Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
jola22
gunia43

Oj szkoda, ze bol taki mocny. U mnie jest lepiej po porodzie. Ale jeszcze wsyzstko moze sie zmienic. Prosimy o fotke "nowych" wlosow!!!!

Mnie nietsety tak mocno leca, ze cale mieszkanie we wlosach, moje grzywka widocznie przerzedzona. Dzisiaj poprosze o skierowanie do dermatologa. MOze cos zaradzi. No i kupie sobie te ampulki z Vichy. Chyba sie poplacze!!!!!!

Gunia witaj w klubie łysiejących mam............mi też lecą włosy jak szalone.
Co można brać karmiąc cycem ????
Ja dzisiaj bylam w aptece i sie totalnie splukalam, bo kupilam preparat wzmacniajacy jaki polecila mi Pani aptekarka. Nazywa sie Orthomol Natal i kosztolwal jedyne 55 euro!!!!
Mialam kupic kapsulki Vichy do wcierani w glowe, ale Pani powiedziala, ze jak piersia jeszcze karmie to nie moge ich stosowac i najlepiej to, bo to taka silna dawka, zeby organizm zregenerowac specjalnie na okres m.in po ciazy podczas karmienia piersia. No nic. Bede sie regenerowac od srodka a noz pomoze. NO i jeszcze jeden szampon kupilam Forticea przeciw wypadaniu wlosow tez za 11 jurkow 150 ml, wiec poszalalam nie ma co!!!! To tyle. Zobaczymy jak to wszystko zadziala.

O by zadziałało !!!W ciąży rosły mi włosy bardzo szybko i w takich miejscach jak np.zakola wyrastały mi nowe włosy a teraz dwa łyse zakola i prześwity jak cholerka ale już wydaje mi się że co miało wyjść to wyszło i teraz już będzie lepiej.Łykam SKRZYPOWITĘ I ELEWIT witaminy dla kobiet.

gunia43
SKOK ROZWOJOWY 26 tydzień
Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. Bardzo absorbujaca i interesujaca jest obecnie obserwacja położenia róznych rzeczy wobec siebie – rzeczy moga byc w sobie wzajemnie, na sobie, pod soba itd. Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robic żeby sie cos dzialo. Wyłącznik swiatla jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauwazac, ze niektóre rzeczy/sytuacje sa ze soba zwiazane. Np ze klucz przekrecony w dziurce w drzwiach wejsciowych oznacza, ze tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumiec, gdy cos jest ”nie tak” np gdy ludzie zderza sie ze soba – to moze byc zabawne – ale i przerazajace. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynowac swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo wazne jest, by pamietac, ze dla kazdego dziecka swiat relacji bedzie innym – wlasnym- przezyciem – calkowicie opartym na tych umiejetnosciach, które dziecko zdobylo w poprzednich skokach rozwojowych.
Nowe umiejetności:
  • Siada samo
  • Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka
  • Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w oby dłoniach
  • Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki
  • Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami
  • Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje
  • Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia
  • Nasladuje machanie raczka na pozegnanie
  • Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi
  • U nas skok zbliża się dużymi krokami,powiem wam że po chorobie Filipka to jakoś łatwiej to wezmę na klatę!I wiem że nie będzie gorzej jak przy chorobie,tylko żę skok może trwać kilka dni do tygodni.

mama2
Witam was w zaj...cie zimny poranek ..kiedy oni wlacza te pieprzone kaloryfery!!

Maksio spał dobrze ale o 2.30 dalam mu tego cyca zdrowego a byl juz pusty possał i zasnal ale do 4 .00 marudzil bo chyba byl glodny wkoncy dalam mu drugiego ryzykujac bol ale naszczescie tym razem mnie to ominelo ! corka jak zwykle do mnie w nocy przyszla ze spac nie moze..(zaczyna mnie to martwic) na dworze jest 5 stopni !!!!!!!:36_1_77: a w domu syberia

U nas wczoraj kaloryfery już poszły w ruch bo w domku jakoś zimno było.Filip protestuje przy ubieraniu i jakoś już mi się tęskni za ciepełkiem i Filipkowi pewnie też za leżeniem samym pampersiaku!Teraz trzeba już grubiej ubierać nasze dzieciaczki.

Witajcie moje kochane

2e2e piękne zdjecia, rewelacyjna pamiątka!!!! wszyscy jak z obrazka

Ja zakatarzona, kaszląca :/ mama ma zapalenie oskrzeli :/ Do dziecka własciwie sie nie zbliżam, z pokoju tez nie bardzo go M wynosi zeby nie zarazić :/ Jesli już musze podejśc to z maseczką na twarzy. Jejku jak ja bym go przytuliła, poczytała ucalowała :( kuźwa, badziewie sie przypałętalo. No i M wyjeżdża jutro poxnym popołudniem. Od niego tez stronię nie chcąc zarazić, on i tak pracuje w przeróżnych warunkach atmosferycznych i nie chcę go dodatkowo osłabiać. Ech.

Buziole dla wszytskich

mama2
moj M kichajacy wioec cala opieka nad Maksiem mi przypadla ...zero wytchnienia, jak te malensrwa nasze przetrwaja ten paskudny okres..u mnie zaraz klaudia bedzie chora ..czy uda mi sie maksia oszczedzic??

A szczepiłaś Klaudynkę na jakieś dodatkowe szczepienia???Najgorzej jak dziecko coś przyniesie ze szkoły!!!Oby nie!!!:36_27_4:

Mama2 Maks jest bardzo silny a jaki duży,ile waży???Filipek prawie 7 kilo i taki duży mi się wydaje.
Lucia nie dawaj się chorobie,jejku oby Szymon nie załapał,zdrówka życzę kochana!!!:zwyrazami_milosci:
Tosieńka bardzo namiętnie zaczytana w ciekawej książce albo głodna i nie wie od której strony się do niej zabrać!
Daffi brawo dla dzielnego Kubusia ,waży więcej od Filipka ,za to Filipek jest 69 długi.Kiedy następne szczepienia macie???
Jola22 duże dwa buziaki dla JUleczki o demnie i od Filipka!!:zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:Jaki ma apetycik!!!Sama jest do schrupania!!!

Eluś górna prawa czy dolna lewa czy to ważne ???Najważniejsze że ząbek już jest i gratuluję bardzo,czekamy na fotki pierwszych zębolków!!!
Guniu śliczny awatarek.Mój M się pyta dlaczego kąpiesz się w kostiumie????

Wszystkiego naj naj dla NIkusia , Kubusia i Adasia!!!Buziak od ciotki foremki!

mama2
Daffodil
elwira

teoretycznie bo jest w tym miejscu co powinna i ma rozłożone ramiona czyli blokuje to co trzeba ale w praktyce to ja mam wykrzywioną macice w łuk a spirala włożona jest prosto co powoduje że ociera i uciska ścianki macicy wiec zamiast cieszyć sie z sexu moge odczuwać większy lub mniejszy dyskomfort:((( po czasie mój organizm powinien sie do tego przyzwyczaić i będzie dobrze

Brzmi niezbyt zachęcająco :)
Ja od najbliższej miesiączki wracam do pigułek, które brałam przed ciążą. Dwa opakowania jeszcze mam gdzieś zachomikowane, a później się do ginekologa wybiorę.

ja mam kupione tabletki anty ale jeszcze nie wzielam bo zyjemy w celibacie:36_1_77:

ha ha ha Ja kupiłam tabletki anty dla kobiety karmiącej i co leżą sobie teraz nietknięte bo pokarm się skończył a z seksikiem u nas teraz to jak na lekarstwo i czekałam z tymi tabletkami aż się rozkręcę i dup.......POczekają na drugie bebe!

lutka
Witajcie moje kochane

Ja zakatarzona, kaszląca :/ mama ma zapalenie oskrzeli :/ Do dziecka własciwie sie nie zbliżam, z pokoju tez nie bardzo go M wynosi zeby nie zarazić :/ Jesli już musze podejśc to z maseczką na twarzy. Jejku jak ja bym go przytuliła, poczytała ucalowała :( kuźwa, badziewie sie przypałętalo. No i M wyjeżdża jutro poxnym popołudniem. Od niego tez stronię nie chcąc zarazić, on i tak pracuje w przeróżnych warunkach atmosferycznych i nie chcę go dodatkowo osłabiać. Ech.

Buziole dla wszytskich

O kurcze, no to macie szpital w domu :/
Dużo zdrówka dla Ciebie i mamy, i trzymam kciuki, żeby Szymcio się nie zaraził.

Daffodil
e2e2
Witam się gorąco i zabieram się za czytanie bo mam troszkę zaległości.
My już po szczepieniu,dzisiaj nie było najgorzej bo dziadek pojechał z nami i skakał z grzechotką na prawo i lewo i Filipek się cieszył bardzo.Wyszło tak że to ja najbardziej przeżyłam szczepienia,ano tak bywa!
Mój Filipcio waży 6910kg o o o o o o o o ooooooooooooa ja myślałam że mało je a przez 1,5 mieś przybyło mu 1,5 kilo,kochany mój synek!!!:zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

Odebrałam zdjęcia z chrzcin i zaraz wam się pochwale no i mamy śliczny portret na ściane w ramie to będzie świetna pamiątka!

[ATTACH]14806[/ATTACH][ATTACH]14805[/ATTACH][ATTACH]14804[/ATTACH]
[ATTACH]14803[/ATTACH][ATTACH]14801[/ATTACH]

Brawa dla Filipka, dzielny chłopak.
I przytył też pięknie :Kiss of love:

A zdjęcia chyba jeszcze raz musisz wrzucić, bo coś nie działa.

Tak,tak wiedziałam że coś jest nie tak.

e2e2
Daffodil
e2e2
Witam się gorąco i zabieram się za czytanie bo mam troszkę zaległości.
My już po szczepieniu,dzisiaj nie było najgorzej bo dziadek pojechał z nami i skakał z grzechotką na prawo i lewo i Filipek się cieszył bardzo.Wyszło tak że to ja najbardziej przeżyłam szczepienia,ano tak bywa!
Mój Filipcio waży 6910kg o o o o o o o o ooooooooooooa ja myślałam że mało je a przez 1,5 mieś przybyło mu 1,5 kilo,kochany mój synek!!!:zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

Odebrałam zdjęcia z chrzcin i zaraz wam się pochwale no i mamy śliczny portret na ściane w ramie to będzie świetna pamiątka!

[ATTACH]14806[/ATTACH][ATTACH]14805[/ATTACH][ATTACH]14804[/ATTACH]
[ATTACH]14803[/ATTACH][ATTACH]14801[/ATTACH]

Brawa dla Filipka, dzielny chłopak.
I przytył też pięknie :Kiss of love:

A zdjęcia chyba jeszcze raz musisz wrzucić, bo coś nie działa.

Tak,tak wiedziałam że coś jest nie tak.

[ATTACH]14823[/ATTACH]

[ATTACH]14825[/ATTACH]

[ATTACH]14826[/ATTACH]

[ATTACH]14827[/ATTACH]

Jakie cudne zdjecia!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Witajcie moje kochane

Buziole dla wszytskich

Lutka biedactwo, wracaj szybko do zdrowia. czosnek i miod na zmiane. trzmam kciukole, zeby Szymek sie nie zarazil

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

elwira
Witam mamuśki:)

u nas ostatnio chyba znów jakiś skok albo cholera wie co.......... ja sie rozchorowałam ale jest juz lepiej a Adaś maruda jak nigdy , do tego wczoraj po rozmowie z dentystka wyszło na to ze albo idą mu 4 zęby na raz albo po prostu on tak ma idzie top tak powoli i boleśnie :((( tak czy inaczej mamy przechlapane

z dobrych wieści to wczoraj skończyliśmy 5miesiecy:)))

no i ja sie przełamałam i poszłam do gina nie będę opisywać szczegółów ale miesiączki moge sie jeszcze długo nie spodziewać a spirala teoretycznie jest założona prawidłowo w praktyce to juz inna historia ale panikować nie muszę

Elwira to gratki dla Adasia, no i cierpliwości życzę - oby ząbki wyszły jak najszybciej.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

elwira
Daffodil
elwira
Witam mamuśki:)

u nas ostatnio chyba znów jakiś skok albo cholera wie co.......... ja sie rozchorowałam ale jest juz lepiej a Adaś maruda jak nigdy , do tego wczoraj po rozmowie z dentystka wyszło na to ze albo idą mu 4 zęby na raz albo po prostu on tak ma idzie top tak powoli i boleśnie :((( tak czy inaczej mamy przechlapane

z dobrych wieści to wczoraj skończyliśmy 5miesiecy:)))

no i ja sie przełamałam i poszłam do gina nie będę opisywać szczegółów ale miesiączki moge sie jeszcze długo nie spodziewać a spirala teoretycznie jest założona prawidłowo w praktyce to juz inna historia ale panikować nie muszę

Jak to teoretycznie??

Buziaki dla Adaśka :zwyrazami_milosci:

teoretycznie bo jest w tym miejscu co powinna i ma rozłożone ramiona czyli blokuje to co trzeba ale w praktyce to ja mam wykrzywioną macice w łuk a spirala włożona jest prosto co powoduje że ociera i uciska ścianki macicy wiec zamiast cieszyć sie z sexu moge odczuwać większy lub mniejszy dyskomfort:((( po czasie mój organizm powinien sie do tego przyzwyczaić i będzie dobrze

O losie współczuje - a jak długo trwa takie przyzwyczajanie sie organizmu ???

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

e2e2
Mama2 Maks jest bardzo silny a jaki duży,ile waży???Filipek prawie 7 kilo i taki duży mi się wydaje.
Lucia nie dawaj się chorobie,jejku oby Szymon nie załapał,zdrówka życzę kochana!!!:zwyrazami_milosci:
Tosieńka bardzo namiętnie zaczytana w ciekawej książce albo głodna i nie wie od której strony się do niej zabrać!
Daffi brawo dla dzielnego Kubusia ,waży więcej od Filipka ,za to Filipek jest 69 długi.Kiedy następne szczepienia macie???
Jola22 duże dwa buziaki dla JUleczki o demnie i od Filipka!!:zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:Jaki ma apetycik!!!Sama jest do schrupania!!!

Eluś górna prawa czy dolna lewa czy to ważne ???Najważniejsze że ząbek już jest i gratuluję bardzo,czekamy na fotki pierwszych zębolków!!!
Guniu śliczny awatarek.Mój M się pyta dlaczego kąpiesz się w kostiumie????

Wszystkiego naj naj dla NIkusia , Kubusia i Adasia!!!Buziak od ciotki foremki!

Teraz to już tylko żółtaczka nam została. Mamy przyjść, jak Kuba skończy pół roku.