Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
pat-k
mama2

tak zrobie ide sie położyc..ale masz racje nie takiej opieki sie oczekuje chodzac prywatnie a szpitali nienawidze , juz widze te ich nadasane miny ze wogóle cos musza robic noi zazwyczaj tez te ich diagnozy sa pozal sie boze

w szpitalach glownie niezdrowo strasza... ja bylam caly czas przerazona, bo lekarze stwarzali atmosfere, ze jest krytycznie. potem okazalo sie, ze wcale nie jest tak zle.
a na temat lekarzy tak w ogole, to juz sie nie wypowiadam. ten do ktorego teraz chodze ma zupelnie inna koncepcje prowadzenia ciazy i ciagle jezdzi po poprzednim. a ja wiem, ze ten poprzedni jednak w wielu sprawach mi pomogl. i badz tu madry, niby wszyscy konczyli medycyne i uczyli sie z tych samych podrecznikow
pat-k - Kazdy ma swoj styl i teorie. Tak jak w kazdym innym zawodzie. Wazne, zeby lekarz byl przyjazny i nie szkodzil. Ja mam tu takiego interniste, ktory malo wie ale zawsze mi pomoze w powaznych problemach - tak bylo z tarczyca. Wykryl mi guzy i jak nie umial mi pomoc to powiedzial, ze to nie jego dziedzina i w tym samym dniu zalatwil mi termin u najlepszego specjalisty w miescie. Za to jestem mu wdzieczna!
A poza tym tutaj (albo ja tak trafiam) jest taki mily zwyczaj, ze lekarz wychodzi z gabinetu po pacjenta i kazdemu podaje reke na przywitanie, po czym pyta co slychac i jak sie czuje. To wprowadza taka atmosfere bezposredniosci. Mnie sie taki kontakt lekarz-pacjent podoba!

Moze to tak tylko z polskimi lekarzami jest? ja tez nie spotkałam milego w osrodku czy szpitalu

mama2
Gunia ja jutro mam wizyte , poleżalam troszke i nie jest zle , w tym wszystkim wogóle mi brzuch nie twardnieje wiec tyle mojej radosci. rzed chwila przyszła sokowirówka , zrobiłysmy sobie z corcia soczek z jabłek i wypilysmy na zrowie maksika:taniec:

mama2 obiecalas, ze pojdziesz sie polozyc a tu krecenie sokow. Moze jeszcze za smazenie powidel sie zlapiesz? :) Do lozeczka!

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2 tak jak Gunia napisala, wez ciepla kapiel. Moja polozna tez mi to radzila, ciepla woda dziala rozkurczowo (byleby nie za goraca)
Jesli no-spa i kapiel nie pomoga to jeszcze paracetamol sprobuj. Przede wszystkim nie denerwuj sie kochana, jutro bedziesz juz wiedziala. Ja mialam tez takie bole, ale w pierwszych tygodniach ciazy i 2 tygodnie po amniopunkcji. Teraz mam tylko twardnienie brzucha i czasami taki dziwny prad od pepka w dol brzucha. Wciaz biore magnez 500 dziennie i czasami nospe. Czesto po nocy boli mnie brzuch, ale mysle, ze to przez spanie na boku i lekkie uciskanie. Nie martw sie kochana, 3mamy kciuki. Zawsze mozesz rzeczywiscie wziac taxowke i jechac na ostry dyzur.
:Kiss of love:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

pat-k
mama2
Gunia ja jutro mam wizyte , poleżalam troszke i nie jest zle , w tym wszystkim wogóle mi brzuch nie twardnieje wiec tyle mojej radosci. rzed chwila przyszła sokowirówka , zrobiłysmy sobie z corcia soczek z jabłek i wypilysmy na zrowie maksika:taniec:

mama2 obiecalas, ze pojdziesz sie polozyc a tu krecenie sokow. Moze jeszcze za smazenie powidel sie zlapiesz? :) Do lozeczka!

:hahaha::hahaha:ale sie usmialam.. tylko jabłuszka wrzuciłam i soczek był w sekundke

ja trafiam na generalnie milych lekarzy, ale dla mnie dobry lekarz, to taki ktory bierze odpowiedzialnosc za postawiona diagnoze i ma wysokie kwalifikacje. jesli do tego jest mily to juz pelnia szczescia.
Tylko jak nam laikom ocenic kwalifikacje lekarza? Tym bardziej jesli oni sami sobie zaprzeczaja?
Ja wybralam w koncu takiego, ktory ma dobry sprzet i napawa mnie optymizmem :) a reszte czas pokaze

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
pat-k
mama2
gunia ja jutro mam wizyte , poleżalam troszke i nie jest zle , w tym wszystkim wogóle mi brzuch nie twardnieje wiec tyle mojej radosci. Rzed chwila przyszła sokowirówka , zrobiłysmy sobie z corcia soczek z jabłek i wypilysmy na zrowie maksika:taniec:

mama2 obiecalas, ze pojdziesz sie polozyc a tu krecenie sokow. Moze jeszcze za smazenie powidel sie zlapiesz? :) do lozeczka!

:hahaha::hahaha:ale sie usmialam.. Tylko jabłuszka wrzuciłam i soczek był w sekundke

:36_1_21:

gunia43
pat-k
Daffodil

�liczna tunika na kaşda okazje!!!kolory (498792582) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny na czerwcówkach rozmawiały o niej. A że mam taką, to się wtrąciłam :)

fajna, podoba mi sie fiolet z zielonym
To ta co mnie tylko dla mnie to byl granat!

To właśnie taka jak moja :) Ona jest bardziej fioletowa niż granatowa. Dopiero po przyłożeniu do czegoś wyraźnie śliwkowego bardziej wpada w granat :)