Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
jola22
Dziewczyny a co sądzicie o takiej spacerówce ???

HAUCK JEEP 2 Way Facing Pushchair Buggy Pram+Raincover on eBay (end time 06-Nov-09 13:06:17 GMT)

podoba mi się, tylko wahałabym się w sprawie przednich kółek a dokładniej ich wielkości. DUze byly by chyba lepsze. Ale moze niech inne mamy sie wypowiedzą.
Ja mam takie kolka i jezdzi mi sie cudnie. Piankowe mam. Co do reszty to wyglada ok a najlepiej jednak na zywo sobie poogladaj jesli masz mozliwosc.

jola22
mama2
Maks obudzil sie przed chwila poszałm z cycem i zjadł druga kolacje po 5 miuntach znowu pobudka i domagał sie cyca wiec zjadłby 3 kolacje jakby tak doszedl do 5 kolacj to dopiero by zasnal ale tym razem wysłałam M ..ale ryczał ..maks owczywiscie i jakiez bylo jego rozczarowanie jak ujarzal tate a nie mame (czyt.cyca) ale zasnał..uff

Wyobrażam sobie ten płacz- współczuję.
Ojej. Az przypomnialam sobie czasy kiedy to Maksi nie widzial poza cycem moim swiata i ojej ale to bylo!!!! Teraz az zal, ze wcale nie chce, ale i tak lepiej niz tamto!!!! Dupsko mi przyrastalo do kanapy!!!!!! Ech to byly czasy proby ;-)
Wspolczuje nauki. Przy takim amatorze cyca jak Maksik to musi byc ciezkie zadanie!!!! Oj te Maksiki maksymalisci !!!!! Potem sie w butli zakocha beznadziejnie pewnie :-) a Ty bedziesz rozpaczac jak ja (w sumie to Ty pewnie bardziej) ze cyca nie chce! O ironio.... !!!!!

gunia43
jola22
gunia43

A ja ostatnio uzywam pieluch z rossemanna i jestem zadowolona. Na tym etapie sa ok.
Pampersy sa ok ale za ta cena to troche przereklamowane. Te 12 godzinne troche mlego odparzaja a te active pieronsko drpgiie. No ale czworki tylko sie sprawdzaja pampersy tak slyszalam. Inne nie wytrzymuja ponoc.

Gunia a w Niemczech nie ma jakichś fajnych promocji na pampersy ??? - bo tu np. kupiłam ostatnio 3 opakowania ActivFit a zapłaciłam tylko za 2 opakowania (promocja 3 w cenie 2) - i do tego jeszcze miałam kupony na 9 funi więc zapłaciłam tylko za jedna paczkę.
Tutaj sa takie, ze i tak sie nie oplaca. Za paczke PampersActive 120 sztuk musze dac 28 euro!!!!! Mam niby bony po 2 euro ale co to daje - nic prawie. Tez mi promocje. Wiec sie wkurzylam i kupilam w Rossemannie i sa bardzo ladne, bardzo mieciutkie i Maly dobrze je znosi. Pupa nie odparzona a to wszystko za 12 euro 92 sztuki, wiec jest ok jak dla mnie. Nam schodzi w miesiacu ok 200 sztuk, takze na razie Pampersy sobie podaruje. Caly czas tylko ich uzywalam a teraz stwierdzialam, ze szkoda kasy, zwlaszcza ze Maksiowi wsjo rybka.
Za to dzisiaj znow kupilismy mojemu dziecku ciuchow za prawie 30 euro!!!! Wczoraj pajacykow tez za 30 prawie!!!! Ech!!! NIe umiemy sie opamietac z jednej strony a z drugiej strony cieplejszych i ciut wiekszych trzeba.

To dużo jak 28 euro za 120 sztuk - tutaj paczka 60 pare sztuk kosztuje 8,98 funi - czyli za 2 było bu jakieś 18 funi.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
jola22
mama2
Maks obudzil sie przed chwila poszałm z cycem i zjadł druga kolacje po 5 miuntach znowu pobudka i domagał sie cyca wiec zjadłby 3 kolacje jakby tak doszedl do 5 kolacj to dopiero by zasnal ale tym razem wysłałam M ..ale ryczał ..maks owczywiscie i jakiez bylo jego rozczarowanie jak ujarzal tate a nie mame (czyt.cyca) ale zasnał..uff

Wyobrażam sobie ten płacz- współczuję.
Ojej. Az przypomnialam sobie czasy kiedy to Maksi nie widzial poza cycem moim swiata i ojej ale to bylo!!!! Teraz az zal, ze wcale nie chce, ale i tak lepiej niz tamto!!!! Dupsko mi przyrastalo do kanapy!!!!!! Ech to byly czasy proby ;-)
Wspolczuje nauki. Przy takim amatorze cyca jak Maksik to musi byc ciezkie zadanie!!!! Oj te Maksiki maksymalisci !!!!! Potem sie w butli zakocha beznadziejnie pewnie :-) a Ty bedziesz rozpaczac jak ja (w sumie to Ty pewnie bardziej) ze cyca nie chce! O ironio.... !!!!!

oh Swieta prawda !!!!!!!!!

mama2
wieice co tak mnie ta tesciowa z tym rosołem wku...a ze az sie boje ze jak bedzie sie maksiem zajmowac to pewnie u da liznac czekoladkki a to ugrysc schabowego, a to łyczek mleczka z kartonu ..jstem przerazona:36_2_43:

Ja tam jestem wyluzowana w sprawie diety Maksia. Jestem zdania troche jak Elwira. Nas nie zabilo to i naszym dzieciom nie zaszkodzi w malych ilosciach. Bedzie dobrze a zlosc pieknosci szkodzi:-)
Tzn niektorym bo Tobie to nic chyba na te pieknosc nie zaszkodzi ;-) !!!!

jola22
gunia43
jola22

Gunia a w Niemczech nie ma jakichś fajnych promocji na pampersy ??? - bo tu np. kupiłam ostatnio 3 opakowania ActivFit a zapłaciłam tylko za 2 opakowania (promocja 3 w cenie 2) - i do tego jeszcze miałam kupony na 9 funi więc zapłaciłam tylko za jedna paczkę.
Tutaj sa takie, ze i tak sie nie oplaca. Za paczke PampersActive 120 sztuk musze dac 28 euro!!!!! Mam niby bony po 2 euro ale co to daje - nic prawie. Tez mi promocje. Wiec sie wkurzylam i kupilam w Rossemannie i sa bardzo ladne, bardzo mieciutkie i Maly dobrze je znosi. Pupa nie odparzona a to wszystko za 12 euro 92 sztuki, wiec jest ok jak dla mnie. Nam schodzi w miesiacu ok 200 sztuk, takze na razie Pampersy sobie podaruje. Caly czas tylko ich uzywalam a teraz stwierdzialam, ze szkoda kasy, zwlaszcza ze Maksiowi wsjo rybka.
Za to dzisiaj znow kupilismy mojemu dziecku ciuchow za prawie 30 euro!!!! Wczoraj pajacykow tez za 30 prawie!!!! Ech!!! NIe umiemy sie opamietac z jednej strony a z drugiej strony cieplejszych i ciut wiekszych trzeba.

To dużo jak 28 euro za 120 sztuk - tutaj paczka 60 pare sztuk kosztuje 8,98 funi - czyli za 2 było bu jakieś 18 funi.
No bo to sa NIemcy i ludzi stac ;-) Placa miesiecznie na dziecko to i z powrotem chca, zeby im sie zwrocilo.
Ja cale 164 jurki, ktore dostaje wydaje na mleko i pieluchy!!!! Chore!!!!
No ale i tak sie ciesze, ze dostaje, bo w Polsce to becikowe i radz se sama mamo!

gunia43
mama2
wieice co tak mnie ta tesciowa z tym rosołem wku...a ze az sie boje ze jak bedzie sie maksiem zajmowac to pewnie u da liznac czekoladkki a to ugrysc schabowego, a to łyczek mleczka z kartonu ..jstem przerazona:36_2_43:

Ja tam jestem wyluzowana w sprawie diety Maksia. Jestem zdania troche jak Elwira. Nas nie zabilo to i naszym dzieciom nie zaszkodzi w malych ilosciach. Bedzie dobrze a zlosc pieknosci szkodzi:-)
Tzn niektorym bo Tobie to nic chyba na te pieknosc nie zaszkodzi ;-) !!!!

nie no do takiego probowania i lizania nie mam nic przeciwko ale rosol z makaronem kiedy to dziecko pewnie predzej by sie tym makaronem udławilo to przesada

Daffodil
mama2
jak ona myslała ze on ten rosol zje?? z makaronem?????????????

Mojej mamy znajoma oświadczyła kiedyś z dumą, że jej paromiesięczna córeczka uwielbia rosołek. Tylko nie ma jeszcze ząbków, więc nie za bardzo sobie radzi z makaronem i ona jej gryzie!!!! Moja mama myślała, że pawia puści :36_11_20:

rewelacja normalnie ..Moja tesciowa pochwalila sie ze moj M zaczynał od zupy grzybowej!!!!!!!!!

jola22
mama2

Nie ,no chora kobieta - ja tez bym sie bała na Twoim miejscu.

a najgorsze ze jak ja jej mowie "mamo no co ty nie robi sie tak, albo nie wolno jescze " to ona patrzy na mniejak na debila

Daffodil
mama2

Mojej mamy znajoma oświadczyła kiedyś z dumą, że jej paromiesięczna córeczka uwielbia rosołek. Tylko nie ma jeszcze ząbków, więc nie za bardzo sobie radzi z makaronem i ona jej gryzie!!!! Moja mama myślała, że pawia puści :36_11_20:
Fuj!!!!!

mama2
Daffodil
mama2

rewelacja normalnie ..Moja tesciowa pochwalila sie ze moj M zaczynał od zupy grzybowej!!!!!!!!!
Osz kurde!!! No to faktycznie extreme ha,ha!!!! I zagryzal sledziem w occie.

mama2
Daffodil
mama2

A swoja droga to jak na tym manu wyrosl!!!!!
;-)

Chyba zjade!!!!

gunia43
mama2
Daffodil

nie poprostu ma dzis rozwalony uklad pokarmowy..czeste bole brzucha problemy z jelitami itp

mama2
gunia43
mama2

nie poprostu ma dzis rozwalony uklad pokarmowy..czeste bole brzucha problemy z jelitami itp

mamy znajomy od 6 miesiąca zycia był karmiony min schabowym, kapustą itp. W wieku 20 lat miał wrzody.

gunia43
Dziewczyny takie dzisiaj ciekawe rzeczy piszecie,ze chyba od kompa bym nmie wstala gdyby nie to, ze Malego musze kapac.
Oto nasz szkrab i fotki z dzisiaj:
Co Ty wiesz o zasypianiu:
[ATTACH]15680[/ATTACH]
Balon mi troche oklapl, ale i tak jest klawo!!!!:
[ATTACH]15681[/ATTACH]
Troche se odsapne, wepchne jakos tego smoka i znow sie poturlam:
[ATTACH]15682[/ATTACH]

hehe, Maksiu jest super!! balon mi oklapl... hihi maly optymista :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
lutka
boze jakiego klienta miałam uffffff rozmawialiśmy o cenach pilarek, mówię ze sa narzucone przez górę a ten pyta:

góre czy dół? - i patrzy mi na krocze!!!!!!!
pół h siedział i rzucał poddekstami ale wyszedł z pilarką :D

:36_11_20: He he, dramat. Dobrze, że wyszedł z pilarką, a nie z siekierą w plecach :)

:hahaha:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
mama2
lutka

dokładnie tak.

Co do haggisów podobno zwykle są do kitu, ale premium czy jakies inne niezłe. Nie wiem, wypróbowalam dada, happy i mam dość. Pampersy i noc innego.

POPIERAM DADA I CLASSIC HAGGISY SA OKROPNE ale ja uzywam hagisso tych inych i sa super
A ja ostatnio uzywam pieluch z rossemanna i jestem zadowolona. Na tym etapie sa ok.
Pampersy sa ok ale za ta cena to troche przereklamowane. Te 12 godzinne troche mlego odparzaja a te active pieronsko drpgiie. No ale czworki tylko sie sprawdzaja pampersy tak slyszalam. Inne nie wytrzymuja ponoc.

my przetestowalismy pampersy, happy, dada i huggisy i zostalismy przy pampersach. polujemy na rozne akcje typu: mega paka 50%gratis. Active na dzien a sleep&play na noc zakladamy. Nie uczulaja i pupa zawsze ladniutka. Wyprobuje przy okazji jeszcze rossmana.