Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
elus.dreptus
Wtrącę się:):) ja kupiłam taki smoczek niekapek, nakłada sie to zamiast zwyklego smoczka na szeroka butelke, jest z tego samego materialu co smoczki, wydaje mi sie ze na poczatek najlepsze iz te twarde kubeczki

A na jakie butelki pasuje? Czy może różne firmy mają taki wynalazek w swoim asortymencie? :)

jezeli dobrze pamietam to z campola jest ten spoczek-dziubek a pasuje na wszystkie szerokootworowe butelki

witam babeczki

mama2
Maksik dorasta skoro coraz ladniej śpi :) Szymcio też ostatnio łapie szczebelki. CUdny pucuś

Daffo
i my kupilismy ten niekapek nakładany na zwyklą butle z aventu. Jest bardziej miękki i cieńszy niż zwykłe plastikowe. Taki

AVENT Ustnik niecieknący (biały) powyżej 3 m-ca, miękki • Warszawa TOMI.PL
Niby jets dla babli pow 3 m-ca ale wydaje mi sie ze Szymon jets na to nie gotowy.
Patka piękną masz Tę Tosię, coraz śliczniejsza się robi.

Kami mam 27 lat.

Daffodil
Kamidianka
A my niedawno zrobiliśmy akcję "tesco". Kupiliśmy małej kurteczkę na jesień, parę innych drobnych ubranek, kubek niekapek, będę Lenkę przyzwyczajać powoli do picia z niego i zapas słoiczków i soczków. Rany, jakie to wszystko drogie, głowa pęka.

Ciekawe jak Lence będzie szło picie z niekapka. Ja też mam zamiar dość szybko Kubę od butelki odzwyczajać, ale jeszcze tak z miesiąc poczekam. A jaki kupiłaś?

Na razie taki najzwyklejszy, żeby sprawdzić, czy w ogóle jej przypasuje.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2corun
dziewczyny Ola z butelki sie smieje jak jej daje :/ a jak wyciagam paluszka i zastepuje smoczkiem to jest placz i co ja mam robic??niechce zeby paluszka ssala.... juz M probowal i co mam robi ?/poradzcie cos prosze.

O rany, to samo ostatnio przerabiałam :36_2_13: Wyciągałam kciuka za każdym razem jak tylko zobaczyłam, że jest w buźce. Płacz też był, ale od razu Kubę zagadywałam, pokazywałam różne zabawki, żeby tylko odwrócić jego uwagę. Przez trzy noce pod rząd spał nawet w skarpetkach na łapkach, bo ssał przez sen. Na dzień mu nie zakładałam, bo żal mi go było, w końcu teraz wszystko przez dotyk poznaje. Za to była stała kontrola :)
Teraz już praktycznie kciuka nie wsadza, raz na parę dni może mu się zdarzy i też od razu wyciągam. Płaczu już nie ma. Ale koło miesiąca ta fascynacja kciukiem trwała.

lutka
31????? nie dalabym Ci więcej niz 25.

mama2cor
miałam kiedys konto, ale zrezygnowalam z niego, bo podgladaly mnie osoby które nie chciałam zeby wiedziały co u mnie slychać. Wiem ze sa zabezpieczenia odpowiednie ale i ja za duzo czasu marnowałam na poogladanie innych :P

O co chodzi? Bo przyznam ciekawa jestem.

elus.dreptus
mama2corun
dziewczyny Ola z butelki sie smieje jak jej daje :/ a jak wyciagam paluszka i zastepuje smoczkiem to jest placz i co ja mam robic??niechce zeby paluszka ssala.... juz M probowal i co mam robi ?/poradzcie cos prosze.

to moze lyzeczka albo takim dziubkiem niekapkiem??

teraz to sie zakreciłam haha chodzilo Tobie o kciuk a nie o karmienie:)
ja jak tylko zauwazylam ze moj ssie to wyciagalam i dawalam do obu raczek gryzak, płaczu nie bylo

Tomaszek wlasnie zjadl swoje pierwsze jabluszko, tzn pol słoiczka mu dalam, wcinał az mu sie uszy trzesly:) tak mu smakowało!! a wieczorem jak chce dac kaszke to płacz bo nie smakuje
Jak myslicie czy moge mu kasze z jabluszkami wymieszac?? albo kupic owocowa?? zaznaczam ze on jeszcze nie dostał wielu nowosci tylko sok marchewkowy, dzisiaj te jabłuszka i kaszke dwa wieczory

Ja tylko ta na chwilke. Wieczorkiem nadrobie, bo chce obiad upichcic. Segregowalam zdjecia Maksika na kompie bo az mnie ciarki przechodza jak pomysle ze mogly by przepasc w razie awarii kompa!!!! Teraz musze zgrac na plytke.

NIe chce zapeszyc (tfu, tfu) ale Maksiowi sie chyba poprawilo ciut, bo GADA ZNOW Z LAMPA:36_7_8::36_7_8::36_7_8:
Jest to niewatpliwie dobry znak.

Ale za to jesc jakos nie chce. Zjadl 100 ml rano i sieszarpie i nie chce:36_2_16:. Dziwne jak na niego...

Patka - to jest program z ktoregop korzystala elwira i JOla22.
Podaje link:
Sciągnij gratis muvee autoProducer 6.1.4.15 Windows, zgraj gratis muvee autoProducer 6.1.4.15 Windows :: Malavida
i jeszcze taki
muvee autoProducer 6.1.4.15, Download muvee autoProducer 6.1.4.15 and muvee autoProducer 6.1.4.15 Free Download english

Ja spadam. Gulasz lece robic. Moj M na razie nie narzelakal na braki obiadow ale mnie samej juz glupio wiec obiecalam sobie, ze od dzisiaj obiad obowiazkowo codziennie!!!!:orchestra:
A pogoda u Nsa do d... Ciekawe jak dlugo.

Milego dzionka moje mamuski:36_3_15:

elus.dreptus
Tomaszek wlasnie zjadl swoje pierwsze jabluszko, tzn pol słoiczka mu dalam, wcinał az mu sie uszy trzesly:) tak mu smakowało!! a wieczorem jak chce dac kaszke to płacz bo nie smakuje
Jak myslicie czy moge mu kasze z jabluszkami wymieszac?? albo kupic owocowa?? zaznaczam ze on jeszcze nie dostał wielu nowosci tylko sok marchewkowy, dzisiaj te jabłuszka i kaszke dwa wieczory

Ja kupiłam kaszkę bananową i Kuba wcina przed snem jakby przez miesiąc nie jadł :) Na początku próbowałam z kleikiem ryżowym i było beee :)

Daffodil
elus.dreptus

Ja kupiłam kaszkę bananową i Kuba wcina przed snem jakby przez miesiąc nie jadł :) Na początku próbowałam z kleikiem ryżowym i było beee :)

a podajesz przez butelke czy lyzeczka?? i ile zjadał na poczatku a ile teraz??

elus.dreptus
Daffodil
elus.dreptus

a podajesz przez butelke czy lyzeczka?? i ile zjadał na poczatku a ile teraz??

Butelką. Niestety na razie Kuba łyżeczką nie zje, jak jest strasznie głodny, a po kąpieli tak zwykle jest :) Kupiłam taki smoczek trójprzepływowy, do jedzenia o różnej gęstości i dość sprawnie Kuba tą kaszkę wcina. Mam też smoczek do kaszek, ale chyba jeszcze za wcześnie na niego, bo pół butelki przy jednym pociągnięciu wyleciało :)

A co do ilości, to potrafi zjeść gigantycznie dużo. 180 ml mleka + parę łyżek kaszki, to po zmieszaniu wychodziło ponad 200 i wciągał na jednym wdechu. Teraz robię ze 150 ml mleka i jeśli chce, to dopija jeszcze z piersi. Bo miałam wrażenie, że tej kaszki to zjadłby tyle, ile bym mu zrobiła, bo dobra jest :) A nie chcę go rozepchać za bardzo.