Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Kamidianka
guniu Twój rzadkie, a moja twarde stolce. Czy przy zębach to tylko rozwolnienia sa typowe?

Ponoc tak. Tak dzisiaj czytalam i tak twierdzi moja sasiadka, ktorej synek zawsze mial lekkie biegunki jak zabkowal. Moze w druga strone tez. Jeszcze poczytam to napisze jak sie dowiem.
Kami - nie wiesz ile to ma trwac to zabkowanie bo ja juz zwatpilam. Dzeicka nie poznaje i szkoda mi go bardzo.

oj ja tez nasłuchalam sie o biegunkach na zeby od kolezanek a co do czasu trwania takich objawów to jest to zupelnie róznie jednym dzieciom szybko zabki wychodza i bezbolesnie a inne bidulki mecza sie długo oby tylko nasze sie nie namordowaly.
Gunia ale te zele sa podobno bardzo dobre moze tez zalezy jaki ale moje dziewczyny chwaliły je sobie.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
gunia43
katja79
gunia uwazaj z tym selerem bo on strasznie uczula to ostatnie warzywo które powinny dosawac dzieci tzn najpóżniej.
kurcze jak przeczytalam co Elwira daje Adasiowi to zdebiałam chleb, chrupki super ze malemu nic nie jest chociaz ja bym sie bala ja zaledwie soki i jabłuszko malej zaczynam podawac:lup:

Kamidianka i ode mnie kochana wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!! :***

Lutka fajnie ze juz masz chrzciny za soba jeny mi one sen z powiek spędzaja, a te ciotki klotki niech sie gonia oj z rodzina to naprawde najlepiej na zdjeciu...czasami słów brakuje
Katja - DziekiKatus ale wszyzstko jakos tam uczula. Banany, seler. Podam po troszku to zobaczymy. Jesli na razie na nic nie mial uczulenia to i na seler moze nie bedzie. A to bardzo zdrowe warzywo. Miala byc pietrucha korzen ale rzadko jest. Zobaczymy co kupimy....

ale moze jednak z tym selerem poczekaj mnie na to kolezanka uczulila jej malemu pediatra nawet do wywarów warzywnych nie kazal selera dodawac mimo ze maly mial pół roku podobno dzieci strasznie uczula....no ale masz racje sporo takich produktów jest...tak czy siak mam nadzieje że Maksiowi nic nie bedzie :) a je Ci ładnie z łyzeczki? moja smiga jezorkiem jak najeta ale do czasu jak ma dosc przestaje ruszac jezykiem zupelnie i patrzy na mnie jak na wariatke :D z miną "co ty mi mamo jeszcze wciskasz skoro juz nie mam ochoty "
Ok. Jesli tak przestrzegaja to nie podam. NO ale pieruche to chyba wolno....?
Maksio je az sie zdziwilam. No ale w sumie od malego podawalam mu witamine D na lyzeczce, bo tutaj to inaczej jak w Polsce - taka zwykla tabletka ktora rozciencza sie woda i to dziecku sie podaje na lyzeczce, wiec moze na tym sie tak wycwiczyl. Dzisiaj to nawet sliniaka az tak nie ubrudzil. Generalnie jak nie dopycha lapkami to malo co jest poza buzialem.
A Majeczka cycowa w 100% dziewuszka byla wiec na lyzke sie gapi jak na dziwny gadzet!!!!!

katja79
gunia43
Kamidianka
guniu Twój rzadkie, a moja twarde stolce. Czy przy zębach to tylko rozwolnienia sa typowe?

Ponoc tak. Tak dzisiaj czytalam i tak twierdzi moja sasiadka, ktorej synek zawsze mial lekkie biegunki jak zabkowal. Moze w druga strone tez. Jeszcze poczytam to napisze jak sie dowiem.
Kami - nie wiesz ile to ma trwac to zabkowanie bo ja juz zwatpilam. Dzeicka nie poznaje i szkoda mi go bardzo.

oj ja tez nasłuchalam sie o biegunkach na zeby od kolezanek a co do czasu trwania takich objawów to jest to zupelnie róznie jednym dzieciom szybko zabki wychodza i bezbolesnie a inne bidulki mecza sie długo oby tylko nasze sie nie namordowaly.
Gunia ale te zele sa podobno bardzo dobre moze tez zalezy jaki ale moje dziewczyny chwaliły je sobie.
Katja - napisz prosze jakich one uzywaly. Ja mam jakis niemiecki Dentix. Moze te poslkie lepsze....

katja79
gunia43
Kamidianka

Katja - szczerze to Mksia w takim stanie jak teraz to juz od czasow bolesnych gazow jak byl calkiem malutenki nie widzialam. Jakby dziecko nie to taki zly i marudny i spac nie umie i nosic trzeba i tulic i caly jakis taki nie swoj. Oj boje sie zeby zasypianie w lozeczku na tym nie ucierpialo. Bo jak na razie od 2 dni tylko raczki albo dluuuugie marudzenie i ewentualnie cyc pomaga. Ech!

gunia43
katja79
gunia43

Katja - napisz prosze jakich one uzywaly. Ja mam jakis niemiecki Dentix. Moze te poslkie lepsze....

jasne jutro zadzwonie bo nie pamietam ale jednej maz to nawet w nocy do apteki po zel jechal jak sie skonczyl bo dziecko by chyba spac nie poszlo ponoc pomagal bardzo z jedna przed chwila gadalam ona ma dwulatka i wlasnie mi mówila ze jej malemu dwa zabki na raz wyszly jak mial 4miesiace i dwa dni ale u nich bylo to wielka niespodzianka bo maly nie mial zadnych objawów tyle ze sie slinil bo od tego zaczol sie ten temat ze Maja slini sie jak najeta.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Czytalam na necie ze ten dentix niby pomaga ale moje dziecko widac bardziej wrazliwe na swedzace dziasla. Oj bedzie sie dzialo jak zaczna sie zebole na powaznie wyzanac!!! Ponoc mozna dziecku dawac Nurofen w czopkach. Ja m Paracetamol. Moze w stanie krytycznym tez pomoze. Na razie goraczki nie ma wiec nie bede go faszerowac swinstwem.

katja79
gunia43
Kami- wlsnie wyczytalam ze niektore dzieciaki miewaja zatwardzenie. MOze utarte jabluszko by pomoglo.

u mnie nawet to nie dziala maja znów drugi dzien bez kupy brykala ale baki puszcza tak smierdzace ze nos wykrzywia:whoot:
No bo wzytsko dlugo w jelitkach. A sliwki suszone probowalas??? Ktos gdzies pisal. NIe pamietam jak to bylo dokladnie, bo nie mamy takiego problemu. Dopajaj mala jak najczesciej. MOze jak rozszerzysz diete to to minie. Biedna Majka.

gunia43
katja79
gunia43

Katja - szczerze to Mksia w takim stanie jak teraz to juz od czasow bolesnych gazow jak byl calkiem malutenki nie widzialam. Jakby dziecko nie to taki zly i marudny i spac nie umie i nosic trzeba i tulic i caly jakis taki nie swoj. Oj boje sie zeby zasypianie w lozeczku na tym nie ucierpialo. Bo jak na razie od 2 dni tylko raczki albo dluuuugie marudzenie i ewentualnie cyc pomaga. Ech!

bidulek malutki ... a co do zasypiania to faktycznie moze byc zagrozone w takiej sytuacji no ale cóż wszystkie przez to przejdziemy potem najwyzej bedziemy uczyc dzieci od nowa no bo co jak dziecko cierpi to trzeba tulic ile wlezie i nie da sie inaczej biedactwa malutkie...

Maja

gunia43
katja79
gunia43
Kami- wlsnie wyczytalam ze niektore dzieciaki miewaja zatwardzenie. MOze utarte jabluszko by pomoglo.

u mnie nawet to nie dziala maja znów drugi dzien bez kupy brykala ale baki puszcza tak smierdzace ze nos wykrzywia:whoot:
No bo wzytsko dlugo w jelitkach. A sliwki suszone probowalas??? Ktos gdzies pisal. NIe pamietam jak to bylo dokladnie, bo nie mamy takiego problemu. Dopajaj mala jak najczesciej. MOze jak rozszerzysz diete to to minie. Biedna Majka.

:whoot:śliwki nie ne próbowalam a w jakiej postaci? a z tym dopajaniem wlasnie problem bo butelka z woda nie wchodzi w gre ewentualnie soczek ale tez niewielkie ilosci...a wszystko sie zaczelo od tego cholernego soku z marchewki kilka dni pod rzad...ehhhh

Maja

katja79
gunia43
katja79

bidulek malutki ... a co do zasypiania to faktycznie moze byc zagrozone w takiej sytuacji no ale cóż wszystkie przez to przejdziemy potem najwyzej bedziemy uczyc dzieci od nowa no bo co jak dziecko cierpi to trzeba tulic ile wlezie i nie da sie inaczej biedactwa malutkie...
Co prawda to prawda :-) No bo jak takiego szkraba zostawic jak cierpi????!!!!
Ja juz zmykam na dzisiaj bo jutro Maksik da mi pewnie znow popalic a ja sil nie bede miala, bo nie dosc, ze pogieta w pol to jeszcze niewyspana bede. Ech!
Trzymajcie sie dziewuszki. Kolorowych snow!!!!!!
I oby zeby przyszly latwo he, he!!!!!!

Witam was zesresowana i wyspana !Moje dziecko wczoraj bylo cudownie grzeczne:smile_move: a w nocy obudzilo sie o 23.00 i 1.00 i to wsystko i jak jak sie obudzilam o 5.00 to na spiocha mu cyca dałam bo juz cala koszula była mokra !!!!!!!!!

Gunia moze to ząbki bardzo ci wspoczuje bo serce peka jak szkrabik sie tak meczy !! nie wiem ile to moze potrwac bo u Klaudi zero objawow , kiedys ja ubierałam ona sie usmiechneła ja patrze a tam zab!!!!!

Daffodil naisz jak robisz ziemniaczki z marchewka !!
Lutka super ze wszystko sie jednak udało i ze masz to juz za soba ..to wracasz do pracy czy nie ?

wasze maluszki juz wcinaja roznosci a moj na cycu wciaz tylko:16_11_9:

mama2
Witam was zesresowana i wyspana !Moje dziecko wczoraj bylo cudownie grzeczne:smile_move: a w nocy obudzilo sie o 23.00 i 1.00 i to wsystko i jak jak sie obudzilam o 5.00 to na spiocha mu cyca dałam bo juz cala koszula była mokra !!!!!!!!!

Gunia moze to ząbki bardzo ci wspoczuje bo serce peka jak szkrabik sie tak meczy !! nie wiem ile to moze potrwac bo u Klaudi zero objawow , kiedys ja ubierałam ona sie usmiechneła ja patrze a tam zab!!!!!

Daffodil naisz jak robisz ziemniaczki z marchewka !!
Lutka super ze wszystko sie jednak udało i ze masz to juz za soba ..to wracasz do pracy czy nie ?

wasze maluszki juz wcinaja roznosci a moj na cycu wciaz tylko:16_11_9:

Maksiu madry chlopczyk, wyczul, ze to juz nie przelewki i mama musi sie wyspac przed waznym dniem

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie