Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
gunia43
lutka
Własnie przeczytałam fragment wypowiedzi Doradcy do spraw naturalnej higieny niemowląt, w którym autorka stwierdza ze potrafi tak wsłuchac się w potzreby dziecka ze swojej (wtedy) 2 miesięcznej corce, wiedziała kiedy zdjąc pieluszkę, podlozyć miseczkę (cora cały czas czekala z siku) i powiedzieć psi, psi, i dopiero wtedy dziewczynka zrobila siusiu. Nie wiem co mam o tym myśleć, tzn wiem ale boje się mówić :smile_move:

Wariatkowo. A baba nawiedzona normalnie mi sie zdaje! Juz ja nie mam co robic i czym sie zajac tylko z miska nad Maksiem sterczec!! Ja tam szczesliwa jak jakis czas ode mnie nic nie chce i moge sie soba zajac, bo oprocz tego, ze jestem mama to jestem tez czlowiekiem i potrzebuje miec tez cos z zycia dla siebie a nie wsluchiwac sie czy maly chce kupe czy siku czy tez baka zasadzic.... Porabana!!!!

Gunia popieram twoją wypowiedz - w 100%
Danke, danke. No bo mnie wkurzaja takie nawiedzone mamuski, ktore dostaja do paly i zapominaja kim byly, jak im sie dzieci rodza. Znam pare takich. Nawet na najfajniejszej imprezie nie potrafia o niczym innym gadac tylko o Jacku i Agatce i o tym jak sprac sok z marchewki. A ja przyznam szczerze zostawilabym mojego smyka na noc z kims (tylko nie mam z kim, a z byle kim tez nie zostawie mojego skarba) i poszalala z M jak za dawnych czasow i najchetniej potem przenocowala poza domem ;-)

gunia43
jola22
gunia43

Wariatkowo. A baba nawiedzona normalnie mi sie zdaje! Juz ja nie mam co robic i czym sie zajac tylko z miska nad Maksiem sterczec!! Ja tam szczesliwa jak jakis czas ode mnie nic nie chce i moge sie soba zajac, bo oprocz tego, ze jestem mama to jestem tez czlowiekiem i potrzebuje miec tez cos z zycia dla siebie a nie wsluchiwac sie czy maly chce kupe czy siku czy tez baka zasadzic.... Porabana!!!!

Danke, danke. No bo mnie wkurzaja takie nawiedzone mamuski, ktore dostaja do paly i zapominaja kim byly, jak im sie dzieci rodza. Znam pare takich. Nawet na najfajniejszej imprezie nie potrafia o niczym innym gadac tylko o Jacku i Agatce i o tym jak sprac sok z marchewki. A ja przyznam szczerze zostawilabym mojego smyka na noc z kims (tylko nie mam z kim, a z byle kim tez nie zostawie mojego skarba) i poszalala z M jak za dawnych czasow i najchetniej potem przenocowala poza domem ;-)

Gunia masz racje ........ na imprezie pije się piwko i głupoty gada a nie kupy itp.
Ja tez chętnie bym poszła na balety i walnęła dobrego alkoholowego drinka tylko w tym zasranym Lądku to ani nie ma gdzie iść, ani z kim Jucie zostawić.
Ja kocham tańczyć i swego czasu też żeśmy imprezowali z M (nie że żałuję że to się skończyło - w żadnym wypadku), ale żeby człowiek nie zfiksował to i impreza mu się należy.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
Mam taka nadzieje. Bo to byl dla mnie serio szok. NIgdy poza pierwszymi tygodniami w ten sposob nie plakal. Nawet po szczepionce. Moj smyk musi widac spac wiecej w ciagu dnia bo inaczej zle to znosi. Jutro przypilnuje zeby spal wieceja jak nie to podarujemy sobie kapiel wieczorem i przelozymy na rano. Bo tak z drugiej strony przez caly dzien mimo braku snu byl grzeczny a fajnie tak miec dla siebie czas wieczorem. Ale jak ma tak plakac to juz wole zeby w dzien sie wysypial. To tez ma dobre strony.

Gunia my do dzisiaj nie wiemy o co Tosi chodzilo. Ryczala tak w kapieli przez kilka dni i potem jej przeszlo. moze po tych upalach woda byla zbyt ciepla? zaczelismy jej lac do wanienki letnia wode a nie ciepla i moze to to? pojecia nie mam
a moze histeria Maksia nie miala nic wspolnego z kapiela, moze po prostu brzuszek go rozbolal i zbieglo sie z czasem kapieli? zobaczycie, czy to sie powtorzy nast. razem

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
jola22
gunia43

echch... i jak to kiedys napisala mama2: pijany seks do bialego rana :smile_move:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
I tym imprezowym akcentem żegnam sie moje kochane............popijając bezalkoholowe piwko mówię DOBRANOC:smile_move::smile_move:

a ja podoilam cyce i tradycyjnie walnelam sobie karmi . tez brykam spac. niewiadomo jaka noc przede mna. jak mala tak niespokojnie spi to ja tez drzemie jak zajac pod miedza

Elwira pytalas o tradzik. przemywalam buzke sola fizjologiczna i poza tym nic nie robilam. zrezygnowalam tez ze smarowania buzi kremami, zeby porow nie zatykac. po 2 tygodniach tradzik sam zaniknal

Wiki super foteczki! Jaka Ty szczuplutka jestes! nidy nie powiedzialabym, ze 3 msc temu urodzilas dziecko.
I te lasy, takie znajome :) wozeczek daje rade po korzeniach? nasz juz skrzypi
a Twoj M jaki dumny Tata :)

mama2
dwie kwietniowki sie spotkały "na zywo" stysia i ..niepamietam..fajnie by bylo sie tak spotkac dziewczyny , co nie?

noooo :) ja czekam na spotkanie w sierpniu w wawie :)
moze ktos jeszcze da rade dolaczyc?
a wiosna to chyba zrobimy wielki zlot? ale bedzie sie dzialo! :))
:orchestra:

pat-k
Wiki super foteczki! Jaka Ty szczuplutka jestes! nidy nie powiedzialabym, ze 3 msc temu urodzilas dziecko.
I te lasy, takie znajome :) wozeczek daje rade po korzeniach? nasz juz skrzypi
a Twoj M jaki dumny Tata :)

Każdy mi mówi ze jestem jeszcze szczuplejsza niż przed ciążą i ze nie widać że urodziłam dziecko.
Wózeczek daje rade choc powiem szczerze że korzeni nie za duzo tam jest. Ściezki wyteptane przed spacerowiczów :Śmiech: no i w tym lasku mamy usypany śliczny równiutki deptak az miło spacerować. Miasto sie postarało :Śmiech::Śmiech:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Ja witam wtorkowow!!!!
Maksio pospal od 20.00 do 7.30 z jedna krotka przerwa na krmienie o 4.00. Zyc nie umierac. Szczerze mowiac to nawet sie o tej 4.00 nie obudzil tzn. nie potworzyl ozu tylko przez sen tak ssal piestki z glodu, ze az mnie to obudzilo. Wiec go wzielam do siebie i nakarmialm na spiaco. Possal moze z 5-10 minut i padl znowu.
Dzisiaj znow jest radosnym malym smykiem. Odarna atakuje zabawki w foteliku:orchestra:

pat-k
lutka
chyba nie, tzn ma zmienne nastroje, ale nie jest to taka radykalna zmiana, chyba nie, eeeeee nie wiem zresztą, musialaby miec porówananie z innym dzieckiem.

mama2 co y taka smutna ostatnio?

tez odnosze takie wrazenie. a moze po prostu po ciazowych szalenstwach teraz spokoj mylimy ze smutkiem :))
dawno nam mama2 z niczego nie spadla i niczego nie przypalila (tfu tfu odpukac)

chyba drugie dzieciatko mnie wyciszylo..nie robie wszystkiego w pospiechu na wariata:smile_move:

gunia43
mama2
moje dziecko najmniejsze juz spi..hm..podejrzane to troche
ciekawe jak przespi noc czy o 5 rano zechce sie bawic grrrr. a ja zaraz starsze uspie i zmykam tez spac wszystko mam w du..jestem bardzo niewyspana M liczy chyba na cos ale coz przeliczy sie:smile_move:

u NAS DZISIAJ HISERIA: pIERWSZY RAZ OD CZASU KIEDY GO UCZYLAM ZASYPIAC CZYLI GDZIES OD 2 MIESIECY: noRMALNIE TYLKO POPLAKUJE A DZIS DAL CZADU: nAJPIERW SIE NIESWOJO CZUL W KAPIELI a potem jak zawolalam m to sie wystraszyl i go musialam szybko z tej kapieli juz ryczacego wyciagac. Potem bylo juz tylko gorzej. 3 razy sie zaniosl i ja bylam cala w nerwach. Dmuchalam go w twarzi przytulalam od razu takiego golutkiego a on prawie ze sie nie uspokajal. Ledwo mu pampersa wlozylam i znow sie zaniosl i znow na rece i go ubralam w pajacyka to znow. Rany Julek!!!!!! Biedny moj okruszek. Pierwszy raz mi sie tak na serio zaniosl. Zsinial tak caly i nic. Brrrrr! Szybko go wzielam do lozka naszego i dalam cycka. Tak mi go zal bylo i o malo co sie sama nie poplakalam ze strachu przez to zanoszenie. Nawet przy cycku jeszcze lekko poplakiwal. Po 5 minutach zasnal szybko jak nigdy czyli o 20.00. Nie wiem co go tak wytracilo z rownowagi. Malo dzisiaj spal bo niecale 2 godziny po poludniu wiec moze to, albo ta kepiel. MOzliwe ze sie zaczal tak nagle bac???? Juz drugi raz z rzedu w kapieli taki wystraszony. Wczesniej bardzo lubil. Nie mam pojecia o co biega. Dzisiaj juz dwa razy tak sie wystraszyl czegos ze sie rozryczal nie na zarty ale szybko mu przeszlo. Widac im dalej i blizej nocy tym gorzej i miarka sie przebrala. MOze po tym skoku ostatnim cos zaczal tak gwaltownie reagowac. Juz glupia jestem.
Patka - a jak tam z kapielami Toski. Dalej sie boi. O co chodzilo. Wpadliscie na cos?
Dzisiaj miejsce kapieli to co zwykle, wsyzstko tak jak zwykle, temperatura ta sama co zwykle. Juz nie wiem, co on sie zaczal tam nagle bac..

jeju ale musiałas sie bac..ja tego zanoszenia nienawidze ..wiesz ja mam tak czesto ze po kapieli jak zacznie sie drzec to nosze go golegi i nie ma nawet kiedy pieluchy ubrac ..mysle ze poprostu byl zmeczony i juz nie wytrzymal ...juz przeczytałam ze w nocy pieknie spał i dzis jest pogodny , i oby tak juz zostało

mama2
a ja mam znow problem z prawym cyckiem ..ku..a chyba go amputuje ..znowu twardy jak glaz i boli jak cholera nie mowiac ze caly sutek dalej zszarpany ..juz sie tak staram zeby chwytal dobrze piers i nie wiem od urodzenia ten prawy cycek jest jakis kulawy a lewy miekki jak niewiem..ehhh

Mama2 - U mnie na odwrot. lawy zawsze twardszy i wiecej w nim mleka. No a przez to barziej wymeczony.
Sliczne zdjecia Twoich dzieiakow. Klaudia ze stokrotkami przeslodka a Maksio w przymalawym bodziaku przesmieszne :-)

mama2
my juz po okuliscie ..mam masowac kanaliki i jakies kroplem mam przepisane a okulistka ..pozal sie boze paznokcie miala tak brudne jakby dopiero co w ziemi skonczyla kopac

O raju!!!! Moj M czesto ma brudne lapy bo tak praca, ze maszyny czesto naprawia i w smarze siedzi i oleju, ale zeby okulistka!!!! Nie dosc ze lakarz to jeszcze kobieta i takie siupy!!!!

gunia43
mama2
my juz po okuliscie ..mam masowac kanaliki i jakies kroplem mam przepisane a okulistka ..pozal sie boze paznokcie miala tak brudne jakby dopiero co w ziemi skonczyla kopac

O raju!!!! Moj M czesto ma brudne lapy bo tak praca, ze maszyny czesto naprawia i w smarze siedzi i oleju, ale zeby okulistka!!!! Nie dosc ze lakarz to jeszcze kobieta i takie siupy!!!!

no wasnie i tymi łapami dotykała maksia oczek!!!!!!!!

gunia43
mama2
a ja mam znow problem z prawym cyckiem ..ku..a chyba go amputuje ..znowu twardy jak glaz i boli jak cholera nie mowiac ze caly sutek dalej zszarpany ..juz sie tak staram zeby chwytal dobrze piers i nie wiem od urodzenia ten prawy cycek jest jakis kulawy a lewy miekki jak niewiem..ehhh

Mama2 - U mnie na odwrot. lawy zawsze twardszy i wiecej w nim mleka. No a przez to barziej wymeczony.
Sliczne zdjecia Twoich dzieiakow. Klaudia ze stokrotkami przeslodka a Maksio w przymalawym bodziaku przesmieszne :-)

to w sumie dziwne bo lewego dajr mu na dluzej bo nic nie boli a prawego szybko zabieram i powinno byc w lewym wiecej mleka..powiem wam ze polowy tego co przerabiam z maksiem nie mialam z klaudia