Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
no i witam srodowo :) dzieki dziewczyny za wsparcie i rady z ta butelka jestescie kochane:Kiss of love::Kiss of love: ja dzis znów próbowalam ale poprostu szlak mnie trafia bo Maja wyje jakby ja ktos ze skóry obdzieral :lup::lup: i wogóle jakas nerwowa sie zrobila dzisiaj w nocy od 3 do 6 nie spala myslalam ze wystrzele ja w kosmos...w koncu zasnela z cyckiem w buzi i tak go trzymala ze wyjac jej nie mogłam, co za glonojad z tej mojej córki.

mojej koleżanki synek też nie chycił się butelki, ale za to zupki i deserki wcina ile moze tylko że on jest troche starszy...a jakby butelke podawał twój M i ciebie przy tym nie było, niech Maja myśli ze wyszłaś
trzymam za was kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kamidianka
Dzisiaj mam zakręcony dzień. Ciągle mi coś nie wychodzi, upada, wpadam na coś. O rany! Gotowałam warzywka na zupkę dla Lenki, wyszłam zjeść do pokoju, wcześniej upewniłam się, czy jest wystarczająca ilość wody, było ok, wracam, a tam garnek spalony :(( A tak się cieszyłam, że mi szybko poszło. Musiałam drugi raz od początku wszystko robić, łacznie z kupieniem warzywek.

Dostałam parasolką od wózka w czoło, boli do tej pory. Dobrze, że oka nie wybiłam.

Rozsypałam cukier i ciągle z czymś nie zdążam.

Piekę teraz ciasto, mam nadzieję, że chociaż to mi się uda.

O rany, ale dzień :36_7_6: I jak ciasto? :)

Katja ja nie chce straszyć ale moja sistra przegrała walkę z córką i teraz Wiki skończy roczek w grudniu i nadal woli cyca niż butelkę nawet soków z butli nie pije, wiec mimo płaczu i podejścia M nie poddawaj sie bo później będzie gorzej ........... a poza tym to ja bym M zostawiła sam na sam z plączącym dzieckiem czy mu się to podoba czy nie i wtedy moze zrozumie o co ty walczysz

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

Wiki20pl
Ewciaa
Wiki20pl

Oj miałam. Wtedy przed slubem wyzwała mnie od szmat itd (domyślcie się jak jeszcze), ale Łukasz poszedł za mną wtedy postanowił się od niej wyprowadzić i zamieszkac ze mną. Jeszcze pamiętam jak zabieral swoje rzeczy ja stałam w korytarzu, a ona ryczała

wiki ale dlaczego ona ciebie tak nie lubiła? dlatego że synka jej zabierasz??

Łukasz jest jedynakiem i mama wychowywała go sama. Z tego co się później dowiedzialam ja byłam jego pierwsza i ostatnią dziewczyną jak go poznałam mial 22 lata i jak się zaręczylismy to nagle miedzy mną a jego mama sie popsuło (bo wczesniej było ok) mysle że chyba tak że niby syna jej zabieram, ale przeciez on chciał mieć rodzine no i taka kolej rzeczy, a ona robił wtedy wszystko żeby do ślubu nie dopuscić żebysmy się pokłócili i nigdy do siebie nie wrocili no ale jej nie wyszło, a teraz to się cieszy że ma wnuczke

poprostu bała się że zostatnie sama, biedna kobieta teraz zrozumiała że nie zabrałaś jej syna, tylko że jej rodzina się powiększyła

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
katja79
Kamidianka

Dziekuję w imieniu Lenki :)
Idealnie na nią pasuje rozmiar 74.

no ja Mai wlasnie teraz takie rozmiary kupuje i sa przyduze czekam az dorosnie bo 68 jakies juz jak z mlodszej siostry:D

74 jest nieco przyduża na Szymka, ale i tak go w nią ubieram, nie lubię go w przymalych, uciskających ubrankach, wolę w większych.

Mój budda nosi rozmiar 78 i sa takie 80 które na niego pasują, tu ogólnie nie ma rozmiarów w cm tylko wiekowo wiec tak od 6miesiecy do 9miesiecy

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
lutka
gunia43
A tak spi wlasnie moje dziecie:
Chyba zasnal ekspresem w trakcie zabawy i wypluwania smoczka :smile_move::
[ATTACH]14034[/ATTACH]

kiedy moje dziecko samo ze zmeczenia, czy w trakcie zabawy zacznie zasypiać???????????:karate:

wczoraj godzinę go usypiałam, dzisiaj około 40 min ech

a jak to usypianie wyglada?

różnie, przeważnie jedzenie, noszenie do odbeknięcia cos mu tam poszeptam, lub pośpiewam i do łozeczka. Tu jest albo ryk, albo wiercenie się i stękanie, wyciaganie smoka z buzi i zlosć ze go tam nie ma. Wkładam smoka, daję maskotke zeby łapki nią zajął, on się wierci i pokrzykuje. Układam go na boczku, bo czasem pomaga, nie ten bok to drugi. Wychodzę w międzyczasie z pokoju, nasluchuje czy za bardzo się nie drze.
Glaskanie nie pomaga, jak bardzo ryczy to na ręce, jak sie uspokoi to do łozeczka.
często na uspokojenie pomaga śpiewanie "żabki małej " :D

elwira
Katja ja nie chce straszyć ale moja sistra przegrała walkę z córką i teraz Wiki skończy roczek w grudniu i nadal woli cyca niż butelkę nawet soków z butli nie pije, wiec mimo płaczu i podejścia M nie poddawaj sie bo później będzie gorzej ........... a poza tym to ja bym M zostawiła sam na sam z plączącym dzieckiem czy mu się to podoba czy nie i wtedy moze zrozumie o co ty walczysz

słuszna uwaga :36_2_25:

Ewciaa
lutka
gunia43
[ATTACH]14034[/ATTACH]

kiedy moje dziecko samo ze zmeczenia, czy w trakcie zabawy zacznie zasypiać???????????:karate:

lutka nie jesteś z tym sama

dzieki bogu :) sorki

katja79
Kamidianka
Dzisiaj mam zakręcony dzień. Ciągle mi coś nie wychodzi, upada, wpadam na coś. O rany! Gotowałam warzywka na zupkę dla Lenki, wyszłam zjeść do pokoju, wcześniej upewniłam się, czy jest wystarczająca ilość wody, było ok, wracam, a tam garnek spalony :(( A tak się cieszyłam, że mi szybko poszło. Musiałam drugi raz od początku wszystko robić, łacznie z kupieniem warzywek.

Dostałam parasolką od wózka w czoło, boli do tej pory. Dobrze, że oka nie wybiłam.

oj tak to jest ze czasami klody nam cos pod nogi rzuca ...oby to juz byl konie c i ciassto sie udalo :)

Zaraz będziemy próbować, to znaczy oficjalnie próbować, bo pokątnie to już wsunęłam hehe. Ale podam z lodami i bitą śmietaną, zobaczymy, czy zasmakuje :))

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
katja79
Kamidianka

Dziekuję w imieniu Lenki :)
Idealnie na nią pasuje rozmiar 74.

no ja Mai wlasnie teraz takie rozmiary kupuje i sa przyduze czekam az dorosnie bo 68 jakies juz jak z mlodszej siostry:D
A moj Maksio wyrasta z 62 powoli i 68 nosi. Tutaj chyba rozmiarowka wieksza, bo jakos nie wydaje mi sie ze od wszystkich sloneczek mniejszy..... Hmmmm.

Guniu wczoraj widziałam w H&M dresik, na fotce Maksia widziałam, ze ma identyczne spodenki. Czy kupowałaś właśnie jako dresik w tej sieci? Ile u Was to kosztuje? Bo u nas 79,99 zł.

lutka
Kamidianka

i co? wyszło?

Jak dla mnie tak, zobaczymy, czy szerszemu audytorium się spodoba :)

lutka
mama2
lutka

a jak to usypianie wyglada?

różnie, przeważnie jedzenie, noszenie do odbeknięcia cos mu tam poszeptam, lub pośpiewam i do łozeczka. Tu jest albo ryk, albo wiercenie się i stękanie, wyciaganie smoka z buzi i zlosć ze go tam nie ma. Wkładam smoka, daję maskotke zeby łapki nią zajął, on się wierci i pokrzykuje. Układam go na boczku, bo czasem pomaga, nie ten bok to drugi. Wychodzę w międzyczasie z pokoju, nasluchuje czy za bardzo się nie drze.
Glaskanie nie pomaga, jak bardzo ryczy to na ręce, jak sie uspokoi to do łozeczka.
często na uspokojenie pomaga śpiewanie "żabki małej " :D

no to masz przekichane .u mnie krotka pilka , przy cycu zasnie potem jak odloze po 10 minutach ryk ze trzeba odrazu wziasc na rece i odrazu spokoj odkladam i za 10 minut ryk wznow lece i cyc i spokoj , czasem raz czasem 5 razy tak lece

Ewciaa
katja79
no i witam srodowo :) dzieki dziewczyny za wsparcie i rady z ta butelka jestescie kochane:Kiss of love::Kiss of love: ja dzis znów próbowalam ale poprostu szlak mnie trafia bo Maja wyje jakby ja ktos ze skóry obdzieral :lup::lup: i wogóle jakas nerwowa sie zrobila dzisiaj w nocy od 3 do 6 nie spala myslalam ze wystrzele ja w kosmos...w koncu zasnela z cyckiem w buzi i tak go trzymala ze wyjac jej nie mogłam, co za glonojad z tej mojej córki.

mojej koleżanki synek też nie chycił się butelki, ale za to zupki i deserki wcina ile moze tylko że on jest troche starszy...a jakby butelke podawał twój M i ciebie przy tym nie było, niech Maja myśli ze wyszłaś
trzymam za was kciuki

Kurka, ja nie wiem czy rzeczywiście bym nie wyszła i nie zostawiła M. z tym koksem :) Majka z głodu nie umrze, a może jak mamy nie będzie i nie będzie miał kto ulec, to złapie butlę.

lutka
e2e2
Daffodil

Przyznam, że się trochę boję, że przy tym jego jedzeniu na sztucznym utuczy mi się jak prosię :)
Filip jak jest teraz na butelce to takie dostał kulochy grube ,bardzo a i policzki pulchne mu sie zrobiły,jak zaczną dzieciaczki chodzić to wszystkie fałdki poznikają,wiec nie ma co sie martwić!

Szymek ma takie puce, ze jak lezy na brzuchu to mu wiszą :D wyglada przez to na grubaska, a nie jest tłuścioszkiem. To to ma po mnie, twarz jak księzyc w pełni a reszta nie za tęga.

Moja też ma pućki po mnie, Pyza - to moje przezwisko hehe. Chociaż M. w dzieciństwie też był basza, choć trudno dziś w to uwierzyć.

elwira

Elwira dobrze, że to napisałaś, bo już się zaczynałam zastanawiać czy jakąś wyrodną matką nie jestem :)

Daffodil
Ewciaa
katja79

trzymam za was kciuki

Kurka, ja nie wiem czy rzeczywiście bym nie wyszła i nie zostawiła M. z tym koksem :) Majka z głodu nie umrze, a może jak mamy nie będzie i nie będzie miał kto ulec, to złapie butlę.

tak ja mysle ze konsekwencja i nieobecnosc mamy zdziałała by cuda ale z 2 strony jak ten cyc jest taki wazny dla Maji to moze byc to dla niej stresujące przezycie :(

Ewciaa
lutka
gunia43
[ATTACH]14034[/ATTACH]

lutka nie jesteś z tym sama

Dziewczyny, chodzi o usypianie na noc, czy w ciągu dnia, bo powiem szczerze, że to brzmi dosyć koszmarnie.

Kamidianka
lutka
e2e2

Filip jak jest teraz na butelce to takie dostał kulochy grube ,bardzo a i policzki pulchne mu sie zrobiły,jak zaczną dzieciaczki chodzić to wszystkie fałdki poznikają,wiec nie ma co sie martwić!

Szymek ma takie puce, ze jak lezy na brzuchu to mu wiszą :D wyglada przez to na grubaska, a nie jest tłuścioszkiem. To to ma po mnie, twarz jak księzyc w pełni a reszta nie za tęga.

Moja też ma pućki po mnie, Pyza - to moje przezwisko hehe. Chociaż M. w dzieciństwie też był basza, choć trudno dziś w to uwierzyć.

W to, że na Ciebie mówili Pyza też trudno uwierzyć :)

Daffodil
Ewciaa
katja79

trzymam za was kciuki

oj znając siebie to na 100 zostawilabym M z krzykaczem, ale pewnie po 2 min bym wrociła