Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Kamidianka
Dziewczyny, od jutra nie jem słodyczy. No może coś tam zjem, ale nie w takiej ilości. Od przedwczoraj poszło rafaello, bombonierka, milka, ciasto, rurki z nadzieniem kakaowym, lody. Chyba nieco za dużo :O

Ja tak mialam w ciazy i zaraz po porodzie. na szczescie mi przeszlo i miesiac temu zaczelam normalnie jesc.

No właśnie Guniu od jutra stawiam na "mincho" i inne takie, treści mi brak, stąd słodycze na banicję :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
lutka
Kamidianka
Dziewczyny, od jutra nie jem słodyczy. No może coś tam zjem, ale nie w takiej ilości. Od przedwczoraj poszło rafaello, bombonierka, milka, ciasto, rurki z nadzieniem kakaowym, lody. Chyba nieco za dużo :O

szczupluteńka jesteś to mozesz wcinać. Amoge wiedziec ile masz wzrostu?

Krasnoludkowy wzrost 157 :)

eeeeeeeeeeeee tam, tak piszesz o tej maleńkości to myslałam ze z 150. Sama mam 161 i nie uwazam żebym była baaaaardzo niska. Taka raczej standardowa patrzac na kobitki na ulicach.

lutka
ostatnio uwielbiam psa :)

Co za urzadzenie dziwne z wygladu. Jak jakis transformator z powrotu d przeszlosci ;-)
A Szymus sie zmienil. I czy mi sie wydaje, ze wloski mu odrastaja. Maksiowi sypnalo troche takimi krociutkimi brazowymi.
No a mnie dzisiaj z samej grzywki bo tylko ja mylam wypadlo 23 wlosy - policzione :-(((
Co z tym robic bo chyba nie bede czekac az samo przejdzie???????

gunia43
lutka
ostatnio uwielbiam psa :)

Co za urzadzenie dziwne z wygladu. Jak jakis transformator z powrotu d przeszlosci ;-)
A Szymus sie zmienil. I czy mi sie wydaje, ze wloski mu odrastaja. Maksiowi sypnalo troche takimi krociutkimi brazowymi.
No a mnie dzisiaj z samej grzywki bo tylko ja mylam wypadlo 23 wlosy - policzione :-(((
Co z tym robic bo chyba nie bede czekac az samo przejdzie???????

"zwykla" chustawka z fishera :) tak powoli rosną mu włoski, juz nie ma boków łysuch jak kolano. Pojawił się meszek ale jakiego koloru to jeszcze nie wiem.

Gunia zaczełam brac skrzyp z drożdżami, od 4 dni - dzis zapomniałam :lup:

lutka
Kamidianka
lutka

szczupluteńka jesteś to mozesz wcinać. Amoge wiedziec ile masz wzrostu?

Krasnoludkowy wzrost 157 :)

eeeeeeeeeeeee tam, tak piszesz o tej maleńkości to myslałam ze z 150. Sama mam 161 i nie uwazam żebym była baaaaardzo niska. Taka raczej standardowa patrzac na kobitki na ulicach.

Fakt, nasze pokolenie (piszę "nasze", bo pewnie jesteś o wiele młodsza ode mnie) to jeszcze nie przodowało w wysokich kobietach, ale obecna młodzież to już strasznie szczypiorowata.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

witam dziewczyny :) ehh mam taki slaby necik od wczoraj ze masakra ;/
Lutka Szymus ma taka sama hustawke jak Ola tylko Ola ma o model starsza :) i ja baaardzo lubi pozyteczna rzecz :D
Ewciu Zuziu Gratuluje
eledreptus az gesiej skorki dostalam jak czytalam o podawaniu wody zamiast mleka przez siostre kolezanki koszmar jakis ona jest nierzownowazona psychicznie!!!!
mama2 Gratuluje dla Klauduni i dla Ciebie ze przezylas tak stresujacy dzien :D a za rok sobie pomysl komunia was czeka to dopiero stres :D
Guniu Maksio cudny!!!
Kami
Lenka sliczniutka ze hej :)
Jola22 julcia pieknotka i rosnie jak na drozdzach a i na 3 zdjeciu ma taka sama sukienusie jak Olenka :)
niewiem czy wszystko napisalam co chcialam ....
aaaa
Maya witaj serdecznie wsrod majowek :D:dywan2:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

31????? nie dalabym Ci więcej niz 25.

mama2cor
miałam kiedys konto, ale zrezygnowalam z niego, bo podgladaly mnie osoby które nie chciałam zeby wiedziały co u mnie slychać. Wiem ze sa zabezpieczenia odpowiednie ale i ja za duzo czasu marnowałam na poogladanie innych :P

lutka
31????? nie dalabym Ci więcej niz 25.

mama2cor
miałam kiedys konto, ale zrezygnowalam z niego, bo podgladaly mnie osoby które nie chciałam zeby wiedziały co u mnie slychać. Wiem ze sa zabezpieczenia odpowiednie ale i ja za duzo czasu marnowałam na poogladanie innych :P

no dokladnie mi tez sie czasem zdarza ze podgladaja niepozadane osoby ;/ ale to zlewam,a jak bardzo niepozadane to blokuje i koniec.
kurcze a mi sie nieotwiera filmik Guni ;/

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
elus.dreptus
stwierdzila ze jej dziecko nie bedzie grube i dawala jej wode!! mala urodzila sie majac 3 kilko a po dwoch miesiacach wazy ledwie 4!!!! jej maz chodzil z mala na spacery i po kryjomu karmił, potologia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Horrror! Nalezaloby zglosic do opieki spolecznej.

a mamuska pewnie ma bulimie. masakra :15_9_26:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Daffodil
pat-k
witajcie srodowo,
piekny poczatek wrzesnia
idziemy lapac ostatnie promienie slonca

Ja właśnie wróciłam. Zaliczyliśmy dzisiaj zmianę pieluchy na ławce i straszne marudzenie podczas powrotu. Dobrze, że spotkaliśmy M. wracającego z pracy, bo Kuba się nie dał do wózka włożyć i trzeba było go nieść przez całą drogę. Ale tak to jest jak się oka nie zmruży przez 7 godzin. Chyba zacznę zabierać nosidełko na takie okazje, bo niesienie 7 kg dziecka i pchanie wózka przerasta moje możliwości.
A teraz zmykam na siłownię. Trzeba się trochę pomęczyć :hop:
CZyzby Kubusiowi tez sie zaczely odchyly jak Maksiowi???!!! Ja juz jestem tak wykonczona nerwowo, ze rece mi sie dzisiaj zaczely trzasc. Podziwiam JOle30 tym bardziej po tym co Maksio ostatnio odstawia. Nawet pod prysznic musialam isc dzisiaj z nim w foteliku. Generalnie tylko w lazience jest w nim spokojny bo w tym samym foteliku w kuchni czy pokoju juz sie denerwuje i charczy i sie zlosci jak zwierzatko doslownie i sie w luk prezy ze zlosci. Az wczoraj od tych odglosow kaszlal !!!! Rabniete mam dziecko, he, he ;-)
A dzisiaj oparcie ze spacerowki dalam na polsiedzaco prawie na 2 stopien dio gory, bo inaczej to caly spacer musialabym go niesc, ech!!!! Jak raczki to jest pieknie i usmiech a wozek beee!
Ale zasnal po koncercie zyczen na deptaku na 2 godziny przerywanym snem (dawal sie znow unynac wozkiem). Sukces.
A teraz znow spi od 8.40, wiec nie jest zle. Moze mu sie poprawi z tym snem.

Aha. Kupilam mu herbatke z Hippa uspokajajaca na sen. Taki proszek w malym sloiczku. Dalam mu przed butla - nie dal se wcisnac choc byl glodny jak wilk. Dopiero jak dalam mu mleka to pociagnal, spryciarz. Ale ja znow nie dawalam za wygrana wiec szybko mu butle z mlekiem podmienilam na te z herbatka. Zdziwil sie ale pil 15 minut. NO i co???!!! I tak pil, ze w te 15 minut wypil 15 ml!!!! Ale mam egzemplarz. Cwaniak malutki!!!!

jej Gunia jak tak opisujesz cyrki z Maksiem to ja od razu lukam na Twoj suwaczek i licze kiedy u Tosi wypadalby taki kryzys i wychodzi mi, ze akurat na chrzciny :36_11_23:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
gunia43
Daffodil

Ja właśnie wróciłam. Zaliczyliśmy dzisiaj zmianę pieluchy na ławce i straszne marudzenie podczas powrotu. Dobrze, że spotkaliśmy M. wracającego z pracy, bo Kuba się nie dał do wózka włożyć i trzeba było go nieść przez całą drogę. Ale tak to jest jak się oka nie zmruży przez 7 godzin. Chyba zacznę zabierać nosidełko na takie okazje, bo niesienie 7 kg dziecka i pchanie wózka przerasta moje możliwości.
A teraz zmykam na siłownię. Trzeba się trochę pomęczyć :hop:
CZyzby Kubusiowi tez sie zaczely odchyly jak Maksiowi???!!! Ja juz jestem tak wykonczona nerwowo, ze rece mi sie dzisiaj zaczely trzasc. Podziwiam JOle30 tym bardziej po tym co Maksio ostatnio odstawia. Nawet pod prysznic musialam isc dzisiaj z nim w foteliku. Generalnie tylko w lazience jest w nim spokojny bo w tym samym foteliku w kuchni czy pokoju juz sie denerwuje i charczy i sie zlosci jak zwierzatko doslownie i sie w luk prezy ze zlosci. Az wczoraj od tych odglosow kaszlal !!!! Rabniete mam dziecko, he, he ;-)
A dzisiaj oparcie ze spacerowki dalam na polsiedzaco prawie na 2 stopien dio gory, bo inaczej to caly spacer musialabym go niesc, ech!!!! Jak raczki to jest pieknie i usmiech a wozek beee!
Ale zasnal po koncercie zyczen na deptaku na 2 godziny przerywanym snem (dawal sie znow unynac wozkiem). Sukces.
A teraz znow spi od 8.40, wiec nie jest zle. Moze mu sie poprawi z tym snem.

Aha. Kupilam mu herbatke z Hippa uspokajajaca na sen. Taki proszek w malym sloiczku. Dalam mu przed butla - nie dal se wcisnac choc byl glodny jak wilk. Dopiero jak dalam mu mleka to pociagnal, spryciarz. Ale ja znow nie dawalam za wygrana wiec szybko mu butle z mlekiem podmienilam na te z herbatka. Zdziwil sie ale pil 15 minut. NO i co???!!! I tak pil, ze w te 15 minut wypil 15 ml!!!! Ale mam egzemplarz. Cwaniak malutki!!!!

He he, jeśli to skok, to Kuba też zaczyna w niego wchodzić :)
Poszłam na siłownię i co zastałam po powrocie? M. w zarzyganej koszulce z zapłakanym Kubą na rękach :) Dziecko mu dało w dupę maksymalnie :) Taki był Kubek umęczony, że nawet na sekundę się nie dał odłożyć, ale trudno się dziwić jak spał dzisiaj 20 minut :36_11_23: Parę razy w ciągu dnia próbowałam go uśpić, a ten się chichrał jak głupi i nie był w stanie się wyciszyć. No i rezultaty były wieczorem.
Dopiero kąpiel go uspokoiła, dziubnął trochę kaszki i padł jak zabity.

hmm... co sie dzieje? i to ma byc ten dlugo wyczekiwany zloty okres niemowlectwa?? :angel_l:
a Tosia postanowila, ze nie bedzie pila niczego z butelki. jak tylko czuje w buzi smoka od butli: ryyyyyk
dzisiaj podalam jej na kolacje z trudnem sciagniete mleko (wieczorami znowu susza) a malenka wypycha jezykiem, prezy sie i odpycha raczkami. w koncu w placz (???)
nie dalam za wygrana i splakane zasmarkane dziecko, ale nakarmione poszlo spac

lutka
mama2 no no no, ale z Klaudii juz pannica i śliczna pierwszoklasistka, a oczy ma tak smutne jak moja siostra :). rodzice piękni!!! Fota taty z wnusiem ijak z kalendarza - rewelacyjna.No i mama laska, masz świetne geny :)

Daffo od dawna chodzisz na siłownie? pytam ogólnie.

Patka
nic już sie nie tlucze na dachu? nietoperze-pijaki odpuścily?

Jola22 same świetne wiadomości, Jula zdrowa grzeczna, Ty rozrywana przez rodzinę. KIedy wracasz do nas i na wyspe?

Nie chcę zapeszać ale 3 dzień pod rząd Szymonek sam zasnął!!!!! Bez stekania, bez prężenia się, bez rzucania się w łózeczku. To chyba zasługa Oliatum płynu i kremu, pewnie skórka go juz tak nie swedzi. I zaczął dzis chwytać oburącz :) powoli i z rozmyslem łapie raczkami co mu się poda.

hehe, jak wiadomo pijak nie uderza dwa razy w ten sam slup :D
pelnia jest, wiec maja dodatkowe oswietlenie

lutka
mama2 no no no, ale z Klaudii juz pannica i śliczna pierwszoklasistka, a oczy ma tak smutne jak moja siostra :). rodzice piękni!!! Fota taty z wnusiem ijak z kalendarza - rewelacyjna.No i mama laska, masz świetne geny :)

Daffo od dawna chodzisz na siłownie? pytam ogólnie.

Patka
nic już sie nie tlucze na dachu? nietoperze-pijaki odpuścily?

Jola22 same świetne wiadomości, Jula zdrowa grzeczna, Ty rozrywana przez rodzinę. KIedy wracasz do nas i na wyspe?

Nie chcę zapeszać ale 3 dzień pod rząd Szymonek sam zasnął!!!!! Bez stekania, bez prężenia się, bez rzucania się w łózeczku. To chyba zasługa Oliatum płynu i kremu, pewnie skórka go juz tak nie swedzi. I zaczął dzis chwytać oburącz :) powoli i z rozmyslem łapie raczkami co mu się poda.

zuch Szymus! a dlugo utrzymuje przedmiot w raczce?
bo Tosia lapie, ale za chwile wypuszcza

ja mam pytanie do mam karmiacych cycem: jak dlugo wasze maluchy ssa piers? Toska ssie okolo 5 minut, czasami krocej! to mozliwe, zeby sie najadala w tak ekspresowym tempie?

nic innego nie chce jesc, dania w sloiczkach sa generalnie BE (przetestowana juz marchewka, ziemniak z dynia i jabluszko)
kleik jeszcze przejdzie jesli jest dodany w niewyczuwalne ilosci.

mama2
lutka
Dzis znowu dalam mu kaszkę ryzową przed snem, ale jest na to jednak za mały jeszcze. Złosci się i krzyczy na mnie ze za wolno podaję i ze mu wylatuje z buzi.

Ewcia lubisz piwko. Ja jakos w ogole za alkoholem nie przepadam, piwko to tylko w upał i najlepiej małe z sokiem imbirowym. Własciwie kazdy alkohol mi smakuje którego nie czuć alkoholem :D

a ja uwielbiam wino czerwone , whisky i piwo :))

a ja winko czerwone wytrawne i wódke żołądkową :D l