Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
matko to moj je co 2 godzine a teraz zaczal co 3 i ja panikuje ze je malo a zuzia co 4 ??? to duza przerwa noi te nocne przerwy kiedy wam tak ładnie dzidzie spia..
Gunia to swietnie ze mu smakowało co zreszta widac na zdjeciach ..ale mieliscie frajde!! a czemu lekarz azal juz papki wprowadzac waga przeciez sliczna!!!

Lekarz powiedzial, ze jak soczk mu posmakowal i maly jest chetny do wprowadzania mnowosci to czemu nie. Probowac po kilka lyzeczek i jak zaskoczy to znaczy ze mozna, bo maly jest juz gotowy , zwlaszcza ze je co 4 godziny.

Wiki20pl
gunia43
Witam piatkowo!!
My po lekarzu i po 7 godzinnym spacerze po miescie, sklepach i nad rzeka. Nogi mam w d. ale co tam. Maksio spal do 14, wiec szkoda bylo budzic po szczepieniu biedactwo.
U lekarza Maksio rzucal usmiechami i tryskal humorem az do samego uklucia, bo po nim jak zwykle byl ryk. NO ale tym razem szybko sie uspokoil i jest w humorze jak na razie i goraczki brak. Zobaczymy jak wieczorem....
Maksio zostal przebadany wzdluz i w szerz. Plaska glowa z jednej strony (lewej) to nic takiego i ma sie to zmienic do pol roku i jak bedziemy cwiczyc z malym lewa strone. Zreszta ta lewa ma slabsza z tytulu tego, ze bardziej patrzy w prawo i tak trzyma glowe czesto jak spi. Mamy mu zmienic lozeczko, zaby spremedytowac patrzenie w lewo, bo tam bedzie teraz ciekawiej. Ma wspisana mala asymetrie.
NO i wazy 6700 i dlugi 66 No i glowka 40,5 cm w obwodzie.

Aha i lekarz kazal go juz karmic papkami wiec Maksio dostal dzisiaj marchewke ze sloika. Zzarl (bo inaczej nie da sie tego okreslic) od razu pol i jak robilam za dlugie przerwy to na mnie pokrzykiwal i wsadzal sobie lyzeczke do buziola, zeby szybciej szloPrzesylam kilka fotek marchewkowego debiutu:
[ATTACH]12285[/ATTACH][ATTACH]12286[/ATTACH][ATTACH]12287[/ATTACH][ATTACH]12288[/ATTACH]

Super Maksik je :Śmiech:
Gunia Ty coś kładziesz na ten bujaczek ?? tzn recznik czy coś takiego
Kolderke zeby bardziej miekko mial na tym foteliku samochodowym.

Jola30
gunia43
Witam piatkowo!!
My po lekarzu i po 7 godzinnym spacerze po miescie, sklepach i nad rzeka. Nogi mam w d. ale co tam. Maksio spal do 14, wiec szkoda bylo budzic po szczepieniu biedactwo.
U lekarza Maksio rzucal usmiechami i tryskal humorem az do samego uklucia, bo po nim jak zwykle byl ryk. NO ale tym razem szybko sie uspokoil i jest w humorze jak na razie i goraczki brak. Zobaczymy jak wieczorem....
Maksio zostal przebadany wzdluz i w szerz. Plaska glowa z jednej strony (lewej) to nic takiego i ma sie to zmienic do pol roku i jak bedziemy cwiczyc z malym lewa strone. Zreszta ta lewa ma slabsza z tytulu tego, ze bardziej patrzy w prawo i tak trzyma glowe czesto jak spi. Mamy mu zmienic lozeczko, zaby spremedytowac patrzenie w lewo, bo tam bedzie teraz ciekawiej. Ma wspisana mala asymetrie.

Aha i lekarz kazal go juz karmic papkami wiec Maksio dostal dzisiaj marchewke ze sloika. Zzarl (bo inaczej nie da sie tego okreslic) od razu pol i jak robilam za dlugie przerwy to na mnie pokrzykiwal i wsadzal sobie lyzeczke do buziola, zeby szybciej szloPrzesylam kilka fotek marchewkowego debiutu:
[ATTACH]12285[/ATTACH][ATTACH]12286[/ATTACH][ATTACH]12287[/ATTACH][ATTACH]12288[/ATTACH]

Gunia czekalam na twoje wiadomosci :36_2_25: ciesze sie ze OK.
A jesli chodzi o plaskata glowke to ja malego kladlam na druga strone i wynik tego ma plaskata cala z tylu:noooo: ale dzis tak sie przypatrzylam M. i ma podobnie :noooo: kuzwa moze to geny jakies a ja szaleje?
Maks niby tyle wcina a tylko o 200 gramow wiekszy od Nikusia :noooo: ale za dluzszy moj mila 62 cm i 40 cm glowki ale dobrze ze Maksio zdrow jak rybka i wcina juz dania no mojemu marchewka nie podeszla zreszta jak wszystko co za dzidzus z czego on tyje nie wiem moze w nocy cos z lodowki wyjada kij go wie:noooo:
Wampir energetyczny. Podciagnal sie pod mamusie i z niej ciagnie:-)

gunia43
Wiki20pl
gunia43
Witam piatkowo!!

Aha ja to chyba zacznę Majce jakąś folie kłaść bo jak ona je to jestem brudna ja, Maja i wszystko w koło :sofunny:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Wiki20pl
Jola30
Gunia prosze Maks jadl marchewke obserwuj jutro kupe bo moj albo po marchewce albo nie wiem po czym zauwazylam cos czerwonego jakby krew :noooo:M. mnie uspokoil ze to po marchewce i ze ja swiruje -prosze daj znac!!!

Moja tez po marchewce miała w kupce takie plameczki, ale tylko raz i juz wiecej się nie pojawiły, wiec to napewno od marchewki
Oki Mama2 dam znac na pewno. NIe martw sie, buzki :-)

Wiki20pl
gunia43
Wiki20pl

Aha ja to chyba zacznę Majce jakąś folie kłaść bo jak ona je to jestem brudna ja, Maja i wszystko w koło :sofunny:
A na kolderke to tez jeszcze pieluche. A sliniaczek - szkoda gadac. zeskrobywalam z niego marchewke a potem 2 godziny moczylam he, he!!! Widzialam taki lsiniaczek u mioejj malej siostrzenicy ,ze sie wklada dziecku jak ubranko taki fatuszek i on jest jakby taki foliowy. Super rzecz. Musze sie zaopatrzyc, bo Maksio jesczze lapki wklada do buzi jak je a potem nimi wszystko dokola smaruje.

gunia43
Jola30
gunia43
Witam piatkowo!!

Gunia czekalam na twoje wiadomosci :36_2_25: ciesze sie ze OK.
A jesli chodzi o plaskata glowke to ja malego kladlam na druga strone i wynik tego ma plaskata cala z tylu:noooo: ale dzis tak sie przypatrzylam M. i ma podobnie :noooo: kuzwa moze to geny jakies a ja szaleje?
Maks niby tyle wcina a tylko o 200 gramow wiekszy od Nikusia :noooo: ale za dluzszy moj mila 62 cm i 40 cm glowki ale dobrze ze Maksio zdrow jak rybka i wcina juz dania no mojemu marchewka nie podeszla zreszta jak wszystko co za dzidzus z czego on tyje nie wiem moze w nocy cos z lodowki wyjada kij go wie:noooo:
Wampir energetyczny. Podciagnal sie pod mamusie i z niej ciagnie:-)
Jola30 - gdzie kupilas takie ubranko??? MOze siostre moja poprosze, zeby maksikowi kupila w Brighton.

ale wy klachacie wieczorami a ja juz spie o 21.00 bo jak zwykle mały bardzo zle spał jak to jeszcze dłuzej potrwa to przydałoby sie cos z tym zrobic ale co? dojakiego lekarza isc?? to wyglada tak jakby mu sie cos zlego snilo...przekreca sie z boku na bok i marudzi , mruczy z zamknietymi oczami i tak cala noc potrafi z przerwami na spokojny sen ..kurcze nigdy tak nie mial zawsze pobudka na cycy i zasypial po cycku jak kamien a teraz.cala noc nie spalam:36_7_6:

Kamidianka jak szybko ida zabki twojej corci!!!!!!!!!!aaaa ja nawet nie chce myslec co to bedzie znajac wrazliwosc Maksia
Daffodil swietne zdjecie kubusia w podpisie

Katja to cie rozumiem ..niepozostaje ci nic innego jak postawic wszystko na jedna karte jesli jestes zdecydowana ja odstawic ..ja tak zrobilam zklaudia ...zabralam cyca ODRAZU bo stopniowo mnie psychicznie wykanczalo ..kiedy przyszedlczas na cyca klaudia łapala mnie za skore i zassysała a mi łzy jak grochy leciały i butelke jej podawałam a ona nigdy tego mleka nie polubila i zawsze bardzo malo jadla , kaszek tez nie cierpiala ale za to zupki i dania i desrerki bardzo i jesli moge ci doradzic to dobrym momentem bedzie czas kiedy zaczniesz wprowadzac inne produkty i wtedy zabierz Maji piers

My wczoraj stwierdzilismy z M ze zrobimy sobie wieczor z winkiem:8_6_21: Odpompowalam mleko i wypilam 3 lampki wina i fajnie mi szumialo:36_13_4: i sexik pijany, jak pisala mama2 byl fajny i wszystko piknie. Tylko dzisiaj cycki trzeba odpompowac :36_17_1:a dziecko butle dostalo. A mnie tak zaszumialo z powodu zbyt dlugiej przerwy w piciu, ze nie moglam sie od razu polozyc tylko helikoptery zwalczalam a dzis lekki kac:temperature:. Ech, cos za cos. Ale warto bylo :36_2_15:
Matka pijaczka he, he. Jola30 -ciekawe co by na to Twoje sasiadki mialy do powiedzenia :smile_move:

Mama2 -
Maksik je mniej a czesciej za to. MOze sprobuj go troszke przetrzymywac, zacznij od 15 minut a potem wydluzaj. Moze sie uda, bo to musi byc dla Ciebie meka takie czeste karmienie. Ja to przy pelnym karmieniu cyckiem co 3 godziny juz wysiadalam:white_flag:, bo moje dziecko jadlo godzine, wiec to w sumie byly przerwy 2 godzinne ;-)

mama2
Kamidianka jak szybko ida zabki twojej corci!!!!!!!!!!aaaa ja nawet nie chce myslec co to bedzie znajac wrazliwosc Maksia
Daffodil swietne zdjecie kubusia w podpisie

Katja to cie rozumiem ..niepozostaje ci nic innego jak postawic wszystko na jedna karte jesli jestes zdecydowana ja odstawic ..ja tak zrobilam zklaudia ...zabralam cyca ODRAZU bo stopniowo mnie psychicznie wykanczalo ..kiedy przyszedlczas na cyca klaudia łapala mnie za skore i zassysała a mi łzy jak grochy leciały i butelke jej podawałam a ona nigdy tego mleka nie polubila i zawsze bardzo malo jadla , kaszek tez nie cierpiala ale za to zupki i dania i desrerki bardzo i jesli moge ci doradzic to dobrym momentem bedzie czas kiedy zaczniesz wprowadzac inne produkty i wtedy zabierz Maji piers
Mama2 - nawet nie chce mi sie myslec o zabkujacych Maksymilianach :noooo::noooo:

Katja - wlasnie wyczytalam, ze chcech Mala odstawic. Oj Katja zycze sily, bo wiem co to jest patrzec jak dziecko szuka piersi i nie dac mu jej!!!!! Ale dasz rade :36_3_15:
Jedno co Ci moge na pocieszenie napisac, ze moj Maksio wczesniej straszliwy zwolennik i maniak piersi :36_2_15: teraz pije ladnie butle i wisi mu to co mu dam czy piers czy flache, byle z tego lecialo mleko.

katja79
e2e2
mama2
Wiki eleganckie masz dodatki:)
Jola30 fryzurka super miałam kiedys identyczna i kolor i obcięcie
Katja o osie czemu ty juz nie chcesz karmic??? bo ja czuje ze wpadne w depresje jak malego odsatwie

mi jest ciężko i to bardzo wczoraj płakałam ale płacz nic tu nie pomoże!

jejku dziewczyny nie ma co plakac i popadac w depresje robicie co mozecie zeby utrzymac pokarm a ze natura ma inne plany to juz nic sie nie poradzi a przytulony bobasek po butli to tez cos wspanialego...zapewne:36_1_1:
Jasne. Ja zluzowalam i jestem szczesliwa i ja i Maksio. A tak przezywalam te pustawe cycki.

gunia43
Wiki20pl
gunia43

A na kolderke to tez jeszcze pieluche. A sliniaczek - szkoda gadac. zeskrobywalam z niego marchewke a potem 2 godziny moczylam he, he!!! Widzialam taki lsiniaczek u mioejj malej siostrzenicy ,ze sie wklada dziecku jak ubranko taki fatuszek i on jest jakby taki foliowy. Super rzecz. Musze sie zaopatrzyc, bo Maksio jesczze lapki wklada do buzi jak je a potem nimi wszystko dokola smaruje.

Identycznie jak Maja z tymi rączkami, tez wkłada do buzi, a potem wszystko jest w marchewce

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Daffodil
Jola30
Jutro wybieramy sie na roczek Marcela lubie jego mame i czasem sie spotykamy wiec malego tak obkupilam ze szok a wiec kupilam mu kolo ratunkowe na basen ,specialny reczniczek taki z kapturkiem na basen,bo oni chodza i nie maja 3 koszuli z dlugim rekawkiem z jakas ciuchcia z bajki haha,zabawke zowila co wie wrzuca i on pokazuje je OK no i kartke a i pizamke pilka nozna :noooo:zaszalam ale lubie lobuziaka.
ostatnio jak tak bylismy i moj Nikus kopare wlaczyl a maly Marcel podeszedl blidko i jak mu w lep nie zasadzi a moj Nikus pdniosl glowke popatrzyl i cisza:noooo::noooo:

:sofunny: No to macie sposób na uspokojenie Nikiego :)
NIezla historia! A swoja droga to dobrze miec taka ciocie jak T y jola30 :-)
Chcesz zostac moja ciocia???? :-)

Jola30
katja79
Daffodil

Katja ja Cię rozumiem doskonale. Żadna ze mnie matka polka i jakbym była do dziecka uwiązana, to bym zgłupiała do reszty. Karmienie piersią lubię, ale tylko dlatego, że mam też opcję zastępczą, czyli butlę.
no własnie strasznie Wam tego zazdroszcze najbardziej bym chciala tak jak Gunia w dzien butla a w nocy cyc no ale cóz...:lup:

a ja powiem tak ze ja bym tak nie chciala karmic sobie w nocy a w dzien butla albo jednym albo drugim a nie tam sie babrac i tym i tym ale to moje indywidualne zdanie i tyle.
A mnie tam wygodnie w nocy, bo nie musze wstawac i sie pierniczyc z podgrzewaniem i robieniem mleka tylko malego biore raz lub dwa razy zanim ostatecznie wstanie do siebie, daje mu cycka i swiety spokoj. Nawet sie rozbudzic nie zdaze :noooo:a maly juz spi z powrotem :-) Ale nie kazde dziecko tak sie da ustawic jak Maksio, bo mu butla nie przeszkadza w piciu cycka i na odwrot.
To i ja tyle na temat :36_1_1: