Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
e2e2
Niestety nie dałam rady Was wczoraj nadrobić,więc zaraz to zrobię bo Flip już się gramoli do drzemki a muszę napisać że moje kochane dziecko SPAŁO CAŁĄ NOC!!!Usnął po 22 i o 4 budził się bo był głodny,zjadł na śpiocha i dalej spał do 8,juppi!!!
To bardzo dziwne bo wczoraj to nad ranem już M wstawał bo ja PADŁAM.

Brawa dla Filipa!! Może kryzys minął i teraz każda noc będzie już tak pięknie wyglądać.
Było miło się wyspać aż w szoku jestem jeszcze a co zabawne to wczoraj M wygoniłam do innego pokoju bo stwierdziłam że już mam dość wstawania i spania w trójkę!!!!:36_3_17:

mama2
e2e2
mama2

z ostatniej drzeki staje o 15.00 i o 19.00 juz ledwo zipie oczy mu sie same zamykaja a jak go wykapie i dam cyca to nawet nie zje czasem i juz spi w 5 minut!

A po jakim czasie się budzi pierwszy raz?

po 40 minutach:36_11_23:
to może to tylko drzemkę robi jak Filip?Próbowała się z nim jeszcze bawić o tej porze?

e2e2
Daffodil
e2e2
Niestety nie dałam rady Was wczoraj nadrobić,więc zaraz to zrobię bo Flip już się gramoli do drzemki a muszę napisać że moje kochane dziecko SPAŁO CAŁĄ NOC!!!Usnął po 22 i o 4 budził się bo był głodny,zjadł na śpiocha i dalej spał do 8,juppi!!!
To bardzo dziwne bo wczoraj to nad ranem już M wstawał bo ja PADŁAM.

Brawa dla Filipa!! Może kryzys minął i teraz każda noc będzie już tak pięknie wyglądać.
Było miło się wyspać aż w szoku jestem jeszcze a co zabawne to wczoraj M wygoniłam do innego pokoju bo stwierdziłam że już mam dość wstawania i spania w trójkę!!!!:36_3_17:

oj jak ja ci zazdroszcze!!!!!! to tylko moj Makio zostaje bezsennym majowym słoncem :36_1_15:

Kamidianka
e2e2
matragona
Witam się środowo
Nie mam czasu nic naspiać niby nic się nie dzieje ale brakuje mi czasu, może dizś uda mi się nadrobić zaległości w czytaniu forum.
Muszę się pożalić ale skończyło mi się mleko :( i Filip przechodzi całkowicie na mieszankę trochę jakby mi lżejbo ja z tym laktatorem już korby dostawałam ( Filip nie chciał pić z piersi więc dostawał w butelce) ale z drugiej strony przykro. I tak źle i tak niedobrze, ale co tam prawie 5 miesięcy się nam udało i z tego muszę się cieszyć.
Zaczełam Filipowi podawać marchewkę i jabłuszko i o ile marchewkę je z apetytem to jabłkami pluje spróbuje mu wymieszać może się uda przemycić choć odrobine. Ciężko nam idzie jedzenie z łyżeczki no ale trening czyni mistrzem :)
Życzę Wam Kobitki miłego dnia

Jakie mleczko dajesz Filipkowi?

Mój Filipek jak zajadał się jabłuszkami to od trzech dni pluje ,zamyka buźkę i nie ma mocnych że mu wcisnę łyżeczkę.Jabłuszko robię sama i zawszę daję troszkę marchewki żeby było słodsze ale i tak nie chcę co wcześniej się zajadał.Zamiast tego dałam mus jabłkowo brzoskwiniowy i zjadł.

Ja do jabłka dodaję małą, słodką gruszkę, Lenka wcina, aż miło.

też spróbuję,dzięki

e2e2
lutka
Kamidianka

No to i Ty jesteś dzielną kobietką, ja nawet nie wiem, czy bym się sama wybrała z Lenką. No pewnie, gdybym musiała, bo wtedy to się nie myśli i nie ma wyboru.
A ile masz do Krakowa? Autem jedziecie?

ech sama sie waham :/ czuję się dobrze za kółkiem, ale wiem jak jeżdżą kierowcy po krakowie, siedzą sobie na ogonie jadąc przez miasto 90. A trasa? Niby spoko, ale z dzieckiem to jednak nie to samo co samemu. około 244 km.

Ja bym w życiu nie pojechała.Ostatnio jak wracaliśmy z poprawin ok 80 km to Filip tak się pruł że nie było innego wyjścia jak ręce Taty i tak prawie całą drogę.Jak wsiadaliśmy do auta to był śpiący,zawszę tak robię i zawsze spał a ty zonk!To byłby dla mnie koszmar jakby mi tak płakał a jak byłabym sama!Więc ja bym nie pojechała tyle kilometrów sama z dzieckiem.

Oglądajcie TVN będzie o chustach.

a ja wiem ze sobie Lutka poradzisz!!ja bylam prawie 2 tyg bez M i nieraz duzo km zrobilysmy same z Olenka lub we trzy i dalo sie przezyc i nieraz na\syrenie jechalysmy grunt niewpadac w panike spokojnie mowic do malca zjechac na parking i uspokoic dzieciatko i dalej w droge.a jak sie boisz to idz do pediatry i popros i kropelki na chorobelokomocyjna dla malenstwa niepamietam nazwy bo to moja eks szwagierka uzywala 9 lat temu.dzieciatko po tym spiace i spi przez cala podruz :)
powodzenia dasz rade!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2
lutka
mama2 moze to głupie, ale na pewno widziałaś takie zabawki imitujace bicie serca matki, może da się nabrać? choć szczerze, to wątpię :/

słyszałam ale nie widzialam ..ale to musiałaby byc zabawka ze sztucznym cycem..mama powiedziala ze kupi mojem M w sexshopie sztuczne cyce i bedzie mnie w nocy wyreczal

wiem, ale kto wie, moze jak się przebudzi i od razu usłyszy bicie serca - choć nie Twojego - to uśnie? dobzre było by miec możliwość wypróbowania przed zakupem.

lutka
gunia43
mama2corun
a ja jest em tu pol dnia i juz wqrwiona jestem na starsza siostre!tlumaczyc jej ze Alexandra to mamin cycus to ta wie lepiej i ku... na sile na rece ona matka krzycza do tego dziecka w efekcie czego oni o19 sie zmyli a ja z placzaczacym w nieboglosy dzieckiem zostalam :arrow1:

Oj skad ja to znam....

o i Szymek wczoraj miał trudny dzień. NAjpierw przestraszył się dziadka którego nei widział 2 miesiące - bo głupia matka zostawiła go samego w samochodzie i poprosiła dziadka zeby poszeł zobaczyć czy wszystko jest ok, no a w tym czasie coś tam załatwialam. Wracam a Szymuś czerwony i przerażony:36_11_23: później ciocia której ne widział tez ze 2 mieisące chciała go uspakajać, i co ja go uspokoiłam to chciała go spowrotem, niby nie ryczał bardzo bo ciągle coś mu pokazywała, ale co jakiś czas zaczynał płakać, i był bardzo niespokojny. ech słaba ze mnie matka, skoro nie potrafiłam twardo powiedzieć, koniec! biorę dziecko bo potzebuje spokoju :/

to zemnie tez jakos moja starsza siostra ma wladze nadnami :/ ciezko jej odmawiac i powiedziec ze niemaracji bardzo ciezki przepdek:36_11_23:
napisalam jej monolog na gg czekam na reakcje bo dzieciatko moje nawet jak juz wykonczone po 2 godzinnym placzu zasnelo to przez sen jeszcze plakala :( malutka bedna myszka :cats:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun

a ja wiem ze sobie Lutka poradzisz!!ja bylam prawie 2 tyg bez M i nieraz duzo km zrobilysmy same z Olenka lub we trzy i dalo sie przezyc i nieraz na\syrenie jechalysmy grunt niewpadac w panike spokojnie mowic do malca zjechac na parking i uspokoic dzieciatko i dalej w droge.a jak sie boisz to idz do pediatry i popros i kropelki na chorobelokomocyjna dla malenstwa niepamietam nazwy bo to moja eks szwagierka uzywala 9 lat temu.dzieciatko po tym spiace i spi przez cala podruz :)
powodzenia dasz rade!!!

:Kiss of love::Kiss of love:

matragona
e2e2
matragona
witam się środowo
nie mam czasu nic naspiać niby nic się nie dzieje ale brakuje mi czasu, może dizś uda mi się nadrobić zaległości w czytaniu forum.
Muszę się pożalić ale skończyło mi się mleko :( i filip przechodzi całkowicie na mieszankę trochę jakby mi lżejbo ja z tym laktatorem już korby dostawałam ( filip nie chciał pić z piersi więc dostawał w butelce) ale z drugiej strony przykro. I tak źle i tak niedobrze, ale co tam prawie 5 miesięcy się nam udało i z tego muszę się cieszyć.
Zaczełam filipowi podawać marchewkę i jabłuszko i o ile marchewkę je z apetytem to jabłkami pluje spróbuje mu wymieszać może się uda przemycić choć odrobine. Ciężko nam idzie jedzenie z łyżeczki no ale trening czyni mistrzem :)
życzę wam kobitki miłego dnia

jakie mleczko dajesz filipkowi?

Mój filipek jak zajadał się jabłuszkami to od trzech dni pluje ,zamyka buźkę i nie ma mocnych że mu wcisnę łyżeczkę.jabłuszko robię sama i zawszę daję troszkę marchewki żeby było słodsze ale i tak nie chcę co wcześniej się zajadał.zamiast tego dałam mus jabłkowo brzoskwiniowy i zjadł.

nan

mój też NAN TYLKO TEN HA.

mama2
e2e2
mama2

z ostatniej drzeki staje o 15.00 i o 19.00 juz ledwo zipie oczy mu sie same zamykaja a jak go wykapie i dam cyca to nawet nie zje czasem i juz spi w 5 minut!

Mama2 mój Filip prawie zawsze robi jeszcze drzemkę półgodzinną tak ok 19 po tej drzemce nie jest marudny i super do kąpieli ,w kąpieli się bawi świetnie bo nie jest śpiący i ok 21 flacha a o 22 już śpi.Może też potrzebuje tylko takiej drzemki a nie już lulania do spania!?Spróbujcie nic już nie zaszkodzi tylko może pomoże.

ale ja kochana do 22 .00 to chyba nie dam rady nie spac skoro w nocy czeka mnie tyle pobudek a o 7 trzeba wstac
jejku już sama nie wiem co poradzić.Ty jesteś mamą i sama wiesz najlepiej co potrzebuje Maks.Wydaje mi się że neurolog to dobry pomysł.

lutka
e2e2
Filip zawsze lubi jeździć i ja nie wiem co mu było wtedy???Od tamtej pory nie wybieram się nigdzie dalej niż do moich rodziców czyli jakieś 25 km w jedną stronę ale tyle co Lutka to w życiu bym nie pojechała,odważ z niej kobietka!

mam obawy, ale muszę się przemóc. POjedziemy sobie pspokojnie, z przerwami. moz enawet odwiedzimy domek wiedźmy w Pilźnie, lub muzeum lalek - jakoś nigdy nie było czasu na zatrzymanie się.

Dobry pomysł i zawsze to jakaś przerwa w jeździe.

mama2
lutka
mama2 moze to głupie, ale na pewno widziałaś takie zabawki imitujace bicie serca matki, może da się nabrać? choć szczerze, to wątpię :/

słyszałam ale nie widzialam ..ale to musiałaby byc zabawka ze sztucznym cycem..mama powiedziala ze kupi mojem M w sexshopie sztuczne cyce i bedzie mnie w nocy wyreczal

ha ha ha ha dobra myśl.....M z piersiami i w TWOJEJ KOSZULCE NOCNEJ bezcenny widok