Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Daffodil nie wiem wlasnie czy dawac cos innego do picia...moze masz racje ..bo napewno to nie chodzi o glod..jak go oduczyc cyca w nocy?? jakies propozycje?? jak wy byscie sie do tego zabrały? jak tylko skonczy mu sie katar (teraz nie bo przy placzu robi si eszcze wiekszy) to zaczne nauke tylko jaką???

Mama i ja sie dołanczam do twojego pytania - jak nauczyc dziecko pić z butli???

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
mama2
daffodil nie wiem wlasnie czy dawac cos innego do picia...moze masz racje ..bo napewno to nie chodzi o glod..jak go oduczyc cyca w nocy?? Jakies propozycje?? Jak wy byscie sie do tego zabrały? Jak tylko skonczy mu sie katar (teraz nie bo przy placzu robi si eszcze wiekszy) to zaczne nauke tylko jaką???

mama i ja sie dołanczam do twojego pytania - jak nauczyc dziecko pić z butli???

kochana moj z butli sie napije ale on w nocy cyca sie domaga :(((

matragona
Witajcie wieczorową porą Kobitki po mojej dłuższej nieobecności :)
Mieliśmy przez weekend gościa kuzyna mojego M. Podsumuję tą wizyte tak młodzi mężczyźni potrafia zjeść bardzo dużo mięsa. Ja w każdym bądź razie od smażenia go przez zmiesiąc chyba nic mięsnego nie zjem - z korzyścią dla mojej figury ;)
Pomału nadrobiłam zaległości na formum, które narosły podczas mojego urlopu - zajęło mi to ponad tydzień :). Zresztą co do zalegości to zdjęcia też dopiero teraz wgrałam do komputera. W związku z tym, że na zewnątrz nieciekawie podrzucam kilka słonecznych fotosów. Same widoczki bo ładniejsze są na pierwszym planie niż my.

Przepiękne widoki aż mam ochotę się spakować i tam pojechać ha ha!!!

Wiki20pl
Witam wieczornie !!!
Na wstepie Bardzo dziękuje Lutce za zainteresowanie ze mnie nie ma :smile_move: czytam Was raczej regularnie, ale brak czasu na odpisanie ::(: Żyjemy teraz raczej budową i spędzam ostatnie chwile z Mają bo 12 października wracam do pracy :36_2_58: Majcia ostatnio dostała jakiegos lekkiego katarku, ale mamy kropelki i przechodzi :Śmiech: Wklejam zdjęcie z budowy mianowicie Naszego pokoju wreszcie skończony :Śmiech: tylko jeszcze mebli nie ma samo łóżko :Śmiech: i kaloryfer nie pomalowany

Wiki bardzo ładnie i jak szybko!!!!Cieszę się razem z Tobą że w końcu na swoje cztery kąty macie!!!!

mama2
Maksio nie mial wczoraj zadnych objawow poszczepiennych ...tylko zaskoczyl nas z innej srtony o 16.00 zapadł w sen dwugodzinny polozylam go spac pozniej bo o 20.30 zasnal i za 30 minut obudzil sie . lezal godzine po ciemku w lozeczku , przelaczal sobie melodyjki ssal kocyk ..podgladalismy go z M .
hihi najlepsze bylo jak sobie mozarta wlączyl i taki zasluchany lezal bez ruchu ..zrywalismy boki potem chcial juz zasnac wiec obrocil sie na bok zlapal mocno szczebelki i wtulil glowe w ochraniacz na lozeczku i ssal material , cyca szukał:cheess:zal mi sie go zrobilo wiec chcialam go wziasc na rece ale on byl tak mocno przylepiony do tych szczebelek ze łatwo nie bylo

ha ha ha ha:36_2_25:

a tak poza tym to odkąd pochwaliłam Adasia ze mówi baba i 3 razy powiedział mama to przestał gadać , nie mówił nic chyba przez tydzień po czym znów zaczął ale tym razem nie było mama tylko baba (rzadko) i dada, lala no i tata i to najbardziej mu pasuje
najlepiej wychodzi mu to o 5 rano , budzi się i nie płacze tylko kopie misie na karuzeli i woła tatatatatatata
w wannie nie chce leżeć tylko siedzi i wpycha stopy do buzi jak leży najlepiej dwie na raz :)

a jak postępy u was? jakieś nowości w diecie?

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

elwira
a tak poza tym to odkąd pochwaliłam Adasia ze mówi baba i 3 razy powiedział mama to przestał gadać , nie mówił nic chyba przez tydzień po czym znów zaczął ale tym razem nie było mama tylko baba (rzadko) i dada, lala no i tata i to najbardziej mu pasuje
najlepiej wychodzi mu to o 5 rano , budzi się i nie płacze tylko kopie misie na karuzeli i woła tatatatatatata
w wannie nie chce leżeć tylko siedzi i wpycha stopy do buzi jak leży najlepiej dwie na raz :)

a jak postępy u was? jakieś nowości w diecie?

ja zaczelam dawac zupki i deserki bo maksio troche za duzo wazy ...moje mleko za bardzo go tuczy..co do nowosci to maksio juz siedzi sam noi generalnie sie przemieszcza na swoj sposob:D obraca sie z plecow na brzuch i odwrotnie

Eluś gratulację ,jesteś wytrwała w swojej diecie,ja bym chyba nie dała rady!!!!
Katja piękne słowa pod zdjęciem Mai aż się oczy mokre zrobiły!
Pat-K Filip zawsze o 22 już śpi ,kąpiel o 20 mleczko o 21.Pierwsza pobudka ok 4-5 rano.5miesięcy-gratylacje!!!
Jola30 jak Niki?Jejku dużo zdrówka życzę,nie ma nic gorszego jak chore dziecko w domu!!!
Daffi pierwsze Mama w ustach syna świadome czy nie to nie ważne!!!Jak fajnie ja to bym chyba się popłakała!!Dużo zdrówka dla Ciebie za dużo spiewałaś na weselu!Dobre jest na przeziębienie lek o nazwie Theraflu w saszetkach podobny do Ferweksa.

Dobre są kropelki Nasivin do noska,polecam!

Witajcie! My wlasnie wrocilismy ze spacerku z M:):) tak cudownie na dworze, ostatni cieply waterek, nie chcialo sie wracac ale teraz trzeba malego wykapac
mama2 powiedz mi jak to jest z tym siadaniem, moj tez potrafi sam siedziec ale bardzo leci do przodu ( to chyba znak ze jeszcze nie powinien siedziec samodzielnie??), chcialabym go posadzic w spacerowce ale sie boje
robi mi straszne jazdy jak jest w pozycju polsiedzacej o to ze nic nie widzi....

A my dzisiaj zaliczylismy piekny spacerek 3 i polgodzinny. Cieplutko bylo, ze az musialam sie pozozbieracz zakietu i Maksikowi czape zjelam, bo zgrzany byl bidulek.
Cudnie bylo:11_9_16:. Poza tym Maksik dzisiaj zaliczyl pierwszy samodzielny obrot :36_7_8:na brzuszek. Byl tak happy, ze potem nawet polezal na brzuszku wyjatkowo dlugo jak na niego, bo z 15 minut :36_2_15:
Zalaczam fotki mojego szkraba:
Maksio lezy zadowolony po debiucie w samodzielnych obrotech u zjada ulubionego gryzak
Maksik dzsiaj na spacerze -znow gryzak w roli glownej

Maksik sam siebie usypia przy muzyce

Udalo mi sie nagrac jak zasypia. Potem wstawie, tylko troche niewyrazne, bo w kuchni byla tylko mala lampka zaswiecona nad blatem.

pat-k
Kamidianka
Patka napisz coś o planach z firmą? Widzę, ze jest nas więcej :D

Kami ja mialam w Rosji przez ponad 4 lata firme, ktora zamknelam przed wyjazdem. Teraz mysle o wznowieniu dzialalnosci. Firma zajmowala sie rekrutacja kadry specjalistow i managerskiej dla polskich firm w Moskwie.
prawde mowiac chetnie zajelabym sie juz czyms innym, ale pomyslu na razie brak :/
Wow!!! Brzmi powaznie i fachowo! Brawo Patka. Zuch z Ciebie dziewczyna.
Ja do wlasnego biznesu si nie nadaje, bo niesystematyczna jestem :-(

pat-k
Jola30
Kamidianka
Patka napisz coś o planach z firmą? Widzę, ze jest nas więcej :D

a ja dostałam propozycje pracy w przedszkolu i całe zycie o tym marzyłam zastanawiam się czy nie zaryzykowac i nie zostać a M. wróci i bedziemy razem:36_2_25:

Jola jesli marzylas o tym to decyduj sie! jesli Niki bedzie chodzil do tego samego przedszkola (a pewnie tak) to bedziesz miala go na oku. Tylko go nie wyrozniaj ;) bo dzieci przedszkolanek i nauczycielek maja troche przechlapane w grupie
Patka - widze ze sie juz rozgalopowalas z radami w przyszlosc ha, ha!!!!
Jola30 - zrob jak czujesz, ze bedzie dla Was dobrze. A M chce wrocic?

elus.dreptus
Witajcie! My wlasnie wrocilismy ze spacerku z M:):) tak cudownie na dworze, ostatni cieply waterek, nie chcialo sie wracac ale teraz trzeba malego wykapac
mama2 powiedz mi jak to jest z tym siadaniem, moj tez potrafi sam siedziec ale bardzo leci do przodu ( to chyba znak ze jeszcze nie powinien siedziec samodzielnie??), chcialabym go posadzic w spacerowce ale sie boje
robi mi straszne jazdy jak jest w pozycju polsiedzacej o to ze nic nie widzi....

wiesz nie wiem czy dla twojego maluszka jest za wczesnie czy nie ..moj nie leci do przodu ..ale jesli Twoj leci to chyba jeszcze niestabilnie siedzi i mozesz go sadzac ale nie na dlugo

katja79
mama2
proboje uspic maks bo od 7.00 nie spimy ale on nie ma zamiaru !!!!!!!!!!!!!!!! po takiej nocy !!!!!!!!!!!!
co do karmienia to u mnie wyglada to tak
8.00 cyc
10.00 cyc
o 11.00 drzemka wiec tez cyc
12.00 zupka
13.00 juz cyc
15.00 cyc
17.00 deserek
18.00 cyc
20.00 cyc
20.15 cyc
20.30 cyc
21.00 cyc
hihi a potem co godzinke :D:D i nie ma sie co dziwic e tyle wazy dzis w nocy caly czas musial cycka trzymac w buzi
w sumie to sama ukręcilam sobie na siebie bicz..ja zapalona fanka karmienia piersia padłam ofiara mojego syna .Wiem ze powinnam walczyc z nim zeby nie traktował mich piersi jak smoczka ale ja juz nie mam sily ..jestem cholernie zmeczona i daje mu dla swietego spokoju i to bledne kolo...wiem

o losie mama2 Ty poprostu cyca nie chowasz, ale nie dziwie Ci sie ja robilam tak samo juz nie mialam sily nosic Mai na rekach wiec uspokajałam ja cyckiem bo tylko te dwie rzeczy lubila albo noszenie albo cycek:lup: próbuj z tym smokiem moze zaskoczy.
A ja dzisiaj chcialam jeszcze sprobowac czy Maksik pociagnie cyca. On tylko spojrzal i nic. Podsunelam mu jak zwykle przez te 5 miesiecy, kiedy go karmilam a on spojrzal na mnie jk na wariatke i zdaje, ze nie wie o co chodzi :lup::lup::lup:
Juz wiecej nie bede probowac, bo Maksio cycka juz nie potrzebuje na 100%

gunia43
A my dzisiaj zaliczylismy piekny spacerek 3 i polgodzinny. Cieplutko bylo, ze az musialam sie pozozbieracz zakietu i Maksikowi czape zjelam, bo zgrzany byl bidulek.
Cudnie bylo:11_9_16:. Poza tym Maksik dzisiaj zaliczyl pierwszy samodzielny obrot :36_7_8:na brzuszek. Byl tak happy, ze potem nawet polezal na brzuszku wyjatkowo dlugo jak na niego, bo z 15 minut :36_2_15:
Zalaczam fotki mojego szkraba:
Maksio lezy zadowolony po debiucie w samodzielnych obrotech u zjada ulubionego gryzaka[ATTACH]15279[/ATTACH]
Maksik dzsiaj na spacerze -znow gryzak w roli glownej
[ATTACH]15280[/ATTACH]
Maksik sam siebie usypia przy muzyce
[ATTACH]15281[/ATTACH]
Udalo mi sie nagrac jak zasypia. Potem wstawie, tylko troche niewyrazne, bo w kuchni byla tylko mala lampka zaswiecona nad blatem.

slicznie ubrany w wozeczku ..błysk masz w domu podłoga az ślni :D
a fotka na ktorej sam zasypia sliczna!!!!!!!! jak ja ci zazdroszcze tego smoka ..widac odrazu ze dzieciatko spokojne i zrelaksowane

gunia43
katja79
mama2
proboje uspic maks bo od 7.00 nie spimy ale on nie ma zamiaru !!!!!!!!!!!!!!!! po takiej nocy !!!!!!!!!!!!
co do karmienia to u mnie wyglada to tak
8.00 cyc
10.00 cyc
o 11.00 drzemka wiec tez cyc
12.00 zupka
13.00 juz cyc
15.00 cyc
17.00 deserek
18.00 cyc
20.00 cyc
20.15 cyc
20.30 cyc
21.00 cyc
hihi a potem co godzinke :D:D i nie ma sie co dziwic e tyle wazy dzis w nocy caly czas musial cycka trzymac w buzi
w sumie to sama ukręcilam sobie na siebie bicz..ja zapalona fanka karmienia piersia padłam ofiara mojego syna .Wiem ze powinnam walczyc z nim zeby nie traktował mich piersi jak smoczka ale ja juz nie mam sily ..jestem cholernie zmeczona i daje mu dla swietego spokoju i to bledne kolo...wiem

o losie mama2 Ty poprostu cyca nie chowasz, ale nie dziwie Ci sie ja robilam tak samo juz nie mialam sily nosic Mai na rekach wiec uspokajałam ja cyckiem bo tylko te dwie rzeczy lubila albo noszenie albo cycek:lup: próbuj z tym smokiem moze zaskoczy.
A ja dzisiaj chcialam jeszcze sprobowac czy Maksik pociagnie cyca. On tylko spojrzal i nic. Podsunelam mu jak zwykle przez te 5 miesiecy, kiedy go karmilam a on spojrzal na mnie jk na wariatke i zdaje, ze nie wie o co chodzi :lup::lup::lup:
Juz wiecej nie bede probowac, bo Maksio cycka juz nie potrzebuje na 100%

Maksio zaczyna sie usamodzielniac..duzy chłopak nie chce byc juz maminym cycem :D Brawo dla Maksia:36_2_25:

mama2
elus.dreptus

wiesz nie wiem czy dla twojego maluszka jest za wczesnie czy nie ..moj nie leci do przodu ..ale jesli Twoj leci to chyba jeszcze niestabilnie siedzi i mozesz go sadzac ale nie na dlugo

Adaś tez sie przechyla do przodu ale dlatego ze chce zjeść swoje stopy:) i ja używam spacerówki

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png