Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Powiedzcie ile wasze dzieci spia w dzien? . moj maksio spi po godzine , 50 minut 4 razy dziennie , punktualnie co dwie godziny zasypia

aha i ja sie chyba pogodze z faktem ze musze nosic maksa do zasypiania wieczorem ..kuzwa wczoraj jak probowałam to walczyla z nim godzine , ryku bylo mnostwo jedno zanoszenie i mam dosc tylko jak kolysac do snu klocka 7 kg a potem????

Ile? roznie, czasem 2 razy po 2 -3 h, czasem duzo mniej, prowadzi nieregularny tryb zycia.

Co do noszenia przed snem, powoli oswajam sie zmyslą ze i ja będe musiala Go nosić. Dzis ladnie usnąl, bez rzucania sie i płaczu bo moja mama go nosiła. Tylko dlaczego przez pierwsze 2,5 miesiaca zasypial sam a teraz nie chce?

Moze w chuście będziesz go nosila?

mama2
lutka
Kamidianka

hehe, pikantnie było ;)

oj działo się wtedy działo się, po 2 min powiedzialam dość :D

ja tez mialam ten zel i pieklo niemilosiernie, glupie wynalzaki

tak to jest jak sie chce urozmaicic zycie seksualne :D

e2e2
dzieki Wiki ,zaraz coś postarm się wkleić ale u mnie z obsługą komputera jest kiepsko.

jak stworzysz suwak powstaja 3 kody, wybierasz ten ktory zaczyna się na URL kopiujesz go i wklejasz tam gdzie mówila Wiki :)

mama2
moj maksio teraz patrzy m\na maskotki klaudi i gada do nich ale smiesznie wyf\glada:smile_move:
dziewczyny a ja strasznie przezywam pojscie Klaudi do szkoły..ona jest taka malutka i juz zacznie sie dorosle zycie szkola taka ogromna ..dzieci potrafia byc takie okrutne..noi ten obowiazek uczenia..eh

Klausia jest tak roztropna ze z penościa da sobie radę :) ale każda mama to przezywa, my tez będziemy za kilka lat.

mama2
maie jakis pomysl czemu moj synek po kapieli kiedy go przystawiam do cyca zaczyna strasznie płakac? a jak go odstawiam to jeszcze bardziej bo wiem ze jest glodny dopiero jak swoje wyplacze to z checia zaczyna jesc...

szczerze? nic mi do glowy nie przychodzi, bo Szymon zaczyna stekac a póxniej plakac pod koniec smarowania i ubierania, ale momentalnie uspakaja się jak tylko dostaje butle.

gunia43
Jola30
mama2 koniec koncow macicy Ci nie wycieli wiec z kad ten pomysl ze nie mozesz miec dzieci chyba ze jakies przeciwskazania lekarskie (ale z tym tez bym sie nie zgodzila a wiec jak widac znam takich co nie moga a maja wiec ja bym tak do konca w to niewierzyla bo wszystko rodzi si w naszych glowach i jak sie czegos bardzo chce to sie ma)

Tu sie zgadzam. Ja tez raz poronilam i tarczyce mialam rozregulowana i hormony i okres nieregularny a jak sie zaczelam starac to za 2 razem siupnelo i cieza ok i porod jak marzenie mimo mojego wieku co to strasza, ze ciezko.

a ja myslę ze to jest zupelnie inna sytuacja, bo chodzi o zagrożenie życia, zresztą mama2 pewnie nie chce zebym tu rozkminiłla temat jej schorzenia wiec się przymykam.

mama2
noi Maksio juz spi..dzis bez płaczu..eh ja zwariuje wczoraj byl koszmar a dzis bez bolu..ale powiem wam ze moje dziecko bardzo duz stracilo ze nie chce smoczka ..kiedy tak lezy w lozeczku i probuje usnac to widze ze sie meczy ze nie ma nic co by go wyciszylo...a jak go wyciagne i dam piers to tak mocno sie wtula i zasypia odrazu jak pociagnie 2 razy..nie przezyje tego smoczka

Mój Filip zasypia ze smoczkiem,jak długo nie może zasnąć to kładę mu pieluszkę koło buzi.Łapie ją rączkami,mizia się bo buzi i w końcu przechyla główkę na bok i zasypia.Może spróbuj z pieluszką a nóż widelec zadziała.

lutka
mama2
maie jakis pomysl czemu moj synek po kapieli kiedy go przystawiam do cyca zaczyna strasznie płakac? a jak go odstawiam to jeszcze bardziej bo wiem ze jest glodny dopiero jak swoje wyplacze to z checia zaczyna jesc...

szczerze? nic mi do glowy nie przychodzi, bo Szymon zaczyna stekac a póxniej plakac pod koniec smarowania i ubierania, ale momentalnie uspakaja się jak tylko dostaje butle.
u nas tez tak bylo ale po jakis dwoch tygodniach malemu przeszlo, z tym ze przed kapiela zawsze cos przekasil zeby go na glodnego nie kapac bo wtedy to tragedia i nie chcial cycusia tylko musialam mu butle podac

e2e2
Jeśli chodzi o poród to dla mnie najgorsze były skurcze te przed partymi.Myślałam że schodzę z tego świata.W małym między czasie wymyśliłam sobie że położe sie na podłodze i zaczne udawać że nie oddycham,wtedy zrobią mi cesarkę bo już miałam takie bóle że tylko myślałam żeby mi moje dziecko wyjeli ze mnie i mogła to być nawet dziurka od nosa!!!Ale jak przyszedł następny skurcz to nie dało sie nic udawać i urodziłam nojego synka siłami natury.Mąż dzielnie warował przy mnie,cały czas wszystkim opowiadam że bez niego nia dała bym rady,bardzo mnie wspierał,przypominał o oddychaniu itp.Tylko moje oddychanie w czsie porodu wyglądało raczej jak sapanie dinozaura,w tych bólach zapomina się o wszystkim.Mój M po porodzie stwiedził że i tak miał gorzej bo musiał stać a ja leżałam cha cha cha żartowniś z niego straszny.

nie no padnę, ale pomysl:smile_move: prawie możliwy do zrealizowania:smile_move:

sylwiatoja
elwira
jola22

Julcia śpi dość sporo.........nigdy nie liczyłam ile łącznie śpi ale myślę że tak z 6 godz

Adaś śpi rożnie bo z rana lubi sobie pospać tak 3godzinki ale po 12 juz nie zasypia właśnie tak na 45-50 minut i tak do 19 a później odpływa po kąpieli i albo śpi do 3 albo do 24, jeśli wstanie o 24 to później 3 i 6 a jeśli o 3 to później 7 i 9 .......... mimo ze bez problemów i nauki zasypia sam w łóżeczku od początku to ja go biorę do nas do łózka o 6

właśnie ja mam inny dylemat, bo Celinka śpi chyba za dużo:smile_move: juz nawet pytałam lekarza czy to możliwe, a on mówi,że tylko się cieszyć. ale wiecie mamusie, w nocy śpi od ok21 do 7- 8 rano z dwoma przerwami na jedzonko, a w dzień śpi jak susełek, musiałabym policzyć ile nie śpi. aaa i nawet jak nie śpi to lubi poleżeć. no i nie płacze wogóle...po Biance rewolucjonistce celinka to aniołek. sami nie możemy się z M. nadziwić. Dlatego podziwiam WAs jak walczycie z dolegliwościami swoich pociech. dzielne wy!!!:smile_move:

moja zuzka w dzień nie śpi dużo ale w nocy śpi bardzo łądnie dzie spać ok.20.30-21.30 i wstaje ok.8 między czasie ma 2 pobudki na karmieni, nic się nie martw napewno wszytsko jest dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

dorciaa25
gunia43
No to se juz z Wami nie posiedzae za dlugo bo moj robojnik sie obudzil.
Na razie lezy grzecznie ale zaraz zacznie sei domagac towarzystwa i rozrywek.
Kurcze. Ja = wesole miasteczko :-):36_7_8:

Ja żeby rozbawić dziś mojego Filipka to szczekałam ,miałczałam robiłam muuu i jeszcze parę innych ale podobało mu się:):smile_move:

ja z kolei ostatnio tańcze przed, z lub nad Mlodym.

mama2
noi Maksio juz spi..dzis bez płaczu..eh ja zwariuje wczoraj byl koszmar a dzis bez bolu..ale powiem wam ze moje dziecko bardzo duz stracilo ze nie chce smoczka ..kiedy tak lezy w lozeczku i probuje usnac to widze ze sie meczy ze nie ma nic co by go wyciszylo...a jak go wyciagne i dam piers to tak mocno sie wtula i zasypia odrazu jak pociagnie 2 razy..nie przezyje tego smoczka

mama a spróbuj na spoczek dac pare kropel twojego mleka...może pociągnie

matragona
elus.dreptus
Porodu strasznie sie balam, kombinowalam jak kon pod gore zeby miec cesarke, az lekarz sie ze mnie smial i powiedzial ze porod to nie wojna i ze wszyscy po nim wracaja:)
A tym czasem okzalo sie ze to nic strasznego i ze to prawda ze o bolu sie szybko zapomina
Pamietam jak rano sie obudzilam i jak wstalam odeszly mi wody, spalismy wtedy z mezem osobno bo nie miescilismy sie w lozku:) jak zaczal latac po mieszkaniu caly spanikowany i musialam go przywolac do porzadku:):)

mi jak wody odeszły to próbowałam mojego M przekonać że to nic i wcale nie musimy nigdzie jechać hihihi

jak juz mialam regularne skurcze, to zadzwoniłam do meża żeby mial świadomosc ze na dniach może się coś wykluć ale NAPEWNO jeszcze nie teraz :lup:

lutka
mama2

mój nie płacze ale strasznie marudzi i widze że go coś męczy to wtedy biore mu nóżki do góry i prawie zawsze pryka.Czyli męczą go gazy,jak się wypryka to dopiero sobie je.

Ewciaa
lutka
pat-k

Lutka a gdzie Szymus ma te czerwone placki? jakos stopniowo powstawaly? mnie jednak martwia te blade krostki na buzi Tosi

stopniowo, najpierw w zgięciu lokcia, później wyżej, teraz dodatkowo w górnej częsci klatki piersiowej i na udach, to sa suche różowe plamy, no liszaje po prostu. Blade krostki?? tzn jakie? nie mówisz pewnie o kaszakach.

a jednak pepti lutka???
moja nic takiego nie ma jak piszesz...tylko to co ci pisałam i przytym jest niespokojna...kurde chyba jeszcze pójde do alergologa

no niestety, ale jeszcze czekam tydzień, te suche plamy mam smarowac parafina i patrzec czy zejdzie. Bo nie ma klopotow z brzuszkiem, tylko ta skorka taka nieładna .

jola22
Ewcia zdjęcia Zuzki czaderskie.......jak ja bym chciała żeby Julcia już miała takie kudełki jak twoja niunia. Mam już dla niej nawet spineczki tylko zapiąć na czym nie ma.:smile_move::smile_move:

będzie mieć i twoja..nigdy bym nie pomyślała że moja zuza będzie mieć takie włosy...chyba po M to ma on taki owłosiony:smile_move:

Ewciaa
a oto moje dodatki i buciki....przepraszam że nie na mnie ale nie mam czasu jestem sama w domu z zuzą i nie mam czasu się ubierać w poniedizałek pokaże zdięcia już w efekcie końcowym

śliczne, wszystko takie kobiece i elaganckie, będzies zpieknie wyglądala :)

lutka
matragona
elus.dreptus
Porodu strasznie sie balam, kombinowalam jak kon pod gore zeby miec cesarke, az lekarz sie ze mnie smial i powiedzial ze porod to nie wojna i ze wszyscy po nim wracaja:)
A tym czasem okzalo sie ze to nic strasznego i ze to prawda ze o bolu sie szybko zapomina
Pamietam jak rano sie obudzilam i jak wstalam odeszly mi wody, spalismy wtedy z mezem osobno bo nie miescilismy sie w lozku:) jak zaczal latac po mieszkaniu caly spanikowany i musialam go przywolac do porzadku:):)

mi jak wody odeszły to próbowałam mojego M przekonać że to nic i wcale nie musimy nigdzie jechać hihihi

jak juz mialam regularne skurcze, to zadzwoniłam do meża żeby mial świadomosc ze na dniach może się coś wykluć ale NAPEWNO jeszcze nie teraz :lup:
moj wpadl w mala panike bo mialam zielone wody