Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

a ja jakoś bardziej teraz obawiam się szykowac powoli wyprawkę, niż w 3 miesiącu. dziwne:/ Niby mam ochotę na to, ale i jakiś taki strach czuję. Powtarzams obie, ze po styczniowej wizycie coś kupię dzidziusiowi, ale spina mnie myśl o zakupach. bardziej teraz obawiam sie, że coś moze pójść nie tak niż w pierwszym trymestrze. Nie podoba mi się to :/

mama2
lutka
mama2
Elwira ja własnie mialam tak sytuacje . wyszłam w wigilie ze szpitala i wieczorem do mojej mamy na kolacje z takim 3 dniowym maleństwem a na dwrze było -18 stopni :no1:

jejku, przeciez nie odsć ze zimno, dużo ludzi to jeszcze byłaś wyczerpana po porodzie. Ale z drugiej strony siedzieć samemu w wigilię, przeciez i tak nie miałas ani czasu ani siły
na gotowanie więc wigilia we 3 odpadała. W sumie skomplikowana nieco sytuacja.

no wlasnie , z jednej strony chciałam byc z rodzina mi bliska (juz wtedy z mężem sie nie ukladało) wiec spedzanie swiat tylko we trojke byłoby smutne.. nic nie moglam zjesc bo karmilam piersia a na stole same grzyby,fasola,barszcz czerwony:no1: eh ale naszczescie to bedzie wiosenne dzieciatko:)

Ja do swoich rodziców pewnie też bym pojechała w takiej sytuacji. Ale co innego objeżdżać cała dalszą rodzinę, to już przesada.

hej dziewczeta :)
Czytam Was od ponad godziny, wczoraj caly dzien mnie nie bylo i tyyyyyle zaleglosci na forum :)

Lutka :) 7 stycznia :) ja mam rano, ale nie wiem o ktorej karte usg gdzies zgubilam :(

Dziewczyny, Wam tez tak brzuch wywalilo? Ja doslownie czuje jakmi rosnie. Bola mnie miesnie brzucha, szczegolnie po nocy. Czytalam, ze tez macie przy pepku, u mnie odstaje jak bym byla w ciazy z blizniakami, a przytylam tylko 2 kg!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2
ja sie nie obawiam ze cos moze sie zdarzyc...ale mam jakies teraz czarne mysli co do tego czy jest zdrowy dlatego wyczekuje juz 30 grudnia na usg połówkowe, wtedy sie juz na dobre uspokoje

ech gdyby to było takie proste, ja po kazdej wizycie uspokajam sie na tydzień lub 2, a teraz mija prawie 1,5 tyg od ostatniej wizyty a ja juz zaczynam sie zastanawiac czy dzidzia rośnie i zdrowo się rozwija.

mama2
a ja dzis caly dzien placze :le::le::le::le:juz mam spuchniete oczy. tak w sumie bez powodu,poprostu przykro mi jakos

to nie rycz bo dziecko wyczuje Twój nastrój, jesli nie ma powodu do płaczu - a nie masz bo synek rośnie jak na drożdżach - to najlepiej wyjść do ludzi, moze j akąś koleżankę zaproś na plotki?

isabela
. Czytalam, ze tez macie przy pepku, u mnie odstaje jak bym byla w ciazy z blizniakami, a przytylam tylko 2 kg!

mój bardziej się rozlewa niz odstaje :P i pobolewa mnie od nocy, moze sie rozciąga? mam nadzieję że to tylko to.

lutka
mama2
ja sie nie obawiam ze cos moze sie zdarzyc...ale mam jakies teraz czarne mysli co do tego czy jest zdrowy dlatego wyczekuje juz 30 grudnia na usg połówkowe, wtedy sie juz na dobre uspokoje

ech gdyby to było takie proste, ja po kazdej wizycie uspokajam sie na tydzień lub 2, a teraz mija prawie 1,5 tyg od ostatniej wizyty a ja juz zaczynam sie zastanawiac czy dzidzia rośnie i zdrowo się rozwija.

Lutka tak pewnie będzie do końca ciąży :) A jak już się dzidziusie urodzą, to wtedy dopiero będziemy się zamartwiać: czy przytyło tyle ile trzeba, czy ładnie główkę podnosi, czy przekręca się na plecki :)
Tego to chyba się nie da ominąć :)
Ale jak już się przekonam, że wszystkie narządy maluszka działają tak jak trzeba, to chyba zacznę patrzeć na to optymistyczniej.

lutka
mama2
a ja dzis caly dzien placze :le::le::le::le:juz mam spuchniete oczy. tak w sumie bez powodu,poprostu przykro mi jakos

to nie rycz bo dziecko wyczuje Twój nastrój, jesli nie ma powodu do płaczu - a nie masz bo synek rośnie jak na drożdżach - to najlepiej wyjść do ludzi, moze j akąś koleżankę zaproś na plotki?

nie wyjde do ludzi i nie zaprosze nikogo bo kaszle jak stary gruzlik , najpierw sie musze wykurowac

pogoda taka gowniana...
Zmykam na zakupy, poprawie sobie humor.

A Wy dziewczyny tez cos poprawiajacego nastroj zrobcie, szczegolnie Ty mama zjedz lody, przejdz sie na spacer, zakupy, cokolwiek byleby nie dolowac sie i nie plakac.
U mnie nie co rusz ciezkie dni, humory i zmieniajace sie nastroje. Szukam wtedy zajecia by nie myslec...

Buziaki dziewczyny, badzmy dobrej mysli i starajmy sie nie plakac bo bedziemy mieli placzliwe maluszki :Padnięty::Oczko:
:Kiss of love:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
pogoda taka gowniana...
Zmykam na zakupy, poprawie sobie humor.

A Wy dziewczyny tez cos poprawiajacego nastroj zrobcie, szczegolnie Ty mama zjedz lody, przejdz sie na spacer, zakupy, cokolwiek byleby nie dolowac sie i nie plakac.
U mnie nie co rusz ciezkie dni, humory i zmieniajace sie nastroje. Szukam wtedy zajecia by nie myslec...

Buziaki dziewczyny, badzmy dobrej mysli i starajmy sie nie plakac bo bedziemy mieli placzliwe maluszki :Padnięty::Oczko:
:Kiss of love:

Isablea z checia bym poszla na zkupy i poszalała ale jestem chora i nigdzie za bardzo wyjsc nie moge:no1:

Daffodil
lutka
isabela
. Czytalam, ze tez macie przy pepku, u mnie odstaje jak bym byla w ciazy z blizniakami, a przytylam tylko 2 kg!

mój bardziej się rozlewa niz odstaje :P i pobolewa mnie od nocy, moze sie rozciąga? mam nadzieję że to tylko to.

Ja mam kulę z przodu :) Jeszcze trochę i się zacznę toczyć :)

Jest kula to czekamy na zdjecia:)

Cześć Dziewczyny
ja po wizycie u lekarza celem badań oraz celem określania płci ...
Jeśli chodzi o dzidzie to wszystko w porządku.. maluszek rośnie prawidłowo.
Moje ciśnienie 100/50 (hmm za każdym razem niżej)
Dzidzia się wierci, macha rączkami i wogóle wiercipieta.. lekarzowi nie udało się okreslić co tam chowa między nóżkami. (ale lekarz zasugerował chłopczyka)
Ja od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg.
Chyba pójdę prywatnie na badanie to może inny lekarz zobaczy płeć (mam jeszcze nadzieje na dziewuszkę)

Ja czuję się dobrze chociaż ostatnio to mnie łydki bolą. Jakieś skurcze. Przepisali mi ASPARGIN. No to będę łykać.

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM