Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
widzialam ze pisalyscie o butelkach no wiec ja mam z nuka, z tomee tepee i jakas dr brown no i Wam powiem ze tej ostatniej Maja wcale nie chce, najpierw zalapala z nuka ale niestety robilo jej sie tak jak Kubusiowi Daffodill jak zassala to smoczek sie marszczyl i mleczko nie lecialo teraz ja przestawilam na tomee tipee i jest rewelacja jednak w tej system odpowietrzania jest o wiele lepszy.

oo, a co nie tak z tymi dr brownsa? nie chce bo nie, czy np smoczek za twardy?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun
tesknilam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jola22 gratulacje domku dacie rade my pozytywne fluidy wysylamy!!!
a to kilka zdjec :)
Igor ze swoim synem cudownym jak juz wspominalam :) i z jego tata :)Alexandra na lekach ale tak jakby gorzej z nia a nie lepiej a Oliw tez na lekach i tez dalej kaszle ale dzis to chyba niezasne bo Olenka budzi sie non stop z placzem :(

Mama2corun - wszyscy wygladcie pieknie, ale Ty wszystkich bijesz na glowe doslownie tym razem. Poprostu cudnie Ci w tej sukience - taka francuska ze starych filmow zgrabna delikatna i z klasa. Kwintesencja dobrego smaku i urody :-) A krotkie wlosy to byla trafiona decyzja :-)
Dziewczynki w sukieneczkach jak dwa elfiki a Ola w wannie sliczna puculka. A M i syn - obydwaj przystojniaki.
Zdriowka Wam zycze :-)

Kamidianka
lutka
widzę, ze nikogo nie ma poza milczącą dreptusową mamcią :) więc zmykam do mojego Smoka:36_27_3: pieciomiesięcznego nawiasem powiedziawszy :P

"Szymonku kochany
jesteś uwielbiany
przez bacie, ciocie, forumowe mamy :)
Ale najbardziej Cię rozrywają
te, co ledwo od ziemi odstają :)
Rośnie Ci zgraja adoratorek,
Twoich usteczek admiratorek,
Twego wyglądu w bluzie i rajtach,
kręci się tutaj calutki majdan :)
Zatem do butli szybciutko dostąp
i wypij sobie pod szósty miesiąc!!"

wow! :fire2:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
Jola30
Jola22 ja nie wiem co się ze mną dzieje mam strasznie bolące jajeczkowanie i chyba się zaczeło znikam szukać jakiś proszków bo umieram nie moge siedziec chyba pojade do gin .jakiegoś bo nie podoba mi sie to .
Pa pa Jolcia całuski dla Waszej rodzinki:36_3_15:
A tak przed chwilą dzwonił moj M. że mu smutno i takie tam i masz tu babo placek a ja się zastanawiałam czy nie zostać w Pl.no nie moge przecież tak go kocham :36_11_20:

Oj, ja bym się nie zastanawiała i wracała, a decyzję o ewentualnym powrocie podejmiecie razem :36_3_15:
Jola30 - Ja bym wracala do M. Olac ze w zamczysku pizga!!! Ma Cie w koncu kto ogrzac :-)

Kamidianka
O rany, dziewczyny, uporałam się z menu.

Czyli ten quasi bigos, kotlety sojowe ze słonecznikiem, ciasto marmurkowe z czekoladą, blok waniliowo-kokosowo-kakaowy (zapowiada się niezle, trochę wyżarłam hehe) i sałatki: z groszkiem i śledziem, na ostro z szynką i serem, na słodko: z gruszką i ananasem i tuńczyk z brzoskwinią.

Zasłuzyłam na coś słodkiego hehe.
Brawo!!!! Normalnie to by mi slinka poleciala. Mne to by sie chyba nie chcialo, az dwa ciasta i tyle roznych wymyslnych rzeczy.
Na szczescie jestesmy po Chinczyku i teraz dopieszczamy sie deserem - lody z Baileysem. Mniaaaam.

Kamidianka
katja specjalnie dla Majusi:

Majeczko, cudne oczęta Twoje
żarzą się niczym litowe zwoje.
To po mamusi. Także w urodzie
masz dobre wzorce. Przyda się córce
woreczek genów po rodzicielce.
Aż strach pomyśleć, co będzie się działo,
kiedy dojrzeje Twe młode ciało :)
I zamias z hakiem 5-ciu miesięcy,
będzie na koncie - kilka lat więcej :)
Oj drżyjcie mamy naszych chłopaków,
bo każdy będzie za Majcią latał.
Nic nie pomogą prośby i jęki,
że Maks już prosił Majkę o rękę :)
Będzie brylować ta mała dama
na naszym forum, niczym Jej mama :D

brawo!!!!! ale utalentowane mamy mamy :)

mama2
ja podjelam decyzje ..odstawiam malego od piersi , koniec z karmieniem i robie to odrazu bo stopniowo nie przezyje

jejjjj.................. wyobrazam sobie, jak ciezko bylo Ci taka decyzje podjac :/ ale to wyczerpanie i juz w krotce do pracy idziesz....
moze jednak da sie stopniowo?

katja79
mama2
ja podjelam decyzje ..odstawiam malego od piersi , koniec z karmieniem i robie to odrazu bo stopniowo nie przezyje

o matko mama2 chyle czoła:o_master: czekaja cie trudne dni...ale zaciskam kciuki... to juz tylko ja i Jola z cycami na wierzchu zostaniemy...

i jeszcze ja... butla na razie tylko raz dziennie a sloiczki sa na razie be

pat-k
witajcie kochane weekendowo,
mialam 2 dni przerwy w forum bo M okupowal kompa cale dnie i noce wlasciwie. Postanowil otworzyc sklep internetowy i wzial sie za to solidnie. A jutro biegnie maraton. Trzymajcie kciuki!!!!!!!

powiem Wam, ze od razu atmosfera w domu duzo lepsza i miedzy nami znowu dobrze. Brakowalo tej energii mojego M, zapalu i dzialania. Ostatnie miesiace jakby go ktos zaczarowal, inny facet. Potrafil spokojnie pol dnia czytac gazete, kiedy Tosia marudzila i plakala a ja nic nie jadlam od kilku godzin. masakra. nie raz chlipalam po katach.
Patka - najwazniejsze ze sie chlopak otrzasnal. Teraz bedzie juz tylko lepiej.
A ze sklepem -super pomysl!!!!!

pat-k
mialam 2 dni przerwy w forum bo M okupowal kompa cale dnie i noce wlasciwie. Postanowil otworzyc sklep internetowy i wzial sie za to solidnie. A jutro biegnie maraton. Trzymajcie kciuki!!!!!!!

powiem Wam, ze od razu atmosfera w domu duzo lepsza i miedzy nami znowu dobrze. Brakowalo tej energii mojego M, zapalu i dzialania. Ostatnie miesiace jakby go ktos zaczarowal, inny facet. Potrafil spokojnie pol dnia czytac gazete, kiedy Tosia marudzila i plakala a ja nic nie jadlam od kilku godzin. masakra. nie raz chlipalam po katach.

Za maraton zaciskam ze wszystkich sił.

Super, że M. ma teraz cel. Odżyjecie wszyscy :36_11_20:
A co będzie sprzedawał, jeśli to nie tajemnica?

Daffodil
pat-k

Za maraton zaciskam ze wszystkich sił.

Super, że M. ma teraz cel. Odżyjecie wszyscy :36_11_20:
A co będzie sprzedawał, jeśli to nie tajemnica?

miodzik :)

gunia43
Daffodil
gunia43
:36_11_23:My lecimy na spacer i do Bauhausu obadac zlewozmywaki. Do potem!!!!
Maksik wcisnal 190 ml musu z owocow (jablko, banan, mango i pomarancza) z pelnym ziarnemwymieszane z kaszka bananowa 80 ml!!!!! Taki dzisiaj obiad na slodko. Ale mu smakowalo:bardzoglodny:. Doslownie jak nigdy:wybierz_mnie:
Teraz czekamy. Zeby tylko wysypki niebylo. No ale jak sie nie wywrocisz to sie nie nauczysz - jak to miwia!!!!!

Z ziarnem? Czyli już gluten poszedł w ruch?
Nawet sie nad tym nie zastanawialam. Pisze od 6 miesiaca wiec dalam. Zadnych reakcji negatywnych oprocz nowego zapachu kupy (Brrr!!!!)

Tylko jak już zaczęłaś z glutenem, to pasowałoby małe ilości dawać codziennie. I kupy obserwuj, bo jak się zaczną biegunki, to trzeba od razu konsultować z lekarzem.
Wydaje mi się, że to trochę za wcześnie, ale w rodzinie mieliśmy nietolerancję, więc pewnie jestem przewrażliwiona :)

jola22
Jola30
jola22
A to jest projekt naszej chatki - zmieniliśmy go.

PIĘKNY oby poszło wszystko z planem życze serdecznie jak wygram w lotto pomoge :hahaha: poważnie!!!!

Jola liczę na twoją pomoc.......hi, hi.
A tak serio to graj w to lotto - kto wie może wygrasz.

kurcze, teraz jak byla kumulacja, to kupilam los i trafilam trojke. wygralam 16zl i kupilismy sobie litr lodow :P

Jola30
Jola22 buduj tą chatke a my za 3-4 lata z dzieciakami uderzamy do Ciebie do Was na dużego grila z noclegiem:grill: chodż by na materacach i co niektóre z brzuchami .
Te co mogą to poszaleją a te co w ciąży zajmną się dziećmy zrobimy sobie SYLWESTRA wśrodku POLSKI i wśrodku lata
:hahaha::hahaha::hahaha:

jenyyy jaki dobry pomysl! Majowe Lejdis :) :) ja chce byc wsrod tych, co poszaleja!! :) :36_7_12:

serio miód? zimową porą pijemy prawie tylko herbatke z miodkiem i cytrynką.

Daffo jeden zlekarzy powiedzial mi zeby gluten wprowadzac juz w 5 miesiącu, bo jesli sie tego ni ezrobi wtedy to póxniej dopiero w 11. Nie dopytałam dlaczego tak a nie inaczej. Ale moje lekarka twierdzi ze od 7 miesiąca. I tego się trzymam. A 17 latek na diecie bezglutenowej to dziwactwo. W tym momencie to pewnie by padł z biegunki ale czemu wczesniej nie próbowali?