Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Kamidianka
A my po szczepieniu. Lenka rozwyla się przy drugim wkłuciu i już tak płakała do końca, aż lekarki nie słyszałam. Ale szybko doszła do siebie.
Morfologia mogłaby być lepsza, ale jest w normie.
Mała waży 7090 i mierzy 64 cm. (Wg mnie nieco więcej).

Dzisiaj odwiedziliśmy moją pracę i rozmawiałam z dyrkiem o moim powrocie, powiedziałam, że mozliwe, że do końca roku pójdę na wychowawczy. Powiedział, że miejsce dla mnie czeka i ogólnie nawet zaproponował pracę na pół etatu w dogodnych godzinach, ale mnie się nie opłaca tłuc przez całe miasto dla 4-ech godzin pracy, tym bardziej, że mi to nic nie załatwia, bo i tak przez te 4 godziny nie ma kto z Lenką zostać.
Z praca i tak fajnie, ze tak Ci idzie na reke. W dzisiejszych czasach to nie jest norma.
A dlaczego robilyscie Lence morfologie?
Duza z niej dziewczynka. chyba po tatusiu :-) Mysle, ze wzrostowo i wagowo jest teraz jak Maksio..

Bo Lenka blada jest, ale okazało się, ze po mnie ma urodę królewny śnieżki ;)
Poza tym słyszałam, że dzieciom koło 3-go miesiąca spada hemoglobina i dlatego warto się przebadać w kierunku anemii.
Oj, tak, po tatusiu, dzisiaj sobie na spacerze zartowaliśmy, ze jak Lenka będzie miała np. 175 cm to będzie na mamusię z góry wysokiej patrzeć hehe.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

e2e2
matragona
Witam wieczorową porą
Czytam i czytam i Wasze słoneczka rozwijają się w zabujczym tempie :) GRATULUJE
Ja dziś w końcu wyrwałam się z domu, postanowiłam zapisać się na jakiś areobik czy coś ;)
Wychodząc z domu wracałam się jeszcze chyba ze 4 razy bo moje dziecko postanowiło urządzić histerie - wogóle jakoś ostatnio złości się okrutnie - mój M w końcu wygodnił mnie no i poszłam...
Moje mocne postanowienie polepszenia kodycji zaczełam od pilatesu. Dziewczyn wstyd się przyznac ale ja na pilatesie na moment zapomniałam o dziecku, że ono tak strasznie żałośnie płakało jak wychodziłam, o tym ze tata go dziś sam kąpie itd. (Mój M przeważnie go myje sam ale, gdy ja mam na nich oko jestem spokojniejsza). No mówie Wam totalny relaks. Jutro ide spróbować zajęć z areobiku.
Kończe Was czytac do końca i ide spać. Spokojnej nocki i kolorowch snów

a co to jest pilates bo ja nie wiem?

Ćwiczenia rozciągające, wzmacniające mięśnie i wyszczuplające. Takie typowe dla kobiet :smile_move: Dużo fajniejsze od aerobiku, bo bardziej statyczne, bez nadmiernego skakania :)

elus.dreptus
gunia43
lutka
Gunia są pryszcze będzie okres.

Zobaczymy. Ja zawsze tak mialam, ze syfki üprzed. Ale nie to, zebym za okresem tesknila tylko tak sie zastanawiam, he, he!!!

hah ja zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy tez mialam pryszcze jak na okres a tu dwie kreseczki pojawily sie na tescie dokładnie rok temu:):) co nie ukrywam bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem, zrobilam tect przed wyjsciem do pracy przed 6 rano, heh rece mi sie trzesly do 14:00 nie wiedziala co sie dzieje bylam tego dnia jak na haju, tym bardziej ze wczesniej z moim M sie rozstalismy i w wakacje zaczelismy na nowo sie spotykac...
a jak bylo u Was?(tzn w dzien wiadomosci o ciazy)

Ja zrobiłam test 2. września - jutro będzie rocznica :smile_move: Od razu jak wróciliśmy z Turcji, to M. pobiegł do apteki. Już przeczuwaliśmy wcześniej, bo okres się spóźniał (a zawsze miałam jak w zegarku) i po południu zasypiałam snem kamiennym na dwie godziny :)
Jak pojawiły się dwie kreseczki, to byliśmy obydwoje w takim szoku, że ktoś mógłby pomyśleć, że nas ta wiadomość dobiła :) Chyba byliśmy w szoku, że udało się przy pierwszej próbie :36_1_21:

Kamidianka
A my po szczepieniu. Lenka rozwyla się przy drugim wkłuciu i już tak płakała do końca, aż lekarki nie słyszałam. Ale szybko doszła do siebie.
Morfologia mogłaby być lepsza, ale jest w normie.
Mała waży 7090 i mierzy 64 cm. (Wg mnie nieco więcej).

Dzisiaj odwiedziliśmy moją pracę i rozmawiałam z dyrkiem o moim powrocie, powiedziałam, że mozliwe, że do końca roku pójdę na wychowawczy. Powiedział, że miejsce dla mnie czeka i ogólnie nawet zaproponował pracę na pół etatu w dogodnych godzinach, ale mnie się nie opłaca tłuc przez całe miasto dla 4-ech godzin pracy, tym bardziej, że mi to nic nie załatwia, bo i tak przez te 4 godziny nie ma kto z Lenką zostać.

Ślicznie Lenka urosła. Brawa, że szczepienie w miarę spokojnie zniosła :smile_move:
A co do pracy, to fajnie, że nie będą robić problemu.

mama2corun
witam kochane Oliwka w szkole M z Ola spia a ja mam czas na forum:smile_move::36_1_21:
Guniu na dziaselka polecam Sachol bardzo dobry zel jak Oliw zabkowala ona zaczela jak miala 10 miesiecy to rewelka raz posmarowalam i spala cala noc spokojnie a te dla boboti czy jakos tak o dupe rozbic.
mama2 pewnie juz w szkole jestescie ale wieeelkie buziaki dla naszej pierwszoklasistki
Lutka super ze chrzciny udane no i ze lekarki niebylo to przynajmniej masz skierowanie i zmien lekarza.
Kami spozniona jestem jak zwykle ale szczerze wszystkiego najlepszego zycze:zostań moją!:
no i kilka fotek objecanych z placu zabaw z tatkiem :smile_move:
aaGuniusliczne zdjecie Maksia!!!ah i Maksio dzis 4 miesiace konczy wieeelkie buziaki z tej okazji

rodzinna fotka przepiękna, z Twoich oczu bije taka radosć!!!

elwira
napisałam się jak głupia i wszystko gdzieś wywiało:(

witam:)

Dafodill nie obawiam sie glutenu bo obje dziewczynki przy ząbkowaniu żuły skórkę od chleba bo to im dawało ulgę

ja wiem ze dieta mojego dziecka może szokować ale ja mam inne podejście to tego jak nie dam dziecku spróbować to skąd mam tak naprawdę wiedzieć czy już moge to podać czy nie bo kiedyś nie było słoiczków i specjalnego mleka a my czy nasi rodzice jakoś wyrośliśmy:) to co jest napisane na opakowaniach nie zawsze się sprawdza w praktyce

Adaś dzisiaj na śniadanie dostał pół parówki i darł się jak tylko przestałam mu ja dawać, jeśli po 2-3dniach nic mu nie będzie to znów ja dostanie

no racja :) ale z paowka to bym jednak sie wstrzymala, bo w niej to zebrane jest wszystko, zmielone odpady.
My dzis znow marchew, a na kolację gęsta kaszkę ryżową o smaku malin.