Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Jola30
e2e2

Tak ktoś mi mówił żeby dawać w nocy dziecku wodę żeby oszukać bo jedzenie w nocy jest niedobre i by było coraz gorzej.
Wytrwałości życzę!!!Daffo jak robisz obiadki dla Kubusia to ile porcji Ci wychodzi,mrozisz i Kubusiowi nic nie jest ?Pytam bo nie chce mi się co dziennie gotować i twój pomysł jest bardzo dobry!

Filip bardzo się odkopuję i miałam dość wstawania do niego to wpadłam na pomysł i poprzyszywałam tasiemki do rogów kołderki które przywiązuje do szczebelków od łóżeczka i jestem teraz spokojna że ramo go nie zastane zimnego i odkrytego.Polecam tak zrobić.

Po pierwsze Daffodils myslalm że Twoj Kubuś przesypia całą noc bez pobudek a tu prosze oduczasz od nocnego jedzenia hhhmm,a jesli chodzi o mrozenie porzywienia la dziecka nie pochwalm ale to moje osobiste zdanie.
Ja tam swojego nie bede odzwyczajac od nocnego jedzenia bo mi to nie przeszkadza a pani doktor powiedziała że odzwyczaja sie dzieci jak maja otylość lub skonczny rok wiec ja sie tego trzymam a tak pozatym co mam dziecku mleka zalować on sam ustali sobie normy jk urosnie :icecream:

No niestety rozregulował się trochę :)
A co do jedzenia w nocy, to mi też to jakoś bardzo nie przeszkadza, bo trwa, to 5 minut i dziecko śpi. Chodzi raczej o to, żeby dziecko nabrało prawidłowych przyzwyczajeń, a im mniejsze, tym łatwiej przestawić. Zwłaszcza, że wcale nie budzi się z głodu.

Co do mrożenia, to przecież najbezpieczniejszy sposób przechowywania żywności, więc czemu nie? Ja szczerze mówiąc mam mniejsze zaufanie do słoiczków miesiącami stojących na półkach.
Ja mroze marchewke i zawsze kosztuje przed podaniem Maksiowi. Dobre to nawet. NIe chcialoby mi sie robic takich ilosci na 1, 2 dni. Robie zawsze po 4 sloiki.

Daffodil
Jola30
e2e2

Tak ktoś mi mówił żeby dawać w nocy dziecku wodę żeby oszukać bo jedzenie w nocy jest niedobre i by było coraz gorzej.
Wytrwałości życzę!!!Daffo jak robisz obiadki dla Kubusia to ile porcji Ci wychodzi,mrozisz i Kubusiowi nic nie jest ?Pytam bo nie chce mi się co dziennie gotować i twój pomysł jest bardzo dobry!

Filip bardzo się odkopuję i miałam dość wstawania do niego to wpadłam na pomysł i poprzyszywałam tasiemki do rogów kołderki które przywiązuje do szczebelków od łóżeczka i jestem teraz spokojna że ramo go nie zastane zimnego i odkrytego.Polecam tak zrobić.

Po pierwsze Daffodils myslalm że Twoj Kubuś przesypia całą noc bez pobudek a tu prosze oduczasz od nocnego jedzenia hhhmm,a jesli chodzi o mrozenie porzywienia la dziecka nie pochwalm ale to moje osobiste zdanie.
Ja tam swojego nie bede odzwyczajac od nocnego jedzenia bo mi to nie przeszkadza a pani doktor powiedziała że odzwyczaja sie dzieci jak maja otylość lub skonczny rok wiec ja sie tego trzymam a tak pozatym co mam dziecku mleka zalować on sam ustali sobie normy jk urosnie :icecream:

No niestety rozregulował się trochę :)
A co do jedzenia w nocy, to mi też to jakoś bardzo nie przeszkadza, bo trwa, to 5 minut i dziecko śpi. Chodzi raczej o to, żeby dziecko nabrało prawidłowych przyzwyczajeń, a im mniejsze, tym łatwiej przestawić. Zwłaszcza, że wcale nie budzi się z głodu.

Co do mrożenia, to przecież najbezpieczniejszy sposób przechowywania żywności, więc czemu nie? Ja szczerze mówiąc mam mniejsze zaufanie do słoiczków miesiącami stojących na półkach.
Daffodil - moj to dopiero wczoraj dopalil!!!!
Zasnal o 21.00 a o 23.30 pobudka. Cycka dalam, bo myslalam ze glodny. Coprawda zjadl ale chyba nie o to hocdzilo, bo kiblowal w jak najlepszym humorze jeszcze do 2.30 (Hepl!!!) a potem obudzil sie z placzem, bo cos mu sie snmilo o 6.00. Potem mial juz dbry humor na tyle, ze spac poszedl dopero o 13.00!!!!
Rece opadaja!!!! Mam nadzieje, ze to tylko incydent!!!!

katja79
elwira
Mam dla was 2 fotki:) na 1 Adaś z kwiatkiem którego razem z M zerwali z ogrodu, pierwszy kwiatek od synka:) a na 2 Adaś siedzi sam tylko główką ruszał wiec trochę rozmazana:)

o rany ale z Adasia silny chlopczyk niesamowity jest z tym siedzeniem, a co do fotki z kwiatkiem to tylko mu jakas cudna majowa dziewuszke podsunac :D

tylko nie maje , maja jest maksa:D

mama2
mama2corun
Mama2 duuuzo szczescia i mnostwo milosci!!!!
ehh dziewczyny poklucilam sie dzis z M i wogole do dupy mam nastruj :/ chce do Polski!!!!!
a skoro mama2 ma 1 rocznice slubu to znaczy ze juz rok na forum jestesmy bo jakos tak sie poznalysmy jak mama2 szykowala sie do przysiegi :D

oj kochana dziekuje ale rocznice slubu mam 11 pazdziernika a dzis mam urodziny - 30 lat!

ah cos mi sie pokrecilo ale blisko bylam :)
hehe no to wszystkiego najlepszego z okazji tak okraglutkich urodzinek.no wiek mlody a osiagniecia imponujace i rodzinka cudowna!!gratuluje i wszystkiego najlepszego!!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Witam się sobotnio.
My dzisiaj zrobiliśmy sobie ze znajomymi całodniową wycieczkę do Puszczy Niepołomickiej. Było bardzo fajnie, tylko Kuba niestety pokazał się od tej bardziej rozdartej strony :) Po powrocie wykąpał się z mamą w dorosłej wannie - średnio mu się podobało, był trochę przestraszony, ale nie płakał. Zjadł kaszkę i padł jak zabity :36_13_4: Fajnie, godzina 19, a my już mamy wieczór dla siebie :)

e2e2
Daffodil
e2e2

Kamidianka w poniedziałek jedziemy do Łodzi na badanie serduszka i chciałam zapytać czy bardzo ta łódz rozkopana,jedziemy na ulicę Dąbrowskiego????

A czemu serducho badacie?

Dzieci często zanoszące się przy płaczu mają wrodzoną wadę serduszka ,oczywiście nie wszystkie a jedziemy to wykluczyć.Wiem że będzie wszystko ok ale muszę go zbadać żeby spać spokojnie!!!

No to trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku. Na pewno będzie, ale kciuki nie zaszkodzą :)

e2e2
Czy wasze dzieci też tak nadają?Filipowi się buzi nie zamyka!A rano jak się budzi to jeszcze oczek nie otworzy dobrze i już śpiewa!!!Jego dźwięki przypominają śpiewanie bo przy jednym wydechu zmienia tonację swojego głosu i robi to już bardziej świadomie a ja się śmieję z niego bo taki mam ubaw!!!

Z Kuby też gaduła :36_13_4: Najwięcej rano gada po przebudzeniu, a śpiewa zawsze jak się naje :)

e2e2
Jeszcze zapomniałam wam napisać że moja koleżanka ma córeczkę która jej zachorowała na grypę jelitową!!!Przeszła traumę bo z dziecka leciało górą i dołem tak że przez kilka dni schudła kilogram!!!Teraz bardziej się zastanawiam nad szczepionką przeciwko rotawirusowi,czy któraś szczepiła z was?Ile kosztuje?

Kurcze, rzeczywiście dramatycznie to brzmi. Ja miałam nie szczepić, bo słyszałam wiele opinii o tym, że jest tyle odmian grypy, że nawet po szczepieniu dziecko może zachorować. A drugi obóz twierdzi znowu, że nawet jak dziecko zachoruje, to lżej przechodzi. Już sama nie wiem.

Daffodil
Witam się sobotnio.
My dzisiaj zrobiliśmy sobie ze znajomymi całodniową wycieczkę do Puszczy Niepołomickiej. Było bardzo fajnie, tylko Kuba niestety pokazał się od tej bardziej rozdartej strony :) Po powrocie wykąpał się z mamą w dorosłej wannie - średnio mu się podobało, był trochę przestraszony, ale nie płakał. Zjadł kaszkę i padł jak zabity :36_13_4: Fajnie, godzina 19, a my już mamy wieczór dla siebie :)

Zazdroszcze tego wieczoru dla siebie, mój jeszcze na budowie siedzi ::(: a Maja tez już spi :Śmiech:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Wiki20pl
Daffodil
Witam się sobotnio.

Zazdroszcze tego wieczoru dla siebie, mój jeszcze na budowie siedzi ::(: a Maja tez już spi :Śmiech:

a u nas wyjątkowo Adaś jeszcze nie śpi, trochę sobie poprzestawiał oby tylko noc była przespana a nie co 2godziny pobudka i to wcale nie je chce się tylko przytulic i smoczek gubi

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
dziekuje za zyczenia!!
dzis noc fatalna , maksio calkiem niezle sie budzil no 24.00 2.00 4.00 ale potem dopadl mnie bol piersi tak msakryczny ze pomyslałam czy by go na butle nie przestawic...tym bardziej ze on juz przestał kochac cycusia..a lekarz wczoraj powiedzial ze jak na usg nic nie wyjdzie to powinnam przestac karmic, kuzwa nie jest mi to dane ..od poczatku o to walcze i caly czas cos..:36_13_4:
ale potem M zostal z malym o 6.30 i pospałam do 9.00 o 9.00 maks nie okazywal glodu (ostatnie jedzenie o 4.00) jak mu dalam cyca to jakby go parzyl zjadl tak tylko ezby zaspokoic pierwszy glod i wypluł:(((

Kurcze, ciekawe o co chodzi :uff2: Wygląda to tak, jakby sam rezygnował. Ale pierwsze słyszę, żeby dzidziuś tak wcześnie cycusia odrzucał. Dziwne...

Daffodil
elwira
Mam dla was 2 fotki:) na 1 Adaś z kwiatkiem którego razem z M zerwali z ogrodu, pierwszy kwiatek od synka:) a na 2 Adaś siedzi sam tylko główką ruszał wiec trochę rozmazana:)

Ale dżentelmen z Adacha :)
A co do siedzenia, to jestem w szoku, że niespełna 5 miesięczne dziecko może coś takiego robić. Rewelacja, siłacz z niego.

szczerze to mojej siostry córka siedziała dużo stabilniej i sama sie do siadania podciągała jak miała 4 miesiące:) a Kinga jak miała 6 miesięcy to stawała sama i chodziła w chodziku a w wieku 7 miesięcy chodziła już trzymając się mebli :))
ale to żadna reguła bo Gabi zaczynała jak Adaś siedzieć w 5miesiącu a syn mojej siostry po skończonym 6, wiec każde dziecko inaczej mimo tej samej rodzinki

wolałabym zobaczyć już tego zęba a nie to siadanie bo już nie moge znieść tego jak on się męczy:((

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

gunia43
Kamidianka
Daffodil

Bardzo różne ilości wychodzą, bo za każdym razem zmieniam proporcje :) Kubie nigdy nic nie było. Ale mroź w jednym słoiczku tyle, żeby zjadł od razu, bo na następne dni już bym raczej nie zostawiała.

Odnośnie rozkopywania, to kupiłam dzisiaj w Realu super śpiworek z Disneya za 9,99 zł :36_2_25: Jest duży, więc jeszcze na długo wystarczy.
Były też super rajtuzki za 7 zł, ale niestety u nas już strasznie przebrane i tylko 62 zostały.

Moja Lenka śpi w nim już od 2 tygodni :) różowy, na 80 cm. Fajny jest :)
Kami, Daffodil - dajcie zdjecia spiworkow please!!!!

Proszę bardzo :)

moje malenstwo tez spi a mnie piers zaczyna bolec ...widze ze coraz czesciej ten bol sie pojawia..Maksik po kapieli nawet chetnie wtulił sie w cyca i wydoil dwa bo ostatnie jego niejedzenie spowodowalo ze mam mniej mleka . Strasznie jestem ciekawa czemu mnie tak boli i czy usg cos wykaze bol jest taki jakby ktos rozcial mi piers i grzebał w miesniach głeboko , rwał je...brrrrrrrr

Daffodil
mama2
dziekuje za zyczenia!!
dzis noc fatalna , maksio calkiem niezle sie budzil no 24.00 2.00 4.00 ale potem dopadl mnie bol piersi tak msakryczny ze pomyslałam czy by go na butle nie przestawic...tym bardziej ze on juz przestał kochac cycusia..a lekarz wczoraj powiedzial ze jak na usg nic nie wyjdzie to powinnam przestac karmic, kuzwa nie jest mi to dane ..od poczatku o to walcze i caly czas cos..:36_13_4:
ale potem M zostal z malym o 6.30 i pospałam do 9.00 o 9.00 maks nie okazywal glodu (ostatnie jedzenie o 4.00) jak mu dalam cyca to jakby go parzyl zjadl tak tylko ezby zaspokoic pierwszy glod i wypluł:(((

Kurcze, ciekawe o co chodzi :uff2: Wygląda to tak, jakby sam rezygnował. Ale pierwsze słyszę, żeby dzidziuś tak wcześnie cycusia odrzucał. Dziwne...

dzis juz troche lepiej bylo ale teraz karmic musze w zamknietym pokoju sama tylko z maksiem zeby go nic nie rozpraszało i trzymam cos na ramieniu zeby go zainteresowac i zeby glowy nieodrawcal

mama2
moje malenstwo tez spi a mnie piers zaczyna bolec ...widze ze coraz czesciej ten bol sie pojawia..Maksik po kapieli nawet chetnie wtulił sie w cyca i wydoil dwa bo ostatnie jego niejedzenie spowodowalo ze mam mniej mleka . Strasznie jestem ciekawa czemu mnie tak boli i czy usg cos wykaze bol jest taki jakby ktos rozcial mi piers i grzebał w miesniach głeboko , rwał je...brrrrrrrr

O rany, brzmi strasznie. Może to jakieś zapalenie kanalika?? Kiedyś czytałam, że piersi wcale nie muszą być przy tym twarde.

mama2
Daffodil
mama2
dziekuje za zyczenia!!

dzis juz troche lepiej bylo ale teraz karmic musze w zamknietym pokoju sama tylko z maksiem zeby go nic nie rozpraszało i trzymam cos na ramieniu zeby go zainteresowac i zeby glowy nieodrawcal

No to może właśnie znalazłaś powód, Maksik się ciekawski zrobił :)
Kuba też tak kręci głową przy jedzeniu, że trzeba z butlą latać dokoła, a z cycem niestety się tak nie da :)

Daffodil
mama2

O rany, brzmi strasznie. Może to jakieś zapalenie kanalika?? Kiedyś czytałam, że piersi wcale nie muszą być przy tym twarde.

moze....mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo jestem gotowa zrezygnowac z karmienia jak ktos mi nie pomoze , bol jest zbyt silny:uff2: