Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
A tu parę zdjęć z dzisiejszego spaceru - wersja jesienna:

[ATTACH]14847[/ATTACH] [ATTACH]14848[/ATTACH] [ATTACH]14849[/ATTACH] [ATTACH]14850[/ATTACH] [ATTACH]14851[/ATTACH]
Sliczne foty. Jesien faktycznie juz sie rozbujala. CZekamy na te piekna zlota!!!! .-)
Wygladacie wsyzscy jak zwykle slicznie a Ty to masz lwia grzywe. Zazdroszsze, zwlaszcza w kontekscie moich lecacych wlosow.
No i zauwazylam, ze Kubutek nma nad nosekiem taka sama zylke jak Maksik. Moj synek ma ja od urodzenia a Wasz? Pytaliscie o to lekarza. Nasz powiedzial, ze taka uroda i tyle.

lutka
Jolcia nasza Nikusiowa
Najlepiej jak umie Synusia chowa
5 miesięcy wspólnie żyją
I choć razem do księżyca wyją
To żadne z nich wilkołaki
Jeno butelkowe ssaki.

Dwóch cór mama

Nie tylko w córeczkach zakochana
Zaślubiny swe świętuje
I 5 miesiącami Olci się raduje.

Kubełek Asieńki
Urodził się nie taki maleńki
Dziś już mija miesiąc piąty
Jak to Kubuś opuścił brzuszkowe kąty.

Rośnijcie dzieciaczki zdrowo :zwyrazami_milosci:
Lutka - musze powiedziec, ze slodkie te Twoje rymowanki !!!!!

jola22
I na koniec się witam i żegnam.

Spałyśmy dziś z moim szczęściem do 11 (ostatnio codziennie tak śpimy).
Potem miałyśmy gości - koleżanka z dzidzią 2 tyg starszą od Julci.
Moje dzieciątko polubiło marchewkę - wtrąbiła dziś pół słoiczka i pół słoiczka jabłka z gruszką.
Ostatnio naszło mnie żeby kupić spacerówkę - taką żeby Juleczka była przodem do mnie. Mam jedną na oku - napiszcie proszę co o niej sądzicie.

http://www.mothercare.com/richContent/B001NWK5EU
Dla mnie ok. Tez bym chciala oprocz mojego wielkiego wozka taki maly zgrabny.....Ile to cudo kosztuje i gdzie mpozna kupic? MOze powiem siostrze, zeby ww Brighton sie rozejrzala. i przywiozla, jak cena znosna.

gunia43
e2e2
Mama2 Maks jest bardzo silny a jaki duży,ile waży???Filipek prawie 7 kilo i taki duży mi się wydaje.
Lucia nie dawaj się chorobie,jejku oby Szymon nie załapał,zdrówka życzę kochana!!!:zwyrazami_milosci:
Tosieńka bardzo namiętnie zaczytana w ciekawej książce albo głodna i nie wie od której strony się do niej zabrać!
Daffi brawo dla dzielnego Kubusia ,waży więcej od Filipka ,za to Filipek jest 69 długi.Kiedy następne szczepienia macie???
Jola22 duże dwa buziaki dla JUleczki o demnie i od Filipka!!:zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:Jaki ma apetycik!!!Sama jest do schrupania!!!

Eluś górna prawa czy dolna lewa czy to ważne ???Najważniejsze że ząbek już jest i gratuluję bardzo,czekamy na fotki pierwszych zębolków!!!
Guniu śliczny awatarek.Mój M się pyta dlaczego kąpiesz się w kostiumie????

Wszystkiego naj naj dla NIkusia , Kubusia i Adasia!!!Buziak od ciotki foremki!
Bo tylko takie foty moge potem gdzies wkleic :-)
Bez kostiumu to chyba na inne forum ;-)

Wiem ,wiem mojemu M tylko jedno w głowie!!!ha ha ha spragniony!:cheess:

gunia43
Daffodil

[ATTACH]14847[/ATTACH] [ATTACH]14848[/ATTACH] [ATTACH]14849[/ATTACH] [ATTACH]14850[/ATTACH] [ATTACH]14851[/ATTACH]
Sliczne foty. Jesien faktycznie juz sie rozbujala. CZekamy na te piekna zlota!!!! .-)
Wygladacie wsyzscy jak zwykle slicznie a Ty to masz lwia grzywe. Zazdroszsze, zwlaszcza w kontekscie moich lecacych wlosow.
No i zauwazylam, ze Kubutek nma nad nosekiem taka sama zylke jak Maksik. Moj synek ma ja od urodzenia a Wasz? Pytaliscie o to lekarza. Nasz powiedzial, ze taka uroda i tyle.

Maksik też ma?? Nie wypatrzyłam na zdjęciach :) Tak, już się urodził z taką. Lekarka powiedziała, że z biegiem czasu może stać się trochę mniej widoczna, ale całkiem nie zniknie.

Witam sie czwartkowo,
M chory, wiec nie mam sumienia meczyc go teraz i wyjasniac relacji

Tosia polubila mleko Hipp i kupy robi po nim bez problemu i ladne, wiec raz dziennie wprowadzam butle. uffff

Ewciu ale masz stresa, hipp ma taki napoj specjalnie na biegunki, zapytaj pediatre moze mozna podawac?? HiPP: HiPP ORS 200 Kleik marchwiowo-ryĹźowy

mama2corun alez sie przyplatalo chorobsko Oliwce :/ w takim momencie. Trzymam kciuki, zeby szybko minelo

Lutka botki super, do waskich dzinow chcesz je nosic czy czarnych spodni rurek? i tak i tak bedzie ekstra

Elwira Spoznione buziaki dla Adasia z okazji 5cio miesiecznicy

Daffodil jak Kubus czul sie po szczepieniu?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

NO tez. Na zdjeciach nie widac spacjalnie, bo jak sie smieje to mniej widoczna. Ale jest i to wyrazna. Wiadomo w swietle dziennym bardziej widac. Jak sie urodzil byla jak dlugopisem narysowana taka ciemnogranatowa ale teraz sie rozmyla. Tutaj troche widac:

Ale i tak nasi chlopcy sa sliczni a zylka nadaje im tylko charakteru :-) Najwazniejsze ze to nic takiego.

A ja tak czytam i widze, ze chorobska szaleja Ach ta jesien i zima. Strach sie bac!

Zycze zdrowia wszystjki chorym Majowym Sloneczkom ich mamusiom tatusiom. Oby szybko minelo:flower2::flower2:a tym co nie zlapali, zeby pbeszlo bokiem:flower2:
Mama2 - ciesze sie, ze wypad do kina udany. Szkloda tylko, ze noc potem tak kiepsko wypadla. NO ale Maksika potrenujecie i bedzie lepiej:36_1_11:.

MOj coraz mniej sie ludzi boi. A na imprezie wczorajszej czyli urodzinach tesciowej byl serio dzielny, choc widzialm, ze ma wyraznie dosc oszalalych doroslych machajacych mu przed oczai raz tym,raz tamtym w najmniej wlasciwym momencie tzn kiedy byl juz senny i zmeczony. Oj nie maja ludzie czasami wyczucia.Przeciez to nie lalka tylko maly czlowiek i jak jest zmeczony to potrzebuje spokoju,przytulenia, wyciszenia anie zeby mu machac grzechotka przed nosem i potrzasac nim w ta i tamta.
Ja tak patrzylam na to z boku i zwrocilam uwage tylko raz no ale jak nic to nie dalo to Maksio sie w koncu wkurzyl i troche dal koncertu. M wszystkich "chrzanil" i sie skonczylo. Nastepnym razem beda mieli nauczke:hahaha:

pat-k
Witam sie czwartkowo,
M chory, wiec nie mam sumienia meczyc go teraz i wyjasniac relacji

Tosia polubila mleko Hipp i kupy robi po nim bez problemu i ladne, wiec raz dziennie wprowadzam butle. uffff

Ewciu ale masz stresa, hipp ma taki napoj specjalnie na biegunki, zapytaj pediatre moze mozna podawac?? HiPP: HiPP ORS 200 Kleik marchwiowo-ryĹźowy

mama2corun alez sie przyplatalo chorobsko Oliwce :/ w takim momencie. Trzymam kciuki, zeby szybko minelo

Lutka botki super, do waskich dzinow chcesz je nosic czy czarnych spodni rurek? i tak i tak bedzie ekstra

Elwira Spoznione buziaki dla Adasia z okazji 5cio miesiecznicy

Daffodil jak Kubus czul sie po szczepieniu?

Dziękuję, bardzo dobrze tego Infanrixa znosi. Ani marudny nie jest, ani temperatury nie ma. A wręcz przeciwnie, zawsze ma obniżoną. Wczoraj miał koło 36 :36_19_2: Nie wiem o co chodzi, bo jak mu w jakiś normalny dzień mierzę, to jest prawidłowa. Ale w sumie jadł normalnie, humor miał dobry... Muszę następnym razem lekarkę o to zapytać.

gunia43
NO tez. Na zdjeciach nie widac spacjalnie, bo jak sie smieje to mniej widoczna. Ale jest i to wyrazna. Wiadomo w swietle dziennym bardziej widac. Jak sie urodzil byla jak dlugopisem narysowana taka ciemnogranatowa ale teraz sie rozmyla. Tutaj troche widac:
[ATTACH]14889[/ATTACH]
Ale i tak nasi chlopcy sa sliczni a zylka nadaje im tylko charakteru :-) Najwazniejsze ze to nic takiego.

Faktycznie :) Ma w tym samym miejscu i też tak trochę po skosie :)
Ale śliczny z Maksia pulpasek :)

elus.dreptus
Witajcie dziewczynki:) nie szczepilismy jednak dzisiaj Tomaszka, z lekarka stwierdzilysmy ze przeczekamy az z M sie wyleczymy z przeziebienia, bo jeszcze zaraz po szczep[ieniu maly by sie rozchorował i dopiero by bylo, ma 7,860kg i 68 cm ( ale nie wyprostowal do konca nozek, wiec moze ten cm lub połtora jest wiecej:D )
takze przytył 500g w 4 tyg czyli w dole normy, powiedziala ze moge podawac codziennie na obiad zupke i na drugie sniadanie albo podwieczorek deserek i ze moze popic mleczkiem jak jest glodny, zapytalam ja czy polaczenie jablka z mleczkiem nie wywola sensacji powiedziala ze nie:)

no no, to prawie 8kg ladna waga a ze mniej ostatnio przybral... nadgoni

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Patka - jak ja nienawidze klotni. Cala sie wtedy w srodku rozsypuje. Dlatego pewnie szybko sie godze!!!! Tego i Wam zycze. Sytuacja trudna, wiec i relacje trudne. Wierze, ze Wasza milosc i to, ze macie Tosienke da Wam sile, zeby wyjsc z tego zwyciesko :flower2:

Dodam jeszcze, ze nasze wszelakie klotnie, problemy i nieporozumienia rodzinne od strony mojej i M rodziny zalagodzone. Teraz moze byc tylko lepiej. Ale powiem Wam, ze mam tak dosc, ze potrzebuje czasu, zeby dojsc do siebie. Za duzo sie namartwilam i naplakalaam, zeby tak to po mnie splynelo. Coz. Trzeba czasu i bedzie dobrze.:36_1_11:Przynajmniej relacje beda lepsze, bo problemy zawsze beda. Zycie.

No i tesiowa zaoferowala sie, ze jesli mamy ochote do kina albo gdzies to ona z Maksiem z checia zostanie. Trzeba bedzie pocwiczyc Maksika zostawanie bez rodzicow. Az mnie ciarki przechodza.
A oto fotka mamy M i Maksika:

gunia43
Patka - jak ja nienawidze klotni. Cala sie wtedy w srodku rozsypuje. Dlatego pewnie szybko sie godze!!!! Tego i Wam zycze. Sytuacja trudna, wiec i relacje trudne. Wierze, ze Wasza milosc i to, ze macie Tosienke da Wam sile, zeby wyjsc z tego zwyciesko :flower2:

Dodam jeszcze, ze nasze wszelakie klotnie, problemy i nieporozumienia rodzinne od strony mojej i M rodziny zalagodzone. Teraz moze byc tylko lepiej. Ale powiem Wam, ze mam tak dosc, ze potrzebuje czasu, zeby dojsc do siebie. Za duzo sie namartwilam i naplakalaam, zeby tak to po mnie splynelo. Coz. Trzeba czasu i bedzie dobrze.:36_1_11:Przynajmniej relacje beda lepsze, bo problemy zawsze beda. Zycie.

No i tesiowa zaoferowala sie, ze jesli mamy ochote do kina albo gdzies to ona z Maksiem z checia zostanie. Trzeba bedzie pocwiczyc Maksika zostawanie bez rodzicow. Az mnie ciarki przechodza.
A oto fotka mamy M i Maksika:[ATTACH]14890[/ATTACH]

Super, że sprawy rodzinne mają się coraz lepiej. Oby tak dalej, bo szkoda i zdrowia i nerwów.
A wychodne też Wam się przyda, więc chwała teściowej za to :) Jak po raz pierwszy zostawiliśmy Kubę z teściową i poszliśmy do kina, to przez cały film o nim myślałam, ale za drugim razem było już o niebo lepiej. Takie rozstania są chyba trudniejsze dla mamy niż dla dziecka :)

Daffodil

fajne fotki. Kubus bystrzacha. masz super kolor czupryny! z reszta takie wlosy w kazdym kolorze wygladaja efektownie :)

gunia43

Aaaa... i ślicznie Maksik wygląda. Ma taką typowo Maksiowatą minkę, lekkie zdziwienie na widok aparatu :)

Dużo zdrowia dla naszego maleńkiego solenizanta :36_1_67:

gunia43

ech, ja tez nie znosze dlugotrwalych konfliktow. zawsze staram sie od razu wyjasniac sprawe, ale tym razem ciezko

Daffodil
gunia43

Super, że sprawy rodzinne mają się coraz lepiej. Oby tak dalej, bo szkoda i zdrowia i nerwów.
A wychodne też Wam się przyda, więc chwała teściowej za to :) Jak po raz pierwszy zostawiliśmy Kubę z teściową i poszliśmy do kina, to przez cały film o nim myślałam, ale za drugim razem było już o niebo lepiej. Takie rozstania są chyba trudniejsze dla mamy niż dla dziecka :)
dokladnie ja ogladalam wczoraj "bekart wojny z maksikiem w roli glownej mam nadzieje ze nastepny film obejrze bez myslenia jak tam maks..a a w filnie pojawil sie motyw malutkiego dziecka ktore sie urodzilo i mialo na imie Maksymilian:)))wiec odrazu z M pomyslelismy o naszym

lutka
Jolcia nasza Nikusiowa
Najlepiej jak umie Synusia chowa
5 miesięcy wspólnie żyją
I choć razem do księżyca wyją
To żadne z nich wilkołaki
Jeno butelkowe ssaki.

Dwóch cór mama

Nie tylko w córeczkach zakochana
Zaślubiny swe świętuje
I 5 miesiącami Olci się raduje.

Kubełek Asieńki
Urodził się nie taki maleńki
Dziś już mija miesiąc piąty
Jak to Kubuś opuścił brzuszkowe kąty.

Rośnijcie dzieciaczki zdrowo :zwyrazami_milosci:

BRAWO!!!!!! :guitar_play2:

Daffodil
gunia43

Aaaa... i ślicznie Maksik wygląda. Ma taką typowo Maksiowatą minkę, lekkie zdziwienie na widok aparatu :)

Dużo zdrowia dla naszego maleńkiego solenizanta :36_1_67:

"typowa maksiowata minka":sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny: