Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
mama2
pat-k

Gunia synus cudny! i tez ma tak slodziakowato wydete usteczka ja moja Tosia na fotce :))

a bedziesz brac dalej partusisten? Moj lekarz tez mowi, ze mam sie nie martwic skurczami i kaze odstawic lek. a ja sie boje... fatalna ze mnie pacjentka

nie z ciebie fatalna pacjentka tylko ci lekarze niepowazni,:36_2_42: co rusz to inaczej mowia i badz tu mądry!!. Ja tez bym sie bała na Twoim miejscu odstawic leki
mama2 - Ach to tak jak w inych zawodach chyba. Kazdy ma odmienna koncepcje pracy, nawet w biurze. Najwazniejsze, zeby nie szkodzili.

a lekarze własnie moga latwo zaszkodzic :(

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ja tez sie zawsze smieje, ze mam strefe erogenna w uszach, bo lubie pozartowac i poprzekomarzac sie :) A w obcym jezyku... rosyjski znam niby biegle, ale to jeszcze kwestia mentalnosci i... odmiennego poczucia humoru :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Dziewczyny!
Orientujecie sie jak to jest z tymi rozmiarami. Kiedy dziecko sie rodzi i ma np. 56 cm to od maja przez kolejne miesiace mniej wiecej jak rosnie, bo nie wiem jak ciuszki kupowac.
56- na poczatek do szpitala
a na lato czyli czerwiec, lipiec, sierpien to ciuszki w jakim rozmiarze?
CZASAMI PISZE 0-3 M, A CZASEM ROZMIAROWO 50 I WTEDY MAM PROBLEM
POMOZCIE, BO CHCE SKOCZYC PO POLUDNIU NA MIASTO I NIE MAM PLANU!!!!!

gunia43
Dziewczyny!
Orientujecie sie jak to jest z tymi rozmiarami. Kiedy dziecko sie rodzi i ma np. 56 cm to od maja przez kolejne miesiace mniej wiecej jak rosnie, bo nie wiem jak ciuszki kupowac.
56- na poczatek do szpitala
a na lato czyli czerwiec, lipiec, sierpien to ciuszki w jakim rozmiarze?
CZASAMI PISZE 0-3 M, A CZASEM ROZMIAROWO 50 I WTEDY MAM PROBLEM
POMOZCIE, BO CHCE SKOCZYC PO POLUDNIU NA MIASTO I NIE MAM PLANU!!!!!

ja od razu w ruch biore roz. 62 za jakis miesiac juz 68 potem moze z 2.3 miesiace i 74roz.

pat-k
lutka
kocyki w jakim rozmiarze kupujecie? jeden juz mam - taki spory jest, nie powiem, wydaje mi się ze chyba nawet większy nż standardowy.
no, to już coś widzieć twarzyczkę swojego Skarba :*

Lutka, ja przez te wasze zakupy zaczynam sie stresowac. Mam na razie tylko 2 body rozm 56, wiec jak Tosia urodzi sie duza to byc moze i tak sie nie przydadza. W Moskwie wszystko jest tak koszmarnie drogie, ze bede kupowac na allegro co sie da. I tak tutaj musze kupic te najwieksze i najciezsze a wiec tez najdrozsze rzeczy... kurcze, trzeba zaczac dzialac juz w tym kierunku.
Lutka, jak bedziesz miala chwile to wrzuc jeszcze raz swoja liste please
pat-ka
Ja mam duzo dostanych bodziakow i innych rzeczy ale rozmiar 68 lub 3-6 miesiecy. A tych na 62 mam tylko dwa body plus jedno w rozmiarze 56. Musze wiec kupic cos, zeby Maks mial sie w co po urodzeniu wystroic.
Musze wiec kupic w rozmiarze 56 lub moze lepiej 62 od razu kilka spioszek plus pajacykow. A moze wystarcza tylko pajacyki. Jak to jest? Czy pajacyki tylko do spania?

gunia43
mama2 - czyli po szpitalu Maks potrzebuje 62 (oleje chyba ten 56) a na lipiec, sierpien- rozumiem, ze juz 68 i pare 74 i to do konca sierpnia powinno byc ok?

tak dokładnie tak mysle . Dla przykładu Ci powiem ze moja córka urodzila sie 3800 i 56rozm. byl za mały ale wiesz rodza sie tez dzieci 2800 i pewnie wtedy 56 roz. jak znalazł. ale u mnie nie zapowiada sie na maluszka wiec zostane przy 62 roz. a jakby co to szybko dokupie

pajacyki nietylko do spania spelniaja ta sama funkcje co spioszki tylko sa moze wygodniejsze i całe plecki i brzuszek sa zasłoniete nic nie wyłazi.

Jestem kobietk..................cała w skowronkach:taniec1::taniec1::taniec1:

Już wam wszystko piszę.
Pierwsze i najważniejsze - moja dzidzia jest piękna i zdrowa.:36_2_46::36_2_46:
Całe USG trwało jakieś 30 minut.
Kobietka obejrzała dzidziola od czubka głowy do stóp - mózg, twarz, kręgosłup, nerki, serce, płuca, pęcherz. Pomierzyła rączki i nóżki, sprawdziła czy są po dwie sztuki.
Posłuchała serduszka, sprawdziła przepływ krwi w pępowinie, ciśnienie.
Jedyne, co mnie martwi to, to, że parę razy mierzyła wielkość brzucha. Nawet chciała umówić mnie na kolejne, USG, ale przy ostatnim pomiarze stwierdziła, że dzidzia chyba sie jakoś dziwnie ułożyła, bo jest OK.

Moja kruszynka leżała sobie na brzuszku, i żeby ją odwrócić to trzeba nią było trochę "potrząsnąć".:snowball::snowball::snowball:
No i oczywiście leży sobie w poprzek brzucha. Głowę ma po lewej, a nóżki po prawej.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
mama2 - I jeszcze dalszy ciag pytan do doswiadczonej mamy:
Wystarczy mi po 3 pajacyki, koszulki i spiochy w rozmiarze 62 czy wiecej?
No i czy bawelniane czy takie pluszowe tez? (frotte albo takie jakby aksamitne). Jak radzisz?

mysle ze 3 sztuki to za małobo w jednym dniu zdazy sie ze przebierzesz małego z 3 razy i co wieczorem pranie szybko i suszenie???? o nieee bawełniane tansze i praktyczne a pluszowe ładniejsze na wyjscie

gunia43
oto ja i moj szpiczasty brzucho:
[ATTACH]2385[/ATTACH]
oraz Maks tak jak sie prezentowal dzisaj
[ATTACH]2386[/ATTACH]

Poza tym lozysko ladnie polozone i przeplywy w lozysku tez ok.
Pozy tym Maks dzisiaj byl ulozony pupa do dolu na razie. Ale wczoraj byl na pewno inaczej, bo mnie kopal jakos tak calkiem na dole brzucha, tak na spojeniem lonowym,wiec musial byc pupa albo glowka do gory.
Tak w ogole to moje dziecko uklada sie najczesciej pupa z gore lub w dol i lezy raczej w szerz niz w zdluz. Stad pewnie tez ten moj ksztalt brzucha. Mam nadzieje, ze to sie zmieni przed porodem. Nie chce miec cesarki!

Gunia syneczka masz cudnego. Jejku jak mnie rozczulają takie zdjęcia z łapkami przy buzi :36_4_11:

jola22
Jestem kobietk..................cała w skowronkach:taniec1::taniec1::taniec1:

Już wam wszystko piszę.
Pierwsze i najważniejsze - moja dzidzia jest piękna i zdrowa.:36_2_46::36_2_46:
Całe USG trwało jakieś 30 minut.
Kobietka obejrzała dzidziola od czubka głowy do stóp - mózg, twarz, kręgosłup, nerki, serce, płuca, pęcherz. Pomierzyła rączki i nóżki, sprawdziła czy są po dwie sztuki.
Posłuchała serduszka, sprawdziła przepływ krwi w pępowinie, ciśnienie.
Jedyne, co mnie martwi to, to, że parę razy mierzyła wielkość brzucha. Nawet chciała umówić mnie na kolejne, USG, ale przy ostatnim pomiarze stwierdziła, że dzidzia chyba sie jakoś dziwnie ułożyła, bo jest OK.

Moja kruszynka leżała sobie na brzuszku, i żeby ją odwrócić to trzeba nią było trochę "potrząsnąć".:snowball::snowball::snowball:
No i oczywiście leży sobie w poprzek brzucha. Głowę ma po lewej, a nóżki po prawej.:36_4_11::36_4_11:Jola serdecznie wam gratuluję:)

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png