Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
mama2
czy ktoras z was wrocila do wagi sprzed ciazy ???????????????????????:aj:

o matko o czym Ty mówisz mama:36_2_13: ja nie wazyłam się ostatnio ale pewnie 70kg jest...wiesz jakoś mi te dodatkowe kg nie przeszkadzają juz ale ten duży brzuch:aj:

i bardzo dobrze bo slicznie wygladasz a mi tez jakos specjalnie nie przeszkadza ze jestem grubsza

Ewciaa
maya ja na temat galeri nie wiem bo już nie pamiętakm jak sie to robiło

mama2 tylko Klaudi nie pozwalaj do szkoły brać komórki..... u nas pare dzieci miało w klasie i to nie był za dobry pomysł....współczuje znów nieprzespanej nocy...matko jak ty sobie dasz rade jak wrócisz do pracy ?! wielkie uściski dla ciebie:love together:

witam sobotnio my mieliśmy się gdzieś wybrać no ale pada:36_2_13: więc posiedzimy w domu

a od poniedziałku ide do 2 pracy do dziecka na 3h prawdopodobnie i wtedy tu już wogóle czasu nie będe mieć...bo jeszcze musze dojeźdzać

fajnie ze znalazłas kolejne dziecko a nie bedzie ci teskno do zuzi?

mama2
Ewciaa
maya ja na temat galeri nie wiem bo już nie pamiętakm jak sie to robiło

mama2 tylko Klaudi nie pozwalaj do szkoły brać komórki..... u nas pare dzieci miało w klasie i to nie był za dobry pomysł....współczuje znów nieprzespanej nocy...matko jak ty sobie dasz rade jak wrócisz do pracy ?! wielkie uściski dla ciebie:love together:

witam sobotnio my mieliśmy się gdzieś wybrać no ale pada:36_2_13: więc posiedzimy w domu

a od poniedziałku ide do 2 pracy do dziecka na 3h prawdopodobnie i wtedy tu już wogóle czasu nie będe mieć...bo jeszcze musze dojeźdzać

fajnie ze znalazłas kolejne dziecko a nie bedzie ci teskno do zuzi?

no właśnie będzie ale nie mam innego wyjścia....z M wypłaty długo nie pociągniemy...z resztą narazie ide tylko do końca roku i zobacze....a i zawsze moge zrezygnowac bo to umowa zlecenie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2

mama2 ja juz mam 9 kg mniej wszystkie ciuchy na mnie wisza jak na wieszaku na poczatku sie cieszylam ze tak szybko chudne ale teraz juz mnie to nie bawi a troche szkoda mi kasy na ciuchy zreszta wszystko jest za wielkie wiec troche bym musiala wydac jak narazie pokupowalam sobie kilka par spodni i tyle.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
Daffodil
lutka
Daffo świetna fotka w awku :) Zapodaj więcej ze spacerku :)

A nie boisz się nosic Kubełka w tej pozycji?

Ze spacerku nie mam za dużo, bo to był taki 20 minutowy spacer treningowy :)

Nie boję się, bo już super główkę trzyma. Zresztą to nosidło nie nadaje się na dłuższe spacery, bo ramiona mnie bolą. Tak żeby do sklepu wyskoczyć jest w sam raz :)

nie chodzi mi o głowke tylko o kręgosłup, ale w sumie jesli to tak czasem to pewnie masz rację :)

no ja nie wrócilam do wagi sprzed :)

Ale czym się różni pozycja twarzą do mamy a twarzą na zewnątrz, jeśli chodzi o kręgosłup? Bo na tym nosidełku w instrukcji jest napisane, że od czwartego miesiąca można tak dziecko nosić, jak już główkę stabilnie trzyma.

katja79
mama2

mama2 ja juz mam 9 kg mniej wszystkie ciuchy na mnie wisza jak na wieszaku na poczatku sie cieszylam ze tak szybko chudne ale teraz juz mnie to nie bawi a troche szkoda mi kasy na ciuchy zreszta wszystko jest za wielkie wiec troche bym musiala wydac jak narazie pokupowalam sobie kilka par spodni i tyle.

Katja jak Ty to zrobiłaś??? Ja też chcę :)

matragona
Witam wieczorkiem
U nas dziś wielki sukces chustowyy. Byliśmy na spacerku 2 godziny a mały nawet nie zakwilił, nareszcie!!! bo już myślałam, że nici z noszenia w chuście :))

Przed momentem poczytałam troche na temat żłobków i okazało się, że chcąc zapisać dzieco do żłobka od września 2010 to i owszem można ale na liste rezerwową. Wychodzi na to, że malucha trzeba zapisać zanim się urodzi. A do przedszkola to kiedy??

no to super oby tak dalej!!! a co do żłobka to masakra jakas poprostu niby prorodzinne panstwo ale jak przychodzi co do czego to dupa blada :(

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
katja79
mama2

to chyba z Mai taki ssak ze wszystko wyciągnęła...Maja waleczki a mama kosci uwidaczniamy

Maja

Daffodil
lutka
Daffodil

Ze spacerku nie mam za dużo, bo to był taki 20 minutowy spacer treningowy :)

Nie boję się, bo już super główkę trzyma. Zresztą to nosidło nie nadaje się na dłuższe spacery, bo ramiona mnie bolą. Tak żeby do sklepu wyskoczyć jest w sam raz :)

nie chodzi mi o głowke tylko o kręgosłup, ale w sumie jesli to tak czasem to pewnie masz rację :)

Ale czym się różni pozycja twarzą do mamy a twarzą na zewnątrz, jeśli chodzi o kręgosłup? Bo na tym nosidełku w instrukcji jest napisane, że od czwartego miesiąca można tak dziecko nosić, jak już główkę stabilnie trzyma.

u mnie w instrukcji do chusty jest napisane ze noszenie dziecka twarza na zewnatrz wymusza nienaturalna pozycje kregoslupa dziecko jest wtedy wygiete troche w rogal ale w nosidelku moze jest inaczej...

Maja

mama2
Witam sie po nieprzespanej nocy!!!! maly wisial na cycu bo nawet w nocy cyce miekkie tak zle to jeszcze nie bylo , nie wiem co sie stało..:((walcze z tym juz 4 dzien i jest gorzej ,
Kladusi kupilam tel . komorkowy ..i tak jej sie podoba ze w domu tylko temat telefonu!!! a uszy juz wiedna bo ona niezłą gadula jest ale niech sie cieszy dzieciatko moje kochane:D

mama2 skoro Maksio tak wisial na cycu to moze dlatego cyce takie miekkie nie mialy kiedy sie napelnic bo byly opróżniane na bierzaco...:/

Maja

mama2
Witam sie po nieprzespanej nocy!!!! maly wisial na cycu bo nawet w nocy cyce miekkie tak zle to jeszcze nie bylo , nie wiem co sie stało..:((walcze z tym juz 4 dzien i jest gorzej ,
Kladusi kupilam tel . komorkowy ..i tak jej sie podoba ze w domu tylko temat telefonu!!! a uszy juz wiedna bo ona niezłą gadula jest ale niech sie cieszy dzieciatko moje kochane:D

No to teraz ma zajęcie na parę dni :phone: Rany, ja to dopiero na studiach komórkę miałam, ale się porobiło, pewnie Kubie w przedszkolu będę kupować :)

Kurcze ciekawe z czego się tak z tym pokarmem porobiło :36_2_13: Może dlatego, że Maksiu mniej się ostatnio budził? Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło.

lutka
mama2 ale jakby byl glodny to by nie zasnął - tak myslę.

szlafroczek
siadam
Dzien dobry sobotnio!!!
Lutka - slicznie w tym szlafroczku a glowke ma Szymus tak pieknie uksztaltowana. MOj to ma taka plaskowe ze az dziwnie to wyglada. NO tak ale Maksio lezy na brzuszku od okazji do okazji jak go chce pocwiczyc. Dluzej sie wkurza a Szymus ladnei na brzuszku od poczatku :-)

katja79
Daffodil
lutka

u mnie w instrukcji do chusty jest napisane ze noszenie dziecka twarza na zewnatrz wymusza nienaturalna pozycje kregoslupa dziecko jest wtedy wygiete troche w rogal ale w nosidelku moze jest inaczej...

Hmmm... w nosidełku jest prosto zupełnie. W sumie to jak go noszę na rękach, to właśnie w takiej pozycji, z twarzą na zewnątrz i ręką pod pupą. No nic, nie będę się zastanawiać, bo jak z nim tak wyjdę raz na tydzień na pół godziny, to nic mu nie będzie :)

katja79
Daffodil
katja79

to chyba z Mai taki ssak ze wszystko wyciągnęła...Maja waleczki a mama kosci uwidaczniamy
9 kilo to duzo bardzo. No ale przezlas swoje z Maja to pewnie dlatego. Teraz moze sie zatrzyma waaga. NO i jedz kobietko bo za nastepne 9 kilo to wieszak z Ciebie zostanie. NO ale teraz jest super!!!

katja79
matragona
Witam wieczorkiem
U nas dziś wielki sukces chustowyy. Byliśmy na spacerku 2 godziny a mały nawet nie zakwilił, nareszcie!!! bo już myślałam, że nici z noszenia w chuście :))

Przed momentem poczytałam troche na temat żłobków i okazało się, że chcąc zapisać dzieco do żłobka od września 2010 to i owszem można ale na liste rezerwową. Wychodzi na to, że malucha trzeba zapisać zanim się urodzi. A do przedszkola to kiedy??

no to super oby tak dalej!!! a co do żłobka to masakra jakas poprostu niby prorodzinne panstwo ale jak przychodzi co do czego to dupa blada :(
Polaska panstwo prorodzinne. A to Ci ciekawosc.
MOja kolezanka byla wlasnie niedawno w Polsce i powiedziala, ze jednak jak tak pojedzie z NIemiec to widzi o ile w Polsce jest trodniej. NIe dosc ze finansowo zadnej pomocy, to jeszcze malo co podjazdow na wozki, wind i takich tam udogodnien dlamatek z dzeicmi.
Jedynie co to faktycznie taniej troche.

Daffodil
katja79
Daffodil

Hmmm... w nosidełku jest prosto zupełnie. W sumie to jak go noszę na rękach, to właśnie w takiej pozycji, z twarzą na zewnątrz i ręką pod pupą. No nic, nie będę się zastanawiać, bo jak z nim tak wyjdę raz na tydzień na pół godziny, to nic mu nie będzie :)
MOj lekarz powiedzial, ze ok. Ja mu wierze. Zreszta tak czytalm ze juz mozna.
Ale Maksio nie lubi tej pozycji. On ak bardziej w nosidle to przytulansko lubi.

Ewciaa - fajnie, ze masz prace. Terza sie finansowo odkujecie troszke. Dobrze miec dobry fach w reku, gdzie sie o czlowieka bija :-)
Mama2, Ewciaa, Daffo, LUtka - bez wzlgedu ile wazycie ale wygladacie super!!!!!!! Po co sie przejmowac kilogramami jak uroda taka.

Ja spadam, bo musze sniadanko zjesc z M. Maly spi trzeba wykorzystac.

U nas dzisiaj jakby ciut ladniej. MOze sie wyklaruje i spacer üpiekny zaliczymy:smile_move:

gunia43
Daffodil
katja79

MOj lekarz powiedzial, ze ok. Ja mu wierze. Zreszta tak czytalm ze juz mozna.
Ale Maksio nie lubi tej pozycji. On ak bardziej w nosidle to przytulansko lubi.

No właśnie Kuba nie. Jak jest twarzą do mnie, to po 5 minutach wierzga nogami i kwęka. A jak widzi co się dzieje, to micha roześmiana :)