Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
pat-k

hehe, moj M tez kiepsko trafil :P

a co myslicie o takim krzeselku? pewnie stwierdzicie, ze jak zwykle wydziwiam ;)
Wysokie krzes�o STOKKE TRIPP TRAPP ORYGINA�!!! (762992379) - Aukcje internetowe Allegro

He he, coś w tym jest :)
Jak dla mnie to nie ma żadnych cech, na których mi zależy, ale co kto lubi :)
Ani tacki nie ma, ani obniżanego oparcia, na wygodne też raczej nie wygląda i na pewno dziecko musi bardzo stabilnie siedzieć. Ja bym się bała, że się Kuba w tym kiwnie do przodu.

hmm... tacka nie potrzebna, bo w tym krzeselku dziecko siedzi przy stole. a obnizane oparcie po co?
tez mam wrazenie, ze to juz dla starszego malucha

Chciałabym, żeby można było tak lekko półleżąco ustawić, bo dopóki Kuba nie będzie siedzieć zupełnie samodzielnie, bez żadnych podpórek, to nie chcę go całkiem w pionie sadzać.

mama2corun
lutka
dzięki Jola al eto wkurzajaca cecha, bo co innego przemyslec sobie dokładnie zakup, a co innego zastanawiac się czy dobrze zrobiłam ze kupiłam,a może tamto było by lepsze. No porazka jakaś. Nie wiem po kim to mam :/

Jak Nikus? Oklepujesz mu plecki? Dłoń złóż w taką łódeczkę i oklepuj delikatnie plecki. Będzie się odrywac cały syf od oskrzeli.

ja tak samo mam z zakupami i tez czasem jestem sama na siebie zla a fotelik ten co pokazalas mi sie wlasnie podoba bardzo!!i u nas troszke tanszy.no i mi troche do wystroju wnetrza niepasi.Patka twoja propozycja krzeselka tez byla u nas brana pod uwage i u nas mozna takie fajna miekka gabeczkewlasnie pod pupe i plecki i cena przystepna.
ja za 1.5 godz mam zebranie i pracownikami i kierownikiem budowy...Oli niemam z kim zostawic ani kto mnie zastapic wiec pakujemy sie w kurtke zimowa i jedziemy razem.

Kurcze, szkoda, że nie masz z kim Oleńki zostawić, bo jednak na pewno jej takie wyjście nie pomoże. Nawet jak ciepło ubierzesz, to w samochodzie się zgrzeje trochę, ech jednak ciężko tak samej, jak M. nie ma :le:

mama2corun
pat-k
mama2corun

ja tak samo mam z zakupami i tez czasem jestem sama na siebie zla a fotelik ten co pokazalas mi sie wlasnie podoba bardzo!!i u nas troszke tanszy.no i mi troche do wystroju wnetrza niepasi.Patka twoja propozycja krzeselka tez byla u nas brana pod uwage i u nas mozna takie fajna miekka gabeczkewlasnie pod pupe i plecki i cena przystepna.
ja za 1.5 godz mam zebranie i pracownikami i kierownikiem budowy...Oli niemam z kim zostawic ani kto mnie zastapic wiec pakujemy sie w kurtke zimowa i jedziemy razem.

a samochodem jedziecie? dzielna kobieto

samochodem samochodem.
dziewczyny jak u was z zostawianiem maluszkow jest no ja jakos nieumie,z M ok z siostra tez ale to i tak na chwilke bo jak Ola sie zorientuje ze mnie niema to jest wycie ze hoho.

U nas na razie jest ok, bo Kuba nie płacze. Jest trochę nieufny, ale po jakimś czasie się oswaja. Zostawiałam na razie tylko z moimi rodzicami, z teściową, no i oczywiście z M.

mama2corun
wczoraj jechalam na ten egzamin pracownikow i znajomy mojego M ktory tam zemna jechal.mowi ze przywiozl kolezanke zeby z Ola zostala a ja ze nie a oni no wez ona umie i wogole glupie gadanie!!!wkurwilam sie nieziemsko to moje dziecko!!!i nikt niebedzie mnie uczyl!!!!a i on ze jego zona by zostawila a to niech se zostawia!!!

Ja też nie jestem zwolenniczką zostawiania dziecka z obcymi osobami, ale szczerze mówiąc gdybym miała taką opcję, to chyba bym chorego dziecka nie ciągnęła.

mama2corun
pat-k
mama2corun

a samochodem jedziecie? dzielna kobieto

samochodem samochodem.
dziewczyny jak u was z zostawianiem maluszkow jest no ja jakos nieumie,z M ok z siostra tez ale to i tak na chwilke bo jak Ola sie zorientuje ze mnie niema to jest wycie ze hoho.

ja moge spokojnie (w miare) zostawic Tosie tylko z moim M i to gora 2-3 godziny. nie potrafie sie na razie z nia rozstac na dluzej. na pewno jaciezszy pierwszy raz. gdybym zobaczyla, ze Tosia jakas ciotke bardzo lubi, to moze zaryzykowalabym. Na pewno absolutnie nie zostawilabym malutkiej z kim nowo poznanym albo kims za kim Tosia nie przepada

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
witam sie w niedzielny, pochmurny poranek

ale wczoraj smutka zlapalam wieczorem. M w Poznaniu, a zadzwonic do niego nie moglam bo juz spal przed biegiem. Tosia spala caly wieczor z przerwa na kapiel, na forum pustki, do znajomej zadzwonilam i byla wlasnie na imprezie :guma_balonowa:
Zrobilam sobie meliske i poczlapalam spac. zasnelam dopiero po polnocy. dzisiaj o 4 pobudka, ale po 6 Tosia znowu zasnela i spala do 9

Ech, szkoda, że nikogo na forum nie było. Czasem są takie dni :(
U mnie dzisiaj sie taki zapowiada, poimprezowy. Mój M. odchorowywuje, mnie głowa boli, choć nie drinkowałam, pogoda fee.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

elwira
no i jeszcze pochwale się Kingi wyczynami:) wczoraj upiekła ciasto marchewkowe i zagniotła ciasto drożdżowe na rogaliki które teraz chce piec i przygotowała wszystko na obiad żeby czasu je dzisiaj nie zabrakło nawet od łożyła kilka płatów dla małych dzieci które przyjdą żeby im usmażyć normalne kotleciki ....normalnie sama w to uwierzyć nie moge, ja już chyba nigdy nie będę narzekać na moje dzieci:))))

a tak wygląda dzieło mojego dziecka:) jak ktoś ma ochotę to zapraszamy:))mniammmm :)

pat-k
e2e2
jola22

To tak jak Julcia - jak jej pokaże coś nowego to aż się trzęsie - i po 10 minutach jest znudzona.

o jej to tak jak u nas,wieczorkiem to już nie wiem co wymyślać żeby się nie nudził!
Lubi z M czytać gazety
.[ATTACH]15687[/ATTACH]

:)) meski wieczor :) a po lekturze na pewno rozpoczeli fachowa wymiane pogladow

super zdjecie, takie z serii: między nami chłopakami :))

pat-k
mama2corun
witam a nawet was niepoczytalam dobrze :(
Olenka chora na calego bylismy ze znajomym w szpitalu z nia i zapalenie zatok :( malutka sie tak meczy ze jeju wczorajsza noc to spalam tylko kilka razy po 15 minut :( dzis jeszcze sie niekladlam bo patrze na nia Ola jak nigdy niespala na brzuchu tak od wczoraj tylko tak spi latwiej jej oddychac....ja pol nocy przeplakalam razem z dzieckiem :( a jeszcze na dodatek M jeszcze niewrocil bo musial wymienic paszport i jak dobrze pojdzie to w pon wyjezdza do nas a jak zle to we wtorek.jejku niedosc ze poprostu za nim tesknie to jeszcze naprawde teraz potrzebuuje!!dzis jeszcze nasi pracownicy mieli egzamin BHP i musialam byc w 5 miejscach jednoczesnie.ok ja juz uciekam spac bo padam na pysk.buziaki!!!!

biedna Olenka. jak sie objawia oprocz kataru zapalenie zatok u takiego maluszka? i Ty sama z chorym dzieckiem, firma... Tule mocno. Ola dostala antybiotyk? w Rosji jest taki sposob leczenia zatok: gotujesz jajko i czekasz az przestanie byc gorace tylko bedzie cieple i masujesz tym jajkiem zatoki nosowo-czolowe. podobno pomaga

Oj, szybkiego wyzdrowienia Oleńki. Bieduleńka mała.

mama2corun
pat-k
mama2corun
witam a nawet was niepoczytalam dobrze :(
Olenka chora na calego bylismy ze znajomym w szpitalu z nia i zapalenie zatok :( malutka sie tak meczy ze jeju wczorajsza noc to spalam tylko kilka razy po 15 minut :( dzis jeszcze sie niekladlam bo patrze na nia Ola jak nigdy niespala na brzuchu tak od wczoraj tylko tak spi latwiej jej oddychac....ja pol nocy przeplakalam razem z dzieckiem :( a jeszcze na dodatek M jeszcze niewrocil bo musial wymienic paszport i jak dobrze pojdzie to w pon wyjezdza do nas a jak zle to we wtorek.jejku niedosc ze poprostu za nim tesknie to jeszcze naprawde teraz potrzebuuje!!dzis jeszcze nasi pracownicy mieli egzamin BHP i musialam byc w 5 miejscach jednoczesnie.ok ja juz uciekam spac bo padam na pysk.buziaki!!!!

biedna Olenka. jak sie objawia oprocz kataru zapalenie zatok u takiego maluszka? i Ty sama z chorym dzieckiem, firma... Tule mocno. Ola dostala antybiotyk? w Rosji jest taki sposob leczenia zatok: gotujesz jajko i czekasz az przestanie byc gorace tylko bedzie cieple i masujesz tym jajkiem zatoki nosowo-czolowe. podobno pomaga

wlasnie wczoraj znajomy mi o tym powiedzial (jest z Ukrainy)i zrobilam wielkie oczzy.a objawy takie ze katar przeokropny goraczka kaszel bo to jej do gardla splywa i straszny placz przy kazdym kichnieciu :(

No to męczarnia :(( Oby szybko przeszło. A z tym jajkiem próbowałaś?

pat-k
lutka
Wiki pytam czy z allegro bo podobne widziałam o tych samych parametrach. No i tak się waham czy kupić bo cos tanie mi się wydaje jak na krzeselko bo 199 zł. Oczywiście ze się waham, jak kuźwa ze wszystkim!! :lup:

Patka przez zołądek do serca, choc nie w przypadku mojego M. Ma pecha do swojej kucharki :)

hehe, moj M tez kiepsko trafil :P

a co myslicie o takim krzeselku? pewnie stwierdzicie, ze jak zwykle wydziwiam ;)
Wysokie krzesło STOKKE TRIPP TRAPP ORYGINAŁ!!! (762992379) - Aukcje internetowe Allegro

Hmmm, nie wiem, nie umiem się ustosunkować. A co ze stolikiem do jedzenia? Też jest w zestawie? czy tylko samo krzesełko?

Jola30
Dziewczyny u mnie z Nikusiem zamiast lepiej to gorzej sama nie wiem w poniedziałek z rana biegne do lekarza katar sie nasilił, plesniawka w dziobie i straszny kaszel,gorączki nie ma ale nie ma poprawy :le:
wczoraj cały dzien na rekach takie marudzenie i placz ze nie mialam czasu zajrzeć a wieczorem padlam ,pobudka od 3 i do 6 placz i tak na okrąglo i teraz na chwile zasnął.:le:

Jeju, co z tą chorobą?? Żadne leki nie pomagają? Ile się to już ciągnie? Może spróbuj z tym oklepywaniem, o którym lutka pisze.

pat-k
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki. Witam się niedzielnie :)
U nas praktycznie koniec kataru, już prawie nic w nosie Kubulowi nie siedzi :)
W ogóle jakoś dużo lepiej nasze noce wyglądają ostatnio. Chyba wszystko wraca do normy, bo pierwsze pobudki dopiero w okolicach 5-6 :yuppi:
A ja już dostaję świra, bo drugi dzień leje bez przerwy. Jak tylko przestanie, to pakuję dziecko do wózka, M. pod pachę i idziemy na spacer.

super, ze Kubus juz zdrowy!

Tak właśnie, super, chociaż jeden choruś wyzdrowiał :))

moj M nadal biegnie... co kilkanascie minut sprawdzam liste w necie tych, co dobiegli. wystartowalo 4tysiace a na razie dobieglo okolo tysiac. biegna od 10 rano! zaczynam sie bac, bo moj M zawziety jest i chocby nie wiem co, bedzie biegl dalej. chociaz obiecal mi, ze jak bedzie mu slabo, to da spokoj albo zrobi kawalek marszem. dla mnie to niewyobrazalne po prostu. w zyciu nie przebieglam 5 kilometrow :bieznia: a co dopiero 42!!!

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
moj M nadal biegnie... co kilkanascie minut sprawdzam liste w necie tych, co dobiegli. wystartowalo 4tysiace a na razie dobieglo okolo tysiac. biegna od 10 rano! zaczynam sie bac, bo moj M zawziety jest i chocby nie wiem co, bedzie biegl dalej. chociaz obiecal mi, ze jak bedzie mu slabo, to da spokoj albo zrobi kawalek marszem. dla mnie to niewyobrazalne po prostu. w zyciu nie przebieglam 5 kilometrow :bieznia: a co dopiero 42!!!
Brawa dla M.!!!
CZekam na wyniki.

Kamidianka
pat-k
Brawa dla M.!!!
CZekam na wyniki.

pierwsi na mecie byli oczywiscie Kenijczycy

lutka
mama2corun
mama2

o matko!!! duzo zdrowka dla Olenki i Oliwki !!! a dla Ciebie duzo sily zebys nie padła ze zmeczenia!!
p.s. jeszcze nie pisałam ale wygladałas na slubie przecudnie, tak delikatnie i pieknie a coreczki wygladały jak ksiezniczki !! jeszcze raz kochana gratuluje!!

dziekuje a ja Tobie gratuluje pierwszej rocznicy slubu zebyscie zawsze sie tak kochali i byli zawsze szczesliwi:11_2_113:

to to nie 30 października?

nie , dzisiaj

Witam,

Buro, ponuro, smętnie...
Lenka nie chce usnąć i marudzi.

Wczoraj była imprezka, tak jak Wam pisałam. Super się udała, tylko sprzątania było trochę, wiadomo.
Lenka spisała sie na medal, oblężenie ciotek przetrwała wyśmienicie, smiała się i zagadywała. Raz tylko zrobiła podkówkę. A poza tym ok. Po kąpieli zasnęła i mieliśmy jeszcze trochę czasu na posiadówkę.
Dostała trochę rzeczy od gości, najfajniejsze kamaszki na zimę, z futerkiem :D Już wypróbowane, nawet były podejścia do stania w nich :D

Patka gratuluję pomysłu ze sklepem i zapału w realizacji. Chętnie zajrzę, gdy podasz linka :)) Super, że w M. energia wstąpiła.
Może i ja niedługo będę mogła sie czymś pochwalić, ale na razie cicho sza!! Nie chcę zapeszyć i wyprzedzać faktów!!

Elwira gratulacje 11 lat pożycia małżeńskiego!! Staż imponujący :D
A ile się znacie z M?
Co do kucharzenia, możesz być dumna z córy!

mama2 mam nadzieję, że gradowe chmury przejdą szybko i się pogodzicie, o ile to już nie nastąpiło. Czyli Maksiu nadal cyckowy.
Wszystkiego najlepszego z okazji 1-szej rocznicy ślubu!! To chyba rocznica papierowa?

lutka niezdecydowanie to podobno bardzo kobieca cecha :D Kobieta zmienną jest, również w gustach i decyzjach hehe. Wiem, o czym piszesz, moja mama jest identyczna pod tym względem. W domu zawsze wynajdzie minusy zakupu i w konsekwencji często żałuje swojego wyboru. Ja mam odwrotnie, kupuję szybko i głównie trafnie. Mój M. może potwierdzić, przez sklepy przelatuję jak burza, widzę z daleka, co mnie interesuje, przymierzam szybko albo i nie przymierzam i zwykle jestem zadowolona.

mama2cór, Jola zdrówka dla maluszkow!!

no to my już po wielkich przygotowaniach , rogaliki upieczone , kotlety przygotowane i tylko czekamy na gości których Kinga zaprosiła :) sama nie moge się już doczekać

Lutka
co do sąsiad to po powrocie naszym z PL próbował wszystkim wmówić ze to Kinga nadal jest w nim zakochana na co ona mu ze mimo tego co jej zrobił to nadal go lubi ale do miłości to temu daleko i ze w Pl znalazła kogoś komu nie przeszkadza to ze wyjechał i będzie czekał do następnych wakacji, nie do końca to prawda ale on tego wiedzieć nie musi :))

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

My juz po kinie bylismy tylko my dwaj :)) tesciowa zabrała maksa na spacer i zaraz siostra moja z rodzinka do nas wpadna..jak bylysmy w kinie maly nie chciel zjesc za chiny zupki czekal na cyca a jak wrocilam dwa wydoil..hmm ciekawe co bedzie jak wroce do pracy !
poczytam was wieczorkiem narazie doczytalam ze Patki M biegnie - Zycze duzo sily w osiagnieciu celu !! brawo mozesz byc dumna z takiego faceta :))
daffodil supr ze Kubus juz zdrowy