Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Gunia my to podobne sklepy lubimy :D H&M Zeiman i Hema :D
Oliw w srode piekne ciuszki kupilam w H&M a i jeszcze uwielbiam C&A tam tez idzie super ciuszki i na mala i na duza kupic :D wlasnie tam im sweterki takie same kupilam :D

U nas niestety w CA niezbyt. wszystko takie niebieskie albo bezowe i takie dzidzusiowe wzory. Ja lubie jak maksik jest ubrany jednak jak chlopczyk a nie bobo, no chyba ze do spania.
Ja uwelbiam holendry!!!!! Wzory, jakosc i kolory super (zwlaszcza Hema, Family), ceny ok. Co ja bym bez nich zrobila. W HM tez jest duzy wybo ale juz drozej i cale Hagen w tym chodzi niestety, bo popularny bardzo. No ale bluza tak mi sie spodobala, ze olalam czy ktos ma taka sama.

mama2corun
a M przekazuje paleczke naszemu pracownikowi dzis tzn daje wskazowki co ma robic ze rano obdzwaniac pracownikow i takie tam rano jeszcze do ksiegowego i mozna jechac-leciec

Guniu a z biletami taka prawda ze za 15 euro to mozna pokazac gest w kierunku rodziny a jak tu bedziemy to chcemy miec bez wyjatku tych najwazniejszych obok siebie :in_love:
to jest cena !!! Super!!!!

Witajcie niedzielnie wieczornie! bylismy na weekend u tesciow, tesciowa jak uslyszala ze stracilam prace chce nam pewna sume miesiecznie przesylac po to zebym do skonczenia przez malego roku nie szla do pracy!!! Najgorsze jest to ze nie da sie jej wytlumaczyc ze nie ma potrzeby, ze damy znac jak bedziemy potrezbowali!
mama2 zdazylam przeczytac ze Maxio przespał Ładnie nnoc, a jak teraz to wyglada?? przestawil sie na stałe??
a Jak piers??

gunia43
mama2corun
Gunia my to podobne sklepy lubimy :D H&M Zeiman i Hema :D
Oliw w srode piekne ciuszki kupilam w H&M a i jeszcze uwielbiam C&A tam tez idzie super ciuszki i na mala i na duza kupic :D wlasnie tam im sweterki takie same kupilam :D

U nas niestety w CA niezbyt. wszystko takie niebieskie albo bezowe i takie dzidzusiowe wzory. Ja lubie jak maksik jest ubrany jednak jak chlopczyk a nie bobo, no chyba ze do spania.
Ja uwelbiam holendry!!!!! Wzory, jakosc i kolory super (zwlaszcza Hema, Family), ceny ok. Co ja bym bez nich zrobila. W HM tez jest duzy wybo ale juz drozej i cale Hagen w tym chodzi niestety, bo popularny bardzo. No ale bluza tak mi sie spodobala, ze olalam czy ktos ma taka sama.

no tak C&A ja zawsze Oliwi jakies cudo znajde :D no i udalo mi sie sweterki takie same wiec ja zadowolona a w H&M dla Oliw takie superanckie dziny jak dla doroslej :) jest piekna to i musi sie pieknie ubierac moj skarb maly-duzy :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

elus.dreptus
Witajcie niedzielnie wieczornie! bylismy na weekend u tesciow, tesciowa jak uslyszala ze stracilam prace chce nam pewna sume miesiecznie przesylac po to zebym do skonczenia przez malego roku nie szla do pracy!!! Najgorsze jest to ze nie da sie jej wytlumaczyc ze nie ma potrzeby, ze damy znac jak bedziemy potrezbowali!
mama2 zdazylam przeczytac ze Maxio przespał Ładnie nnoc, a jak teraz to wyglada?? przestawil sie na stałe??
a Jak piers??

lol a to tesciowa :36_19_2: ale czy kiedys niewypomni??ty chyba ja znasz i wiesz jak zrobic.ale ma kobieta chyba dobre serce.mi by bylo milo ale niewiem czy bym przyjela moja eks tesciowa sp niemiala takiego gestu jak z nimi mieszkalismy to dokladalismy sie do jedzenia oplat i nam zostawalo 200zl i z tego pieluchy mleko .... wiec no ja to fajnych pierwszych tesciow to nie tak dokonca mialam :36_2_12:

ale bylo minelo ok ja tez uciekam spac.dobranoc :*:*

mama2corun
elus.dreptus
a Jak piers??

lol a to tesciowa :36_19_2: ale czy kiedys niewypomni??ty chyba ja znasz i wiesz jak zrobic.ale ma kobieta chyba dobre serce.mi by bylo milo ale niewiem czy bym przyjela moja eks tesciowa sp niemiala takiego gestu jak z nimi mieszkalismy to dokladalismy sie do jedzenia oplat i nam zostawalo 200zl i z tego pieluchy mleko .... wiec no ja to fajnych pierwszych tesciow to nie tak dokonca mialam :36_2_12:

ale bylo minelo ok ja tez uciekam spac.dobranoc :*:*

My bysmy sie i moze na to zgodzili ale wlasnie nie mamy pewnosc czy ta darowizna nie bedzie w stylu, ja wam pomagam wiec zrobcie to tak a tamto tak. no i czy nie wypomni....
poki co uwazamy ze damy sobie rade, jak bedziemy przymierac glodem to poprosimy o dofinansowanie, musimy przeciez starac sie byc niezalezni, w koncu tworzymy juz swoja wlasna mala rodzinke

Widzisz mama2cor ona ogolnie ma dobre serce tylko za duzo sie wtraca, stara sie mymuszac na nas to co ona uwaza za dobre.
Np.: swyeta wielkanocne cale spedzilam u tesciow po to zeby nie ryzykowac wczesniejszym porodem ( duzo dalej jest do mojej mamy) i teraz powiedzialam M ze albo bedziemy u jego rodzicow na wigilii do 17 a pozniej jedziemy do mojej mamy albo wigilie spedzamy cala u mojej mamy, on stwierdzil ze nie chce jezdzic w wigilie i ze cala spedzimy u mojej mamy.
hahaha teraz sie tylko smieje (przez łzy) jak to przyjmie moja tesciowa, ze jej ukochany syn po raz pierwszy nie bedzie na wigilii, pewnie bedzie ryk do słuchawki, i teeksty typu: doprowadzasz mnie do grobu, jak mozesz mi to robic w swieta/!!
widzisz co z tego jak my jako malzenstwo podejmiemy jaka kolwiek decyzje jak musimy czesc z nch konfrontowac z moja tesciowa i albo sie zremy na calego i stawiamy na swoim albo dla swietego spokoju ustapimy ale tak nie moze byc, dlatego chcemy w miare mozliwosci bys samodzielni.

ufff ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze nie za chaotycznie :)

mama2corun
Ola wisiala na cycku 45 minut :/ a normalnie zasypiala o20-21 i spala do 5-6 bez przerwy potem cyc i spala do 8 a teraz ja niepoznaje dziecka.
ide od jutra w slady mamy2 i podaje sloiczki.bo sie wykoncze....juz zaczynam tracic cierpliwosc i jakas podenerwowana chodze juz ponad tydzien jak Niunka niespi normalnie.

kochana ale u mnie to nie przez sloiczki bo maksio dopiero po pare łyzeczek probowal wiec najesc sie tym nie mogla,,a i dzis noca gorsza 5 pobudek ..ja czytalam ze tak okolo 4 miesiaca dzieciaczki moga sie o wielee wiecej budzic , bardzo ci wspolczuje i tule mocno

elus.dreptus
Widzisz mama2cor ona ogolnie ma dobre serce tylko za duzo sie wtraca, stara sie mymuszac na nas to co ona uwaza za dobre.
Np.: swyeta wielkanocne cale spedzilam u tesciow po to zeby nie ryzykowac wczesniejszym porodem ( duzo dalej jest do mojej mamy) i teraz powiedzialam M ze albo bedziemy u jego rodzicow na wigilii do 17 a pozniej jedziemy do mojej mamy albo wigilie spedzamy cala u mojej mamy, on stwierdzil ze nie chce jezdzic w wigilie i ze cala spedzimy u mojej mamy.
hahaha teraz sie tylko smieje (przez łzy) jak to przyjmie moja tesciowa, ze jej ukochany syn po raz pierwszy nie bedzie na wigilii, pewnie bedzie ryk do słuchawki, i teeksty typu: doprowadzasz mnie do grobu, jak mozesz mi to robic w swieta/!!
widzisz co z tego jak my jako malzenstwo podejmiemy jaka kolwiek decyzje jak musimy czesc z nch konfrontowac z moja tesciowa i albo sie zremy na calego i stawiamy na swoim albo dla swietego spokoju ustapimy ale tak nie moze byc, dlatego chcemy w miare mozliwosci bys samodzielni.

ufff ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze nie za chaotycznie :)

oj chyba pepowiny im nieodcieli przynajmniej tak tesciowa twierdzi...wspolczuje znasz film "sposob na tesciowa " po twoim poscie odrazu mi sie przypomnial :D

Elwira podziekuj M bo co kaplement od faceta to od faceta dziekuje :d

pat-k
mama2
podobna do tej z hippa jest silikonowa łyzeczka , tez ja bardzo lubie a ta fioletowa to wlasnie z 2 paczki z hippa ale juz wieksza:)[ATTACH]14597[/ATTACH]

a co to za paczka hipp w rossmanie? tez chce taka lyzeczke :)

najpierw dostałam poczta paczke z hippa a w niej byl bon na darmowoa paczke i inne produkty z hippa do odebrania w rosmanie :)

pat-k
Daffodil
U nas zębowego cyrku ciąg dalszy :36_1_4:
Widać małe wybrzuszenie na dole i tak się biedak męczy, że coś strasznego. Dziwne tylko, że w ciągu dnia jest w miarę w porządku, a dopiero wieczorem się zaczyna.
Ale powiem Wam, że bobodent działa cuda. Nakładam go na silikonową szczoteczkę (po drugiej stronie ma takie wypustki do masowania dziąsełek), pomasuję trochę i od razu dziecko się uspokaja. Działa dość krótko, ale przy odrobinie szczęścia uda się bąka w tym czasie uśpić :)

Tosia tez dopiero pod wieczor sie zlosci i gryzie co popadnie. U was juz wybrzuszenie, wiec pewnie lada moment wyjdzie.
Z naszymi jedynkami dziwnie, widac dwie kreseczki i nic sie nie dzieje, jakby sie zatrzymalo na tym etapie

takie dwie kresecxzki sa normalne i widac je bez wzgledu czy zeby juz ida czy nie ..

mama2corun
Daffodil
mama2corun

haha Oliw tez jak miala 10 miesiecy pierwszy zabek :D

i niebylo duzych problemow a u nas dzialal ale Sachol naprawde rewelacyjnie :D
no to kiecke zamowilam na wtorek mam zamowiony samolot do PL i w piatek we Lwowie bierzemy slub :) chyba ze cos pojdzie nie tak....

Aaaaaaa... ale nam niespodziankę zrobiłaś :in_love:
Ekstra, ale jestem w szoku, bo nic nie mówiłaś, a tu taka nowina :)[/QUOTE

nie tylko wam ,siostra i reszcie tez ale tam tylko cywilny zeby wkoncu miec pozadek w papierach hehe a tu koscielny a raczej w cerkwi i prawdopodobnie tylko jedna siostra bedzie ale za to na tym koscielnym beda wszyscy zamowimy z wyprzedzeniem i zamowimy wszystkim bilety lotnicze i wszyscy beda zadowoleni.kurcze Ola non stop placze przez sen ale po chwili cisza...oj niepodoba mi sie to co sie z tymi dziecmi dzieje :(
GRATULUJE decyzji :in_love:

mama2
mama2corun
Ola wisiala na cycku 45 minut :/ a normalnie zasypiala o20-21 i spala do 5-6 bez przerwy potem cyc i spala do 8 a teraz ja niepoznaje dziecka.
ide od jutra w slady mamy2 i podaje sloiczki.bo sie wykoncze....juz zaczynam tracic cierpliwosc i jakas podenerwowana chodze juz ponad tydzien jak Niunka niespi normalnie.

kochana ale u mnie to nie przez sloiczki bo maksio dopiero po pare łyzeczek probowal wiec najesc sie tym nie mogla,,a i dzis noca gorsza 5 pobudek ..ja czytalam ze tak okolo 4 miesiaca dzieciaczki moga sie o wielee wiecej budzic , bardzo ci wspolczuje i tule mocno

dzieki ale jakos to przetrwamy
teraz Olenka spi a ja z Oliw pedze do szkoly M z Ola zostaje
to do pozniej :)

elus.dreptus
a Jak piers??

dzis chyba pojade go gliwic z ta piersia do poradni laktacyjnej , a maksio juz sie zepsuł dzis 5 pobudek

Witam się poniedziałkowo.
Noc kiepska, bo cztery pobudki. Na szczęście dwa łyki wody, pogłaskanie po główce, przytulenie i Kuba zasypiał, ale jednak takie wybijanie ze snu co chwilę robi swoje i dzisiaj ledwo żyję. Co lepsze, marudzenia ciąg dalszy i teraz dziecko siedzi na leżaczku przed piorącą pralką, bo nic innego nie pomagało :)
A jutro szczepienie, nie wiem co to będzie przy tych zębach. Temperaturę już mu nawet mierzyłam, bo się zastanawiałam czy nie chory, ale jest w normie.

elus.dreptus
a Jak piers??

Piękny gest ze strony teściowej. Skoro ją na to stać, a Wy tych pieniążków potrzebujecie, to czemu nie.
Chociaż ja jakoś nie lubię być tak od kogoś zależna, trochę by mi spadł komfort psychiczny :)