Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elus.dreptus
e2e2
elus.dreptus
ok, jutro kupie kleik kukurydziany i sprobujemy:) od jakiej porcji zaczac?? jak maly wypija okolo 150 na noc??

Elus.dreptus mam podobnie,w środe i czwartek musiałam podkarmić Filipa bo u mnie mleko leciało a on jakoś dziwnie jadł jakby nie był głodny bo co chwila wypluwał sutka,rozglądał się nie wspomnę o pogaduszkach z cyckiem.Jak dostał butle to wytrąbił 150ml bez zmrużenia oka.Nie chcę mu dawać za często butelki bo się przyzwyczai że mu lekko mleczko leci i nie będzie chciał cycka.Dzisiaj obyło się bez butli,ach:what: za tymi cyckami się nie trafi!
Moj sie chyba juz za bardzo przyzwyczail, teraz rano tez maly cyrk, nie chcial piersi, teraz mu sciagnelam ale tylko 60 ml po calej nocy z obu piersi mialam:( z reszta ostatnio caly czas mam tak malo:( i przygotowalam mu 80 sztucznego, jak sie obudzi to mu podam
On jest chyba juz za "stary" zeby go odzwyczaic od butelki??
Nie wiem co teraz zrobic, przyznam sie szczerze ze meczy mnie karmienie piersia wolalabym karmic go butelka, mam wrazenie ze wtedy oboje bylibysmy szczesliwsi
Poradzcie cos dzewczyny
No i jesszcze ta presja rodziny od strony meza, karmic piersia i koniec! Jakbym przestala piersia to bylabym wyrodna matka, jak jezdzimy do tesciowej to karmimy malego z butelki pokryjomu...
Słońce ja ma to samo.Filip całą niedzielę bardzo mało jadł a mi chciało cycki rozsadzić,a że byliśmy cały dzień poza domem to nie miałam laktatora żeby zciągnąć troche mleka.Już ok 18 w domku jadł ale to jedzenie to jest moja walka o każdy łyk mleka.może je pierwsze 5 minut normalnie a potem głowa mu chodzi na prawo i lewo.Ja wiem że nasze dzieci są już ciekawskie świata ale tak nie może wyglądać karmienie bo to rzeczywiście męczarnia.Łapie mi sutka pociągnie raz nie połknie tego mleka które ma w buzi tylko kręci głową a przy okazji zakrztusi sie tym mlekiem.Moje karmienie trwa ok 40 minut.Kręgosłup mi odpada bo sie bardzo garbie,za bardzo się pochylam nad nim,a jego nie podniose wyżej bo mi ręce odpadną.Z opisu wygląda że nie jest głodny ,a sutka szuka jakby tydzień nie jadł,jak mały rekinek mlekopijca!A wieczorem po kąpieli dałam mu cycka i zaczął się wygłupiać,po paru minutach zmusił mnie do butli.Wytrąbił 90 i M dorabiał drugie 90.W sumie 180 ml sztucznego i wcześniej trochę mojego.Dlaczego on nie chce jeść mojego wieczorem?Pewnie taj jak Twój przyzwyczaił się że wieczorem mega turbo dawka mleczka musi być!!!A co do presji żeb karmić cyckiem mam to samo gadane ale ja mam to gdzieś co mi mówi teściowa,nie jej dziecko to ja wiem najlepiej kiedy i jak mam karmić a ona może sobie jechać na pączki do babci Jadzi!!!

e2e2
elwira
Wiki20pl

No i to nieźle. Jak zobaczyłam jak ona wpada pomiędzy peron, a pociąg to aż znieruchomiałam na chwile, a tam nisko nie było bo coś około 2 m w dół

dobrze ze tylko tak to sie skończyło w sumie to nie pech tylko szczęście

moja Babcia nie miała tyle szczęścia i zginęła tragicznie wpadając pod jadący pociąg.Nie będe wam opisywać tego co się działo i jak to wszystko wyglądało bo nie da się tego opisać.Witam się poniedziałkowo!

Przykro mi ::(:::(:::(:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

mama2
gunia43
A ja Wam powiem, ze moj kolega z podstawowoki pisze do mnie caly czas na nk, ze sie we mnie kochal caly czas i ze jestem piekna i takie tam, he, he:11_9_16:.
Ja to musialam jakas gozna sie wydawac albo co, bo juz drugi raz ktos mi wyznaje, ze sie we mnie kochal a ja pojecia nawet o tym nie mialam zielonego:36_2_15:.

no prosze ile masz cichych wiellbicieli:36_3_13:
No smiac mi sie chce bo to juz stare konie i maja rodziny i takie rzeczy wypisuja. Ja bym tam nie chciala zeby moj M pisal jakiejs lasce, ze jest piekna itd.

lutka
e2e2
elwira

dobrze ze tylko tak to sie skończyło w sumie to nie pech tylko szczęście

moja Babcia nie miała tyle szczęścia i zginęła tragicznie wpadając pod jadący pociąg.Nie będe wam opisywać tego co się działo i jak to wszystko wyglądało bo nie da się tego opisać.Witam się poniedziałkowo!

wspólczuję, straszna smierć.
O Boze drogi! Strasznie mi przykro.

gizmiatko
Witam :]
Jestem nową użytkowniczka forum :] czy można sie do was przyłączyc?
Jak wszyscy tutaj jestem mamą z maja tego roku, nasz synek urodził sie w 32 tc jest wiec wczesniaczkiem, dosc duzo czasu spedzil w szpitalu, ponad 5 tygodni.I teraz poki co jest wsyztsko w najleprzym porzadku

Witaj ,napisz coś więcej o sobie,którego się urodził? jak ma na imię?

Ewciaa
witam

ja tak szybko nadrobiłam zaległości bo starszne z was gaduły i zeszło by mi chyba do jutra

na weselu ogónie dobrze ale jedzenie niedobre, muzyka nawet fajna
póżniej jeszcze wpadne bo muszze zając się zuza bo się stęskniłam i musze sobie pospać w pierwszy dzień wróciliśmy o 4 a dziś o 3 w nocy i padam na twarz

a to zdięcie z wczoraj

Ewcia ty naprawdę nie powinnaś narzekać na swój wygląd........bo wyglądasz super.
A M to przystojny gość......ja bardzo lubię wysokich mężczyzn - mój M ma 190 cm wzrostu a ja 160 - taki kurdupel ze mnie.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gizmiatko
elwira
gizmiatko
Witam :]
Jestem nową użytkowniczka forum :] czy można sie do was przyłączyc?
Jak wszyscy tutaj jestem mamą z maja tego roku, nasz synek urodził sie w 32 tc jest wiec wczesniaczkiem, dosc duzo czasu spedzil w szpitalu, ponad 5 tygodni.I teraz poki co jest wsyztsko w najleprzym porzadku

witamy w gronie majówek:) napisz coś więcej o sobie i synku

dziekuje za przywitanie.

Ja mam 25 lat w sumie to prawie 26, 26 sierpnia mam urodiznki, jestem studentką a wąłsciwie tylko do wrzesnia bo mialam oborne i udało sie obronic po mimo stresu związanego z pobytem małego w spzitalu. Teraz jestem mamą pelnoetatową z czego sie bardzo ciesze, gdy mały bedzie mial skonczony roczek mam zmair szukac pracy a młego podrzucac rodicom!

Nasz syn jak wspominalam urodzil sie w 32 tygodniu ciazy, wczesniekiem jest urodzil sie zniespranwymi do konca płuckami, krwiakiem I stonia w główce, z niezamknietą zastawka Bota (pwnie nie tak sie to pisze) i wysoka anemia, zapalnie płuc przechodzil dwa razy, mial przetaczaną krew, zastawka Bota sie zamknela a krawiak I stopni podobno nie wyrządził zbyt duzo szkody.
Karmie go tylko butla i jestesmy teraz na pokarmie NAN 1, wczesniej PRE NAN dla dzieci z niska waga urodzeniowa. Młody urodzil sie z 45 wzrostu i 1980 masy ciała. Teraz wazy juz kolo 5 kilo :]

Czy ktoras z was mi powie co w tym wieku dziecko powinno umiec? jestem ciekawa czy nasz wczesniaczek, jest do dtyłu w porówaniu z rowiesnikami urodzonymi o temrinie !

Na razie podnosi głowkęi nawet długo ja utrzymuje, umie sie przewrocic z pozycji bocznej na plecki (odwortnie niestety nie) jak lezy na brzuchu umie przewrocic głowe z "na wprost" na prawa lub na lewą strone, wodzi wzorsiem po całym pokoju i szuka głownie światła, czasem reaguje na rozmówce (w sensie ze niekiedy odwrca głowe do osoby ktora do niego mowi) - nie wiem czy to nie za mało ? choc neurolog powiedzial ze wszytsko ok ale ja nadal sie boje i drze o niego i wiem ze kazde dziecko rozwiaja sie w sowim tepie ......

Mój Filip łapie maskotki w rączki nawet mu to nie żle wychodzi i pcha wszystko do buzi.Czasami ma smoczka w buzi i wpycha jeszcze pieluche i dwie rączki,zabawnie to wygląda ale czasami przesadzi i ma odruch wymiotny.A i jeszcze zauważył że ma nóżki i chce je usilnie złapać.PIskacz sie zrobił okropny,wcześniej dużo gaworzyła teraz piszczy,czasami tak głośno że sam się sobie dziwi!Ładnie ma na imię!

lutka
Ewciaa
lutka

no wlasnie, super dekolcik więc nie narzekac mi tu bezpodstawnie

lutka musiałam pokombinować żeby mieć taki biust, za mały biustonosz i już :)

spryciula :D ale z pustego to i salomon nie naleje więc z brakiem cyca się zupelnie nie zgadzam :)

ja z takim dekoldem i tak niezabardzo się czułam...nie lubie mieć cycków na wieszchu ale taka była sukienka wiec co zrobić..cos pokazać trzebabyło

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gizmiatko
mama2 może moje dziecie tez zacznie przewracac sie, a duzo lezy twoja pociecha na brzuszku ? moj sie czasem buntuje po 10 minutach lituje sie i go przewracam ze tak powiem. Musze w dzien zaobserwowac czy skupia sie na rozmówcach bo wieczorami to fascynuje go światło ;]

Filip jak leży na brzuszku to uwielbia podnosić głowe,już jak go obracam na bok to sie cieszy.Ale żeby sobie ot tak poleżeć sobie to nie lubi za długo,a 10 min to nie jest wcalw tak mało.I tylko raz jedyny mi przysnoł na brzuszku na 20 min ale to było jakiś miesiąc temu.

dużo prześliście już razem ,teraz juz tylko będzie lepiej!:guitar_play2:

gunia43
A ja Wam powiem, ze moj kolega z podstawowoki pisze do mnie caly czas na nk, ze sie we mnie kochal caly czas i ze jestem piekna i takie tam, he, he:11_9_16:.
Ja to musialam jakas gozna sie wydawac albo co, bo juz drugi raz ktos mi wyznaje, ze sie we mnie kochal a ja pojecia nawet o tym nie mialam zielonego:36_2_15:.

Gunia ale jaja.........ty uważaj bo jeszcze cię ktoś porwie (żartuje oczywiście), ale miło coś takiego przeczytać.
Ps. Co na to twój M???

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
gunia43
A wy sie wakacjujecie i spotykacie a ja tkwie w domu i jeszcze pogoda do d ...:le:

Gunia jak to? ciebie tez zapraszam:36_3_13:

ja nie wakacjuje :) ale wlasnie sprawdziłam funkcjonalnosć neta radiowego i proszę, siedze sobie pod tarasem, Mlody spi na hustawce, a ja na forum :D tyle ze bateria do dupy, ale nie mozna miec wszystkeigo.

gunia43

no prosze proszę, wystarczyło kiwnąc palcem :D

mama2
czy wysylacie swoich m na spacery z dzieciaczkami?? a co do karmienia cycem to ja tez tak teraz mam ze pocoagnie dwa razy i odwaraca głowe w druga strone za sekunde wraca do cyca pociagnie dwa razy i odwraca tak sie bawi a mleko tryska na wszystkie strony wkurz mnie to ale to przez ciekawosc swiata

razem chodzimy, samego go nie puszczam bo jak juz jest w domu to chce spedzic z nim jak najwięcej czasu.

isabela
hej dziewczynki :)
Jola, super fotki :) jak zawsze, wygladasz kwitnaco !!!!
witamy kolejna nowa mamusie

A to moja Mia, najnowsze fotki
Zaczne od pierwszej, specjalnie dla Joli30 Daga pamietala o Twoim poscie, gdy pisalas, ze nasze dzieci beda juz zuly gumy, a Twoj Nikus bedzie wciaz na wodzie i mleku, hehehheh - fotka specjalnie dla Ciebie ;)

Panna ślicznotka,moja ulubienica!

mama2
YouTube - Obraz 939

a to jak maksio probuje herbatki i jakiego powera ma po niej hihi

hehe co mu matka jakies dziwne rzezcy do buzi pchasz zamiast cyca, wyraźnie go to dziwactwo cieszylo :D a power konkretny :D a tak wogole to wyglada jakby pakowal na siłowni :D

na fotce z Twoim M. siedzi w nosidelku i sam tak stabilnie trzyma glowę?????? Szymkowi się buja jeszcze.