Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Kamidianka
Witajcie babeczki :)

My dzisiaj ekspresem lecimy, juz po szczepionce i spacerku. Lenka zalicza drugą drzemkę od rana, ale wstałyśmy po 7-mej, to i wcześniej zjadła i zdążyła się zmęczyć.
W przychodni póki nie weszłyśmy wszystko ok, jak tylko zobaczyła pielęgniarkę i leżankę, to w ryk. I tak do końca, a łzy jak grochy. Nic nie pomogło, nie wiedziałam, czy mam ja przytulać, zeby sie uspokoiła, czy ubrać i wyjść, o jak ja tego nie lubię.
Ale teraz dopiero za pół roku, więc będziemy sie martwić jak Lenka skończy roczek :D

Lenusia waży 7996 i mierzy 68 cm. Przybrała 28 deko przez dwa tygodnie, myślę, że w sam raz :)

no tak, nasze dzieciaczki juz poznają obcych. Po tym co napisalas sama mam stresa przed poniedzialkowym szczepieniem.
8 kg? no no no, Leniaczek pulchniaczek :)

Smakoszka :D
E, nie ma się czego bać, może Szymko będzie całkiem grzeczny.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
jola22
I ja witam czwartkowo.

Właśnie zastanawiałam się jaki dziś dzień bo kompletnie się pogubiłam.

Lutak jaki śliczny ten mój zięciu, rajtki super i taki dumny w krześle siedzi.

Kami a Lenka to ma tak cudne włoski że aż pozazdrościłam - kiedy Julka takie będzie mieć ?? No i waga ładna - myślę że moje dziecko coś koło tego waży.

Mama2 dziura w serduszku - widzisz ja nawet nie wiedziałam że coś takiego dziecko może mieć..........jednak co Polska to Polska. A co z ta nereczką Maksia - bo ja już teraz nie wiem czy on ją ma czy nie.
Widzę że robisz małe postępy w usypianiu Maksia - trzymamy mocno kciuki z Julcią żeby Maks spała w nocy jak najwięcej.:dzidzia_mis:

A u nas zmiana o 360 stopni - Julcia przespała całą noc z pobudkami na jedzenie, jest całkiem innym dzieckiem )od godziny leży w łóżeczku i bawi się sama.......wcześniej jak tylko znikłam z horyzontu to był ryk).
Zęby na górze wyszły już na 100 % bo czuje je na moich cyckach - dziś rano znowu mnie ugryzła:36_1_4: i wcale to nie jest miłe.

Dobrze, że zębulki już na wierzchu, od razu samopoczucie Juleczki lepsze.
A z tym gryzieniem, to musisz z nią jakoś poważnie porozmawiać :uff2:

Oj muszę bo przed chwilą znowu mnie ugryzła.:uff2:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
jola22
I ja witam czwartkowo.

Właśnie zastanawiałam się jaki dziś dzień bo kompletnie się pogubiłam.

Lutak jaki śliczny ten mój zięciu, rajtki super i taki dumny w krześle siedzi.

Kami a Lenka to ma tak cudne włoski że aż pozazdrościłam - kiedy Julka takie będzie mieć ?? No i waga ładna - myślę że moje dziecko coś koło tego waży.

Mama2 dziura w serduszku - widzisz ja nawet nie wiedziałam że coś takiego dziecko może mieć..........jednak co Polska to Polska. A co z ta nereczką Maksia - bo ja już teraz nie wiem czy on ją ma czy nie.
Widzę że robisz małe postępy w usypianiu Maksia - trzymamy mocno kciuki z Julcią żeby Maks spała w nocy jak najwięcej.:dzidzia_mis:

A u nas zmiana o 360 stopni - Julcia przespała całą noc z pobudkami na jedzenie, jest całkiem innym dzieckiem )od godziny leży w łóżeczku i bawi się sama.......wcześniej jak tylko znikłam z horyzontu to był ryk).
Zęby na górze wyszły już na 100 % bo czuje je na moich cyckach - dziś rano znowu mnie ugryzła:36_1_4: i wcale to nie jest miłe.

nie wim czy ma::uff2: dopiero jak do tej warszawki pojedziemy to sie dowiemy ...super ze juz Juleczka jest soba :))a z tymi zebami to ja juz mam pelne gacie jak pomysle tym bardziej ze maks nigdy cyca nie wypuszcza tylko mu sama wyciagam

A kiedy jedziecie do Warszawy ???
Mama2 nie chcę cię straszyć ale Julcia mnie gryzie i to coraz częściej. Najbardziej czuję te zęby na górze - niby jeszcze siedzą w dziąsełąkch (jeszcze ich nie widać) ale czuć je znakomicie:uff2:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

lutka
katja79

moja tez ma ta dziurke w sercu i nam powiedzieli ze taka dziurke ma prawie kazdy bobas i ze do 3 lat powinna sie zarosnąć. i ze w tym wieku trzeba skontrolowac.

o jejku, czemu więc nikt o tym nie mówi? kontrolują to w ogóle ludzie mający dzieci? czy w wieku 3 lat jest jakies obowiązkowe badanie?

Moja miała za to szmery już w szpitalu. Zrobili jej wtedy echo, potem mieliśmy to skontrolować za 2 miesiące i było ok. Ale kardiolog mówiła, że właśnie niektóre dzieci jeszcze w wieku 3 lat mają takie ubytki i warto to w tym wieku skontrolować.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
e2e2
Jola30
Napiszcie jak Wasze dzieciaki śpią bo moj to strasznie zadziera główke do góry jakis koszmar zapatuli sie kocykiem ponaciaga na głowe i nie rusza sie do pierwszego karmienia:36_11_23:,ale martwi mnie to zadzieranie głowy i dalej na jeden bok:arrow1:

Filip od zawsze śpi opatulony bardzo a ostatnio to zaciąga pieluchę na głowę i tak zasypia.Co do zadzierania główki to też bardzo zadziera i bardzo go interesuje co jest na górze i tak z prawej strony na lewą i gramoli się kilka minut i pada.

Ja się zapytam czy wasze dzieci też tak prostują nogi jak zmieniacie pieluchę???Filipcio tak prostuję że nie mogę mu pupy dobrze wytrzeć nie wspomnę o założeniu pampersa.Mam pod ręką drugiego pampersa i Filip się min zasze bawi,zaciąga sobię go na głowe.Komegia normalnie!!

hehe wszystie dzieci są jednak do siebie podobne, Szymcio te zprostuje nóżki i tez zajmuje się pieluszką :)

matragona ja po 2 tyg odciągani pokarmu była wypompowana psychicznie, ale teraz wiem, ze nie bylam przygotowana na zmianę jaka nastąpiła w moim zyciu, zwłaszcza ze bardzo mocno przeżylam poród i baby blues mi się przypałętał. Przy kolejnym dziecku liczę na to ze będę miała wiecej cierpliwości, wiary, no i ze będzie potrafiło od razu ssac :)

A Filipek cały czas, przez całe 5 miesięcy nie chciał cyca???? ANi razu dobrze się nie zassał?

MOj ostatnio przy zmianie pieluchy lubi obracac sie na brzuszek i zlosci sie jak chce go odwrocic. Zlosnik maly.

Witam czwartkowo!!!!!
Dzien dzisiaj ponury, ale humor u nas boski - na przekor :-)

matragona
lutka
e2e2

Filip od zawsze śpi opatulony bardzo a ostatnio to zaciąga pieluchę na głowę i tak zasypia.Co do zadzierania główki to też bardzo zadziera i bardzo go interesuje co jest na górze i tak z prawej strony na lewą i gramoli się kilka minut i pada.

Ja się zapytam czy wasze dzieci też tak prostują nogi jak zmieniacie pieluchę???Filipcio tak prostuję że nie mogę mu pupy dobrze wytrzeć nie wspomnę o założeniu pampersa.Mam pod ręką drugiego pampersa i Filip się min zasze bawi,zaciąga sobię go na głowe.Komegia normalnie!!

hehe wszystie dzieci są jednak do siebie podobne, Szymcio te zprostuje nóżki i tez zajmuje się pieluszką :)

matragona ja po 2 tyg odciągani pokarmu była wypompowana psychicznie, ale teraz wiem, ze nie bylam przygotowana na zmianę jaka nastąpiła w moim zyciu, zwłaszcza ze bardzo mocno przeżylam poród i baby blues mi się przypałętał. Przy kolejnym dziecku liczę na to ze będę miała wiecej cierpliwości, wiary, no i ze będzie potrafiło od razu ssac :)

A Filipek cały czas, przez całe 5 miesięcy nie chciał cyca???? ANi razu dobrze się nie zassał?

ani razu, Filip urodzil się jako wcześniak z zakrótkim wędzdełkiem podjęzyczkowym i fizycznie nie mógł złapać piersi. Wędzidełko podcieliśmy ale było już za późno z nauką skoro z butelki łatwo leciało. Uczyliśmy się chyba przez miesiąc i dałam za wygraną. Ten miesiąc to był koszmar najpierw Filip próbował z piersi około 40 min a potem jadł z butelki około 30min a później ja oddciągałam mleko około 50 min po czym za około 1godzine się budził i znowu od początku i tak to wygladało
Chyle czola!

mama2
zauwazylam ze moj cyc dla Maksia to jak silny srodek nasenny .wczoraj jak wrocilam z kaludia ze szkoly to byl pelen energi wzielam go do cyca i w 3 minuty zasnal ..a wczesnie po dziecku ani widac nie bylo ze sie zanosi na spanie ..jakbym go nie karmila piersia to wygladaloby to wszytsko inaczej

Na mojego zawsze cyc dzialal tak samo.
Ja wyczytalam, ze w mleku mamy i podczas samego karmienia wydzielaja sie hormony i to one dzialaja nasennie na mame i dziecko. Na mnie za kazdym razem jak karmilam. Doslownie rzadko kiedy udawalao mi sie nie usnac pierwszej przed Maskiem jak armilam czy to na lezaco czy siedzaco jeszcze :-)

mama2
e2e2
Daffodil

Brawa dla Filipa!! Może kryzys minął i teraz każda noc będzie już tak pięknie wyglądać.
Było miło się wyspać aż w szoku jestem jeszcze a co zabawne to wczoraj M wygoniłam do innego pokoju bo stwierdziłam że już mam dość wstawania i spania w trójkę!!!!:36_3_17:

oj jak ja ci zazdroszcze!!!!!! to tylko moj Makio zostaje bezsennym majowym słoncem :36_1_15:
e2e2 - moj Msksik tez ostatnio ma drzemke na sam wieczor, spi tak miedzy 17.00 a 19.00 mniej wiecej. Potem jest caly wieczor w szampanskim nastroju (wczesniej wieczorem juz marudzil) i po kapieli i butli zasypia ok. 22.00 i spi do 7.30-9.00. Tak jest od 3 dni :-)

mama2
lutka
mama2 moze to głupie, ale na pewno widziałaś takie zabawki imitujace bicie serca matki, może da się nabrać? choć szczerze, to wątpię :/

słyszałam ale nie widzialam ..ale to musiałaby byc zabawka ze sztucznym cycem..mama powiedziala ze kupi mojem M w sexshopie sztuczne cyce i bedzie mnie w nocy wyreczal
To jest mysl!!!

jola22
lutka
macie jakieś pomysły na prezenty świąteczne dla dzieci?

Nie mam pojecia co kupić pod choinkę Julci.
Mama za to pomysła na roczek - chcemy Julcię zabrać do Disneylandu w Paryżu.....co sdzicie o takim pomyśle ???
Disneyland ResortŽ Paris, enter the magic of DisneylandŽ Paris in France
Ja bym przelozyla jeszcze na 2 latka, bo wtedy Julka w pelni skorzysta, a takie roczne dziecko to nie jestem pewna czy tak do konca doceni Disneyland :-)
NO ale moze nie mama racji....

jola22
lutka
macie jakieś pomysły na prezenty świąteczne dla dzieci?

Nie mam pojecia co kupić pod choinkę Julci.
Mama za to pomysła na roczek - chcemy Julcię zabrać do Disneylandu w Paryżu.....co sdzicie o takim pomyśle ???
Disneyland ResortŽ Paris, enter the magic of DisneylandŽ Paris in France

witajcie czwartkowlo:)
mi sie wydaje ze roczne dziecko jest za male na disneyland, z wielu rzecy nie bedzie mogla skorzystac bo bedzie za malutka