Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
zdjecia beda :)) ale chyba dlugo na nie poczekamy bo robil moj tata a on obrabia zdjecia bardzo dlugo i zanim jeszcze dotra z łodzi ...ale jak tylko bede miala to sie pochwal .
wlasnie robimy przemeblowanie w pokoju maksa kupilam sofe i wykladzine w autka ..:))

a co do nocy to juz probowałam z kaszka i nic to nie dalo.... :36_7_6:dzis w nocy 4 pobudki i od 5 na nogach ale o 6.0 zsnal ja razem z nim wykonczona i efekt byla taki ze Klaudia nie poszla na pierwsza lekcje bo ja ZASPAŁAM!! Wstyd

No to ładnie sobie mama pospała :)

jola22
Daffodil
A ja się witam wtorkowo :)

Kubek miał dzisiaj od 7 ochotę do zabawy :fun:
Ale właśnie usypia, więc może uda mi się jeszcze do łóżka wskoczyć :)

Wczoraj podjęłam męską decyzję i zamiast z nadzieją czekać na to, że mi się pokarm skończy, odstawiłam Kubę od piersi. Po tej decyzji poczułam taką ulgę, jakby mi ktoś jakiś głaz zdjął z pleców :) Żadna ze mnie Matka Polka :) 4,5 miesiąca karmienia piersią to i tak dużo, w sumie to jestem dumna z siebie, biorąc pod uwagę, że nigdy jakoś specjalnie tego nie lubiłam :) M. zachwycony, Kubulkowi wszystko jedno, a w zasadzie to chyba też zadowolony, bo nie musi się tak namęczyć. Tylko moja mama uważa, że to straszne marnotrawstwo, żeby mieć pokarm i nie karmić, no ale trudno, wszystkim nie dogodzę :)

Daffodil poważna decyzja.........i ty wiesz najlepiej czy słuszna. Jeśli Kubalek sie nie najada to po co go męczyć.

Najadać się najadał, ale z butli zjada więcej, bo z cycka mu się nie chciało ciągnąć do końca. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale od wczoraj dużo lepiej mi w ciągu dnia śpi. A decyzję taką podjęłam chyba bardziej ze względu na siebie...

mama2
zdjecia beda :)) ale chyba dlugo na nie poczekamy bo robil moj tata a on obrabia zdjecia bardzo dlugo i zanim jeszcze dotra z łodzi ...ale jak tylko bede miala to sie pochwal .
wlasnie robimy przemeblowanie w pokoju maksa kupilam sofe i wykladzine w autka ..:))

a co do nocy to juz probowałam z kaszka i nic to nie dalo.... :36_7_6:dzis w nocy 4 pobudki i od 5 na nogach ale o 6.0 zsnal ja razem z nim wykonczona i efekt byla taki ze Klaudia nie poszla na pierwsza lekcje bo ja ZASPAŁAM!! Wstyd

będziemy czekać :) a to że zaspałyście to nie wstyd przy tylu pobudkach w nocy nic dziwnego

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

Daffodil

Wczoraj podjęłam męską decyzję i zamiast z nadzieją czekać na to, że mi się pokarm skończy, odstawiłam Kubę od piersi. Po tej decyzji poczułam taką ulgę, jakby mi ktoś jakiś głaz zdjął z pleców :) Żadna ze mnie Matka Polka :) 4,5 miesiąca karmienia piersią to i tak dużo, w sumie to jestem dumna z siebie, biorąc pod uwagę, że nigdy jakoś specjalnie tego nie lubiłam :) M. zachwycony, Kubulkowi wszystko jedno, a w zasadzie to chyba też zadowolony, bo nie musi się tak namęczyć. Tylko moja mama uważa, że to straszne marnotrawstwo, żeby mieć pokarm i nie karmić, no ale trudno, wszystkim nie dogodzę :)

Jestem maxymalnie zaskoczona- nie tym bymajmniej ze odstawiasz tylko tym ze nie lubilas tego. Nigdy nic nie pisalas na ten temat. No to ciesze się razem z Tobą :)

Daffodil wlasnie doczytalam ze kubus juz na sztucznym! ..powiem ze sie zdziwilam ze tak hop siup , dosc szybka decyzja..no ale jak Kubusiowi to pasuje a i Tobie jeszcze bardziej to grunt zeby wszyscy byli szczesliwi a widac ze i mama i Kubus zadowoleni :)) :36_2_25: teraz Kubus bedzie bsmacznie spał a mama z tata beda uprawiac pijacki sex:love::love::love::love:

Daffodil
I od razu mam parę pytań do mam butelkowych, bo do pediatry pewnie pójdę dopiero na kolejne szczepienie za trzy tygodnie.

1) Ile płynów na dobę (herbatek, soczków itp) powinno wypijać dziecko karmione sztucznie, żeby uniknąć zaparć?
2) Co z witaminą D? Dajecie codziennie, co parę dni czy w ogóle?
3) Stosujecie się do tych limitów podanych na pudełkach? Bo czuję, że Kubie cztery porcję po 180 ml na pewno nie wystarczą. Tzn tych 180 ml będę się trzymać, ale na pewno zje więcej niż 4 razy w ciągu doby.

1. na oko, rano około 40-60 ml soczku, później troche herbatki, czasem sama wodę, nie liczę, nie zapisuję. Ale tako okolo 3 razy dziennie podaję, ile wypije to jego sprawa :))
2. Tak, codziennie daję wit D
3. Raczej sie stosuję ale i tak Młody rządzi. czasem wypije 4 czasem 5, ale np na Nutramigenie jest napisane ze powinien wypijac 210 ml podczas gdy na pozostałych mlekach 180. I tak robie 180 a wypija ostatnio mniej.

elwira
Witam mamuśki:)

Lutka straciłam włosy na głowie, które i tak wypadały mi garściami czułam się świetnie ale teraz już bym tego nie zrobiła chociaż czasami mnie korci

a te słoiczki to przy 5 dziecku pewnie już ich nawet kupować nie będziesz tylko zaraz po porodzie kiełbasę i ogórka kiszonego podasz:))

heheh racja

mama2

w takim razie ja stawiam na to, ze Maks nie jest glodny, budzi sie z przyzwyczajenia.

gunia43
Oj dziewczyny! Cios prosto w serce. Dostalama wlsnie takiego mila od mojej macochy, ze mi rece opadly i glowa boli a oczy placza. Nienawidze tej baby!

jejku az tak źle? jak taka franca to nie daj jej satysfakcji i nie odpisuj, będzie sie miesiacami głowila czy adresu nie zmeniłaś. Tulę

elwira
gunia43
Oj dziewczyny! Cios prosto w serce. Dostalama wlsnie takiego mila od mojej macochy, ze mi rece opadly i glowa boli a oczy placza. Nienawidze tej baby!

jejku Gunia co się stało?
Daffodil - rozpiska ze wczoraj:

3.00 butla (230ml w tym 1 lyzka kaszki)
7.00 cyc
10.00 cyc plus butla 120 ml
11.30-13.40 sen
13.50 marchw 150 ml plus jabluszko z morela 100 ml
16.00 butla 230 ml
16.35-17.15 sen
20.15 kapiel
20.45 butla 230 ml ( w tym 2 lyzki kaszki)

elwira
gunia43

jejku Gunia co się stało?
Za pozno, juz odpisalam. Za szybko zareagowalam, wiem. A ona napisala mi tam jakies ble ble swoje intrygi, ze niby cos jakas moja kolezanka tacie zrobila i to jest moja wina. NIe wiem o co chodzi...
A na koncu mi napisala, ze tata nie che miec z nami kontaktu i to mnie zalamalo.
Juz dzwonilam do siory, bo sobie nie umiem poradzic z tym. Placze i placze. Ona juz tyle zlego w naszej rodzinie napsula, ze jeszcze jedna rzecz niby nie robi roznicy ale jednak. Serce nie sluga jak mowia. Dziwie sie ojcu, ale nic juz nie bede wyjasniac - nie interesuje mnie juz co gdzie i dlaczego. Mam dosc!!!!! Mamusiu!!!!
Odpisalam, ze jak nie chce miec kontaktu to prosze bardzo i zegnam - to tak w skrocie.

lutka
Daffodil
Wiki20pl
Kamidianka Wszystkiego najlepszego dla LENKI z okazji 5 miesiąca :36_3_15:

Ja też się dołączam do życzeń dla Leniaczka :) Buziaki ogromne.

ojej już 6 miesiąc zaczyna????? no to praiwe dorosla z Niej pannica. Wielkie buziole:*
Wszystkiego naj dla Lenki!!!!!! Jeszcze miesiac i polmetek bedziemy swietowac!!!!

jola22
Daffodil

Daffodil poważna decyzja.........i ty wiesz najlepiej czy słuszna. Jeśli Kubalek sie nie najada to po co go męczyć.

Daffodil gratuluję podjęcia decyzji....trzymam kciuki za nową mame butelkową:36_2_25:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Wiki20pl
Ewciaa
Wiki20pl

Wiadomo jakie czasy nastały i myśle że nikt nie będzie miał pretensji do nikogo ile dał pieniędzy. Każdy ma inny budżet domowy i wie ile może przeznaczyc na dany cel np dla Ciebie Ewciu 200zł to moze być mało no dla mnie to jest duzo :/

wiki TY nie myśl że ja na kasie śpię, dla mnie 200zł też duzo, tylko jak już pisałam na wesele wydaje mi sie to mało...wiem bo sama robiła impreze i za dwie osoby płciłam w lokalu 280zł więc 200zł jak dałabym to nawet by młodej parze nie wróciło się za lokal

Wiem wiem, ale takie czasy. Ja nie miałam do nikogo pretensji ile mi dal bo ja robiłam wesele a raczej przyjecie weselne w domu na 22 osoby i płaciłam tylko za catering 50 zł od osoby, więc powiem szczerze że mnie się zwróciło. Jeśli chcesz to moge powiedziec ile zebrałam na 22 osoby kasy (jeśli oczywiscie inni nie będą mieli nic przeciwko ) poprostu chce zobaczyc czy powiecie czy to dużo czy mało

ja tez wiem że takie czasy.....możesz spokojnie napisać mi nie przeszkadza jeśli tylko sama tego chcesz
ja za wesele dwudniowe na 100osób z kamerą, orkiertą , fotografem i innymi pierdułkami zapłaciłam 35tyś. a uzbierałam 16tyś

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png