Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
pat-k
witam sie sobotnio, u nas leje jak z cebra od rana. ulicami pewnie plynie rzeka

moj M wczoraj zajrzal na ten dach i nic nie znalazl,
nowa teoria M, ze nietoperz sie zderzyl... z tego co wiem, to nietoperze nie uderzaja w przedmioty w nocy, zwlaszcza w przedmioty wielkosci budynku
He, he! NO i dobrze kojarzysz Patka. M moze mial na mysli pijanego nietoperka!!!!!

no chyba ze byl pijany :hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

my dzisiaj mielismy intensywny dzien. zaliczylismy fajna kawiarnie w wawie, spotkalismy sie tam ze znajomymi jeszcze ze studiow. Tosia wytrabila 150ml sciagnietego mleczka i siedziala am na kolanach zadowolona przez 2 godziny z raczkami opartymi na brzuszku i obserwowala otoczenie :)

Potem wpadlismy do tesco i w nosidle jeszcze prawie 2 godziny ja nosilismy. w drodze powrotnej juz padala ze zmeczenia, ale widze, ze ma coraz wiecej frajdy z takich wyjazdow :)
a w Tesco niemowlece ubrania poprzeceniane 30% ale juz chyba od jakiegos czasu, bo pamietam, ze pisalyscie cos

mykam spac, buziaki!

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

witam nocna pora :)
no wiec sie zaparlam i jak obudzilam Olenke po15 tak niedalam jej zasnac do prawie 20 wymyslalysmy z Oliwka zabawy zeby sie smaial i niechciala spac wzielam na spacer w nosideklu i odwrocilam ja tylem domnie gralysmy w trojke z Ola i Oliw w pilke hustalysmy sie bawilysmy w berka a Ola az piszczala z radosci (jutro fotki zaserwuje ) o18 dolaczyl do nas M wiec on wial Ole a my z Oliw poszalalysmy na zjezdzalni i wogole tylko dwie :) potem oliw z M hustali sie na hustawce i niestety Oliw sie troszke rozszalala i spadla z hustawki a szczescie tu na placu zabaw sa piankowe plytki wiec nieudezyla o twarda ziemie tylko o ta plytke ale placzu bylo co niemiara.Ale na szczescie ani siniaka ani guza nic.No ale po upadku poszlismy do domu potem dziewczynki kapanie Oliw bajke Ola mleczko(cyc)
Ollenka poszla spac.reszta kolacje zjadla Oliwka jeszcze jedna bajke ogladla na "minimini"potem do lozeczka poczytalam jej bajke i spac kochana poszla przed 22 w wkoncu weekend wiec moze troszke dluzej posiedziec :)
a ja nawet jak cos do pediatry dopiero we wtorek lub czwartek moge bo tu jest tak ze bez zapisywania mozna we wtorki i czwartki a tak reszta dni na zapisy :/ wiem chore :/

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

pat-k
mama2
mam pytanie czy wasze dzieci ulewaja np. w godzine po jedzeniu??? moj jak nigdy nie ulewa to dzis dwa razy pare minut po jedzenie a potem dwa razy godzine po jedzeniu razem 4 razy ..duzo troche:noooo:

dzis sie okazało ze na chrzcinach bedzie 17 osob bo jeszcze babcia M sie podobno wybiera i chrzestny M...:white_flag:

Tosia tez tak ulewa. godzine, poltora po posilku juz takim "twarozkiem". i jak cwiczy na brzuszku, to tez prawie zawsze cos jej sie uleje

moja identiko

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

wiiitammm sie po koszmarnej nocy zasnelam dopiero o 5 rano i juz o 6 byla pobudka wiec poszlam pierwszy raz do innego pokoju m mowil ze mowilam dziwne rzeczy jak" zrobie komus krzywde..zwariuje"...i takie tam... :8_1_221:maks sie budzil nawet co 20 minut w sumie chyba oczy mial zamkniete ale jeczal i czasem nawet mialam wrazenie ze zacznie plakac jak niezareaguje..wiec reagowalam kolysalam , tulilam co 2 godz. karmilam 3 kupy przebrałam HOORRROORR, psychicznie jestem rowniez tym faktem zdołowana a M dzis ma na 14.00 do pracy i caly dzien sa,a z dziecmi ciezko bedzie !:36_7_6: Dobrze ze pogoda ładna:pogoda:

mama2
wiiitammm sie po koszmarnej nocy zasnelam dopiero o 5 rano i juz o 6 byla pobudka wiec poszlam pierwszy raz do innego pokoju m mowil ze mowilam dziwne rzeczy jak" zrobie komus krzywde..zwariuje"...i takie tam... :8_1_221:maks sie budzil nawet co 20 minut w sumie chyba oczy mial zamkniete ale jeczal i czasem nawet mialam wrazenie ze zacznie plakac jak niezareaguje..wiec reagowalam kolysalam , tulilam co 2 godz. karmilam 3 kupy przebrałam HOORRROORR, psychicznie jestem rowniez tym faktem zdołowana a M dzis ma na 14.00 do pracy i caly dzien sa,a z dziecmi ciezko bedzie !:36_7_6: Dobrze ze pogoda ładna:pogoda:

biedna Ty nasza... a Maks spal z Toba czy w lozeczku? tez bym bredzila po takiej nocy. nerwy na wierzchu

a kiedy rozpoczecie roku szkolnego? pojutrze?

elus.dreptus
Witam porannie i niedzielnie po dluzszej nieobecnosci:)):) Widze ze wszystkie sobie w niedziele spia do oporu, tylko ja na nogach:)

mnie dzisiasj obudzila nie Tosia tylko kot. myslalam, ze wszystkie klaki mu powyrywam.

mama2corun
witam nocna pora :)
no wiec sie zaparlam i jak obudzilam Olenke po15 tak niedalam jej zasnac do prawie 20 wymyslalysmy z Oliwka zabawy zeby sie smaial i niechciala spac wzielam na spacer w nosideklu i odwrocilam ja tylem domnie gralysmy w trojke z Ola i Oliw w pilke hustalysmy sie bawilysmy w berka a Ola az piszczala z radosci (jutro fotki zaserwuje ) o18 dolaczyl do nas M wiec on wial Ole a my z Oliw poszalalysmy na zjezdzalni i wogole tylko dwie :) potem oliw z M hustali sie na hustawce i niestety Oliw sie troszke rozszalala i spadla z hustawki a szczescie tu na placu zabaw sa piankowe plytki wiec nieudezyla o twarda ziemie tylko o ta plytke ale placzu bylo co niemiara.Ale na szczescie ani siniaka ani guza nic.No ale po upadku poszlismy do domu potem dziewczynki kapanie Oliw bajke Ola mleczko(cyc)
Ollenka poszla spac.reszta kolacje zjadla Oliwka jeszcze jedna bajke ogladla na "minimini"potem do lozeczka poczytalam jej bajke i spac kochana poszla przed 22 w wkoncu weekend wiec moze troszke dluzej posiedziec :)
a ja nawet jak cos do pediatry dopiero we wtorek lub czwartek moge bo tu jest tak ze bez zapisywania mozna we wtorki i czwartki a tak reszta dni na zapisy :/ wiem chore :/

ciekawe do ktorej Olenka dzisiaj pospi po tak bogatym w atrakcje popoludniu :)

dobrze, ze plac zabaw styropianem zabezpieczony, Oliw sie pewnie tylko przestraszyla

i witam sie w koncu w piekna slonecza niedziele.

M oczywiscie biega, Tosia dosypia po sniadanku a ja mam chwile dla siebie. zrobie sobie inke z mlekiem sojowym. waniliowym. na prawde pycha, sprobujcie kiedys
milego dnia dziewczyny!

pat-k
mama2

biedna Ty nasza... a Maks spal z Toba czy w lozeczku? tez bym bredzila po takiej nocy. nerwy na wierzchu

a kiedy rozpoczecie roku szkolnego? pojutrze?

jak zawsze do polowy nocy w lozeczku potem ze mna , we wtorek rozpoczecie roku ..az mnie brzuch boli jak o tym mysle , moja mala dziewczynka i szkoła:(((((((

Witam niedzielnie. Moj Maksio znow pobudi o 3.00, 6.00 i 8.00 z tym, ze o 8.00 przekazalam go M io poszlam spac :36_2_15:
Maksio tez sei uregulowal ostatnio ale na gorzej z tymi pobudkami. Spac cos nie moze tez w dzien. Najwyzej godzinka i to niecala tak ze dwa razy dziennie i o 20.00 po kapieli to juz doslownie pada moje malenstwo. Ciekawe co to. Ja mam nadzieje ze to jakis skok i to sie zmieni. W nocy nie narzekam ale w dzien moglby pospac dluzej, bo biedak sam wykonczony a on potrzebuje snu, bo inaczej marudny.

Mama2 - wspolczuje. Ja malam jedna taka noc kiedys i chodzilam do tylu. Jak Ty to wytrzymujesz?! Zreszta glupie gadanie! Musisz to wytrzymujesz :smile_move:!!!
Miejmy nadziej, ze Maksik dzisiaj padnie jak kawka i da mamie odetchnac.
Z Klaudia i szkola to musi byc przezycie:orchestra:. Takie dzieciaczki male i szkola, ech!!!! Druga Japonie chca zrobic? Oby ta szkola na tym poczatkowym etapie okazala sie nie taka straszna. Tego Twojej corci zycze:flower2:

Gunia dziekuje ale ja bym marzyla o takich pobudkach jak ty masz...czemu mi sie nie moze trafic dziecko - spioch..tylko jedno i drugie malo potrzebuje snu z tym ze maks jeszcze mniej niz Klaudia ~!!!!!!!!! Przed wieczornym spaniem juz od 3 lub 4 godzin nie spi i jak go wykapie i dam cyca to zasypia padniety po 5 minutach a potem do 21.00 4 razy potrafi sie obudzic , to jest nienormalne!!!:36_7_6: