Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

e2e2
Jola30
mama2

no to zimne..niedobrze ..moze powinnas go jednak uczyc cieplejsze pic..no bo wiesz nawet dorosly jak jest chory to wskazana ciepla herbata jak Nikus pije caly czas zimne to chyba nie wspomaga to leczenia idzie zima przydaloby sie zeby pil cieple

ja juz próbowałam nie raz to jest taka awantura że mi rece opadaja woli nic nie jeść i głodny ,opłakany pójdzie spać i wtedy jak się budzi jak dam zimne to pije ale dzis wlasciwie cały dzien go męcze zeby coś zjadł i więcej wylewam niż je więc jak mam być szczera zjadł tylko 30 ml. mleka ,i poł deserku i nic wiecej więc takie mam dziecko do jedzenia i płacz i wyje cały dzien .
Spi po 30 minut i to samo.Ale pomyślałam sobie że albo mnie wykończy albo się nauczy i już.
A tak na marginesie żal wylewać mleka za 47 zł które ledwo starcza na 5 dni!!!!:noooo:

47 złotych,to co to za mleko!!!!!????

Zwykłe mleko Bebilon 1!!!!
800 gram

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
elwira
a to Adaś w chodzik:)

YouTube - Adaś i chodzik

po za tym Adach nauczył się reagować na prośbę -daj buzi- , otwiera wtedy buziaka i ślini polik poza tym codziennie po jego pobudce przytulam go mówię do niego- moje kochanie- i teraz kiedy poproszę- Adaś zrób moje, moje- on kładzie ręce na moje ramiona i przytula sie do polika ....... słodkie to jak nie wiem tylko nie zawsze chce to zrobić zaczyna mieć swoje humorki

jacie...mowilam ze nasz bardzo zdolne dzieciaki.! Super!

Zdecydowanie Adaś jest NR.1 na forum!!!

lutka
mama2
lutka
Trzynastego, pulchne szczęście na brzuch wskoczyło
Trzynastego, mamy i taty serce podbiło
Jak widać wyraźnie żaden to pech
Dać szczęścia tyle ze zapiera dech,
Aż w oku kręci się wielka łza
Gdy Karola przy piersi Maksika ma.

:*

zadzwonilam do M i przeczytałam mu powiedzial ze piekny i podziekował:)

:) piękny to może nie bo rymy banalne, ale szczery i od serca :)

czyli pogodziliscie się?

wlasnie dlatego ze od serca i szczery to piekny!! tak, obiecal zmienic to co mi przeszkadza..hmmm nie wierze w takie zmiany ale ok niech mu bedzie ma przebaczone

a moje bobo dzis pozarło wrecz zupke z jagniecina i kasza jaglana z bobovity , wogole zauwazylam ze te z bobovity sa najsmaczniejsze , nie wiem teraz co zrobie z tymi zamrozonymi bo tego nie chce jesc wogole a dzis na deser premiera : SLIWKI
jak mu tak od 9.00 do 14.00 cyca nie daje to potem jak mu dam to widac jak teskni jak sie wtula i wkoncu porzadnie najada :D

mama2
jola22
mama2
ja wlasnie odciagnelam mleko i zrobilam kaszke bananowa ..kurcze widzialybyscie jak go otrzepuje ...co ja musze wyprawiac zeby on cokolwiek zjadl...butelka be łyzeczka be , soczki be , zupki be deserki be i nawet dobra slodka kaszka be...zje ale bez przekonania a mojej tesciowej to pewnie nic nie zje :(((((((((((((((
Daffodil i\od ktorej do ktorej bedziesz pracowac????????

Mama2 od twojej teściowej to będzie rosołek jadł aż będą mu się uszy trzęsły - hi, hi.:36_1_21:

po moim trupie:o_noo::o_noo::o_noo:

Ja mam znajomą która ma dziewczynkę o 8 dni młodszą i daje jes takie zupy jak rosół,zalewajkę,krupnik ostatnio kapuśniak,kisiel.Tylko nie tak żeby się dziecko najadło tylko kilka łyżeczek na próbę ale niczym nie gardzi!!!

Daffodil
A ja się jeszcze chciałam pochwalić, że Kuba dzisiaj przez chwilę siedział sam :yuppi: Wprawdzie po wyczynach Adacha w chodziku brzmi to dość blado, ale i tak jestem dumna z mojego spryciarza :)

Brawo dla Kubusia!!!!!Filipa jak trzymam to go puszczam jak najczęściej i po krótkiej chwili wywraca się ,chociaż upadki ma już opanowane.

e2e2
mama2
jola22

Mama2 od twojej teściowej to będzie rosołek jadł aż będą mu się uszy trzęsły - hi, hi.:36_1_21:

Ja mam znajomą która ma dziewczynkę o 8 dni młodszą i daje jes takie zupy jak rosół,zalewajkę,krupnik ostatnio kapuśniak,kisiel.Tylko nie tak żeby się dziecko najadło tylko kilka łyżeczek na próbę ale niczym nie gardzi!!!

no to chyba nie robi dobrze, moim zdaniem jelita są jeszcze bardzo wrażliwe u takiego dziecka, po co je tak wcześnie obciażać? jeszcze zdąży się najeść tych wszystkich potraw. Ja tylko 2 razy podałąm młodemu i zupkę i owoce tego samego dnia, ma wrażenie ze nie najlepiej to znosi. Poczekam ze 3tyg i wtedy spróbuję.

mama2
a moje bobo dzis pozarło wrecz zupke z jagniecina i kasza jaglana z bobovity , wogole zauwazylam ze te z bobovity sa najsmaczniejsze , nie wiem teraz co zrobie z tymi zamrozonymi bo tego nie chce jesc wogole a dzis na deser premiera : SLIWKI
jak mu tak od 9.00 do 14.00 cyca nie daje to potem jak mu dam to widac jak teskni jak sie wtula i wkoncu porzadnie najada :D

ja w dalam malemu ostatnio jazynowa z krolikiem i zjadl cala!!
najadl sie tym sloiczkiem, z regoly po samej jazynowej chcial jeszcze dojesc

lutka
mama2
ja wlasnie odciagnelam mleko i zrobilam kaszke bananowa ..kurcze widzialybyscie jak go otrzepuje ...co ja musze wyprawiac zeby on cokolwiek zjadl...butelka be łyzeczka be , soczki be , zupki be deserki be i nawet dobra slodka kaszka be...zje ale bez przekonania a mojej tesciowej to pewnie nic nie zje :(((((((((((((((

niekoniecznie, tesciowa to nie mamusia pachnąca mlekiem. Kto wie, moze szybko załapie butlę i zupki od babci.

Jak dziecko zostaje z babcią to się zupełnie inaczej zachowuje.Mój smyk jest teraz ciężki do uśpienia,zawsze marudzi itp.Jak został z babcią bo ja pojechałam na zakupy to zasnął sam,teściowa powiedziała że się bawił a poszła sobie kawę zalać do kuchni a jak wróciła to on już spał.Tak więc Maks prędzej od babci załapie zupki i mleko niż od Ciebie,oby tak było!

elus.dreptus
mama2

ja w dalam malemu ostatnio jazynowa z krolikiem i zjadl cala!!
najadl sie tym sloiczkiem, z regoly po samej jazynowej chcial jeszcze dojesc

Szymek po pierwszym mięsnym daniu tzn na początku miał cofki , śmiesznei wyglądał, ale po kilku łyżeczkach jadł już chętnie.

mamam2 no widzisz, Maks zaczyna łąpać o co w tym chodzi, dacie radę jak pójdziesz do pracy.

matragona
Witam się wieczorkiem
U nas szaro buro leje ... na szczęście Filipek zdrowy i w dobrym chumorze :) mój M wrócił ze szkolenia w sobote i zaraz pojechaliśmy na basen. Moje Dziecko w sobote nurkowało!!!!!:36_1_21: Wieczorem padł jak kawka po dni pełnym atrakcji. A poniżej mój mały pływak

Super ekstra!!!!Jak samopoczucie Filipka po takiej gimnastyce???Pada zmęczony?

Dzień dobry dziewuszki.
Jeszcze jeden dzień takiej pogody i normalnie do domu wariatów nas odwiozą :) 7 stopni i piździ jak cholera. I znowu siedzimy w chałupie :36_13_4:
Kuba już kataru zupełnie nie ma, tylko po nocy coś mu tam jeszcze świszczy w nochalu. I paskuda nie da sobie tego wyciągnąć. Dzisiaj to takie zapasy stoczyliśmy, że prawie na dziecku okrakiem siedziałam :) A ten co lepsze uważa to za dobrą zabawę i chichocze :lup: Ale tak głową rzuca, że nie jestem mu w stanie wpakować Fridy do nosa, ech co za łotr :)

Wiki20pl
Daffodil
Wiki20pl

jestem jestem dzieki za pamięć. Dzień w pracy minął mi moment i było Super. Wreszcie spotkałam sie z dziewczynami i robiłam to co lubie :Śmiech: oczywiscie teskniłam za Majeczką i musiałam zadzwonic do domu, ale jak mama mi powiedziała ze wszystko ok to już byłam spokojna :Śmiech:

Wiki dodałaś mi otuchy tym postem :zwyrazami_milosci:

Bardzo się ciesze ze dodałam Ci otuchy, a to Ty jakos nie długo do pracy ??

Tak, 9. listopada.

e2e2
Jak dziecko zostaje z babcią to się zupełnie inaczej zachowuje.Mój smyk jest teraz ciężki do uśpienia,zawsze marudzi itp.Jak został z babcią bo ja pojechałam na zakupy to zasnął sam,teściowa powiedziała że się bawił a poszła sobie kawę zalać do kuchni a jak wróciła to on już spał.Tak więc Maks prędzej od babci załapie zupki i mleko niż od Ciebie,oby tak było!

Młody zrobił to samo! Aż zadzwoniłam drugi raz z pytaniem: jak to sam zasnął??????

i powiem Wam, ze trochę mnie to przygnębiło na kilka dni. Nawet zadawałam sobie pytanie co źle robię :/

Kamidianka
Jola30
Kamidianka
Jola30 no to bardzo dobrze, że zrzuciłaś całą ciażową masę. To bardzo dużo Jolu.

Ale to mało jest bo ja przed ciążą dużo przytyłam przez tarczyce i hormony i takie tam,i niestety sie nazbierało.
Jak karmiałam piersią zleciało nawet więcej i troche wróciło no szkoda .:36_1_21:

To chyba typowe, że jak sie karmi, to się chudnie, ale potem jest niebezpieczeństwo powrotu do wagi.

Wcale niekoniecznie niestety :) Ja nie chudłam podczas karmienia w ogóle. A jadłam mało. Po prostu jak ktoś nie ma predyspozycji do łatwego chudnięcia, to nawet karmienie nie pomoże :)

e2e2
mama2
jola22

Moje Majci też juz powoli daje wszystko np jadła juz taka zupke z ziemniaków, marchewki i kalafiora, a teraz zamierzam jej dac na spróbowanie pomidorówki

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

e2e2
mama2
jola22

wczoraj mi mama powiedzial ze jak kiedys zostali sami w domu z rodzenstwem a bylo ich troje to z siostra dały bratu ( smiesiace) łyzeczka zurek jeszcze w beciku lezał:uff2:

e2e2
lutka
mama2

niekoniecznie, tesciowa to nie mamusia pachnąca mlekiem. Kto wie, moze szybko załapie butlę i zupki od babci.

no wlasnie nie , pisałam juz wczesniej ze mi zje cala zupe bo go zabawaim a tesciowa nie umie tak i nie zjada nic!

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jeszcze jeden dzień takiej pogody i normalnie do domu wariatów nas odwiozą :) 7 stopni i piździ jak cholera. I znowu siedzimy w chałupie :36_13_4:
Kuba już kataru zupełnie nie ma, tylko po nocy coś mu tam jeszcze świszczy w nochalu. I paskuda nie da sobie tego wyciągnąć. Dzisiaj to takie zapasy stoczyliśmy, że prawie na dziecku okrakiem siedziałam :) A ten co lepsze uważa to za dobrą zabawę i chichocze :lup: Ale tak głową rzuca, że nie jestem mu w stanie wpakować Fridy do nosa, ech co za łotr :)

z ciebie taka powsinoga jak ze mnie , dusze sie w domu i wariuje ale mysle ze teraz wiecej bedzie takich dni ...:((((((