Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
lutka
Jola30 24 cm?????? to możliwe ( z punktu widzenia biologii) zeby urósł AŻ TYLE???

mam znalazłm książeczke 5 sierpnia miał 62 cma ważył 6100kg.Więc wypadało by że przez te 2,5 miesiąca 10cm

nie wiem w jakim tempie rósł Młody, bo dzis był pierwszy raz mierzony od dnia porodu. Dajesz Nikiemu wit d? Przy tak szybkim wzroście chyba powinien dostawac nieco większą dawkkę.

Jola30
lutka
Jola nie chciałabym Cie urazic, ale zacznij do cholery jasnej ciasnej używac przecinków, bo jedno zdanie czytam czasem po 3 razy zanim załapie sens :D

Lutka postaram się .
Ale ja mam chyba z tym problem:le:

problemy to massz chorujacym dzieckiem, nie szukaj ich sobie w znakach przystankowych ;)

lutka
dziewczyny, weszłam sobie w posty sprzed roku i patrzcie co znalazłam :)

ojeju Daffo Ewcia Lutka i mama2 super :D ja tez ostatnio swoje ogladalam :)

Jola30 no to mamy maniakow historycznych w domu moj M tak samo on zna takie fakty o ktorych ja niemialam zielonego pojecia:uff2: dlatego musze sie doksztalcic bo kurka blado przy nim wypadam w kwesti histori.a dyskusja nam sie rozwinela jak przejezdzalismy przez Niemcy przejezdzamy przez granice jakies 20 km od granicy M mowi tu poleglo tyle a tyle zolniezy a jak poszli na Berlin to tyle.moj M to ma glowe ze ja niewiem....:36_27_4:

Olenka zasnela o18.30 po cycu i 70 mleka z kaszka i teraz juz 10 minut ciagnie cyca.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Kamidianka
Daffodil
Jola30
Witam się poniedziałkowo
Elwira jak tam dieta a tak zapytaniem ile można schudnąć przez 2 tyg. na tej diecie kopenhadzkiej?
Tatułaż dobry pomysł -ale Ty już chyba masz tatułaże jesteś miłośniczką takiej ozdoby ciała.
Mnie też nosi żeby sobie coś zrobić wprawdzie jeden już mam zakryty głęboko i nikt nie widzi :taniec1:ni chyba że M.:36_15_9:

Jola wszystko zależy od tego ile się je normalnie. Najwięcej schudną te osoby, które na co dzień pożerają ogromne ilości. Ja na przykład na tej diecie schudłam 1 kg :lup:
Ale normalnie też jem niedużo, dla przykładu ostatni posiłek o 16 i wszystko w niedużych ilościach. Zawsze miałam kiepską przemianę materii i jak tylko bym coś więcej zaczęła jeść, to od razu tyję. Bo żeby schudnąć, to chyba bym musiała przejść na samą wodę.
Kurka, i nie jesteś głodna wieczorem czy w nocy?
Mnie gubi wieczorne pałaszowanie, teraz i tak przystopowałam, bo najpózniej to o północy jem, ale kiedyś to i o 2 w nocy też potrafiłam coś przejeść.

A czy ja mówiłam, że nie jestem głodna? :) Ale tak serio, to na początku było to dla mnie straszne, ale jem tak już od paru lat i organizm się przyzwyczaił. Czasem mnie zassie, ale można się wodą zapchać :)

mama2corun
witam sie i ja poniedzialkowo oj u nas nieciekawie :36_2_14: Oliw przeziebila pecherz i placze mi bidulka :( ale ona jest troszke podstepna bo mowi jak mi przyniesiesz to czy tamto to mniej bedzie bolalo .....
na 10.50 z Alexandra do lekarza kontrolnie wiecie waga dlugosc i takie tam i chyba Oliw wezmiemy ze soba zeby lekarka dala skierowanie na badania bo moze miec pomnie sklonnosc do chorob pecherza :/ i nerek to moja udreka conajmniej raz w roku bolace nerki i leki :/:aj:

biedna Oliwka, zapalenie pecherza bolesna sprawa :( ale spryciula, umie znalezc plusy sytuacji :16_12_7:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

matragona
lutka
Daffodil

Przyznaję bez bicia, że nie znam. Wszystkie zabiegi kosmetyczne (ograniczające się w zasadzie do oczyszczania twarzy) robiłam będąc u rodziców w Jaśle. Oczywiście ze względu na dużo niższe ceny na prowincji he he :)

jestes z Jasla???? a znasz państwa Fuk? oj wiem ze to głupie pytanie, bo Jaslo to nie 200 osobowa wioska, ale moze znasz :)

Jasło to prawie moje rodzinne strony :)

Witam się poniedziałkowo, trochę mielśmy gości przez weekend więc i czasu dl asiebie było jak na lekarstwo. Zabieram się za czytanie

Miłego popołudnia

No proszę, jaki ten świat mały :)

Daffodil
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo jak tam Wasze szkrabiki przestaily zegarki bo moja Maja nie:)
pogoda do d..y znów buro i ponuro i jeszcze mży...Maja spi i nawet mam ochote do niej dolaczyc tylko juz mi sie nie oplaca bo spi juz dobra godzinke wiec pewnie sie zaraz obudzi.a co do snu to moje dziecko jakos zupelnie sie rozregulowalo bo od kilku dni pod rzad idzie spac o 19 o 20 sie budzi i wariuje na calego do 22 i z placzem idzie spac bo jeszcze by brykala ...masakra jakas:lup:

Kuba się przestawił. Obudził się punkt 6, czyli tak jak zawsze. Teraz mam już 100% pewność, że gdyby nie budzik M., to spałby dłużej :aj:

Kuba to jest niesamowity chlopiec, wcina rowno tak samo z cyca jak z butli, latwo sie przestawia na nowosci, spi pieknie i jeszcze automatem sie na nowy czas przestawia. Daffo takich dzieci moglabys wychowac osmioro :D

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
gunia43
mama2
Moj maksio znalazl sobie ostatnio zabawe zakrywa sie pielucha i dyszy pod nia jakby sie dusil ja w panice go odkrywam a on banan na buzi :D a jak sie zakryje i go wolam i sobie tej pieluchy nie umie sciagnac to smieje sie jak szalony ...

Maly sopraciak. Slodki jest.
Moj natomiast kaszle i to chyba niezle udaje, bo kaszle tak jakby na zawolanie. No, ale pewnosci nie mam. Z drugiej strony osluchany i wszstko czyste, wiec chyba se jaj ze mnie robi.

Gunia Maja tez czesto kaszle ale ona skolei ostatnio jakos dziwnie oddych aczasami i chyba slina wlasna sie krztusi bo tez osluchowo nic nie ma, albo poprostu nauczyla sie kaszlec i kaszle a ja zawsze robie wielkie oczy na nia bo mysle sobie o rany teraz to juz chyba kaszel:lup:

Tosia tez pokasluje. slina sie krztusi. i patrzy na mnie badawczo, jakie to robi na mnie wrazenie. łobuziara :)

mama2corun
lutka
dziewczyny, weszłam sobie w posty sprzed roku i patrzcie co znalazłam :)

ojeju Daffo Ewcia Lutka i mama2 super :D ja tez ostatnio swoje ogladalam :)

Jola30 no to mamy maniakow historycznych w domu moj M tak samo on zna takie fakty o ktorych ja niemialam zielonego pojecia:uff2: dlatego musze sie doksztalcic bo kurka blado przy nim wypadam w kwesti histori.a dyskusja nam sie rozwinela jak przejezdzalismy przez Niemcy przejezdzamy przez granice jakies 20 km od granicy M mowi tu poleglo tyle a tyle zolniezy a jak poszli na Berlin to tyle.moj M to ma glowe ze ja niewiem....:36_27_4:

Olenka zasnela o18.30 po cycu i 70 mleka z kaszka i teraz juz 10 minut ciagnie cyca.

To się dołączam, bo też mam w domu maniaka historii, ale raczej nieco wcześniejszej, bo za królów ;) ja za to wojna i od innej strony, obyczajowo-kulturowej :D

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2
a ja juz wypilam 5 kubkow herbaty z miodem i cytryna ..a choróbsko swoim torem sie rozwija..nic mi juz nie pomoze ..tylko czekac aby najgorsze miec za soba (a w sumie mam przed soba)

oj, nie daj sie chorobie. moze oscilococcinum (czy jak to sie pisze). mnie cos zaczynalo lamac tydzien temu i szybko wzielam jedna dawke. przeszlo momentalnie

pat-k
Daffodil
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo jak tam Wasze szkrabiki przestaily zegarki bo moja Maja nie:)
pogoda do d..y znów buro i ponuro i jeszcze mży...Maja spi i nawet mam ochote do niej dolaczyc tylko juz mi sie nie oplaca bo spi juz dobra godzinke wiec pewnie sie zaraz obudzi.a co do snu to moje dziecko jakos zupelnie sie rozregulowalo bo od kilku dni pod rzad idzie spac o 19 o 20 sie budzi i wariuje na calego do 22 i z placzem idzie spac bo jeszcze by brykala ...masakra jakas:lup:

Kuba się przestawił. Obudził się punkt 6, czyli tak jak zawsze. Teraz mam już 100% pewność, że gdyby nie budzik M., to spałby dłużej :aj:

Kuba to jest niesamowity chlopiec, wcina rowno tak samo z cyca jak z butli, latwo sie przestawia na nowosci, spi pieknie i jeszcze automatem sie na nowy czas przestawia. Daffo takich dzieci moglabys wychowac osmioro :DMoże i Daffo nautra nie poskąpi w tym temacie :D:D:D

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
witajcie

mama2taka pora się zaczęła, niestety masz takie dolegliwości a nie inne i nic z tym nie zrobisz, przynajmniej póki karmisz.

mama2cór Syzmek tez mało ostatnio przytył :/ w 3 tyg tylko 200 g, i mierzy 68 cm. Co do pęcherza Oliwki:

duzo wody
dużo wit C
kup suszoną zurawinę, jest smaczna i świetnie działa na drogi moczowe. I niech wygrzewa nerki termoforem. Z tym nie ma żartow. co do ranek Oli to nei mam pojęcia co doradzic? wiem tylko ze Olcia jest pucusiem, i ma duzo faldek - dbaj o to zeby po kapieli zawsze dokładnie je osuszyć, zeby grzybek się nie zrobił z wilgoci.

matragona
jaki ten swiat mały :)

My po szczepieniu, Szymus bardziej płakał podczas badania niz podczas kłucia. Dziś posprzatalam w samochodzie bo syf był straszny:uff2:

Jola30, moze zmień taktykę. Jedz do 19. Bo ajki sens jest sie oszczędzać przez cały dzień skoro w nocy się nadrabia. Trzymam kciuki za dietę :)

Brawa dla Szymcia, że dzielnie szczepienie zniósł. To już ostatnie? Na żółtaczkę?

gunia43
katja79
gunia43
:whasa:Witam po dwudniowej nieobecnosci!!!:36_2_15:
Myslam, ze zalame strzele:uff:, bo internet mi przestal chodzic. W weekend bylo ok, ale dzisiaj z rana normalnie kombinowalam co tu zrobic, normalnie to kawka, Maksik w lezaczku a ja odpalalam forum. NIe ma to jak nalog.
NO ale od ranca siedzialam i w koncu doszlam do tego, ze po instalacji upgrade´a do Internet Explorera 8 zmienila sie konfiguracja i szybko go odinstalowalam i znow net chodzi :36_7_8::36_7_8:. Kurde, jakis ten Windwos czasami niedorobiony.
NO, ale juz wszytsko ok i mam znow forum :36_13_4:
NO i popstrykalam sie z M i mi nieswojo bardzo z tego powodu :temperature:
Coprawda uz dzwonil, ale ja to taka czasmi jestem, ze nie umiem odpuscic i go zbylam oschle bez sensu.
Patka - witaj po przerwie.
Lutka, Patka - sliczne awki

oj Gunia to Ty niezle ogarnieta pod tymm wzgledem ja o zadnych konfiguracjach nie mam bladego pojecia i bez M byle pierdoły nie naprawie ewentualnie cos zchrzanie dodatkowo:36_1_1: a z M wieczorkiem sie pogodzicie oby tylko Maksio ładnie spał...:36_1_1:
Maksik wlasnei marudzi juz od godziny i zasnac nie umie. Poszlabym na spacer ale nie ejstem w stanie sie ubrac i niepomalowana taka - nie lubie. A szans nie mam przy moim marudzie. I prezy sie jak go wsadzic na lezaczek i ryczy, ze nie da rady. Raczki najlepiej, a terza akurat lozeczko ale to pewei na 5 minut i znow jazda. Ech. Albo taki zmeczony, ze juz przez to zasnac nie umie aleb zebole ida albo nie wiem - taki dzien.
No i mam nadziej, ze sie pogodzimy tzn, ze M mnie przeprosi bo gadac gadamy ale oschcle. NIe popuszcze tym razem. Przynajmniej jak na razie.

zawzieta babo :) :36_7_4:
juz pewnie jestescie pogodzeni :)

lutka
Elwira koniecznie pochwal się tatoo jak juz będzie, albo chociaz wzorem :16_12_7:

Daffo Kubełek nie wyglada na zachwyconego opatuleniem :D i nadal nie widze podobieństwa ani do Ciebie ani do M :/

Dzis odwiedziła nas połozna środowiskowa i powiedzial ze dawno nie widziala tak mocno alergicznego dziecka. No kretynka jakaś, Mlody owszem ma łuszczaca sie skórę głowy, i rożowe policzki ale całe ciało ma niemalze idealne. Sama widywałam dzieci w dużo gorszym stanie!!

No to się położna popisała! Ech, co za babsztyl :36_2_21: Zamiast wygłaszać durne komentarze, lepiej by coś doradziła, pomogła, bo chyba od tego jest.

Jola30
mama2corun
lutka
mama2cór nie iwem czy taka malutka, ile miała jak się urodziła? około 50? Szymek urósł 12 cm to nie duzo raczej.

niewiem ile miala bo tu przy porodzie niemierza ;/

ja jak urodziłam Nikusia sama w szpitalu kazałam zmierzyć i miał 48cm a teraz 72 cm jest strasznie długaśny i 7550kg nie widać dla mnie jest chudzielcem

Wow, no to ekstra Niki urósł. Kuba dużo mniej, bo z 56 do 68 (prawie miesiąc temu, więc teraz pewnie ciut więcej).

Kamidianka
lutka
Daffodil

Brawa dla Szymcia, że dzielnie szczepienie zniósł. To już ostatnie? Na żółtaczkę?

tak, kolejne za rok :)

A nie po skończeniu roku?

hmmm chyba tak, czlowiek jak nie dosłyszy to sobie dopowie :)

Daffo doradziła lekarza podobno świetnego alergologa w Lesku - kolezanka tez coś o nim wspominala. tak więc poszukam go i się wybierzemy. Musze miec lekarza prowadzacego Młodego w tym temacie, kogos komu zaufam, w kwestii glutenu, jajek itd. Bo pediatra mówi coś, a co innego czytam w gazecie. Niby lekarz wie lepiej, ale wolę sprawdzonego alergologa. Podobno nawet z Jasla i Krosna do niego jeżdzą.