Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
Witam w wekend
ja piernicze nie wiem co mam zrobić zimno na dworze ok 5 stopni a ja mam światlło w lodówce nie mam nic nawet mleka dla dziecka chyba zwarjuje .
Poradcie co mam zrobić ?Ubrać małego czy zaangarzować kuzynke ale ona ma 18 lat i się boje jeszcze nie dzwoniłam.

Wysłała bym kuzynkę z listą zakupów i tyle.

gunia43
e2e2
jola22

Jola przyjeżdza do nas syn drugiej żony mojego ojca - i on sie bedzie opiekował Julcia.

Nie boisz się facetowi powierzyć opiekę nad dzieckiem,bo wiadomo kobieta to kobieta!
Jeśli mogę zapytać w których stronach się budujesz???
Ja tam nie mam takiego przekonania ze kobiety sie dziecmi zajmuja lepiej. Inaczej - ok ale nie lepiej. MO M sie super sprawdza i mysle, ze bylby niezla niania. Lepsza niz ja, bo cierpliwowci mam mniej.
Ja bym tam wolala faceta. ze wzgladow wioadomych :-) a poza tym mloda laska w domu nie wskazana ha, ha!!!!
To prawda mój M ma bardzo dużo cierpliwości,podziwiam go za to.Tylko z drugiej strony nie spędza z Filipem tyle czasu co ja.

Daffodil
pat-k
mama2
a powiem wam ze moje dziecko całkowicie sie zbuntowalo na inne jedzenie niz cyc! nie chce zupy jarzynowej, (to jeszcze zrozumiem) ani nawet deserku..krzywi sie i trzepie go jakby trucizne jadł..soczkow wszelakich tez nietoleruje!
teraz mu zrobilam kaszki bananowej na moim mleku najpierw sie krzywil pluł potem zaciagnal i zjad...co mi sie za dziecko trafilo!!!!!

obawiam sie, ze to jest skutek uboczny dlugiego karmienia tylko cycem :/
ja zaluje, ze wczesniej nie zaczelam oprocz cyca dawac malej sprobowac roznych nowosci ze sloiczkow. juz po 4 msc trzeba bylo

A ja właśnie słyszałam kiedyś, że dzieci cyckowe szybciej się przekonują do nowości. Że niby mleko modyfikowane cały czas smakuje tak samo, a mleko mamusine różnie, w zależności od diety.
Ale chyba rzeczywiście im później, tym trudniej.

ja przez dlugi czas jadlam glownie chcleb z dzemem i pieczonym indykiem :/ ale od ponad 2 miesiecy juz wcinam prawie wszystko... moze powiennam wlasnie wedlug tego klucza pojechac? czyli najpierw sama cos wcinac a po kilku dniach dac to Tosi juz bezposrednio? zaczne od szpinaku... mniam

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
mama2
lutka
co do kłotni z M. nie pierwsza i nie ostatnia więc jak ma sie skończyć? Podogodzicie się wkrótce i znów bedzie pieknie. A znając Was godzenie będzie baaaardzo intensywne ;)

Ale współczuję sytuacji, bo nie dośc ze masz stersa z cycem, to jeszcze kłótnia. Tulę. Co do tego ze nie zawsze dajesz sobvie rade z 2 dzieci. Klaudia nie moze pomóc? To już duża dziewczynka i pranie moglaby chyba zdjąć? zawsze to jakies odciążenie dla Ciebie. Sama nie możesz robic wszystkiego z uwieszonym Maksiem przy cycu.

Klaudia bardzo duzo pomaga ..przynosi podaje ale najwiecej pomaga przyz zajmowaniu sie maksem rozsmieszaniu go kiedy płacze zagadywaniu go gdy je..lub bawi sie kiedy sprzatam i gotuje, wychodzi z psem

Mamacia współczuję - szkoda ze nie udało sie z cycem, a raczej bez niego.
Ja właśnie boje sie tego płaczu i dlatego zwlekam z oduczaniem Julci cyca.
A KLAUDIA TO SUPER DZIEWCZYNKA - MOŻESZ BYĆ Z NIEJ W 300% DUMNA.

a ja przyznaje, ze jeszcze nie chce oduczac Tosi od cyca. tak dlugo szarpalam sie o ta laktacje, ze chce sie tym z Tosia nacieszyc. Na pewno bede karmic rano i byc moze wieczorem. W dzien tylko do przytulenia i popicia :)
ale musimy w koncu ruszyc z tymi zupkami i deserkami :36_17_7:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
macie jakies zdanie na temat wózkow CONECO?

kiedys go "macalam" w jakims sklepie z wozkami dzieciecymi. bardzo mi sie podobal, bo solidny i amortyzowany. nie pamietam jaki to byl model

Lutka a jakiego wozka szukasz? takiej terenowki czy czegos bardziej zwrotnego?

mama2
wieice co tak mnie ta tesciowa z tym rosołem wku...a ze az sie boje ze jak bedzie sie maksiem zajmowac to pewnie u da liznac czekoladkki a to ugrysc schabowego, a to łyczek mleczka z kartonu ..jstem przerazona:36_2_43:

no tak... i chlebka ze smalcem...

witam a nawet was niepoczytalam dobrze :(
Olenka chora na calego bylismy ze znajomym w szpitalu z nia i zapalenie zatok :( malutka sie tak meczy ze jeju wczorajsza noc to spalam tylko kilka razy po 15 minut :( dzis jeszcze sie niekladlam bo patrze na nia Ola jak nigdy niespala na brzuchu tak od wczoraj tylko tak spi latwiej jej oddychac....ja pol nocy przeplakalam razem z dzieckiem :( a jeszcze na dodatek M jeszcze niewrocil bo musial wymienic paszport i jak dobrze pojdzie to w pon wyjezdza do nas a jak zle to we wtorek.jejku niedosc ze poprostu za nim tesknie to jeszcze naprawde teraz potrzebuuje!!dzis jeszcze nasi pracownicy mieli egzamin BHP i musialam byc w 5 miejscach jednoczesnie.ok ja juz uciekam spac bo padam na pysk.buziaki!!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

jola22
pat-k
Tosia zrobila sie hiperaktywna, ciagle chce nowych wrazen :) prawde mowiac pod wieczor koncza juz mi sie pomysly. w tej chwili np drze i mietoli kartke papieru, ale juz wzdycha, wiec zaczyna jej sie nudzic :/ i malo spi, glownie na spacerze.

To tak jak Julcia - jak jej pokaże coś nowego to aż się trzęsie - i po 10 minutach jest znudzona.

o jej to tak jak u nas,wieczorkiem to już nie wiem co wymyślać żeby się nie nudził!
Lubi z M czytać gazety
.

jola22
lutka
boze jakiego klienta miałam uffffff rozmawialiśmy o cenach pilarek, mówię ze sa narzucone przez górę a ten pyta:

góre czy dół? - i patrzy mi na krocze!!!!!!!
pół h siedział i rzucał poddekstami ale wyszedł z pilarką :D

Lutk trzeba było mu zademonstrować jak działa ta pilarka na jego kroczu.
posikałam się ze śmiechu!!!!!!!!!!!!

mama2corun
Olenka chora na calego bylismy ze znajomym w szpitalu z nia i zapalenie zatok :( malutka sie tak meczy ze jeju wczorajsza noc to spalam tylko kilka razy po 15 minut :( dzis jeszcze sie niekladlam bo patrze na nia Ola jak nigdy niespala na brzuchu tak od wczoraj tylko tak spi latwiej jej oddychac....ja pol nocy przeplakalam razem z dzieckiem :( a jeszcze na dodatek M jeszcze niewrocil bo musial wymienic paszport i jak dobrze pojdzie to w pon wyjezdza do nas a jak zle to we wtorek.jejku niedosc ze poprostu za nim tesknie to jeszcze naprawde teraz potrzebuuje!!dzis jeszcze nasi pracownicy mieli egzamin BHP i musialam byc w 5 miejscach jednoczesnie.ok ja juz uciekam spac bo padam na pysk.buziaki!!!!

O losie, ale się Oleńka rozchorowała - bidulka.
Oby szybko jej przeszło bo na pewno się strasznie męczy - wielkie buziaki dla niej.
A ty mamcia trzymaj się kochana - M niedługo wróci i ci pomoże.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

pat-k
lutka
zmykam do domu, jeszcze tylko wstąpię kupić Młodemu kapelusik na przyszly rok, bo z 22 zł zeszli na 6 :)

buziaki

Patka
a deserek Tosia jadła?

z deserkow jako tako wcina gruszke, reszta ciezko
co waszym dzieciom najbardziej smakuje z deserkow?

Filip lubi bardziej ciemne deserki,tak zauważyłam że lubi wiśniowy,Jabłko malina,jabłko jagoda.Je wszystko co mu podam ,gorzej z obiadkami bo nie chce jeść!!!!Ciężko mu to idzie i czy ja robię czy kupne to nie za bardzo a brokułami to dosłownie pluł!Spróbowałam to wcale mu się nie dziwię bo ohyda!!!!!!!

gunia43
Dziewczyny takie dzisiaj ciekawe rzeczy piszecie,ze chyba od kompa bym nmie wstala gdyby nie to, ze Malego musze kapac.
Oto nasz szkrab i fotki z dzisiaj:
Co Ty wiesz o zasypianiu:
[ATTACH]15680[/ATTACH]
Balon mi troche oklapl, ale i tak jest klawo!!!!:
[ATTACH]15681[/ATTACH]
Troche se odsapne, wepchne jakos tego smoka i znow sie poturlam:
[ATTACH]15682[/ATTACH]

Jego uśmiech jest cudowny,oj nie jedno serce złamie!!!

mama2
lutka
co do kłotni z M. nie pierwsza i nie ostatnia więc jak ma sie skończyć? Podogodzicie się wkrótce i znów bedzie pieknie. A znając Was godzenie będzie baaaardzo intensywne ;)

Ale współczuję sytuacji, bo nie dośc ze masz stersa z cycem, to jeszcze kłótnia. Tulę. Co do tego ze nie zawsze dajesz sobvie rade z 2 dzieci. Klaudia nie moze pomóc? To już duża dziewczynka i pranie moglaby chyba zdjąć? zawsze to jakies odciążenie dla Ciebie. Sama nie możesz robic wszystkiego z uwieszonym Maksiem przy cycu.

Klaudia bardzo duzo pomaga ..przynosi podaje ale najwiecej pomaga przyz zajmowaniu sie maksem rozsmieszaniu go kiedy płacze zagadywaniu go gdy je..lub bawi sie kiedy sprzatam i gotuje, wychodzi z psem

Zazdroszczę takiej pomocnicy!!!

mama2corun

O rany, biedna Oleńka. Dużo zdrówka :36_3_15:

e2e2
jola22
pat-k
Tosia zrobila sie hiperaktywna, ciagle chce nowych wrazen :) prawde mowiac pod wieczor koncza juz mi sie pomysly. w tej chwili np drze i mietoli kartke papieru, ale juz wzdycha, wiec zaczyna jej sie nudzic :/ i malo spi, glownie na spacerze.

To tak jak Julcia - jak jej pokaże coś nowego to aż się trzęsie - i po 10 minutach jest znudzona.

o jej to tak jak u nas,wieczorkiem to już nie wiem co wymyślać żeby się nie nudził!
Lubi z M czytać gazety
.[ATTACH]15687[/ATTACH]

Mały elektronik rośnie :) Super.

mama2
jola22
mama2
wieice co tak mnie ta tesciowa z tym rosołem wku...a ze az sie boje ze jak bedzie sie maksiem zajmowac to pewnie u da liznac czekoladkki a to ugrysc schabowego, a to łyczek mleczka z kartonu ..jstem przerazona:36_2_43:

Nie ,no chora kobieta - ja tez bym sie bała na Twoim miejscu.

a najgorsze ze jak ja jej mowie "mamo no co ty nie robi sie tak, albo nie wolno jescze " to ona patrzy na mniejak na debila

Musisz stanowczo zaznaczyć co Maks ma jeść a czego nie wolno i koniec bo będziesz miała problem.
Teściowa pilnuje 2 latki i dziecko nie wie co to jest czekolada!!!!!!
Mama tego chłopczyka mówi że chociaż nie ma problemu jak jest z nim w sklepie bo nie woła byle czekoladki albo batonika tylko jabłko albo banana.

mama2corun

Jejku to się maleństwo rozchorowało.Ja też płakałam z Filipkiem jak był chory i trzymam mocna za Was kciuki żeby było lepiej z każdą godziną!!!!Trzymajcie się cieplutko!!!:36_3_15:

Kilka moich ostatnich nocek wygląda tak że od 22 jak tylko Filip uśnie do 2 w nocy budzi się dosłownie co 20-30 min i jęczy pod nosem.Grymasi bo wypluwa smoka a za 5 min go szuka ,no to ja wstaje i mu wsadzam do buzi a on za 10 min wypluwa i tak w kółko!!!!!!!!Ja już nie wiem co mu jest???M mówi żeby nie wstawać do niego za każdym razem o pomarudzi i uśnie a ja wiem że to sie skończy płaczem i tak wstaje do niego z 30 razy i w końcu ląduje u nas w łóżku bo już nie mam siły wstawać a o 4 już jest głodny i dostaje mleko.MOże to zęby????

Daffodil
pat-k
lutka
Kupiłam pieluszki Dada, tyle osób je chwaliło. Przedwczoraj mam mówi ze młody chyba kupę zrobił, wącham - nic nie czuć, kupy nie ma. godzinę później okazało sie ze kupa była tylko Dada nie przepuściły zapaszku, efekt? mocno podrażniona pupa. Tak sobie zaoszczędziłam ze musiałam kupic pampki

dada sa beznadziejne, tez przetestowalismy

A my cały czas używamy i Kuby ani raz nie odparzyło. Może on ma pupkę ze stali :)

Mojej też odpowiadaja.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png