Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
Wiki20pl
Ewciaa
no to ja dzis do pracy nie ide..M przyszedł wcześniej z pracy i przekonał mnie bym nie szła..naszczęąście ja mam taką prace że jak zadzownie i powiem że nie moge to nie ide....ale za to kasy mniej....ale spędze dzień z zuzka i M

Fajną masz prace to gdzie pracujesz ??

no nie wiem czy taka fajną, nie mam umowy i doniczego mi się to nie liczy, prowadze indywidulną terapię dzicka autystycznego w domu

no faktycznie to nie dobrze że nie masz żadnej umowy

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

mama2
e2e2
mama2
klaudia ma wrocic dzis sama ze szkoly troche sie boje , zobaczymy czy nie zmiekne i nie pojde pod szkole, i dzis mam pierwsze zebranie o 17.00 :))

pewnie polecisz pod szkołę!!!daleko macie szkołę do której chodzi klaudia???pierwsze zebranie jak to fajnie brzmi!!!

trzeba przejsc przez boisko i długosc przedszkola

jak fajnie tak bliziutko!

Kamidianka
Witajcie,

Lenka, ku mojej uciesze, coraz regularniej przesypia noc od 20:30 do 8 rano. Prawie 12 godzin snu ciągiem. Niekiedy obudzi sie, bo coś jej się śniło lub zorientowała się, że nie ma smoka. Wtedy podam jej smoczka i śpi dalej.

Wczoraj zrobiłam z nią tany tany, krzyczała z radości, jeszcze jej takiej nie słyszałam. Aż się zakrztusiła od śmiechu :D Oj, lubi to moje dziecko dzwięki i taniec.

Nie powiem już, jak reaguje na błyskotki wszelakie. Gdy tylko pokażę jej swój kolczyk, to aż mruczy z zadowolenia. Oj, czuję, że moje rzeczy będą w poważnym zagrożeniu, gdy podrośnie.

Dla zainteresowanych: ciasto wyszło glanz pomada, a z lodami i bitą śmietaną, mniiiiaaaam. W konsekwencji poszła cała forma ;)
Mala kobietka rosnie z Lenki i to taka 100 procentowa :-)
Slinka az mi poleciala a mysl o dobrym ciescie. Mniaaam. Dobrze, ze sie udalo. MIly akcent na zakonczeniae dnia, kiedy sie wszystko nieudawalo :-)

Wiki20pl
elwira
Dziewczyny kiedyś pisałam ze chyba dostała miesiączki ale to był fałszywy alarm ................ natomiast teraz to już 100% , jak to cholerstwo boli:((((((((((((((( po 13 miesiącach spokoju znów te męki :36_2_43::36_2_58::36_2_58:

Mi się wląśnie kończy 3 okres tylko ja mam bezbolesne okres ja to nawet nie wiem ze cos mam
A mnie sie skonczyl niedawno pierwszy. NIc nie bolalo, a ze sie zaczol zorientowalam sie po bieliznie. Przed ciaza az tak kolorowo nie bylo. Trwal 5 dni czyli tak jak u mnie normalnie ani krocej ani dluzej.

gunia43
Wiki20pl
elwira
Dziewczyny kiedyś pisałam ze chyba dostała miesiączki ale to był fałszywy alarm ................ natomiast teraz to już 100% , jak to cholerstwo boli:((((((((((((((( po 13 miesiącach spokoju znów te męki :36_2_43::36_2_58::36_2_58:

Mi się wląśnie kończy 3 okres tylko ja mam bezbolesne okres ja to nawet nie wiem ze cos mam
A mnie sie skonczyl niedawno pierwszy. NIc nie bolalo, a ze sie zaczol zorientowalam sie po bieliznie. Przed ciaza az tak kolorowo nie bylo. Trwal 5 dni czyli tak jak u mnie normalnie ani krocej ani dluzej.

a ja jeszcze nie mialam okresu :D

Adacho spał a my niby coś w domu robiliśmy ;) teraz M karmi małego bo jak ja jestem w pokoju to on tylko za mną się ogląda zamiast jeść,
mimo brzydkiej pogody musimy wyjść z domku , no i chyba na 100% idę do polskiego gina wszystko mnie boli a nicccccccccc nie leci , myśle ze to jedna spirala sie obsunęła albo cos z nią nie tak :36_2_20::Real mad::Real mad:

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
elwira
Mama2 masz racje każde dziecko jest inne i jedne łatwiej inne trudniej odstawić od cyca i dla mnie to niesamowita przyjemność dlatego nadal mimo bogatego menu Adaś cyca dostaje, Kingę karmiłam pół roku, Gabi ze względów zdrowotnych tylko 3miesiące.......... mimo niesamowitej więzi i przyjemności z karmienia uważam ze co za dużo to nie zdrowo bo nie tylko mama powinna budować związek z dzieckiem , tatuś tez powinien i najlepszym sposobem jest kąpiel i butla , poza tym przy karmieniu jest dużo wyrzeczeń ze strony mam a my nie jesteśmy tylko mamami ale tez kobietami:)

podziwiam twoje zaparcie i super ze mimo psychicznego zmęczenia nadal znajdujesz siłę by to robić chylę czoła:o_master::o_master:

ja wiem ze w końcu wrócę do pracy(jak ja znajdę) i ktoś będzie musiał przejąć moje obowiązki czy to M czy opiekunka a oni cyca Adasiowi nie dadzą

oj dziekuje bardzo fakt sprawia mi to ogromna przyjemnosc . Ja tdo tego podchodze tak: klaudie karmilam 5 m-c i odstawilam bo chcialam wlasnie wrocic do normalnego zycia , przesypiac noce, zwrocic zone mezowi... Dzis mam inne podejscie mi napewno dlatego ze mam w psychice zadane ze to moje OSTATNIE dzieciatko , chce sie nim nacieszyc ...kazdym miesacem ciesze sie jak głupia , nie przeszkadza mi ze usypia przy cycu ze lubi podoic ze nie ma mnie kto zastapic..to wszystko bardzo szybko sie zmieni , sama wiesz jak szybko czas leci ani sie nie obejrze a bedzie dreptal do przedszkola i cyc, i nieprzespane noce, wszystko pojdzie w niepamiec . teraz mu chce dac siebie jestem dla niego ..M to popiera , mowimy sobie ze jeszcze czas dla nas nadejdzie teraz Maksio najwazniejszy . A jak pojde do pracy to cyc bedzie rano potem zupki deserki kaszka i od 14 .00 znow cyc:)) Buziak
Mama2 - najwazniesze, ze Ty sie z tym dobrze czujesz. Ja sie czuje lepiej, kiedy nie karmie w pelnym wymiarze. No ale cyca jeszcze daje i bedzie mi brakowac pewnie jak calkiem Maksia odstawie, ale wiem, ze nie dlugo. NO ale to tak na zasadzie ze najatrakcjyniejsze jest czesto to czego nie mozemy miec (durna ja). Z drugiej zas strony jakbym miala tak jak Ty to juz bym dawno zrezygnowala na rzecz butli. Podziwiam. Ja to chyba bardziej egoistka jestem. I choc Maksia kocham szelenie to musze miec dla siebie margines.
Koniec koncow ile nas tu jest tyle teorii. Najwazniejsze zeby mama i dzidzius czuli sie dobrze.

Ewciaa
Kamidianka
Ewciaa
witam się
moja zuzka zasneła ok.21 jadła o 3 i spała do 8 teraz znów spi...a ja ide sprzątać i jesć i do pracy

No to ładnie nocka minęła :)
A jak w pracy? Zadowolona jesteś? A nie tęsknisz do Zuzi? Ja wiem, że to tylko kilka godzinek, ale jestem ciekawa, jak to odbierasz.

z pracy ogólnie jestem zadowolona, bo to lubie męczą mnie te dojazdy, co do zuzki to starsznie tęsknie ale cały czas mysle że nie jest jej źle że wszyscy koło niej latają i robią wszytsko by było jej dobrze...ale jak wracaam autobusem to jak myśle o tym wszytskim to czasem mam łzy w oczach że tak musze postępowac zostawiać małą i dojeżdzać, dlaczego niemoge być z nią...myśle o różnych rzeczach dlaczego młodz ludzie musza tyle pracowac bo kupić mieszkanie i zsiąć je na kredyt na całe życie....wtedy jakas depresja mnie dopada

Ewcia pocieszaj się tym, że nie ma Cię tylko parę godzin, a Zuzią zajmują się najbliższe osoby.
Ja jak pójdę do pracy w listopadzie, to będę wychodzić o 8, a wracać w najlepszym wypadku o 16.30 (jak uda mi się załatwić zaświadczenie, że karmię), więc tak naprawdę to przez cały dzień nie będę Kuby widzieć. A jeszcze się w pracy u M. pokomplikowało i raczej nie pójdzie na pół etatu, więc na parę godzin będziemy musieli wziąć opiekunkę. Słabo mi się robi na samą myśl, ale po prostu innego wyjścia nie ma. Jak nie wrócę do pracy, to kasy nie wystarczy.

Maks spi wiec jdnak nie pojde po Klaudie , niech sprobuje sama pokonac droge do tej pory nigdzi jej samej nie puszczałam tylko z psem pod okno ale zawsze musi byc ten pierwszy raz

maks przed chwila jadł z tej piersi ktora boli i jak jadł to myslałam ze z bolu w kosmos wylece , kuzwa co jest? ani nie mam poranionej brodawki ani zastoju b piers miekka...niech to ges kopnie.
dzis juz rozłozylismy nowa wykładzine u maksika ale bedzie mial frajde jak sie bedzie na niej bawil samochodzikami ..tyle ulic i drog:)

Daffodil
Ewciaa
Kamidianka

A jak w pracy? Zadowolona jesteś? A nie tęsknisz do Zuzi? Ja wiem, że to tylko kilka godzinek, ale jestem ciekawa, jak to odbierasz.

z pracy ogólnie jestem zadowolona, bo to lubie męczą mnie te dojazdy, co do zuzki to starsznie tęsknie ale cały czas mysle że nie jest jej źle że wszyscy koło niej latają i robią wszytsko by było jej dobrze...ale jak wracaam autobusem to jak myśle o tym wszytskim to czasem mam łzy w oczach że tak musze postępowac zostawiać małą i dojeżdzać, dlaczego niemoge być z nią...myśle o różnych rzeczach dlaczego młodz ludzie musza tyle pracowac bo kupić mieszkanie i zsiąć je na kredyt na całe życie....wtedy jakas depresja mnie dopada

Ewcia pocieszaj się tym, że nie ma Cię tylko parę godzin, a Zuzią zajmują się najbliższe osoby.
Ja jak pójdę do pracy w listopadzie, to będę wychodzić o 8, a wracać w najlepszym wypadku o 16.30 (jak uda mi się załatwić zaświadczenie, że karmię), więc tak naprawdę to przez cały dzień nie będę Kuby widzieć. A jeszcze się w pracy u M. pokomplikowało i raczej nie pójdzie na pół etatu, więc na parę godzin będziemy musieli wziąć opiekunkę. Słabo mi się robi na samą myśl, ale po prostu innego wyjścia nie ma. Jak nie wrócę do pracy, to kasy nie wystarczy.

to ile godzin bedziesz w pracy? nawet jak godzine wczesniej wyjdziesz to skonczysz o 16.30??? dlaczego ? opiekunke? wspolczuje Klaudia mial 3 opiekunki i wiem jak to jest , zycze wam z calego serca zebyscie dobrze trafili ale kasa znowu pojdzie na nia nie mała:(( eh;;;

elwira
Adacho spał a my niby coś w domu robiliśmy ;) teraz M karmi małego bo jak ja jestem w pokoju to on tylko za mną się ogląda zamiast jeść,
mimo brzydkiej pogody musimy wyjść z domku , no i chyba na 100% idę do polskiego gina wszystko mnie boli a nicccccccccc nie leci , myśle ze to jedna spirala sie obsunęła albo cos z nią nie tak :36_2_20::Real mad::Real mad:

No to wizyta rzeczywiście konieczna. Idź jak najszybciej, żeby szkód nie wyrządziła, no i żebyście jakiegoś Frania nie zmajstrowali :)

mama2corun
mama2
[attach]14052[/attach]

[attach]14053[/attach]

[attach]14054[/attach]

hej ho kobitki :) melduje sie jeszcze w PL :) wczoraj jeszcze poszalalam na zakupach :D jeju jeju kasy na siebie wydalam multum ;d ale nniezaluje.
mama dzieciaki swietne sliczne jak z obrazka :D ma i mi karmienie tez przynosi satysfakcje tez to lubie ;d wiec niejestes sama ;d uwielbiam to i juz ;d
Mama2corun - widac potrzebowalas sie rozpiescic. Mnie ostatnio jakos minela ochota na zakupy jak zobaczylam ile mamy debetu na koncie :-((
Chwal sie ciuszkami!!!

Daffodil
Ewciaa
Kamidianka

i bardzo bardzo tule bo tyle godzin bez synka to cos strasznego ja bede o 2.20 w domu i juz mi sie płakac chce