Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
Witam
ogolnie to byłam dziś u peditry przebadała małego i znów antybiotyk nie wylecony kużwa ja mam dosyc.na rota wirusa za pózno na szczepionke bo zaczyna się ją już 12 tygodniu życia dziecka!!!
marudzenie nie zna granic mam już dosyc ze zaczynam kląc co mi się nie zadrzało brakuje mi M.i jestem w depresi :36_2_20:wszystko na NIE....kończy się kasa i wiadomo.
Noce wogule ciężkie prawie wogule nie śpi budzi się co godzine i sapie ,płacze marudzi i na okrąglo to samo:36_2_20:ogulnie mam dosyc i padam:uff:do tego te upalne dni :hot:on sie męczy bo nowość dla niego:mama:nie chce pic herbatek ani soków.

Kurcze, znowu antybiotyk :uff: Oby ten pomógł i wreszcie Niki poczuł się lepiej.

ewciaa
mama2
isabela strasznie mocno tule m, ale masz ztymi nogami i jeszcze opieka nad maluszkiem ..:(( musisz miec nadzieje ze rehabilitacja pomoze
katja duzo zdrowka zycze ..z ta cytryna i miodem to nie tak chop siup bo cytrusow karmiac za bardzi nie mozna a i miod mocno uczula

elus.dreptus nie ma sie czego wstydzic , praca jak kazda inna

ewcia mnie tez moj wkurza z tym niejedzeniem choc teraz ładnie wtrabil mleczko , jutro ide go zwazyc i zobaczymy jak teraz bedzie przybierał. Moze zuzia czuje ze cie nie ma teski i nie je a moze przyzywczajona jest ze tylko ty jej dajesz mleczko?

raczej nie chodzi o przyzyczajenie chyba tylko o to że daje jej zupki i nie chce jeść wogóle:36_2_20: A moze to skok?!

zupek nie chce czy mleka? Bo jak zupek to zyczajnie moga jej niesmakowac, niemartw sie

mama2
Lutka ty to masz z ta alergia :(( skad te poliki czerwone???
Jola30 jak ja ci wspolczuje serdecznie!!! prosdze trzymaj sie jeszcze kochana!! ale szkoda Nikusia ze tyle antybiotykow musi brac!!!!!!!!

Klaudia wrocila bardzo szczesliwa..
ja wrocilam z usg i mam zle wiesci tzn NIC NIE WIDAC!!!!!!!!!!!!!! niec sie nie dzieje to skad k..wa ten bol?????????? ja sie pytam!! ginekolog powiedzial krotko jak usg nic nie wykaze a bol bedzie niedozniesienia to mam przestac karmic!!

Kurcze, ciekawe co to może być :pig: Może zapytaj jeszcze eksperta od laktacji na forum :uff:

daffodil
mama2
lutka ty to masz z ta alergia :(( skad te poliki czerwone???
jola30 jak ja ci wspolczuje serdecznie!!! Prosdze trzymaj sie jeszcze kochana!! Ale szkoda nikusia ze tyle antybiotykow musi brac!!!!!!!!

Klaudia wrocila bardzo szczesliwa..
Ja wrocilam z usg i mam zle wiesci tzn nic nie widac!!!!!!!!!!!!!! Niec sie nie dzieje to skad k..wa ten bol?????????? Ja sie pytam!! Ginekolog powiedzial krotko jak usg nic nie wykaze a bol bedzie niedozniesienia to mam przestac karmic!!

kurcze, ciekawe co to może być :pig: Może zapytaj jeszcze eksperta od laktacji na forum :uff:

pytałam , czekam jeszcze na odpowiedz i jeszcze planuje odwiedzic jakas poradnie laktacyjna

Ewciaa
lutka
Ewciaa
witam się wieczoriem mi znów dziś głowa peka a myślałam że piwka się napije....dobrze ze jutro mam wolne..to pośpie z zuzką dłużej

Ewcia głowa to pewnie ze stresu, z ciagłego myślenia.

a tak myśle i to dużoooo chyba za duzo:36_2_20:
jakoś nic się nie ukłąda:36_2_20:

Mam podobnie, od ciąglego myślenia bóle i zawroty głowy. Za dużo obciążeń dla wątłej główki.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama strasznie mi przykro że ból nadal jest i niewiadomo co to...a może okąłdy z kaputy pomogą??już sama nie wiem

zuzia nie chce jeść mleka, a ja myśle że to przez zupki zasmakowała ich iteraz takiego niedorego mleka nie chce

a kleik zjałda pięknie dziś z łyżeczki ślicznie poprostu je z łyżki

jolcia30 biedny Nikuś...życze mu dużoo zdrówka

no to ja jutro do pracy ide ale za to czwartek wolny :)

ide pić piwko :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
Ewciaa
mama2
Isabela strasznie mocno tule m, ale masz ztymi nogami i jeszcze opieka nad maluszkiem ..:(( musisz miec nadzieje ze rehabilitacja pomoze
Katja duzo zdrowka zycze ..z ta cytryna i miodem to nie tak chop siup bo cytrusow karmiac za bardzi nie mozna a i miod mocno uczula

Elus.dreptus nie ma sie czego wstydzic , praca jak kazda inna

Ewcia mnie tez moj wkurza z tym niejedzeniem choc teraz ładnie wtrabil mleczko , jutro ide go zwazyc i zobaczymy jak teraz bedzie przybierał. Moze zuzia czuje ze cie nie ma teski i nie je a moze przyzywczajona jest ze tylko ty jej dajesz mleczko?

raczej nie chodzi o przyzyczajenie chyba tylko o to że daje jej zupki i nie chce jeść wogóle:36_2_20: a moze to skok?!

Kuba nie je mniej przy skokach, wcina jak zawsze. Ale on jest żarłokiem, więc może dlatego.

Mojej też zaden skok apetytu nie osłabił.
Obawiam się, że właśnie jesteśmy w środku nowego skoku.

mama2 no wlasnie nie wiem czemu te policzki sa takie :/ co do alergii to oboje z meżem jestesmy nimi więc szanse na to zeby Mlodego to ominęło były stosunkowo niewielkie - niestety.
a z tą piersią to dziwna sprawa :/ jaka masz pewnosć ze po odstawieniu też nie bedzie bolala?
A własciwie zaczęłas odczuwac ból kiedy? gdy Młody jadł normalnie czy jak mu apatyt zmalał?

Daffo
jak nauka nie jedzenia w nocy?

jola no tak, i długa rozłąka z M., i ciągle historie z Nikusiem, nie dziwię się, ze jesteś wykończona. Nawet nie wiem, co Ci poradzić. Buziaki ślę.

Ewciaa finanse to rzecz zmienna, jeśli o to Ci chodzi, to na pewno się wszystko poskłada. Sobie też tak tłumaczę. Dziewczyny mają rację, jest Zuzia, która nie chce widzieć smutnej mamusi :))

mama2 no to ból znikąd, hmmm. Jak na złość, akurat Tobie się przyplątał, kiedy tak bardzo chcesz karmić. przykre :(( nic nie mija? a skąd pewność, ze po ustaniu karmienia on minie?

lutka moja też miewa czerwone i suchawe policzki, al enie kombinuję z mlekiem, innych objawów nie ma, ostatnio kupki regularnie robi codziennie. Zobaczę, czy będzie tak dalej.

Kamidianka
Ewciaa
lutka

Ewcia głowa to pewnie ze stresu, z ciagłego myślenia.

Mam podobnie, od ciąglego myślenia bóle i zawroty głowy. Za dużo obciążeń dla wątłej główki.

na 5 roku studiow kręcilo mi się w glowie przez okolo 1,5 miesiąca. Poszlam w końcu do neurologa, dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny łba, i co sie okazało? Nic. STres spowodowany zakońzeniem studiow,wkroczeniem w nowy etap, praca itp spowodowal zawroty. Gdy lekarz mi to uświadomil przeszło jak ręka odjął :D

lutka
Kamidianka
Ewciaa

na 5 roku studiow kręcilo mi się w glowie przez okolo 1,5 miesiąca. Poszlam w końcu do neurologa, dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny łba, i co sie okazało? Nic. STres spowodowany zakońzeniem studiow,wkroczeniem w nowy etap, praca itp spowodowal zawroty. Gdy lekarz mi to uświadomil przeszło jak ręka odjął :D

No właśnie. Też mam skierowanie i zobaczymy, co z tego wyjdzie.

kami ale my jesteśmy na bezsojowym i bezbiałkowym "mleku" i nie mam pomysłu na te policzki. ALergolog widząc je powiedzial ze to typowy objaw alergii :/ A po nutramigenie okazłao się ze kupki robi codziennie. NA innych mlekach robil je co 2-3 dni.

Kamidianka
lutka
Kamidianka

z pewnością to co i mnie :)
kiedy badanie?

lutka
kami ale my jesteśmy na bezsojowym i bezbiałkowym "mleku" i nie mam pomysłu na te policzki. ALergolog widząc je powiedzial ze to typowy objaw alergii :/ A po nutramigenie okazłao się ze kupki robi codziennie. NA innych mlekach robil je co 2-3 dni.

No to może faktycznie ślina. Ciekawe, co alergolog powie.
A Wy na co jesteście z M. uczuleni?

Jola30
gunia43
Maksio po szczepieniu jakby wcale szczepiony nie byl. Tryska humorem, teraz zasnal, wiec normalnie. Nawet bardziej senny niz zwyke nie jest.
M opowiadal, ze dzisiaj co prawda sie rozpakal, ale szybko sie uspokoil. Mozliwe ze przy mnie tak dlugo placze tylko. Hmmm.
Lekarz powiedzial, ze bedziemy teraz mieli dluzsza przerwe ze szczepieniami. Ufff!
Badanie kontrolne mamy na 23 pzdziernika.

Gunia a co ty dajesz za szczepienia te co mają być standartowo czy jakieś dodatkowe ?
Mam 6-ciokrotna (koklusz, zapalenie watroby, opon mozgowych, tezec i nie pamietam co jeszcze) i pneumokoki. Tutaj wszystko jest w standarcie bezplatne. Leki dla dziecka tez mam bezplatne. W Polsce pneumokoki platne chyba, reszta to nie wiem..

lutka
Kamidianka
lutka

z pewnością to co i mnie :)
kiedy badanie?

Robię podejście jeszcze w tym tygodniu, oby się udało, bo terminy grudniowe i listopadowe wszędzie. jeszcze w jednym miejscu spróbuję.

Kamidianka
lutka

ja na trawy, roztocza, pszenica (te 2 ostatnie wyszły na badaniach ale nie odczuwam alergii), a M ma i pokarmową (m.in orzechy, miód,) i wziewną (min.trawy, leszczyna).

lutka
Kamidianka
lutka

ja na trawy, roztocza, pszenica (te 2 ostatnie wyszły na badaniach ale nie odczuwam alergii), a M ma i pokarmową (m.in orzechy, miód,) i wziewną (min.trawy, leszczyna).

To faktycznie, Szymcio obciążony. A bierzesz jakieś leki? Czy tylko unikasz alergenów?

Kamidianka
lutka
Kamidianka

To faktycznie, Szymcio obciążony. A bierzesz jakieś leki? Czy tylko unikasz alergenów?

nic nie biorę, tzn w okresie pyleń traw łykam antyhistaminy, i M to samo, tylko latem. No i doraźnie wapno.. Ale maltretuję M zeby poddal sie zimą odczulaniu, bo o ile u mnie alergia objawia sie łzawianiem i kichaniem o tyle u niego duszącym kaszlem, drapaniem w gardle.