Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
a mi znowu bardzo zmalała laktacja..pewnie przez to ze Maksymilian przesypia długo w nocy

ja chcialabym w koncu przestac siedziec do pozna zeby sciagnac mleko, ale nie wiem jak to zrobic. cyce mi rozsadza w srodku nocy :/ i tez obawiam sie, ze laktacja mi zmaleje
to bez sensu, ze chodze niewyspana mimo tego, ze Tosia ladnie przesypia noce.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
ja mam pytanie do mam karmiacych cycem: jak dlugo wasze maluchy ssa piers? Toska ssie okolo 5 minut, czasami krocej! to mozliwe, zeby sie najadala w tak ekspresowym tempie?

nic innego nie chce jesc, dania w sloiczkach sa generalnie BE (przetestowana juz marchewka, ziemniak z dynia i jabluszko)
kleik jeszcze przejdzie jesli jest dodany w niewyczuwalne ilosci.

Patka u mnie to samo jedynie dluzsze picie jest w nocy i wieczorem i zauwazylam ze jedynie jak lezymy to ona spokojnie pije.a tak w dzien kiedy jest wyspana to tak ssie minutke gada z cycem ssie znowu minutke i smieje sie domnie a jak spiaca to dluzej je.
a co do zabawek to Ola super lapie juz zabawki i wpycha do dziubka :D i potrafi trzymac zabawke kilka minut.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

pat-k
Daffodil
gunia43

CZyzby Kubusiowi tez sie zaczely odchyly jak Maksiowi???!!! Ja juz jestem tak wykonczona nerwowo, ze rece mi sie dzisiaj zaczely trzasc. Podziwiam JOle30 tym bardziej po tym co Maksio ostatnio odstawia. Nawet pod prysznic musialam isc dzisiaj z nim w foteliku. Generalnie tylko w lazience jest w nim spokojny bo w tym samym foteliku w kuchni czy pokoju juz sie denerwuje i charczy i sie zlosci jak zwierzatko doslownie i sie w luk prezy ze zlosci. Az wczoraj od tych odglosow kaszlal !!!! Rabniete mam dziecko, he, he ;-)
A dzisiaj oparcie ze spacerowki dalam na polsiedzaco prawie na 2 stopien dio gory, bo inaczej to caly spacer musialabym go niesc, ech!!!! Jak raczki to jest pieknie i usmiech a wozek beee!
Ale zasnal po koncercie zyczen na deptaku na 2 godziny przerywanym snem (dawal sie znow unynac wozkiem). Sukces.
A teraz znow spi od 8.40, wiec nie jest zle. Moze mu sie poprawi z tym snem.

Aha. Kupilam mu herbatke z Hippa uspokajajaca na sen. Taki proszek w malym sloiczku. Dalam mu przed butla - nie dal se wcisnac choc byl glodny jak wilk. Dopiero jak dalam mu mleka to pociagnal, spryciarz. Ale ja znow nie dawalam za wygrana wiec szybko mu butle z mlekiem podmienilam na te z herbatka. Zdziwil sie ale pil 15 minut. NO i co???!!! I tak pil, ze w te 15 minut wypil 15 ml!!!! Ale mam egzemplarz. Cwaniak malutki!!!!

He he, jeśli to skok, to Kuba też zaczyna w niego wchodzić :)
Poszłam na siłownię i co zastałam po powrocie? M. w zarzyganej koszulce z zapłakanym Kubą na rękach :) Dziecko mu dało w dupę maksymalnie :) Taki był Kubek umęczony, że nawet na sekundę się nie dał odłożyć, ale trudno się dziwić jak spał dzisiaj 20 minut :36_11_23: Parę razy w ciągu dnia próbowałam go uśpić, a ten się chichrał jak głupi i nie był w stanie się wyciszyć. No i rezultaty były wieczorem.
Dopiero kąpiel go uspokoiła, dziubnął trochę kaszki i padł jak zabity.

hmm... co sie dzieje? i to ma byc ten dlugo wyczekiwany zloty okres niemowlectwa?? :angel_l:
a Tosia postanowila, ze nie bedzie pila niczego z butelki. jak tylko czuje w buzi smoka od butli: ryyyyyk
dzisiaj podalam jej na kolacje z trudnem sciagniete mleko (wieczorami znowu susza) a malenka wypycha jezykiem, prezy sie i odpycha raczkami. w koncu w placz (???)
nie dalam za wygrana i splakane zasmarkane dziecko, ale nakarmione poszlo spac

O rany, kolejny maluch bojkotujący butelki?? Grunt to się nie poddawać :)
Cudne zdjęcie w suwaczku.

pat-k
ja mam pytanie do mam karmiacych cycem: jak dlugo wasze maluchy ssa piers? Toska ssie okolo 5 minut, czasami krocej! to mozliwe, zeby sie najadala w tak ekspresowym tempie?

nic innego nie chce jesc, dania w sloiczkach sa generalnie BE (przetestowana juz marchewka, ziemniak z dynia i jabluszko)

Kuba ssie od 5 do 10 minut i wygląda na najedzonego, więc chyba jest to możliwe :)

lutka
31????? nie dalabym Ci więcej niz 25.

mama2cor
miałam kiedys konto, ale zrezygnowalam z niego, bo podgladaly mnie osoby które nie chciałam zeby wiedziały co u mnie slychać. Wiem ze sa zabezpieczenia odpowiednie ale i ja za duzo czasu marnowałam na poogladanie innych :P

Ano własnie, to taka odwieczna rozrywka Polaków ;) Tylko teraz mamy lepsze narzędzia ku temu hehe.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
pat-k

Kuba ssie od 5 do 10 minut i wygląda na najedzonego, więc chyba jest to możliwe :)

a co ile Kuba je,ile czasy wytrzymuje bez papu???Jak Filip był tylko na cycku to czasami jadł co godzinę pewnie już wtedy nie dojadał biedaczek mój kochany!Teraz praktycznie już prawie na samej butli jest i je co 4 godziny!

pat-k
mama2
a mi znowu bardzo zmalała laktacja..pewnie przez to ze Maksymilian przesypia długo w nocy

ja chcialabym w koncu przestac siedziec do pozna zeby sciagnac mleko, ale nie wiem jak to zrobic. cyce mi rozsadza w srodku nocy :/ i tez obawiam sie, ze laktacja mi zmaleje
to bez sensu, ze chodze niewyspana mimo tego, ze Tosia ladnie przesypia noce.

pat-k a nie próbowałaś przetrzymywać? Rozsadzić nie rozsadzi, najwyżej trochę się pomęczysz parę dni, a później się unormuje.
U mnie już wszystko działa jak w zegarku. Kuba budzi się koło 5, w nocy piersi mam dość nabite, ale nie boli, a w dzień mleczka wystarcza idealnie.
Ale prawda jest taka, że stało się tak dopiero jak wyluzowałam zupełnie. Założyłam, że jak będzie brakować, to będę dokarmiać zamrożonymi zapasami, a jak się skończą, to sztucznym. Przestałam robić z tego tragedię i jak w jakiejś czarnej komedii teraz mleka nie brakuje :)

mama2corun
pat-k

Patka u mnie to samo jedynie dluzsze picie jest w nocy i wieczorem i zauwazylam ze jedynie jak lezymy to ona spokojnie pije.a tak w dzien kiedy jest wyspana to tak ssie minutke gada z cycem ssie znowu minutke i smieje sie domnie a jak spiaca to dluzej je.
a co do zabawek to Ola super lapie juz zabawki i wpycha do dziubka :D i potrafi trzymac zabawke kilka minut.

Moja też długo potrafi się bawić zabawką w rączce. Ostatnio dopracowuje do perfekcji wyciąganie i wkładanie smoka do buzi. Trzyma go wysoko w górze na wyprostowanych rączkach i ogląda ze wszystkich stron, potem wkłada nie tą stroną co trzeba i bywa, że się denerwuje.

Daffodil
pat-k
Daffodil

He he, jeśli to skok, to Kuba też zaczyna w niego wchodzić :)
Poszłam na siłownię i co zastałam po powrocie? M. w zarzyganej koszulce z zapłakanym Kubą na rękach :) Dziecko mu dało w dupę maksymalnie :) Taki był Kubek umęczony, że nawet na sekundę się nie dał odłożyć, ale trudno się dziwić jak spał dzisiaj 20 minut :36_11_23: Parę razy w ciągu dnia próbowałam go uśpić, a ten się chichrał jak głupi i nie był w stanie się wyciszyć. No i rezultaty były wieczorem.
Dopiero kąpiel go uspokoiła, dziubnął trochę kaszki i padł jak zabity.

hmm... co sie dzieje? i to ma byc ten dlugo wyczekiwany zloty okres niemowlectwa?? :angel_l:
a Tosia postanowila, ze nie bedzie pila niczego z butelki. jak tylko czuje w buzi smoka od butli: ryyyyyk
dzisiaj podalam jej na kolacje z trudnem sciagniete mleko (wieczorami znowu susza) a malenka wypycha jezykiem, prezy sie i odpycha raczkami. w koncu w placz (???)
nie dalam za wygrana i splakane zasmarkane dziecko, ale nakarmione poszlo spac

O rany, kolejny maluch bojkotujący butelki?? Grunt to się nie poddawać :)
Cudne zdjęcie w suwaczku.

Oj tak, fota wielce urodziwa :)

e2e2
Daffodil
pat-k

a co ile Kuba je,ile czasy wytrzymuje bez papu???Jak Filip był tylko na cycku to czasami jadł co godzinę pewnie już wtedy nie dojadał biedaczek mój kochany!Teraz praktycznie już prawie na samej butli jest i je co 4 godziny!

Różnie. W dzień to koło 2 godzin wytrzymuje, za to w nocy koło 9. Pamiętam, że na początku pytałam o to lekarki, bo się bałam, że głodny, zwłaszcza jak niektóre dziewczyny pisały, że dzieci po godzinie wiszą na cycku. I powiedziała, że jak dziecko intensywnie ssie, to 5 w zupełności wystarcza. A Kuba nigdy nie był z tych lubiących possać i zawsze od razu po najedzeniu się wypuszcza cycka.

Ja myślę, że się Filipek najadał, skoro ładnie przybierał na wadze. Nieraz Kuba dostawał moje odciągnięte mleko butelką, czasem zdarzało mu się koło 200 ml wypić i był głodny po 1,5 h. A wypił 120 ml sztucznego i 3 godziny wytrzymał. Po prostu sztuczne mleko jest dużo bardziej zapychające.

Kamidianka
mama2corun
pat-k

Moja też długo potrafi się bawić zabawką w rączce. Ostatnio dopracowuje do perfekcji wyciąganie i wkładanie smoka do buzi. Trzyma go wysoko w górze na wyprostowanych rączkach i ogląda ze wszystkich stron, potem wkłada nie tą stroną co trzeba i bywa, że się denerwuje.

Ha ha Kuba też to ostatnio przerabia. Tylko ze względu na to, że jakimś wielkim fanem smoczka nie jest, to wszystko mu jedno, którą stroną go do buźki wpakuje :)