Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Patka lekki wózek, tylko czy będzie się łatwo prowadził? mój ma takie koła i każdy zakręt wymaga ode mnie dużej siły.
Jejku to Wy macie po 2 -3 wózki a ja namawiam M na drugi który wygląda normalnie, a nie jak wrak. A On twierdzi ze po co nam wózek skoro mamy jeden.

no my wlasnie teraz drugi mamy gleboki z czterema klasycznymi kolami. kiedys na jakis zdjeciu w lesie go widzialyscie. Kupilismy uzywany za 200zl a na prawde zdal egzamin na lesnych drogach. tapicerka jest sprana, ale drzewom i wiewiorkom to nie przeszkadza :D
prowadzi sie leciutko i ma super amortyzache, ale na zakretach faktycznie trzeba sie troche pomeczyc. Namow swojego M na drugi wozek, bo trudno znalezc jeden, ktory spelnialby wszystkie funkcje

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

elus.dreptus
pat-k
lutka

wydaje się świetny i ta cena!! kup wypróbuj :P to i ja kupię :P - a tak serio to faktycznie wydaje się super.

mi tez sie bardzo podoba. i to za taka cene. skandynawowie bardzo solidne wozki robia. stokke tez jest norweski. a my tez chcemy kupic (za jakis czas) druga spacerowke oprocz naszej kosmicznej :) i upatrzylam sobie taka, zwykla klasyczna: FAMILY SHOP - Wózek spacerowy Emmaljunga City Cross
juz mam namiary na uzywana 2 miesiace a za pol ceny

fajny wozeczekale chyba za duzy;) typu parasolka bylaby wygodniejsza bo malo miejsca zajmuje.... sama nie wiem ale na szczescie na zakup mamy jeszcze kilka miesiecy

to ma byc taka duza, solidna terenowa :)
a na wyjazdy, do bagaznika mamy drugi, ktory z kolei do lasu sie absolutnie nie nadaje

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Witam poniedzialkowo!!!!!
Jakos lepiej mi w ten poniedzialek z mysla, ze M ma od czwartku urlop :36_2_15:2 dni co prawda, no ale to daje 4 dni ciurkiem razem. Mam tylko nadzieje, ze Maksik przestanie marudzic i zrzedzic jak w ten weekend.
Milo by bylo :36_1_11:
Maksik budzil sie w nocy trzy razy:36_11_23:. Najpierw ok 23.00, wzielam go do nas do lozka. Zasnal za jakis czas, wiec go przenioslam do lozeczka. Za 15 minut znowu ryk, ale mowilam tylko do niego i znow zasnal na jakies 15 minut, po czym znow sie obudzil ok.1.00. Tym razem wyprawilam M do innego loza a sama przenioslam sie z Maksikiem do pokoju i tam zasnal ze mna. Potrzebowal byc blisko nas. Nie chcial cyca, tylko budzil sie, bo cos mu sie zlego snilo :8_1_221:chyba - tak pojekiwal najpierw a potem placz. Obudzil sie o 5.30 wypil flache, bo cycka nie chcial za Chiny (!!!!!) i spal do 9.00.

No i nadszedl czas, ze moje dziecko nie chce cycka! NIe wiem co mu sie stalo, ale juz od paru dni jadl tylko, jak sie przebudzal gdyciemno bylo i byl totalnie zaspany, a tak o 8.00 i dalej to juz sie denerwowal i pokrzykiwal:karate: albo chwycil cycka i potem za jakis czas ryk niemilosierny:36_2_16:. Dawalam butle i dopiero wtedy ok :uff:. NO a dzisiaj to juz wcale nie chcial i mnie ochrzanil, ze mu cyca wciskam.
No to koniec karmienia cyckiem:36_2_24:A tak chcialam jeszcze do konca 6 miesiaca. Tak niewiele mnam zostalo a tu dupa blada. Troche mi tak jakos smutno z tego powodu :36_2_20:. NO i boje sie, ze mi zacznie moj biedak cghorowac, bo jakos tak kicha i pokasluje. Myslalam, ze jakby mleczka pociagnal opd mamy to szybko by przeszlo a tak, zeby sie tylko nic nie rozwinelo :36_2_20:

oj Maksio miał gorsza noc ja po kilku takich pod rzad podwójnie współczuje mamie2 mozna sie wykonczyc:whoot: no i oby to kichanie do niczego nie doprowadzilo teraz paskudny okres i naprawde mnóstwo dzieci choruje, trzymam kciuki co by sie nic nie rozwinęlo

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

pat-k
elus.dreptus
pat-k

mi tez sie bardzo podoba. i to za taka cene. skandynawowie bardzo solidne wozki robia. stokke tez jest norweski. a my tez chcemy kupic (za jakis czas) druga spacerowke oprocz naszej kosmicznej :) i upatrzylam sobie taka, zwykla klasyczna: FAMILY SHOP - Wózek spacerowy Emmaljunga City Cross
juz mam namiary na uzywana 2 miesiace a za pol ceny

fajny wozeczekale chyba za duzy;) typu parasolka bylaby wygodniejsza bo malo miejsca zajmuje.... sama nie wiem ale na szczescie na zakup mamy jeszcze kilka miesiecy

to ma byc taka duza, solidna terenowa :)
a na wyjazdy, do bagaznika mamy drugi, ktory z kolei do lasu sie absolutnie nie nadaje
moze masz racje, ja i tak wczesniej bede musiala wyruszyc z malym do sklepu i wypróbować wszystkie;)

elus.dreptus
lutka
juz namówiłam, powiedziałam mu wczoraj, ze chcę zeby sobie ten zakup przemyślał i wtedyy to przedyskutujemy ale ja już podjęłam decyzję i wózek kupię :D wobec tego argumentu odpuścił :D

najlepiej postawic przed faktem dokonanym :haha:
z reszta u nas i tak jak w wiekszosci pcham wozek wiec to do mnie decyzja nalezy:)

tego argumentu tez użyłam. Wiosną Mody bedzie wazył około 10 kg pewnie, wózek wazy ze 13-15, mieszkam na mocno górzystym terenie i juz teraz ledwo pcham go pod górę.

gunia43
A moje dziecko mnie wlasnie rozczulilo:11_9_16:. Polozylam go w lozeczku,bo marudzil na spanie. Pobawil sei pajacykami i zaczal jeczec. Po jakims czasie dalej sie szarpal ze spaniem, wiec poszlam do niego dalam smoka, odpielam pajacyki, przykrylam porzadnie i podlaskalam po glowce pare razy. W trakcie glaskania powieki mu opadly w ciagu paru sekund doslownie i zasnal. Moj pieszczoszek malenki:36_2_15:Czulosci potrzebowal.

oj pieszczoszek z Maksika nieziemski :D

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

pat-k
dziewczyny, o ktorej wasze dzieci chodza spac? Tosia ziewa i marudzi juz o 18.30, ale ja ja troche przetrzymuje do 19.30 wtedy kapiel i lulu. Niedlugo zmiana czasu, wiec bedzie chciala spac juz po 17....

u mojego malego to zalezy o ktorej wstanie i o ktorej wypadnie przedostatnio posilek:)
jezeli o 17 to kapiemy go po 19 i o 20 je i lulu a jezeli o 18 to kapiemy go przed 20 i o 21 kaszka i nyny:)
tylko wczoraj znowu zrobil nam psikusa i spal od 18 do 7!!
tyle ze o 4 go nakrmilam

Ewciaa
patka moja zuzka zasypia między 20,30-21.30

jak ubieracie dzieciaczki na pole???
na pole:):) dobre:):)
ja ubieram body z dlugim rekawkiem i rajstopki pos spod i na wierzch bluza lub sweteraz i spodnie i buciki albo druga pare skarpetek i przykrywam kocem
chyba nie ubieram za lekko?? nie wydaje mi sie zeby teraz byla potrzeba grubszego ubierania?? a moze przesadzam??

Wiki20pl
Witam wieczornie !!!
Na wstepie Bardzo dziękuje Lutce za zainteresowanie ze mnie nie ma :smile_move: czytam Was raczej regularnie, ale brak czasu na odpisanie ::(: Żyjemy teraz raczej budową i spędzam ostatnie chwile z Mają bo 12 października wracam do pracy :36_2_58: Majcia ostatnio dostała jakiegos lekkiego katarku, ale mamy kropelki i przechodzi :Śmiech: Wklejam zdjęcie z budowy mianowicie Naszego pokoju wreszcie skończony :Śmiech: tylko jeszcze mebli nie ma samo łóżko :Śmiech: i kaloryfer nie pomalowany

Wiki - no poprostu cudnie!!!!!! Nawet bez mebli:-) Kolory scian bardzo mi sie podobaja.

elus.dreptus
Ewciaa

na pole:):) dobre:):)
ja ubieram body z dlugim rekawkiem i rajstopki pos spod i na wierzch bluza lub sweteraz i spodnie i buciki albo druga pare skarpetek i przykrywam kocem
chyba nie ubieram za lekko?? nie wydaje mi sie zeby teraz byla potrzeba grubszego ubierania?? a moze przesadzam??

ja ubieram tak samo

a co nie mówi się pole??? jakoś u nas tak mówią i ja już się przyzyczaiłam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa

ja mam cieplutki jesienny kombinezonik z kapturem z grubego polarku, w srodku dodatkowo wlochaty. na to kocyk.
a pod kombinezonem body + pajac. no i czapeczka