Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Jola22 Oliwia mi zgubila centymetr ale jak tylko znajdziemy to zmierze :) ale tak do autobusu wchodzi do tramwaja tez i do bagaznika od opla Astry Volvo s60 i do ww polo4 ale jeszcze sprawdze ile dokladnie centymetrow.
a Ci jeszcze powiem ze mama2 ma podobny z Tako i jego mozna kupic sama spacerowke zaraz Ci poszukam :)
mama2 wspolczuje nocki.ale kochana wiemy ze dasz rade naprawde to wiecznie trwac niebedzie a jak wrocisz do pracy to Maksio moze bardziej sie nauczy bez Ciebie zyc wiec moze troszke "wyluzuje"(sorki za okreslenie ale nieumie innego znalesc slowa)

Dzieki - kochana jesteś. Waśnie dlatego chcę wiedziec rozstaw kół - bo jak bedzie zaszeroki to nie zmieści się do autobusu.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo u nas taka mgla ze bloku obok nie widac...my caly weekend sie goscilismy byli znajomi z 2-letnim synkiem... rany ile w takich dzieciach jest energi....Maja wpatrzona byla w niego jak w obraz.
nooce troche sie Mai unormowaly tzn budzi sie czesto ale przy cycku zasypia i na szczescie bawic sie nie chce no i w tym tygodniu bede miala ten laktator wiec koniec cyca juz blisko...boje sie tego strasznie bo juz ostsatnio to nawet soku z butli nie chciala:lup:wiec beda cyrki.

jak czesto sie budzi?
co do butli to bedzie cyrk ale jesli tylko bedziesz butle dawal to uwierz mi ze dluzej niz 3 dni to nie potrwa(cyrki) ja tez klaudie odstawilam w 5 m-c i bylo bardzo ciezko dla mnie a ona za chiny nie chciała tego mleka ale po 3 dniach juz nie ssala mi skory gdzie popadnie :D

lutka
gunia43
lutka
Jola smaruje się nawilzajacym kremem pod oczy ale i tak ma tam sucha skórę. Więc muszę zainwestować w coś lepszego. niestety po to :/

Lutka glupolu :-) Ale krem nawilzajacy bardzo dobze Ci zrobi. Ile Ty masz wlasciwie lat, bo jakos zapominam ciagle ile kto tutaj ma. Wiem jedynie, ze Isabela ma tyle co Wiki ma 21, mama2 i JOla30 po 30-sci a reszta to nie pamietam.
Z Sorai fajne tez byly kremy z tego co pamietam, ja lubilam taki dotleniajacy i z Lotosem, z Erisu sa tez fajne i z AA Oceanic. W Polsce jest tego troche.

27 :) a krem kupiłam z garniera, taki z miodem dla suchej skóry wokół oczu :) sie zobaczy czy cos pomoze.
Garniera tez lubie. Uwazam, ze dobre ma kosmetyki. Zycze zeby ten krem dokonal cudu usyniecia zmarszczek - z doswiadczenia wiem, ze sie nie da, chocbym uzywala Diora ha, ha!!! No ale cos jednak daja te kremy. Na pewno nawilzaja i komfort psychiczny, ze sie cos robi :-)

lutka
gunia43
lutka
Jola smaruje się nawilzajacym kremem pod oczy ale i tak ma tam sucha skórę. Więc muszę zainwestować w coś lepszego. niestety po to :/

Lutka glupolu :-) Ale krem nawilzajacy bardzo dobze Ci zrobi. Ile Ty masz wlasciwie lat, bo jakos zapominam ciagle ile kto tutaj ma. Wiem jedynie, ze Isabela ma tyle co Wiki ma 21, mama2 i JOla30 po 30-sci a reszta to nie pamietam.
Z Sorai fajne tez byly kremy z tego co pamietam, ja lubilam taki dotleniajacy i z Lotosem, z Erisu sa tez fajne i z AA Oceanic. W Polsce jest tego troche.

27 :) a krem kupiłam z garniera, taki z miodem dla suchej skóry wokół oczu :) sie zobaczy czy cos pomoze.
NO a co do lat to bylam przekonana ze mniej :-) Moze dlatego ze zmarszczek nie widac w tych miekkich ujeciach ;-) Ja tak mlodo jak Ty to nawet po skonczeniu liceum nie wygladalam.

lutka
Daffodil
lutka
jak długie są Wasze dzieci? do tej pory nie mierzył nikt Szymka, ale dzis jak lezał wyprostowany jak struna szybko przyłozyliśmy metr krawiecki i wyszło około 75 cm.

Trzy tygodnie temu było 68 cm.
Ale Szymcio długaśny :36_2_31:

nie wiem czy dobrze mierzylismy - cos mi się wydaje ze źle, bo dług wyszedl :P ile ma na prawdę dowiemy się przy okazji szzcepienia na zótaczkę za tydzień.
MOj Maksik 21.08 mial 65 cm wiec moze Szymus ma teraz te 68. MOj ma chyba ciut wiecej bo z ciuchy na 68 jakos przykrotkie. Ciekawa jestem.

mama2
a my dzis z klaudia bylismy w kinie na "ODLOT" w 3 D jak podjechalismy pod kino to akurat moj eks przejezdzal , stanal autem wyszedl przywital sie z kaludia i tak widzialam jak go zakulo serce ze tak rodzinnie spedzamy sobie niedziele a on sam jak palec szweda sie po miescie

mama2 -
Wyobrazam sobie jego zal, jak patrzy na dwie takie sliczoty, ktore mogly byc tylko jego :-)

Daffodil
Cześć dziewuszki.
Witam się dopiero teraz, bo rano wybraliśmy się na spacer. Później M. dalej z Kubą łaził, a ja wybrałam się na zakupy, żeby garderobę do pracy uzupełnić. Wydałam kupę kasy i od razu humor lepszy :) A teraz dziecko już śpi, więc chwila wytchnienia :36_2_31:

Daffodil - wlakadaj co tam kupilas i fotki prosze!
A ja sobie tylko sweter prosty golf brazowy kupilam, bo inne jakies takie przyduze mi sie wydaja. Pewnie przez te moje cycki.
NO ale za to M obkupilismy, bo chodzil juz tragicznie. Nic dawno sobie nie kupil. Kiedys jak chodzilam po miescie to mu kupowalam, a teraz z Maksikiem, ktory jest na sklepy uczulony, zwlaszcza odziezowe ;-) to juz nie jest takei proste.
No i podstepem M wyciagnelam pod pretekstem kupna czapki dla Maksika i kupil siobie kurtke fajna na jesien, wczesniej buty, a przedwczoraj kupilam mu dwie koszule w krate fajne :-) Teraz go musze pilnowac, bo wyglada slicznie ten moj mezulek.

gunia43
Daffodil
Cześć dziewuszki.
Witam się dopiero teraz, bo rano wybraliśmy się na spacer. Później M. dalej z Kubą łaził, a ja wybrałam się na zakupy, żeby garderobę do pracy uzupełnić. Wydałam kupę kasy i od razu humor lepszy :) A teraz dziecko już śpi, więc chwila wytchnienia :36_2_31:

Daffodil - wlakadaj co tam kupilas i fotki prosze!
A ja sobie tylko sweter prosty golf brazowy kupilam, bo inne jakies takie przyduze mi sie wydaja. Pewnie przez te moje cycki.
NO ale za to M obkupilismy, bo chodzil juz tragicznie. Nic dawno sobie nie kupil. Kiedys jak chodzilam po miescie to mu kupowalam, a teraz z Maksikiem, ktory jest na sklepy uczulony, zwlaszcza odziezowe ;-) to juz nie jest takei proste.
No i podstepem M wyciagnelam pod pretekstem kupna czapki dla Maksika i kupil siobie kurtke fajna na jesien, wczesniej buty, a przedwczoraj kupilam mu dwie koszule w krate fajne :-) Teraz go musze pilnowac, bo wyglada slicznie ten moj mezulek.

no to super ze zakupy udane . Ja uwielbiam chodzic po sklepach moj M takze , do pracy tez musiałam uzupełnic garderobe , wydalam cala moja wyplate a szczerze to jeszcze by mi sie pare rzeczy przydalo...tak jest wszystko cholernie drogie ,,albo taki jest skute jak sie dlugo nie upuje bo przeciez rok temu jesienia bylam w ciazy wiec kupowalam tylko ciazowe

mama2
moj maksio nosi juz w wiekszosci roz.80cm a napewno nie jeset taki dlugi

Wow!!! To Ci dopiero. Kawal chlopaka z Maksia. Moj nosi 68 i czesciowo tylko 74. Jak znajde jakas miarke, o co w moim balaganie pochorobowam trudno to go dzis zmierze, bo normlanie bardzo ciekawa jestem.
A moj synek juz spacy i marudny. Ciekawe czy sam zasnei9. Oj, tochorobsko i spanie z mamusia zrobilo swoje. Wczoraj wieczorem musialam na raczkach usypiac mojego krolewicza.

lutka
mama2 to się bidulko najadłaś strachu. Dla Maksia Twoja bliskość jest bardzo ważna, s końcu wisi na cycu zawsze gdy tylko chce, czuje Cię, jest bezpieczny, a atu nagle taki szok. Dobrze ze byłaś blisko, bo na sama myśl co się mogło wydarzyć mam ciary.

Kurcze chyb nauka zasypiania sie nie powiodla. Zaraz bede czytac zaleglosci to dojde co sie stalo.
Mysle, ze Maksio sam musi zaskoczyc tak jak i moj. Jak sei uprze to moge go uczyc a on i tak nie zasnie, jak sam nie umie. Zycze, w tym ukladzie, zeby Twoj synek sam szybko sie przestawil.

gunia43
mama2

Wow!!! To Ci dopiero. Kawal chlopaka z Maksia. Moj nosi 68 i czesciowo tylko 74. Jak znajde jakas miarke, o co w moim balaganie pochorobowam trudno to go dzis zmierze, bo normlanie bardzo ciekawa jestem.
A moj synek juz spacy i marudny. Ciekawe czy sam zasnei9. Oj, tochorobsko i spanie z mamusia zrobilo swoje. Wczoraj wieczorem musialam na raczkach usypiac mojego krolewicza.

czytalam wlasnie w tej ksiazce ze czesto po chorobach dzieciaczkom zostaj\a zle nawyki ...spanie z mamusia albo na raczkach:))

mama2corun
Jola30
mama2corun

idealnie napisane to takie dopelnienie :D

Ja też zawsze wole mieć wszystko na piśmie taka jestem

no tak najlepiej miec na wszystko dowody hehehe:D
MOj M tez uwaza, ze lepiej po slubie. Tak jakos odetchnal ha, ha!!!
Nie tylko kobiety tak maja.
A ja pamietam jak cieszylismy sie po i mowilismy do siebie nie unaczej tylko moja zonka, moj mezus - jak wariaci doslownie!!!!

mama2
gunia43
mama2

czytalam wlasnie w tej ksiazce ze czesto po chorobach dzieciaczkom zostaj\a zle nawyki ...spanie z mamusia albo na raczkach:))
Nooo. To prawde pisza. Wlasneijeczy moj maluch z lozeczka. Kiedys to pojeczal troszke pomietosil pieluche i nyny a teraz lezy cichutko a potem nagle ryk i wzywanie mamusi. Ech! NO ale co zrobc. Ide poglaskac. Zobaczymy co to da...

Witam mamuśki :)

was nadrobić to normalnie kilka godzin trzeba poświęcić ;)

u nas bez większych zmian poza tym ze od czasu jak Adaś zasmakował chodzika to musimy kupić osłony na grzejniki i piekarnik na stoliku poza zabawkami Adasia nic już nie stoi , zapomniałam jak to trzeba mieć oczy na około głowy dobrze ze nie korzysta z tego często.

Kami , Gunia fotki super , Daffo filmik extra i fotki też to już 2 miś na forum :)

a z racji tego ze misiów za dużo być nie może to mój został pajączkiem:)

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
My jak zrobimy maksiowi juz taki osobny pokoj po remoncie przeprowadzam lozeczko do jego pokoju i ja sie tez na noc wyprowadzam z duzego do maksika :arrow1: bo jakos nie zachwyca mnie chodzenie po mieszkaniu z pokoju do pokoju 15 razy a potem o 5.45 wstac do pracy ..:36_11_23:

NO i jasne, ze tak. W Twojej sytuacji to juz bym chyba normalnie z nim caly czas spala w jednym lozku.

elwira

u nas bez większych zmian poza tym ze od czasu jak Adaś zasmakował chodzika to musimy kupić osłony na grzejniki i piekarnik na stoliku poza zabawkami Adasia nic już nie stoi , zapomniałam jak to trzeba mieć oczy na około głowy dobrze ze nie korzysta z tego często.

Kami , Gunia fotki super , Daffo filmik extra i fotki też to już 2 miś na forum :)

No nie Elwira!!! Gdzie Wy takie cuda kupujecie??? Najpiekniejszy pajaczek jakiego w zyciu widzialam :-)

gunia43
elwira

No nie Elwira!!! Gdzie Wy takie cuda kupujecie??? Najpiekniejszy pajaczek jakiego w zyciu widzialam :-)

zbliża sie Halloween i dziewczynki kupowały stroje przez przypadek wykopałam strój dla Adasia i po prostu nie mogłam go tam zostawić , mamy niedaleko taki specjalny sklep ze strojami itd

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

gunia43
elwira

zgadzam sie ..najprzystojniejszy pajak jaiego spotkalam w swoim zyciu :D