Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Ewciaa
witam wieczorkową porą

u nas bez zmian, zuzka nie chce jeść (myślałam że będzie lepiej ale nadal zero jedzenia) :36_1_4: już nie mam do niej sił, ja ciągle praca i zuzka

nic mi się nie chce, nawet jutro praca:uff2:

ale już niedługo będe miec wiecej czasu
pozdrawiam wszytskie majowe mamy i ich pociechy
Ewciaa - fajnie ze bedziesz czesciej zagladac. A Zuzce sie zmieni mze z czasem. MOze serio to mleko jej nie odpowiada a moze poprostu jest niejadek i juz. Przynajmniej potem, jak bedzie starsza, nie bedzie sie musiala wiecznie odchudzac. Jak ja na ten przyklad :-)

gunia ale ona żadnej kszaki smkowej, ządnej zupki zadnego deserku:36_1_4:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k
no dobra, uzbrojona w karmi i pake paluszkow biore sie za nadrabianie postow. z gory przepraszam, jesli cos pomine. Pewnie z czasem dopytam.
mam nadzieje, ze nie wyjdzie mi nudny wieczorny monolog :16_5_44:

Ciezki dzien mam za soba. nie wiem, co sie z mala dzieje. albo jest przemeczona, bo zupelnie zgubilysmy rytm albo zaczyna manipulowac placzem... bo chyba jej nic nie boli, skoro latwo z tego placzu ja rozsmieszyc, moze to skok kolejny? :36_2_12:
Witaj Patka. A monologami to sie nie przejmuj bo ja jestem chyba ich mistrzem forumowym. Najczesciej jak siadam to wszystkie sie zmywaja. NO ale ja siadam kiedy M nie ma i Maksio spi :-) wiec nie ja to organizuje he, he :-)
Jak tam Tosia? Doczytalam, ze jakies foty wrzucilas. Jutro przejrze, bo dzis M marudny ze nie z nim siedze. Teraz skoczyl po fajki, wiec mama chwile he, he!!!

Ewciaa
gunia43
Ewciaa
witam wieczorkową porą

u nas bez zmian, zuzka nie chce jeść (myślałam że będzie lepiej ale nadal zero jedzenia) :36_1_4: już nie mam do niej sił, ja ciągle praca i zuzka

Ewciaa - fajnie ze bedziesz czesciej zagladac. A Zuzce sie zmieni mze z czasem. MOze serio to mleko jej nie odpowiada a moze poprostu jest niejadek i juz. Przynajmniej potem, jak bedzie starsza, nie bedzie sie musiala wiecznie odchudzac. Jak ja na ten przyklad :-)

gunia ale ona żadnej kszaki smkowej, ządnej zupki zadnego deserku:36_1_4:
Ojej!!!! MOze musi sie rozkrecic... Moja siostra byla niejadiem a potem jej sie totalnie odmienilo po roku.

gunia43
katja79
gunia43
A tak poza tym to lekarz jak zwykle super. Wiedzial, ze jestem bez M i mowil do mnie wyraznie. Nawet zamiast spytac czy maly gaworzy w domu to sformulowal to tak:
Czy maly robi u gu, gaga, lolo..... ????? :hahaha::hahaha::hahaha:
Wiec powiedzialm ze tak:smile_move:!!!!
Powiedzial, ze Maksik pieknie sie rozwija, blyskawicznie reaguje i az sie mu dziub smial (lekarzowi :-)) jak go badal i widzial jak Maksik sobie radzi. Lubie faceta muszeprzyznac :11_9_16:.
Na konie dodam, ze Makisk jest 70 cm dlugi i wazy 7800.
To tyle. Po lekarzu moje dziecko zasnelo pieronem i spalo na miescie na spacerku do 13.00. Dalam mu flache a on znow o 13.30 zasnal. Stwierdzialm, ze nie bede go budzic ......... i lazilam po Hagen jak durna, bo Maksik obudzil sie o ......... 17.15!!!!!:uff:Nogi mi wchodza do d.... Po powrocie do domu szybko podgrzewalam gotowca w podgrzewaczu modlac sie, zeby dziecko mi awantury z glodu nie urzadzilo, ale spoko:36_1_11: Dodam tylko na koniec,ze znow jest spiacy :36_13_4:

no to suuuper ze wizyta sie udala i że Maksio pokazał sie doktorkowi z najlepszej strony:) a co do tej nauczycielki niemieckiego która spotkałas to ja tez tak mam ze przy osobach które mnie bardzo pesza nie potrafie sie wysłowic( i to po polsku a co tu mówic o innym jezyku:D) i gadam wtedy takie brednie ze po fakcie az mi słabo jak sobie przypominam:lup:
Dziekuje Katja. Jakos tam mi sie lzej na duzsy zrobilo odrazu :-)

hehe, moj M mnie tak peszyl na poczatku naszej znajomosci. na pierwszej randce wypytywalam go podobno o ulubiona muzyke i ksiazki... mowi, ze mial wrazenie, ze umowil sie z uczennica starszych klas podstawowki. Czekal az wyciagne mu pamietnik do wpisu hihi
teraz rzadziej juz trace jezyk w gebie, bo sie pyskata bardziej zrobilam, ale nadal zdarza sie, ze mam ochote zapasc soe pod ziemie, po tym jak cos palne

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
witam wieczorkową porą

taka jej uroda, niejadek i tyle. Jak będzie większa bedziesz musiała się nieźle naprodukować zeby zechciała zjeść obiad. Najwazniejsze ze rośnie, jak widać taka ilość jaką zjada jej wystarcza :)
To ile teraz pracujesz? - przepiekny awek

aa no i u Matragony i mamy tez widziałam zmianę :)

Ewciaa
witam wieczorkową porą

Ewciu a ile Zuzia je? pisalas kiedys, ze 700ml wciaga. Tosia podobnie

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
uuuuu alez Wy produktywne jestescie. ze tez nikt nie wymyslil elektrowni zasilanej klawiatura komputerow....
zaczne jednak od konca, bo pewnie sporo spraw juz sie zdezaktualizowalo

Jola ladnie Niki rosnie. Nic nie odsapniesz: skonczyly sie kolki zaczyna zabkowanie. dobrze, ze do laryngologa idziecie, moze w koncu sie wyjasni

mama2 nadal walczysz o sen swoj i Maksia? ja chyba tez profilaktycznie przeczytam ta ksiazke, bo u nas ewoluuje w niewlasciwym kierunku

Gunia Maks ma 70 cm?! dlugasny :) ile Twoj m ma wzrostu? a co do stresu językowego, ja w ciazy w Rosji zapisywalam sobie czasami, co mi mowil ginekolog i tlumaczylam w domu :))
M ma 186, takze nie tak znowu duzo. Znam wyzszych. NO ale malo tez nie. Fajnie. Zawsze chcialam miec takiego wysokiego syna :-)
Jakbym nie rozumiala to pol biedy ,ale ja na idiotke wyszlam co nie wei ile jej wlasne dziecko ma miesiecy. Trudno. MOze jej juz ni spotkam nigdy:-) Dzieki za otuche.

pat-k
gunia43
katja79

no to suuuper ze wizyta sie udala i że Maksio pokazał sie doktorkowi z najlepszej strony:) a co do tej nauczycielki niemieckiego która spotkałas to ja tez tak mam ze przy osobach które mnie bardzo pesza nie potrafie sie wysłowic( i to po polsku a co tu mówic o innym jezyku:D) i gadam wtedy takie brednie ze po fakcie az mi słabo jak sobie przypominam:lup:
Dziekuje Katja. Jakos tam mi sie lzej na duzsy zrobilo odrazu :-)

hehe, moj M mnie tak peszyl na poczatku naszej znajomosci. na pierwszej randce wypytywalam go podobno o ulubiona muzyke i ksiazki... mowi, ze mial wrazenie, ze umowil sie z uczennica starszych klas podstawowki. Czekal az wyciagne mu pamietnik do wpisu hihi
teraz zadziej juz trace jezyk w gebie, bo sie pyskata bardziej zrobilam, ale nadal zdarza sie, ze mam ochote zapasc soe pod ziemie, po tym jak cos palne
Ostatnie zdanie to bardzo do mnie pasuje. A tak normalnie na swoim gruncie to tez bardzo wygadana jestem. MOze nawet az za bardzo :-)

lutka
Kamidianka
lutka a może skok, bo dzieci podobno tez mniej jedzą wtedy. A jak poprzednie skoki Szymko przechodził? A nie widzisz żadnych oznak uczulenia? Bo może go brzusio boli.

nie brzuszek Go nie boli, co do oznak alergii to sucha szorstka, łuskowata skora głowy. Bidulek od wczoraj się drapie :( nauczył się machac tak rączką ze majta nią po głowie tam i z powrotem.
Bidulek malutki. Buziaki dla Szymusia.

gunia43
lutka
Kamidianka
lutka a może skok, bo dzieci podobno tez mniej jedzą wtedy. A jak poprzednie skoki Szymko przechodził? A nie widzisz żadnych oznak uczulenia? Bo może go brzusio boli.

nie brzuszek Go nie boli, co do oznak alergii to sucha szorstka, łuskowata skora głowy. Bidulek od wczoraj się drapie :( nauczył się machac tak rączką ze majta nią po głowie tam i z powrotem.
Bidulek malutki. Buziaki dla Szymusia.

ja również przesyłam buziaki

gunia43
elus.dreptus

Sliczne sa. Ja po okolo tyle kupuje wszystkie. Podobne upatrzylam w HM-ie, tylko, ze brazowe.
Buziaki dla Tomaszka. NIech mu zebulki szybko wyjda i niech biedak nie cierpi juz wiecej.
U nas zebow nadal zero.

a u nas dziasla rozpulchnione, bulwy wielkie i widac, ze zeby ida, ale poza tymi bialymi kreseczkami, ktore wyszly na samym poczatku nic sie nie pojawia na razie. tosia nauczyla sie ssac rekawy, bo to jej przynosi ulge.

jola22
pat-k
Wiki20pl
A Wy kiedy do pracy wracacie ??

ja jesli nie rozkrece zadnej sprzedazy pieluch przez internet, to za pol roku bede szukac pracy. Teraz mam zlecenie na rekrutacje, wiec dorobie troche. bedzie na wydatki z Tosia zwiazane na jakis czas.
M nadal szuka pracy, ale mamy umowe, ze ja bede z Tosia dopoki nie skonczy roczku. Oszczednosci zostalo nam niewiele, ale zyjemy baardzo skromnie, wiec moze damy rade

Patka Welome Back:apacz:

Trzymam kciuki oby M znalazł jak najszybciej jakąś dobrze płatną pracę (a co z miodzikiem ???)
A tobie życzę jak najwięcej zleceń na rekrutacje - napisz coś więcej jak to wygląda.
Buziaki dla Tosi, no i barwo że polubiła deserki.

miodzik sie rozkreca :) M dostal kopa energetycznego
a o rekrutacji nie ma co opowiadac :/ polska firma szuka za moim posrednictwem pracownika w Rosji... to co zwykle: chca super pracownika za jak najmniejsza kase

Ewciaa
lutka
Ewciaa
lutka pracuje 3h dziennie plus dojazd 1,5h

patka no mleka to mało je 500ml czasami mniej, kiedyś było 700ml i myślałam ze już tak zostanie

a zupki je? ile teraz waży?

właśnie ze nie chce się chycić, zamyka buzie i za nic nie otworzy, nawet na uczyła się śmiać z zamknięta buzią
waży nie wiem, w srode szczepienie to się dowiem

smieje sie z zamknieta buzia, zeby jej jedzenia nie przemycili? :) a to łobuziak... :hahaha:

Ewciaa
lutka
Ewciaa
lutka moja ma 70cm

uhuhu wysoka dziewczyna rośnie :) a Ty ile masz wzrostu?
jak to sie stało, ze z godziny pracy po 2 razy w tyg, zrobilo się 3 codziennie?

lutka ja mam 170cm

no to dluga historia..poprostu znalazłam dziecko takie i rodzice tyle chcieli

no to widzę, ze wiekszość z majówek to wysokie dziewczyny :)

lutka dziękuje za miłe słowa kiedyś czytałąm tylko nie maiłąm czasu odpisać
bardzo to miłe
ja dopiero zaczynam to wszytsko moze potrwac bo to co chce z koleżanką otworzyc jest bardzo secyficzne i najbliższe w krakowie troche sie boje czy wypali bo to małe miasto ale mam nadzieję ze się uda

mam nadzieję ze M. kiedyś mi nie wypomnij że straciłam dużo kasy

Ewciaa
lutka pracuje 3h dziennie plus dojazd 1,5h

patka no mleka to mało je 500ml czasami mniej, kiedyś było 700ml i myślałam ze już tak zostanie

czyli pije 500ml mleka dziennie i nic poza tym? a w nocy nie budzi sie na jedzenie?
Ewcia a pytalas mame ile Ty jadlas mniej wiecej jako niemowle? Moze Zuzia tak ma po Tobie?
ja tez sie matrwie, ze Tosia powinna jesc wiecej. synek sasiadow miesiac mlodszy a jak go wzielam ostatnio na rece, to jest duzo ciezszy od Tosi :/