Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
co z tym glutenem ? czemu trzeba codziennie male dawki jak sie juz zacznie ? mam taka ksiazke poradnik zywienia niemowlat i tam pisze zeby juz niewielkie ilosci w 5 m-c wprowadzac i tak codziennie przez 2 miesiace ale tylko czemu codzienni?

Moj eks wzial dzis Klaudie na kregle i na noc do siebie:36_2_43:

Właśnie dlatego, żeby sprawdzić czy jelita sobie radzą z glutenem. Jak będziesz podawała raz na jakiś czas, to kosmki jelitowe będą się niszczyć, a takich zewnętrznych objawów nie będzie. A przy codziennym podawaniu po jakimś czasie pojawi się biegunka.

brzmi strasznie

gunia43
Dziewczyny takie dzisiaj ciekawe rzeczy piszecie,ze chyba od kompa bym nmie wstala gdyby nie to, ze Malego musze kapac.
Oto nasz szkrab i fotki z dzisiaj:
Co Ty wiesz o zasypianiu:
[ATTACH]15680[/ATTACH]
Balon mi troche oklapl, ale i tak jest klawo!!!!:
[ATTACH]15681[/ATTACH]
Troche se odsapne, wepchne jakos tego smoka i znow sie poturlam:
[ATTACH]15682[/ATTACH]

Zdjęcia cudne. Zwłaszcza to ostatnie strasznie słodkie.

mama2
Jolu 22 domek sliczny a i do "pana " niani nic nie mam, oni tez potrafia sie swietnie dzieckiem zajac..a i zdjecia Juleczki super ..duzo urosła i wydaje mi sie ze sie zmienia!!!tak do M zaczyna sie podobna robic
Daffo jak przeziebienie??
Lutjka jak w pracy (oprocz głupich tekstów Pana od pilarki:D)

U mnie już ekstra, wszystko przeszło, a u Kuby katar wszedł w kolejną fazę. Niby dużo mniejszy, ale zamiast wody lejącej się z nosa, zamienił się w trochę glutkowaty i przytkał go zupełnie. Na szczęście sterimar pomaga, ale jak dzisiaj mu psiknęliśmy po południu, to wyrzygał i obiad i deser :glass: Takiego potopu to dawno nie było.
Ale humor ma dobry, je tyle co zawsze i zupełnie mu to nie przeszkadza, więc liczę na to, że jeszcze parę dni i będzie z głowy.

Daffodil
mama2
Jolu 22 domek sliczny a i do "pana " niani nic nie mam, oni tez potrafia sie swietnie dzieckiem zajac..a i zdjecia Juleczki super ..duzo urosła i wydaje mi sie ze sie zmienia!!!tak do M zaczyna sie podobna robic
Daffo jak przeziebienie??
Lutjka jak w pracy (oprocz głupich tekstów Pana od pilarki:D)

U mnie już ekstra, wszystko przeszło, a u Kuby katar wszedł w kolejną fazę. Niby dużo mniejszy, ale zamiast wody lejącej się z nosa, zamienił się w trochę glutkowaty i przytkał go zupełnie. Na szczęście sterimar pomaga, ale jak dzisiaj mu psiknęliśmy po południu, to wyrzygał i obiad i deser :glass: Takiego potopu to dawno nie było.
Ale humor ma dobry, je tyle co zawsze i zupełnie mu to nie przeszkadza, więc liczę na to, że jeszcze parę dni i będzie z głowy.

moj ma odruch wymiotny jak mu odciagam ..ale naszczescie juz nic niemusze odciagac..u nas tez byl taki wodnisty a na 2 dzien gesty ze az sie zapychał spikami a na 3 dzien przeszlo..

lutka
jola22
Dziewczyny a co sądzicie o takiej spacerówce ???

HAUCK JEEP 2 Way Facing Pushchair Buggy Pram+Raincover on eBay (end time 06-Nov-09 13:06:17 GMT)

podoba mi się, tylko wahałabym się w sprawie przednich kółek a dokładniej ich wielkości. DUze byly by chyba lepsze. Ale moze niech inne mamy sie wypowiedzą.

Na pewno na śniegi większe lepsze, ale w Anglii akurat to aż takiego znaczenia nie ma. Poza tym większe dmuchane koła są dużo cięższe, więc coś za coś.

jola22
gunia43
mama2

POPIERAM DADA I CLASSIC HAGGISY SA OKROPNE ale ja uzywam hagisso tych inych i sa super
A ja ostatnio uzywam pieluch z rossemanna i jestem zadowolona. Na tym etapie sa ok.
Pampersy sa ok ale za ta cena to troche przereklamowane. Te 12 godzinne troche mlego odparzaja a te active pieronsko drpgiie. No ale czworki tylko sie sprawdzaja pampersy tak slyszalam. Inne nie wytrzymuja ponoc.

Gunia a w Niemczech nie ma jakichś fajnych promocji na pampersy ??? - bo tu np. kupiłam ostatnio 3 opakowania ActivFit a zapłaciłam tylko za 2 opakowania (promocja 3 w cenie 2) - i do tego jeszcze miałam kupony na 9 funi więc zapłaciłam tylko za jedna paczkę.
Tutaj sa takie, ze i tak sie nie oplaca. Za paczke PampersActive 120 sztuk musze dac 28 euro!!!!! Mam niby bony po 2 euro ale co to daje - nic prawie. Tez mi promocje. Wiec sie wkurzylam i kupilam w Rossemannie i sa bardzo ladne, bardzo mieciutkie i Maly dobrze je znosi. Pupa nie odparzona a to wszystko za 12 euro 92 sztuki, wiec jest ok jak dla mnie. Nam schodzi w miesiacu ok 200 sztuk, takze na razie Pampersy sobie podaruje. Caly czas tylko ich uzywalam a teraz stwierdzialam, ze szkoda kasy, zwlaszcza ze Maksiowi wsjo rybka.
Za to dzisiaj znow kupilismy mojemu dziecku ciuchow za prawie 30 euro!!!! Wczoraj pajacykow tez za 30 prawie!!!! Ech!!! NIe umiemy sie opamietac z jednej strony a z drugiej strony cieplejszych i ciut wiekszych trzeba.

Daffodil
pat-k
dziewczyny wlasnie dobrnelam do postow, w ktorych rozmawiacie o butelkach. ja mam Tommee tippee i sa ok. Podobno tez Dr. Browns sa rewelacyjne. Wszystko dla dziecka : Dr. Browns butelka 120ml wąsko otworowa - 24.00PLN
kupie i wyprobuje

Mam jedną z Nuka z wąskim gwintem i leży w szafce, bo nasypanie do niej mleka czy kaszki i niezasyfienie wszystkiego dokoła graniczy z cudem. Strasznie niewygodne.
Ja mam Nuka ale z szerokim i jestem zadowolona. czasami sie przytka odpowietrzac ale mam sposob - przed karmieniem przetykam czyms ostrym i jest ok. Chyba w myciu czasami ta guma sie skleja... NO i te wzory - mam chyba 6 i wszystkie piekne :-)

mama2
Maks obudzil sie przed chwila poszałm z cycem i zjadł druga kolacje po 5 miuntach znowu pobudka i domagał sie cyca wiec zjadłby 3 kolacje jakby tak doszedl do 5 kolacj to dopiero by zasnal ale tym razem wysłałam M ..ale ryczał ..maks owczywiscie i jakiez bylo jego rozczarowanie jak ujarzal tate a nie mame (czyt.cyca) ale zasnał..uff

Wyobrażam sobie ten płacz- współczuję.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829