Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
lutka
Daffodil

U mnie piersi są na tyle miękkie, że mam problemy z odróżnieniem, którym powinnam karmić. Nawet mam notesik i obok godzin jedzenia zapisuję sobie z którego cycka, bo inaczej byłby klops :) A po zjedzeniu piersi są jeszcze miększe, nie wiem czy jak z waty, ale w każdym razie miękkie :)

jeszcze zapisujecie? ja przestalam po miesiącu, choc ostatnio czasem zapominam o której jadl :/

Ja zapisuję właśnie głównie przez to, że piersi mylę :)

ja nie zapisuje, bo gubilabym te karteczki. jest sposob z przypinaniem agrafki do ramiaczka z tej strony, z ktorej ostatnio maluch jadl, ale ja po prostu naciskam brodawki i sprawdzam z ktorego cyca leci bardziej zolte mleczko (czyli 2 fazy) i do tego przystawiam. poki Tosia ssie to z drugiego wycieka zazwyczaj to wodniste (wiec mam z glowy odciaganie 20ml z nadmiarem laktozy :))

nakrecilam troche w tym opisie, ale wiecie o co chodzi?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
A mój M. dzisiaj na wieczorze kawalerskim, więc ja pewnie sobie jakiś wieczór filmowy przy Karmi zorganizuję. Nawet dostałam zgodę na zjedzenie całej paczki M&M'sów :hahaha:

My jeszcze nie jesteśmy na etapie wieczorów kawalerskich i panieńskich hehe. Jedyne co, to mój M. na piłkę wychodzi, a ja to sobie na forum posiedzę i już :D Planujemy na jego urodzinki wyjść gdzieś wieczorem, jak Lenka uśnie. mam nadzieję, że wyjdzie. A ja milkę pałaszuję, "happy cows" moja ulubiona hehe. W ogóle to małą baterię słodyczy dzisiaj zgromadziliśmy.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

pat-k
mama2
pat-k

do pol roczku jak najczesciej (jesli sie uda) a do pierwszych urodzin juz tylko rano i wieczorem

a potem zobaczysz jak trudno przestac :D

oj wyobrazam sobie... ja siebie przekupie koronkowymi stanikami :D ale z Tosia pewnie bedzie trudniej. zobaczymy jak te plany wyjda w praktyce

Oooo, to jest coś co mnie najbardziej wkurza w karmieniu, te namiotowate staniki z klapkami. Wprawdzie dość często chodzę już w normalnych, żeby jakieś fajne bluzki z dekoltem ubrać, ale czasem od tych drucików, fiszbinek robią mi się guzy na cyckach :36_2_13:

mama2
pat-k
mama2

ja nawet dluzej planuje :D

moje piersi sa ok ..po Klaudi tez byly wporzadku wiec teraz tez tak powinno byc

mama2 a jak dlugo planujesz karmic? nie bedzie Ci teskno do koronkowych stanikow? :D

nawet do 2 lat a koronkowych nigdy nie nosilam tylko push up bo mam skromne 75 B:36_2_13:

ja tez przed ciaza mialam B
ciekawe ile bedzie jak juz skoncze karmic.

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
mama2
Daffodil
A mój M. dzisiaj na wieczorze kawalerskim, więc ja pewnie sobie jakiś wieczór filmowy przy Karmi zorganizuję. Nawet dostałam zgodę na zjedzenie całej paczki M&M'sów :hahaha:

cos czesto macie te kawalerskie i panienske:)) milego wieczoru przy pifku i łakociach

Bo wysyp wesel mamy w tym roku straszny.
A to jest wieczór kawalerski najlepszego kumpla M., z którym chodzili laski wyrywać, więc aż się boję co oni tam wymyślą :hahaha:

Też bym się bała hehe. U nas wesel niet. Ostatnio tylko w kwietniu eMusia siostra miała, ale mnie nie było ze względów oczywistych, Lenka miała 10 dni. M szybko wybył, nie pobawił się, tylko siedział osowiały.

lutka
Daffodil
mama2
maks juz spi wydoil 2 cyce! co mu sie nigdy nie zdarza ale tak sie najadl ze mocno u sie ulało , przejadl sie poprostu!! i mam teraz cycki jak z waty , nic w nich nie ma , nul , zero !!
Dafffodil mam jeszcze pytanie jak dajesz Kubusiowi cyca to czy on jest całkiem miekki czy jednak czujesz ze troszeczke sie nabil? ( ja zawsze maialm bardziej twardego tego ktorego mialam wlasnie karmic a teraz obydwa tak samo miekkie bez wzgledu na ktorego pora) noi czy po jedzeniu masz takie jakby z waty calkowicie miekkie!?
P.S. z gory sorry za trucie :aj:

U mnie piersi są na tyle miękkie, że mam problemy z odróżnieniem, którym powinnam karmić. Nawet mam notesik i obok godzin jedzenia zapisuję sobie z którego cycka, bo inaczej byłby klops :) A po zjedzeniu piersi są jeszcze miększe, nie wiem czy jak z waty, ale w każdym razie miękkie :)

jeszcze zapisujecie? ja przestalam po miesiącu, choc ostatnio czasem zapominam o której jadl :/

Ja zapisywałam do 4-go miesiąca, łacznie z piciem i kupami :D Teraz już ma unormowane jedzenie, więc nie musze.

mama2
Daffodil
mama2
daffodil a nosisz jeszcze te wkładki laktacyjne??????

Noszę, bo w nocy cieknie cały czas, a w dzień cieknie przy karmieniu :36_2_13:

no tak a pomiedzy karmieniami leci??bo mi tak a juz bym sie chciala tych wkladek pozbyc

W ciągu dnia już nie. Ale przyznam, że jakoś się boję już całkiem z nich zrezygnować, bo na pewno w jakimś ważnym momencie wystąpię z plamą na bluzce :)

Kamidianka
Ewciaa
Daffodil miłego wieczorku

a propo wieczorków...to jak wasze dzieciaczki śpią to o której wy się kłądziecie ?? rózno znimi?

Moja już śpi, zwykle przed 21-szą już chrapie. My kładziemy się przeważnie po północy, potem jeszcze masowanko i czytanko, więc wychodzi, że koło 1-szej zasypiamy jak nie dalej.

o matko to o ktorej wstajsz???????????

Daffodil
pat-k
witajcie kochane,
ale wczoraj poswietowalismy! :) :love together:
dawno tak fajnie nie spedzilismy czasu. bylismy w kawiarni, na spacerze, na zakupach a wieczorem nasza przyjaciola urzadzila dla nas kolacje. Tosia caly dzien byla niesamowicie grzeczna, pilnowalismy tylko, zeby drzemala co pare godzin no i zeby papu bylo, zanim bardzo zglodnieje.
a najpiekniejszy prezent jaki dostalismy to byla poranna wizyta naszego prywatnego pediatry.
stwierdzil, ze mala slicznie sie rozwija, kontaktowa jest nawet ponad swoj wiek (gadula znaczy sie :))
a waga kazal sie nie przejmowac, boTosia trzyma sie swojego centyle, jest proporcjonalna i ma pulchne to co powinno byc pulchne.

natomiast mi kazal zrobic badania bo podobno mizernie wygladam... moze powinnam byla wystawic ten apetyczny dekolt hihi

No to super, że Tosieńka się ładnie rozwija. A dekolt trzeba było pokazywać, na pewno by pediatrę powalił na kolana :)

hmmm... ciekawe.... bo przy kazdej wizycie kaze mi przystawiac Tosie do piersi
moze nastepnym razem wystawie od razu bufet :D

Daffodil
mama2
Daffodil

Noszę, bo w nocy cieknie cały czas, a w dzień cieknie przy karmieniu :36_2_13:

no tak a pomiedzy karmieniami leci??bo mi tak a juz bym sie chciala tych wkladek pozbyc

W ciągu dnia już nie. Ale przyznam, że jakoś się boję już całkiem z nich zrezygnować, bo na pewno w jakimś ważnym momencie wystąpię z plamą na bluzce :)

ja czesto zapominam o jednej i ostatnio na placu zaba siedziała z kocykiem maksia na ramieniu w 30 stopniowym upale bo mialam plame na cycu

W ogóle wczoraj mialam koszmarny dzien, zadzwonila do mnie kolezanka i opowiedziala o swojej znajomej, obie ryczalysmy sobie do sluchawki, nie moglam przestac o tym myslec, nawet mojemu niewzruszonemu M sie zle zrobilo.
Otóż ta znajoma jest w 5 miesiacu ciazy, okazalo sie ze dziecko nie ma czaszki i ze ma dwa wyjscia albo donosic ciaze i dziecko umrze w kilka godzin po porodzie albo ja usunąć. Ja nie potrafie sobie tego wyobrazic, czuje juz jak ja to malenstwo kopie i jak sie przekreca, nie miesci mi sie to w glowie.

elus.dreptus
A propo tego jak dlugo zamierzacie karmic, na chrzcinach malego moja ciocia mi powiedziala ze karmila do 4 roku!!!!!!!!!!!!! powiedzila ze sprawiało jej to przyjemnosc, a moja kuzynka chetnie przytulala sie do mamy wieczorami, ma teraz 12 lat i jest najwyzsza z klasy:)

Zależy jak kto lubi, ja bym tak nie dała rady, w końcu to już wielkie dziecko :aj:

pat-k
Daffodil
pat-k
witajcie kochane,
dawno tak fajnie nie spedzilismy czasu. bylismy w kawiarni, na spacerze, na zakupach a wieczorem nasza przyjaciola urzadzila dla nas kolacje. Tosia caly dzien byla niesamowicie grzeczna, pilnowalismy tylko, zeby drzemala co pare godzin no i zeby papu bylo, zanim bardzo zglodnieje.
a najpiekniejszy prezent jaki dostalismy to byla poranna wizyta naszego prywatnego pediatry.
stwierdzil, ze mala slicznie sie rozwija, kontaktowa jest nawet ponad swoj wiek (gadula znaczy sie :))
a waga kazal sie nie przejmowac, boTosia trzyma sie swojego centyle, jest proporcjonalna i ma pulchne to co powinno byc pulchne.

natomiast mi kazal zrobic badania bo podobno mizernie wygladam... moze powinnam byla wystawic ten apetyczny dekolt hihi

No to super, że Tosieńka się ładnie rozwija. A dekolt trzeba było pokazywać, na pewno by pediatrę powalił na kolana :)

czemu kaze? cyce chce poogladac czy co?:aj:

mama2
lutka
do roku??? no no no, podziwiam.

dziewczyny cycuciowe, mam pytanie takie bardzo płytkie: jak tam stan Waszych piersi? Bo moje lekko siadły mimo tego ze nie karmiłam, wystarczylo przytyc i schudnąć.

SZczęściara z Ciebie :)

pat-k
Daffodil
pat-k
witajcie kochane,

Ha ha a to cwaniak z tego Waszego lekarza, to już o molestowanie zahacza prawie :hahaha:

elus.dreptus
W ogóle wczoraj mialam koszmarny dzien, zadzwonila do mnie kolezanka i opowiedziala o swojej znajomej, obie ryczalysmy sobie do sluchawki, nie moglam przestac o tym myslec, nawet mojemu niewzruszonemu M sie zle zrobilo.
Otóż ta znajoma jest w 5 miesiacu ciazy, okazalo sie ze dziecko nie ma czaszki i ze ma dwa wyjscia albo donosic ciaze i dziecko umrze w kilka godzin po porodzie albo ja usunąć. Ja nie potrafie sobie tego wyobrazic, czuje juz jak ja to malenstwo kopie i jak sie przekreca, nie miesci mi sie to w glowie.

straszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_2_13:

mama2
pat-k
mama2

nawet do 2 lat a koronkowych nigdy nie nosilam tylko push up bo mam skromne 75 B:36_2_13:

ja tez przed ciaza mialam B
ciekawe ile bedzie jak juz skoncze karmic.

i teraz masz takie ??? :36_2_13:az dziw

ech, mam nadzieje, ze skora wytrzyma te zmiany. na razie na biuscie nie mam rozstepow. za to na brzuchu... tragedia :( i pepek mam brazowy :/ peeling nie pomaga

Kamidianka
mama2
lutka
do roku??? no no no, podziwiam.

dziewczyny cycuciowe, mam pytanie takie bardzo płytkie: jak tam stan Waszych piersi? Bo moje lekko siadły mimo tego ze nie karmiłam, wystarczylo przytyc i schudnąć.

SZczęściara z Ciebie :)

co ma wisiec ? skromne B ?

o ktorej Kami wstajesz skoro tak pozno chiodzisz spac?