pomaga. Smaruje rano i wieczorem codzienniei jest duzo lepiej. Troche opuchnieta sa jeszcze czasami ale juz nie tak jak wczesniej. I tak przyjemnie chlodzi ten krem. Na cieplejsze dni, moim zdaniem niezastapiony.
W Rossmanie mozna kupic.

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

Ewcia próbuj z mężem rozmawiać, ale nie zmuszaj go do niczego, bo to by większego sensu nie miało. Ale możesz mu powiedzieć, że bardzo się boisz i że jego obecność i wsparcie bardzo dużo by w takiej chwili dla Ciebie znaczyły.
Poza tym może Ci pomóc nie tylko psychicznie, ale np masować plecki przy skurczu. Podobno daje to rewelacyjne efekty :) Tak stopniowo go do tego zachęcaj, najlepiej zacznij już teraz i daj mu się z tym oswoić.

ja rozmawiam z nim on się boi że zemdleje tam i że ja się bede nim przejmować :)

Zawsze możecie ustalić, że jak się gorzej poczuje, to po prostu wyjdzie. Nikt go siłą trzymać nie będzie :)
Ja się z mężem umówiłam, że stoi od strony głowy i nie zagląda w niższe rejony :) Ale to mnie na tym zależy, bo on to mało strachliwy jest. A przynajmniej na razie, jak do porodu jeszcze daleko :)
Ja tez bym nie chciala, zeby maz mnie widzial od drugiej strony. Az taka naturalistka to ja nie jestem. No i to lozysko jest, wedlug mnie obzydliwe, jak wychodzi i wogole. Takie miecho. Brrr! Wolalybym, zeby moj facet tego nie ogladal. Ja sama tez chyba nie chce specjalnie, chociaz ze mnie twardziel raczej w ekstremalnych sytuacjach!

a moj M jakis czas tmu skonczyl kursy pierwszej pomocy i tam przerabiali tez porod. I teraz sie madrzy, ze jakby co, to on jest w stanie nawet w taxi do szpitala odebrac porod :o_no:
nooo, zobaczymy, czy bedzie taki twardziel do konca :))
Na razie opcja taka, ze rodzimy razem, ale nie wiem czy w tym szpitalu, w ktorym chce rodzic, praktykuje sie porody rodzinne. dowiemy sie niebawem

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Daffodil
gunia43

Ale Jola bez paniki!!!!! Wszedzie czytalam, ze jesli nie masz podwyzszonego cisnienia (bo wtedy grozi tym, ze to zatrucie ciazowe) to puchniecie rak i nog w tym okresie ciazy tzn. od 5 miesiac jest serio normalne. U niektorych jest to berdziej a u innych mniej odczuwalne. Mnie puchna nogi od grudnia ale kupilam taki zel chodzacy na nogi, smaruje codziennie i pomaga. Takze polecam!!!!! Rece rano tez mi puchna aledo godziny od astania przewaznie przechodzi. To jescze nic przy tym, ze mam obrzmiale piersi i to jest najgorsze. Ale tez je codziennie smaruje rano i wieczorem kremem Perfectamama na obolale piersi i pomaga.
Pierwszy raz widze, ze kosmetyki na cos serio pomagaja.

Gunia a ten do nóg też Perfecta Mama? Bo mi też ostatnio nogi bardziej puchną. Jak trochę posiedzę bez ruchu, to mi kostki zanikają :)
Tak. Serio polecam. Okolo 10 zloty plus minus i mnie przynajmniej pomaga. Smaruje rano i wieczorem codzienniei jest duzo lepiej. Troche opuchnieta sa jeszcze czasami ale juz nie tak jak wczesniej. I tak przyjemnie chlodzi ten krem. Na cieplejsze dni, moim zdaniem niezastapiony.
W Rossmanie mozna kupic.

Ok, to dzisiaj kupię. Z tej serii mam balsam na rozstępy. Na razie jestem zadowolona, ale czy rzeczywiście efekty będą przekonam się, jak już urodzę :)

pat-k
a moj M jakis czas tmu skonczyl kursy pierwszej pomocy i tam przerabiali tez porod. I teraz sie madrzy, ze jakby co, to on jest w stanie nawet w taxi do szpitala odebrac porod :o_no:
Na razie opcja taka, ze rodzimy razem, ale nie wiem czy w tym szpitalu, w ktorym chce rodzic, praktykuje sie porody rodzinne. dowiemy sie niebawem

Pat-k myślę, że porody rodzinne są już standardem w każdym szpitalu.

Daffodil
pat-k

Pat-k myślę, że porody rodzinne są już standardem w każdym szpitalu.

nie w Rosji :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
noi ja mam problem chyba musze isc dzis na zakupy bo juz sie z wielkim trudem zapinam w płaszczu....nie wiem co kupic i bezsensu wydawac kase na płaszcz na chwile , no ale w czym tuchodzic jeszcze cały luty i marzec????:36_5_2:

no problem ja jeszcze się zapinam i mam nadzieje że dotrwam do końca marca w nich.rzeczywiście szkoda kasy no ale co zrobisz nie ma innego wyjścia może się przyda na 3 dziecko :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
mama2
noi ja mam problem chyba musze isc dzis na zakupy bo juz sie z wielkim trudem zapinam w płaszczu....nie wiem co kupic i bezsensu wydawac kase na płaszcz na chwile , no ale w czym tuchodzic jeszcze cały luty i marzec????:36_5_2:

no problem ja jeszcze się zapinam i mam nadzieje że dotrwam do końca marca w nich.rzeczywiście szkoda kasy no ale co zrobisz nie ma innego wyjścia może się przyda na 3 dziecko :)

o co to to nie:36_11_23::36_11_23:
ciaza jest cudowna ale warunków na trzecie to my napewno nie mamy:wybierz_mnie:

mama2
Ewciaa
mama2

a ja bym chciała trójke, ale nie wiem czy po 1 porodzie nie będe mieć dość:o_no:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
mama2
Ewciaa

a ja bym chciała trójke, ale nie wiem czy po 1 porodzie nie będe mieć dość:o_no:

pewnie ze mogłaby byc i trojka ale pytanie jak te dzieciaki pomiescic w mieszkaniu 3 pokojowym i jak finansowo podołac...:36_2_49: