Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
lutka
Ewciaa przyzwyczai się, trafil Ci się niejadek, i pewnie bedziesz niedlugo latała z miseczką za Zuzią i mówiła:

jeszcze tylko za mamusię, jeszcze tylko za tatusia. hehe ja do tej pory to pamiętam. Mama mówiła wybierz sobie jakis wyraz i tyle ile bedzie w nim liter tyle łyżek zjesz. regularnie mówiłam "ul".

ul ?! :hahaha::hahaha:
oj niejadek straszny :lup:
:alajjj: przyznaje się ..chodź lutka ona teraz łądnie je 650-690ml nie wiem co jest :36_2_13:

Kurcze, tyle to mój Kuba zje w sumie przez cztery posiedzenia przy cycu. Ile razy bym mu z butli mleczka nie dała, to wciągnie 180-200 ml. A że je mleczko z reguły 7 razy na dobę + micha marchewki z ziemniaczkiem, to jednak dużo więcej zjada.
Oj, trafił Ci się niejadek. Będziesz niedługo z kanapkami za nią biegać :)

mama2
katja79
mama2
daffodil czy ty jak unormowala sie laktacja masz wyraznie mieksze piersi? bo mi mocno objetosciowo sie zmniejszyly i sa bardzo miekkie do niedawna tez byly miekkie ale lekko sie nabijały a teraz nic :((

u mnie identycznie miekkie jakby zupelnie nic w nich nie bylo:eyes: tylko po nocy troszke twardawe ale w ciagu dnia nul!

aa czyli moze to normalne bo ja juz cuduje zeby zwiekszyc pokarm a moze to tak ma byc! ale Maja je i najada sie ?

Nie cuduj, na pewno Maksikowi wystarczy :)

Witam piatkowow pelna optymizmu:36_2_15:
MOje dziecie przeslo juz podly okres. Wczoraj tylko dwa razy troche sie popzloscil a tak to ok. Zasypial w dzien w lozeczku i spal dosc dlugo. Wczoraj padl po butli o 19.15 i spal do 5.30 !!! a potem jeszcze do 8.00.
Dzisiaj juz dwe drzemki bez buntu zaliczone :cherli3:. Teraz znow spi, bo padl przy butli. Przemycam mu od wczoraj herbatke uspokajajaca Hippa:36_2_54:. Tak na wszelki wypadek :smile_move:. Ale nie wypija jej zbytnio duzo. Wciskam jak jest glodny przed flacha. dzisiaj cos mu nie pasowalao, ale wypil z 90 ml!!!! Za to mleka potem tylko 110. On to ma chyba miarke tym zoladku. 200 ml musi byc. Obojetne czego :smile_move:.
Teraz ciut zaleglosci forumowych chce nadrobic.

mama2
katja79
mnie w tym programie denerwuje to ze niektóre te zdjecia nie sa widoczne cale ja robilam swój w innym temacie tzn bez tych kwiatków i z najwolniejszym przesuwaniem zdjec i tez czasami widac mi tak jak Tobie mama2 brzuch a głowa gdzie...sie pytam...? albo jest mój M trzymajacy Maje na rekach ale Mai nie widac :/ ja ten filmik juz Wam pisalam zrobilam 40 minutowy nagralam na plytke dvd i czesto ogladamy no i dziadkowie dostali.

no wlasnie ja tez musze go dopracowac bo ucina wazne fragmenty a czasem ak szybko przeleca 3 zdjecia ze nic nie widac
To samo mnie wkurza!!!

mama2
katja79
mama2
daffodil czy ty jak unormowala sie laktacja masz wyraznie mieksze piersi? bo mi mocno objetosciowo sie zmniejszyly i sa bardzo miekkie do niedawna tez byly miekkie ale lekko sie nabijały a teraz nic :((

u mnie identycznie miekkie jakby zupelnie nic w nich nie bylo:eyes: tylko po nocy troszke twardawe ale w ciagu dnia nul!

aa czyli moze to normalne bo ja juz cuduje zeby zwiekszyc pokarm a moze to tak ma byc! ale Maja je i najada sie ?

najada i nawet jak przestanie jesc i nacisne na cyca to jeszcze mleko leci...:eyes:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
katja79
mnie w tym programie denerwuje to ze niektóre te zdjecia nie sa widoczne cale ja robilam swój w innym temacie tzn bez tych kwiatków i z najwolniejszym przesuwaniem zdjec i tez czasami widac mi tak jak Tobie mama2 brzuch a głowa gdzie...sie pytam...? albo jest mój M trzymajacy Maje na rekach ale Mai nie widac :/ ja ten filmik juz Wam pisalam zrobilam 40 minutowy nagralam na plytke dvd i czesto ogladamy no i dziadkowie dostali.

no wlasnie ja tez musze go dopracowac bo ucina wazne fragmenty a czasem ak szybko przeleca 3 zdjecia ze nic nie widac
Ja to sie troche pomeczylam. Po obejrzeniu pierwszy raz wscielka bylam bo wsyzstko balo bez senu, tak wlasnie jak piszecie. Wiec obejrzalam jeszcze ze 2razy i dopasowalam zdjecia tak, ze np to ktore przeltywalo bez sensu tzn same nogi itp to formatowalam tak zdjecie, zeby byly same tlowie i twarze i wtedy wychodzilo na filmie ok. Czulam sie jak rasowa montazyska he, he. Ale i tak wszystkiego nie dopracowalam bo za duzo czasu by to wymagalo.
Katja - ja tez nagralam na DVD i porobie prezenty z tego.

katja79
mama2
katja79

najada i nawet jak przestanie jesc i nacisne na cyca to jeszcze mleko leci...:eyes:
U mnie tak samo. Maksio wczoraj tylko dwa razy jadl flache. Jak ma cierpliwosc ssac to mleko eci. A le ma ja tylko w nocy i nad ranem :-) lobuz. Inaczej walenie po cyckach. Zreszta ja tez juz nie che pelnego karmienia. Teraz jest mi lepiej tak pol na pol.

Daffodil
elus.dreptus
katja79

oj ja tez tak mam jak patrze na swoja malutka to czasami mi lzy w oczach stana tak poprostu ze szczescia ze ja mam i ze jest zdrowa...a kobiety w ciazy maja cos w sobie takiego ze zawsze lubilam na nie patrzec teraz zawsze mysle sobie ze jeszcze niedawno ja tak chodzilam a tu prosze Maja ma juz 4 miesiace :)...:)

teraz w 3 miesiacu ciazy jest mojego szwagra zona, srednio sie lubimy ale jak dowiedzialam sie ze jedt w ciazy poczulam sie jakby zazdrosna....
teskie za tym brzuszkiem

Ja jeszcze nie tęsknię :) Może stwierdzicie, że jestem okropna, ale jak widzę babeczkę w ciąży, to jej współczuję, że poród jeszcze przed nią :)
Daffodil - ja mam podobnie :-) I za spuchnietymi nogami i reszta tez nie tesknie!

Moj maksik sie obdzil pol godziny temu ale taki niedospany. Chyba mu sie cos snilo, bo go wzielam do lozka swojego przytulilam do cycka i zasnal po paru minutach.
Spi to teraz czyli juz 45 minut. Niech sie wyspi kruszynka.
M zaraz wraca :36_7_8:
Weekend przed nami dziewuszki:36_7_8:
Troche Was poczytalam.
Ewciaa - nie martw sie. Moze Zuzce dopisze apetyt z czasem. Dziecim sie to zmienia. Jeszcze bedzie wcinac, zobyczysz!!! A teraz wazy w normie wiec ok.
Katja, Lutka - a gdzie Wasze filmiki!!? Lutka - Daj fotki Szymka bo dawno nie wiedzialam. Chyba ze jeszcze nie dotarlam.... Fajna fota w awatarku. Slodziuchny jest Szymcio.
Daffodil - fajny nowy awek i fotki Kubelk sliczne. Ale wystrojony. I usmiech ma poprostu zarazliwy. Ze stopnoga to az strach jak pomylse ze moglby to polknac. Wyrzuc to swinstwo. MOj maks dostal takiego konika pluszowego ale jak go jadl to pelno klakow z niego wygryzal. Wzielam do szuflady to swinstwo wlozylam in niech tam czeka na czasy, kiedy Maksio nie bedzie jadl zabawek.
Kubek ma brzusio prawie jak moj M ;-)
Mama2 - obejrzalam filmik. Faktycznie te zdjecia niektore strasznie zapylaja. Ale i tak nastroj jest i o to chodzi. Ty masz na fotach chyba wsyzstkie mozliwe kolory wlosow. Laska z Ciebie nieziemska, no ale tu sie powtarzam, he, he! Widac na filmiku jak Maksio sie zmianil. Szok. Ale rosna te nasze pociechy!!!!

Ok. Czytam dalej.

katja79
Ewciaa
katja79
Ewcia a jak Twoja Zuzia po szczepionce zniosła nockę ?

a dziekuje katja , dobrze spała cały czas od 20.30 do 7 rano ( zrobiła kupke ) pogadała do sufitu i zasneła do 9 :), mierzyłam jej tem. i wczoraj miała 37,1

a jak Majeczka??

a dziś moja zuzka dostała pierwsza marchewke, troche się krzywiła ale zjadła chodź niewiele

moja tez ma 37 od wczoraj no i nie wiem czy przeczytalas ze moja tez wazy podobnie do Zuzi bo 5950 i nam lekarka mówila ze ok mimo ze maja jest starsza a ile Zuzia ma wzrostu mierzyli? bo nam nie :/

no tak czytałam i Twoja wypowiedź mnie troche uspokoiła....ale i tak jej zrobie tą morfologie w poniedziałek....a wzrost 63cm jej zmierzył

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png