Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
jakoś cicho dzisiaj u nas. Mam nadzieję, z emacie lepszy dzień ode mnie. Wczoraj pierwszy raz odkad zaszłam w ciażę, nie wytrzymałam i rozwyłam się w poduchę z powodu pracy Miśka. Moze jutro poprawię sobie nastrój zakupami dzidziusiowymi i książką :)

Lutka- Oj bidulko. NIe masz latwo ale pomysl, ze zaraz swieta i spedzicie je wspolnie!

Ewciaa, glupolku!!!!! ale wymyslilas z tym lozyskiem. Jak sie odkleja to sie raczej krwawi a poza tym dlaczego by sie tak mialao stac.
Trzeba myslec pozytywnie i nie czytaj juz glupot, najlepiej nic juz nie czytaj, bo jeszcze wynajdziesz jakies chorobsko sobie. Jak ja czytalam o roznych zagrozeniach to potem cala zeschizowana chodzilam. Pogadalam o tym z moim gin i odpowiedzial, ze jak mam problem to mam do niego przyjsc a nie wyczytywac, bo czasami glupoty pisza, zwlaszcza na necie!
Glowa do gory i wiecej optymizmu!!!! To Zuzi bardziej posluzy niz najlepsze witaminki i przesadna ostroznosc!
:-))
Trzymam kciuki za wizyte!

Daffodil
lutka
ewciaaa jak za długo trzymam mocz (czyli nocą) tez zawsze mam twardszy brzuch. to chyba normalne. ALe chyab byłas niedawno u lekarza, co?

No właśnie, pewnie mamy już rozwiązanie. Mnie też się parę razy wydawało, że mi stwardniał. Ale to było tylko jak biegałam cały dzień i nie miałam chwili odpoczynku. Był trochę twardszy, ale nie były to aż takie objawy o jakich pisała pat-k, że się nie mogła wyprostować, tak jakby skóry miała za mało, takie ciągnięcie.
Ewcia w końcu te nasze brzuszki to nie sadełko, więc nie mogą być całkiem miękkie, w końcu dzidziuś siedzi w środku :)
No u mnie tam troche sadelka jest!!!!

lutka
Czekam na Waszepomysły:

Jutro wybieram sie an zakupy choinkowe. Mam kłopot z siostrą i jej meżem. Niedawno odebrali mieszkanie, wiec potrzebuja na dobrą sprawę prawie wszystkiego. ALe mam tez ograniczone możliwości finansowe. Myślałam o kieliszkach do wina, ale przypomniałam sobie ze oni sami wpadli na taki pomysł na urodziny mamy. Kurde i teraz nie wiem sama. twórcza to ja nie jestem niestety.
lutka - Jak nie mam innego pomyslu to zawsze kupuje jakies ciekawe ramki na zdjecia. Jak na razie sie sprawdza. Wszystkie moje zakupy stoja u przyjaciol i rodzinki, jak na razie.
Jak cos jeszcze wymysle to napisze!

mama2
ja juz po wizycie i jestem....

NAJSZCZESLIWASZA POD SŁOŃCEM:36_2_27::36_2_27::36_2_27::36_2_27::36_2_27:

Dzidzius ZDROWy waży 350 !!!!!!! kość udowa 3 cm!!!

Leniwy , to sam lekarz przyznał hihi i co najważniejsze i NIEUNIKNIONE I POTWIERDZONE :

CHŁOPAK!!!!!!!!!!:autka: Mąz oszalał (bo za pierwszym razem to twierdził ze uwierzy jak sie potwierdzi)

Mama super :8_2_96: 350 g - synuś tłuścioszek :dzidzia:

no 350 to sporo, moja kruszyna tydzień temu miała 152 i mimo że lekarka mówiła że wszystkow w normie to już zaczynam porównywać Wasze wyniki - durna ja - a takie tu madrości wypisuję, ze nie mozna porównywac sie do nikogo, bo każda ciąża przebiega nieco inaczej. Jak widać jedynie w przypadku obcych to się sprawdza :/

gunia43
Daffodil
lutka
ewciaaa jak za długo trzymam mocz (czyli nocą) tez zawsze mam twardszy brzuch. to chyba normalne. ALe chyab byłas niedawno u lekarza, co?

No właśnie, pewnie mamy już rozwiązanie. Mnie też się parę razy wydawało, że mi stwardniał. Ale to było tylko jak biegałam cały dzień i nie miałam chwili odpoczynku. Był trochę twardszy, ale nie były to aż takie objawy o jakich pisała pat-k, że się nie mogła wyprostować, tak jakby skóry miała za mało, takie ciągnięcie.
Ewcia w końcu te nasze brzuszki to nie sadełko, więc nie mogą być całkiem miękkie, w końcu dzidziuś siedzi w środku :)
No u mnie tam troche sadelka jest!!!!

U mnie też by się trochę znalazło, ale ciiii... :8_2_96:

Ja porównalam wyniki z ksiazką to pisze ze 350 wazy dzidzius w 22 tyg!!!
Takze masz racje Daffodil tłusciosze z niego:))))))

ale lekarz przesunal mi usg genetyczne na po 9 stycznia. Zdurniał czy co?/. mam prywatnie , gdzie indziej zamowiony termin na 30 grudnia i teraz nie wiem czy sic czy odmowic i czekac na usg mojego lekarza

mama2

ale lekarz przesunal mi usg genetyczne na po 9 stycznia. Zdurniał czy co?/. mam prywatnie , gdzie indziej zamowiony termin na 30 grudnia i teraz nie wiem czy sic czy odmowic i czekac na usg mojego lekarza

mama2
uf, jak dobrze, ze wszystko w porzadku. gratulacje!!! :)
i 350 wazy, co wyjasnia nam gdzie sie podziewa twoj tluszczyk :) synus zabiera :))))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2

Ja bym nie odwoływała, zwłaszcza, że to USG 3D, szkoda by było stracić taką okazję :) A poza tym po 9 stycznia, to będziesz już w 24. tygodniu. To nie za późno na USG połówkowe? Najwyżej będziesz mieć dwa :)

U mnie dzisiaj bardziej optymistycznie niz przez ostatnie dni. Ospa nie ospa a w swieta trzeba swietowac!
:angel1:
Z Wigilia juz wszystko zalatwione - bede z siostra na 100% u jej tesciowej i w sumie fajnie! Bardzo ich wszystkich lubie a i pojesc na pewno bedzie co, bo babka gotuje swietnie. Poza tym moja ciocia mnie przenocuje, z czego tez sie ciesze! Jedyne co, to przybylo mi osob, ktorym trezba prezenty kupic. Razem piec ale trudno.

Ja dzisiaj wykorzystalam, ze maz ma urop i kupilam juz mase prezentow, za male pieniadze i mysle, ze fajnych. Dwa komplety damskich kosmetykow Yves Rocher, zabawke Transformers, i meski zel pod prysznic z Pumy. I wszystko mam juz ladnie zapakowane!
Pozostaje mi jeszcze troche ale teraz to juz z gorki!

:36_2_15::36_2_15::36_2_15:

Daffodil
mama2

Ja bym nie odwoływała, zwłaszcza, że to USG 3D, szkoda by było stracić taką okazję :) A poza tym po 9 stycznia, to będziesz już w 24. tygodniu. To nie za późno na USG połówkowe? Najwyżej będziesz mieć dwa :)

nowlasnie najwyzej dwa.:)) To drugie tez ma byc 3D z nagraniem na plytke i w szpiatlu ktorym bede rodzila... zobacze go po raz pierwszy na oczy.brrrr