Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

no i wkoncu adrobilam uff
Ewcia zaglosowane
mama2 bidulko wspolczuje strasznie!!!
a i u nas ze spaniem sie pogorszylo juz tydzien jak Ola sie budzi nie raz w nocy ale po4-5 razy :whoot: i niewiem juz co robic juz nawet wieksza czesc nocy spi z nami w lozku.przewaznie jak ok 4 sie budzi to juz ja zostawiam z nami bo przewaznie poprostu zasypiam przy karmieniu....i o5.30 znowu pobudka potem o 7.40 juz wstaje i sie cieszy...ehh zaczynam miec mniej sily....jak sie chce z nia polozyc w dzien to nieumie zasnac bo ona sie wierci przez sen to cos pomruczy i ja niema szans zebym zasnela.

ok zmykam moze uda mi sie zdrzemnac bo ola spi w wozku po spacerku wiec zostawie ja hamsko w korytarzu zeby nieslyszec wiercenia...wiem swinia zemnie ale inaczej niema szans zebym zasnela jak ona mruczy cos pod nosem....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
witam piątkowo :)

nie dam rady was nadrobić....strasznie dużo stron nastukałyście:whoot:

ja juz po pracy zaraz spacerek z małą i M:in_love:

pogoda śliczna wiec trezba korzystać....a ja wczoraj oglądałam wesele to co byłam i powiem wam że wyszłam okropnie....jak gruba beka...albo ten telewizor ze mnie zrobił takiego potwora:36_19_2: normalnie koniec ze słodyczami załamałam się:36_1_4:

czy moge skromnie prosić o głosik ????? Radosny konkurs wody Mama i Ja z góry dziękujemy

to tyelewizora wina . jestes kobieca a nie gruba! głosik oddany

mama2corun
Ewcia zaglosowane
a i u nas ze spaniem sie pogorszylo juz tydzien jak Ola sie budzi nie raz w nocy ale po4-5 razy :whoot: i niewiem juz co robic juz nawet wieksza czesc nocy spi z nami w lozku.przewaznie jak ok 4 sie budzi to juz ja zostawiam z nami bo przewaznie poprostu zasypiam przy karmieniu....i o5.30 znowu pobudka potem o 7.40 juz wstaje i sie cieszy...ehh zaczynam miec mniej sily....jak sie chce z nia polozyc w dzien to nieumie zasnac bo ona sie wierci przez sen to cos pomruczy i ja niema szans zebym zasnela.

ok zmykam moze uda mi sie zdrzemnac bo ola spi w wozku po spacerku wiec zostawie ja hamsko w korytarzu zeby nieslyszec wiercenia...wiem swinia zemnie ale inaczej niema szans zebym zasnela jak ona mruczy cos pod nosem....

oj zycze ci zebys choc troche sie przespała

mama2
mama2corun
Ewcia zaglosowane

oj kochana dziekuje!!!
ale i ty musisz cos zrobic zeby zregenerowac sily.bo sie wykonczysz!!a moze to troszke absordalne ale wypij melise ukoisz nerwy i organiz odpocznie a po jednej takiej herbatce nic Ci niebedzie a moze na Maksa dobrze podziala....

Guniu niedlugo wroci M i sie wyzalisz i odrazu bedzie ci lepiej a narazie popatrz na swojego cudownego syna i sie usmiechnij.a jak cos pisz na priv

Ewcia gruba...raczej kobieca:regulacja_brwi:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
mama2
mama2corun
Ewcia zaglosowane

oj kochana dziekuje!!!
ale i ty musisz cos zrobic zeby zregenerowac sily.bo sie wykonczysz!!a moze to troszke absordalne ale wypij melise ukoisz nerwy i organiz odpocznie a po jednej takiej herbatce nic Ci niebedzie a moze na Maksa dobrze podziala....

Guniu niedlugo wroci M i sie wyzalisz i odrazu bedzie ci lepiej a narazie popatrz na swojego cudownego syna i sie usmiechnij.a jak cos pisz na priv

Ewcia gruba...raczej kobieca:regulacja_brwi:

oj ja pije melise 3 razy dziennie i na maksia nie działa:36_2_12:

elus.dreptus
e2e2 a gdzie sie zglaszalyscie zeby dostac te probki?? w szpitalu czy moze na jakiejs stronie internetowej??

ja bylam u lekarza z kregoslupem, dostalam tabletki przeciwbolowe i przeciwzapalne
zaraz bede jechala na RTG kregosłupa

W szpitalu wypisywałyśmy ankiety osobwe, tam się podawało adres i teraz spływają paczki reklamowe. Ja już 4 dostałam, ale to pewni koniec. Sorry, że za e2e2 odpowiadam.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

pat-k
mama2
łotr co sie zowie klaudi ojcem znow jej wczoraj nakupywał :36_2_12: ale narazie sie coreczka nasycil bo dopieri okolo wtorku chce ja znow zabrac ..i znow na zakupy:whoot:
jedno trzeba przyznac chodzi teraz ubrana lepiej odemnie :36_19_2::D

no i fajnie, niech sie tatuncio stara :) a milosci dziecka i tak nie kupi

Miłości nie kupi, ale powiem Wam, że takie sytuacje nie wpływają dobrze na małego człowieczka. Ja bym pewnie pogadała z facetem, żeby zabrał córkę do zoo, do kina, do parku itp. Prezent można kupić od czasu do czasu...
Bo za chwilę może się to tak skończyć, że powiesz Klaudii, żeby zrobiła to czy tamto i jak zasłuży, to dostanie nowe rolki, a Klaudia będzie robiła swoje i powie, że tata i tak jej kupi. Znam taką sytuację, dzieciak parę lat starszy od Klaudynki i tak to właśnie wygląda. System nagród i kar nie ma żadnego zastosowania.

Daffodil
pat-k
mama2
łotr co sie zowie klaudi ojcem znow jej wczoraj nakupywał :36_2_12: ale narazie sie coreczka nasycil bo dopieri okolo wtorku chce ja znow zabrac ..i znow na zakupy:whoot:
jedno trzeba przyznac chodzi teraz ubrana lepiej odemnie :36_19_2::D

no i fajnie, niech sie tatuncio stara :) a milosci dziecka i tak nie kupi

Miłości nie kupi, ale powiem Wam, że takie sytuacje nie wpływają dobrze na małego człowieczka. Ja bym pewnie pogadała z facetem, żeby zabrał córkę do zoo, do kina, do parku itp. Prezent można kupić od czasu do czasu...
Bo za chwilę może się to tak skończyć, że powiesz Klaudii, żeby zrobiła to czy tamto i jak zasłuży, to dostanie nowe rolki, a Klaudia będzie robiła swoje i powie, że tata i tak jej kupi. Znam taką sytuację, dzieciak parę lat starszy od Klaudynki i tak to właśnie wygląda. System nagród i kar nie ma żadnego zastosowania.

O tym samym pisalam wcześniej, też byłabym zaniepokojona, jak to na dziecko wpłynie. Bo on się dowartościuje, usprawiedliwi w srodku, ze tak długo go nie było, że jest dobrym tatą i z takim poczuciem sobie zniknie na jakiś czas, a dziecko zostanie z zamętem w głowie.

Daffodil
pat-k
Daffodil a jakie mleko pije Kuba? i jak dlugo jest najedzony po nim?

Bebiko, je średnio co 3 godziny. Czasem koło 4 wytrzyma, jak wypije soczek w międzyczasie.

To często sie Kubutek dopomina w porównaniu z Lenką. Ona jak zje o 8-mej, to potem mleczko koło 4-5 je. A potem jeszcze na noc. Więc ostatnio stanęło na 3 posiłkach mlecznych w ciągu dnia.

gunia43
pat-k

Co prawda nie do mnie pytanie ale napisze, ze Maksio po Aptamilu (Bebilon) jest najedzony tak 3-4 godziny zaleznie od tego ile wypije. Jak spalaszuje cala flache czyli 230 ml to wtedy 4 godziny a czasami i dluzej :-)
MOje dziecko zaczelo od jakiegos czasu traktowac butle jak cyca z uczuciem - smieje sie na jej widok!!! Moj maly bystrzacha wie juz, ze jak butla to papu!!!!!

U nas to samo :)
Jak zaczyna płakać, a ja biorę butlę z ociekacza, to od razu się uspokaja i śledzi każdy mój ruch :) Śmiejemy się z M., że patrzy czy dobrze miarki odmierzam i czy nie oszukuję :)
Wcześniej jak był głodny i brałam go na ręce, to od razu cyca szukał, ale teraz się przestawił, prawie siada i obydwiema rączkami cap za butlę i wpycha do dzioba :)

Ewciaa
witam piątkowo :)

nie dam rady was nadrobić....strasznie dużo stron nastukałyście:whoot:

ja juz po pracy zaraz spacerek z małą i M:in_love:

pogoda śliczna wiec trezba korzystać....a ja wczoraj oglądałam wesele to co byłam i powiem wam że wyszłam okropnie....jak gruba beka...albo ten telewizor ze mnie zrobił takiego potwora:36_19_2: normalnie koniec ze słodyczami załamałam się:36_1_4:

czy moge skromnie prosić o głosik ????? Radosny konkurs wody Mama i Ja z góry dziękujemy

Głosik oddany :)

gunia43
Znow akcje!!!! Ta moja macoche to w kosmos wystrzelic i niech tam zostanie. Ja kiedys przez to wszystko osiwieje. Zreszta juz zaczelam. Ech nie ma jak to sie zamartwiac czyms na co sie nie ma wplywu:uff:
Dlaczego mojej mamy zabraklo ????!!!!!!:le:Niesprawiedliwe to!!!!!
Ech. NIe bede juz smucic, bo to nie temat na forum ale M nie ma a we mnie sie gotuje i tylko goraca linia z Polska.

Patka - sliczne foto w suwaczku. Wielmozna Pani Antonina. Slodka jest.
I musze powiedziec, ze to imie super do niej pasuje:36_1_11:

A Maksio przeposil sie z lezaczkiem, bo normalnie tylko fotelik i fotelik i rozrabia na calego - wyszarpuje zabawki z palaka i wsadza do buzi. Drze sie przy tym, ze hej!!!!!!:36_13_4::36_13_4::36_13_4:

A cóż ten babsztyl znowu wymyślił? Guniu spróbuj wyluzować, nie przejmuj się, bo wiesz jaka z niej manipulantka. Nie masz wpływu na to co zrobi.

matragona
Kamidianka
mama2
witam was prosto z wariatkowa..:Hi ya!:bo wlasnie tu wylądowalam przez koszmarne noce :36_1_4: a tak powaznie to z nocy na noc jest coraz gorzej ...:whoot:
dzis pobudki 22.30, 23.0 2.00 ,3.00, 4.00, 4.30, 5.00 5.30. 7.20 4 pobudki byly z płaczem...
i dzis juz naprawde poraz pierszy czuje ze juz nie dam rady i nie wiem co..wyprowdze sie chyba albo co ..:36_2_12:

O rany :((

Witam się i ja piątkowo

ja nie wiem może biometr dzisiejszej nocy był niekorzystny moje dziecie normalnie zasypa około 20 i spi do 5-6 rano od czasu do czasu plus jeszcze jedna pobutka około 2-3 (zje i zasypia bez płaczu), a wczoraj zasnął o 21 po godzinnym ryku i pospał do 23:30 ( jedzienie + ryk), 2:30 ryk + jedzienie+ zwymiotował to co zjadł, 4:25 ryk, ryk, ryk, 8 uśmiech od ucha do ucha i ani myśli o jedzieniu. Właściwie dopiero pół godziny temu zjadł normalnie. No masakra jakaś :(
Troche mi wstyd że się skarże ja miałam jedną taką noc a mama2... mam nadzieje że będzie lepiej

Każda z nas się od czasu do czasu poskarży, bo mamy za dobrze i nie jesteśmy do takich sytuacji przyzwyczajone :) Oby ta noc była już lepsza.

Kamidianka
pat-k
elus.dreptus

super:) zazdrosze takich wycieczek
widac Tosia zadowolona
ale obeszla sie smakiem nalesnikow:):)

nalesnik byl ze szpinakiem (jestem maniakiem szpinaku) i chyba glownie kolor jej sie spodobal :) Bo ze sloiczka jej nie smakuje :/

Ja też lubię szpinak :) Lenka zjadła sloiczek ziemniaczków ze szpinakiem, ale chyba woli inne rzeczy.
A ja wczoraj zrobiłam seler obsmażany w panierce. Oj, jak to zobaczył, to mu sie oczy zaśmiały, że takie duże i grube kotlety ;) Jak nagryzł, to nie był już taki ucieszony, ale z grzeczności zjadł. A panierkę pochwalił hehe.

I tak dobrze, że zjadł, bo u mojego M., to seler by nie przeszedł :)

Kamidianka
elus.dreptus
e2e2 a gdzie sie zglaszalyscie zeby dostac te probki?? w szpitalu czy moze na jakiejs stronie internetowej??

ja bylam u lekarza z kregoslupem, dostalam tabletki przeciwbolowe i przeciwzapalne

W szpitalu wypisywałyśmy ankiety osobwe, tam się podawało adres i teraz spływają paczki reklamowe. Ja już 4 dostałam, ale to pewni koniec. Sorry, że za e2e2 odpowiadam.

Spływają albo i nie :) Ja ankietę wypełniłam, a paczek jak nie było tak nie ma :36_2_12:

Daffodil
Kamidianka
elus.dreptus

Spływają albo i nie :) Ja ankietę wypełniłam, a paczek jak nie było tak nie ma :36_2_12:

Ja dostałam 2 paczki :Śmiech:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Kamidianka
Daffodil
pat-k

Bebiko, je średnio co 3 godziny. Czasem koło 4 wytrzyma, jak wypije soczek w międzyczasie.

To często sie Kubutek dopomina w porównaniu z Lenką. Ona jak zje o 8-mej, to potem mleczko koło 4-5 je. A potem jeszcze na noc. Więc ostatnio stanęło na 3 posiłkach mlecznych w ciągu dnia.

Wszystko zależy od punktu widzenia :) Dla mnie to bardzo rzadko, bo przy piersi wołał o jedzonko co 1,5 godziny :)

matragona
pat-k
witajcie kochane piatkowo,
wczoraj spontanicznie wyskoczylismy do Kazimierza Dolnego. Ostatnio wymyslamy rozrywki, ktore nie wymagaja duzo kasy a wymagaja wolnego czasu :)
wyjazd sie udal jesli nie liczyc postojiw zwiazanych z moimi sensacjami jelitowymi. Bylam bliska zalozenia sobie pampersa....

w Kazimierzu pospacerowalismy 3h, zjedlismy nalesnika, Tosia pospala, pozwiedzala, troche pomarudzila, ale chyba jej sie podobalo :)

ale ja Ci zazdroszcze tego Kazimierza :36_1_4:

ja też bardzo zazdroszcze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Hej kobietki.

Ja dziś byłam w Ikei kupić Juleczce jakiś kosz na zabawki, bo ma ich już trochę.
Musze się wam pochwalić, że moje dziecko już od tygodnia budzi się tylko raz w nocy........Obym nie zapeszyła.

Mama2 kurka wodna cos jest nie tak......jak tak dalej pójdzie to ty na prawdę w wariatkowie wylądujesz. Ja rozumiem, że dziecko może się budzić w nocy, co 3 godziny, ale z taką częstotliwością jak Maks to mało, kto by wytrzymał.
Wielkie buziaki dla Ciebie i dużo cierpliwości Ci życzę kobietko.
Jeśli chodzi o ojca Klaudii to wcale się nie przejmuj...........straconego czasu nie da się nadrobić prezentami.

Eluś.dreptuś powodzenia u lekarza.

Patka super pomys z takim spontanicznym wypadem............no i śliczne foty.

Ewcia proszę głupot nie pisać........jaka gruba belka z Ciebie?? Ślicznie wyglądasz.
A jeśli chodzi o konkurs to ja już wczoraj zagłosowałam, bo skopiowałam linka z NK

Gunia olej głupia babę...........to najlepszy sposób. Buziale.

Ps. Moja Julka nie lubi marchewki - nie chce dziuba otworzyć i już

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829