Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
ale nam Maks jazde zrobil. Poszlismy na spacer i jak bylismy dosc daleko od domu zaczał jeczec a ja powiedziałam ze go nie wyvciagne niech jeczy , potem zaczał płakac potem sie drzec i tak dziwnie łapac powietrze wzielam go na rece a on tak sie rozłoscil ze byl bliski zaniesienia sie ..my spanikowani , wyciaglam cyca pod drzewem i sie uspokoil ale ciezko bylo ..potem kawał drogi do domu na rekach go niosłam w ten wiatr!! a pod samym domem usnał i spi do teraz ..on nas wykonczy

Cyca pod drzewem, hi, hi. Widze, ze Maksio zmusza mame do sportow ekstremalnych :-) :-)

lutka
mama2

klaudia zobaczyla ze mna ten film i mowi "ładne to dziecko ale kto to widział zeby komus jezyk czyscic":sofunny:
Lutka fajny masz głosik:) a szymus uroczy !

:hahaha: sluszna uwaga Klaudii :D mądra dziewczynka

co do głosu to mam tak jak Gunia, nie lubie siebie sluchać:smile_move:
HI, hi. A glos masz ladny. Nie chcialam pisac, zeby nie bylo ze komplement za komplement. Ale coz, trudno. W obliczu takiego stwierdzenia - serio milo sie sluchalo i Ciebie i Maksia :-)

lutka
pat-k
lutka
Wiozłam dzis na imieniny swoja babcię i jej kuzynkę. Obie w wieku 84 lat. Padłam jak zobaczyłam babci stanik: piękny koronkowy pusch up, nawet ja takich ladnych stanikow nie mam.
A kuzynka babci opowiadala jak to z powodu bóli reumatycznych spac nie mogla w nocy, i włączyła TV iwiecie co oglądala??? :D miłość lesbijską :D na jakis erotyczny folm trafiła :D

jenyy :sofunny: ja chce byc kiedys taka babcia :sofunny:

moja babcia to nietypowy okaz babci. Strojnisia z niej. Jak idzie do szpitala to zawsze musi byc najladniejsza kobietą na sali. Ma błękitny satynowy szlafroczek, obowiązkowo kolczyki i naszyjnik. Lubi mieć i bywać. Kiedys tlumaczyłam jej co to są baterie słoneczne to zapytała: na moj dach to chyba by się nie nadawały co? Mikrofalówka jest w domu, satelita też, butów ma od cholery. Taka smieszna babcia z niej :)
Nie wiem czy kiedyś Wam opowiadałam jak byłysmy w kosciele. babacia usiadla w lawce na rogu i odmawiała różaniec. Po chwili patrzę a ona wystawia nóżkę i majta sobie stopa oglądając nowy bucik - cały czas nie przerwała modlitwy :D
NOrmalnie bomba!!!! Szkoda, ze moja zyjaca babcia nie jest taka odjazdowa. Tzn jest ale w drioga strone :-(( Taka jak ona to ja bym na pewno nie chciala byc uhaha !!!

jola22
Dziewczyny jutro idziemy z Julcią na szczepionkę...........trzymajcie kciuki za moją kruszynkę.
Będą ją szczepić na błonicę, tężec, krztusiec, polio oraz pałeczki grypy typu b (Hib), pneumokoki.

Zamieszczam parę fotek z dzisiejszego spaceru
To tak samo jak Maksia jakis tydzien temu. tez mial 6-krotna na to co piszesz m.in i pneumokoki. Trzymam kciuki. Zaopatrz sie w czopki przeciwgoraczkowe. Moj synek mial po tych samych szczepionkach goraczke 38 i pol ( w pupie mierzone) byl marudny i spal a przy goraczce wieczornej znowuusnac nie mogl. Uratowal nas ten czopek. Ale koniec koncow to dla dobra dziecka.
Mocno trzymam kciuki!!!!!!

jola22
Dziewczyny jutro idziemy z Julcią na szczepionkę...........trzymajcie kciuki za moją kruszynkę.
Będą ją szczepić na błonicę, tężec, krztusiec, polio oraz pałeczki grypy typu b (Hib), pneumokoki.

Sliczne fotki. Ladnie zielono tam macie :-) Julka jak zwykle pieknie wystrojona a mamusia tryska szczesciem :-)

lutka
mama2
ale nam Maks jazde zrobil. Poszlismy na spacer i jak bylismy dosc daleko od domu zaczał jeczec a ja powiedziałam ze go nie wyvciagne niech jeczy , potem zaczał płakac potem sie drzec i tak dziwnie łapac powietrze wzielam go na rece a on tak sie rozłoscil ze byl bliski zaniesienia sie ..my spanikowani , wyciaglam cyca pod drzewem i sie uspokoil ale ciezko bylo ..potem kawał drogi do domu na rekach go niosłam w ten wiatr!! a pod samym domem usnał i spi do teraz ..on nas wykonczy

i ja mialam jazde z Szymkiem. Pojechaliśmy po ten prezent dla cioci do hipermarketu, juz w drodze zaczął popłakiwac. A pod sklepem tak się rozdarł ze myslalam ze się zajdzie. Samochod klitka,na nic w nim nie ma miejsca, ledwo wyjełam go z fotelika, nie mogłam uspokoić a butlę z wodą mialam z tyłu, i jak tu zrobić mleko? A jak nie zrobię to nie przestanie się drzec. W końcu jakos opanowalam sytuację, ale kuźwa no cała zlana potem przyszłam do cioci.

Szymek ostatnio ma ogromne kłopoty z zaśnięciem, wierci sie, krzyczy, drze, płacze. ech
Kryzys 12 tygodnia (skok rozwojowy)moze przechodzi. Moj to juz ma za soba.

Jola30
No i zajrze pozniej dziecko mi sie zmienilo chodzi samo spac i nie wyje :smile_move:a my mamy czas dla siebie wiec bedziemy dzis jakis film ogladac:smile_move:nareszcie

Huuurrrra!!!!! Ulga musi byc ogromna a szczescie podwojne!!!!!!! Widac Nikus dlugo wychodzil z szoku. NIe dosc ze go z mamy wyciagneli z nienacka to jeszcze sie znalazl w angiekim szpitalu ;-)Dobrze, ze mu przeszlo. teraz bedziesz miala aniolka.

Daffodil
Witam się wieczorową porą :smile_move:
My dzisiaj zaliczyliśmy spacerek, lody, a teraz właśnie skończyliśmy się pakować.
Od kuzynki M. dostaliśmy ostatnio leżaczek po jej chłopakach i po prostu nie wiem jak wcześniej mogliśmy się bez niego obejść. Kubek się w nim zakochał od pierwszego wejrzenia, mogę go ze sobą do kuchni zabrać, gada rozanielony, a ja sobie spokojnie obiad zrobię. Rewelacja :)

A tu zdjęcia z dzisiaj:
[ATTACH]10559[/ATTACH] [ATTACH]10560[/ATTACH] [ATTACH]10561[/ATTACH] [ATTACH]10562[/ATTACH] [ATTACH]10563[/ATTACH]
Daffodil - zdjecia super. Kubus maly facecik. Przesmieszny w tych ciuszkach. Jestescie teraz podobni jak 2 krople wody. A Ty piekna cera, sliczne wlosy i fajne modne wdzianko. Nic dodac nic ujac - 100% europejka!!!!

Ewciaa
mama2
a co do wprowadzania nowosci maluchowi bo jak bylam w lodzi to debatowalyscie na ten temat..to mnie tez korci jak przechodze w sklepie kolo tych roznosci ..ale jeszcze sie boje i tak mysle ze moze jak skonczy 3 miesiace albo cztery..napewno pierwsze co wprowadze to herbatke z hipa po 4 miesiacu ( z dzika roza)bo on tych ziołowych nie lubi wody z glukoza tez nie chce pic a ja bym chciała zeby on cos oprocz cyca pil..potem sprobuje owoce i soczkoraz kaszk gotowe w słoiczku o dodawaniu kaszki czy kleiku do mleka nie ma mowy bo karmie cycem ,,a i uwazam ze karmienie do 6 miesiaca tylko cycem to lekka przesada , skonczone 4 miesiace to juz bankowo maluch powinien tego i owego sprobowac

ja tez ta uważam, tez już ym chciała coś kupić zuzi ale jeszcze poczekam
a to jeszcze kilka zdieć

Matko, wszystkie trzy tu piejemy nad jej uroda!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
Kamidianka
Daffodil
My dzisiaj zaliczyliśmy spacerek, lody, a teraz właśnie skończyliśmy się pakować.
Od kuzynki M. dostaliśmy ostatnio leżaczek po jej chłopakach i po prostu nie wiem jak wcześniej mogliśmy się bez niego obejść. Kubek się w nim zakochał od pierwszego wejrzenia, mogę go ze sobą do kuchni zabrać, gada rozanielony, a ja sobie spokojnie obiad zrobię. Rewelacja :)

A tu zdjęcia z dzisiaj:
[ATTACH]10559[/ATTACH] [ATTACH]10560[/ATTACH] [ATTACH]10561[/ATTACH] [ATTACH]10562[/ATTACH] [ATTACH]10563[/ATTACH]

Ale ma Kubuś dżiny hehe i jaką koszulę! No elegancik jak się patrzy :) I jaki do tatusia podobny, przynajmniej na tym wspólnym zdjątku :) A Ty masz bardzo ładny kolor włosów, super!

To takie koszulo-body :)
Fakt, wszyscy mówią, że Kuba cały tata. A niech ma, przynajmniej wie, że jego dziecko :smile_move:
Ja sie tutaj totalnie nie zgadzam!!!!!! Widza co chca widziec chyba. Cala mama i tyle. Zreszta to niewazne, wazne ze sliczny :-)

jola22

Maly cukiereczek, super ma ta sukienusie jeansowa. Ty swietnie wygladasz :) Gdzie macie takie fajne tereny do spacerow, cholera u nas tylko ulice i gowniane, male parczki :(

Daffodil

A tu zdjęcia z dzisiaj:

sliczny maly gentelmen, na pierwszej foci jest rozczulajacy, taki dorosly siedzi :) rewelacja. Fajnie wygladacie z mezusiem :)

A ja pozazdroscilam Wam zdjec i tez daje cos niecos z dzisiaj. Dodam, ze pogoda dzisiaj u nas wyjatkowo dopisala, a moje dziecko bylo poza domem 7 godzin i super sie spisalo. Lezazl grzecznie w wozeczku choc malo spal i nie marudzil prawie wcale. Pomine fakt, ze zrobil 4 kupy i zabraklo mi pampersow pod koniec, chociaz wzielam dosc spory zapas! Coz do domu Maksik wracal w kupie.
10569[/10571[/ATTACH]

No i jeszcze dodam, ze maksik po raz kolejny zasnal dzisiaj sam w lozku. Myslalam ze sie dzisiaj nie uda, bo mial dzisiaj dzien pelen wrazen i troche marudny byl ze zmeczenia, bo malo spal, ale jadnak. Uspokoilam go troche zeby sie wyciszyl, poprzytulalam a potem zanioslam do lozia i tam chyba z 20 minut zjadal pieluche na zmiane z raczkami i cos przy tym mialkolil - jak to ma ostatnio w zwyczaju a potem zasnal ladnie. Normalnie w szoku jestem z tym jego zysypianiem!!!!!
Moj maly dzielny chlopczyk :cherli3::cherli3::cherli3:

gunia43
A ja pozazdroscilam Wam zdjec i tez daje cos niecos z dzisiaj. Dodam, ze pogoda dzisiaj u nas wyjatkowo dopisala, a moje dziecko bylo poza domem 7 godzin i super sie spisalo. Lezazl grzecznie w wozeczku choc malo spal i nie marudzil prawie wcale. Pomine fakt, ze zrobil 4 kupy i zabraklo mi pampersow pod koniec, chociaz wzielam dosc spory zapas! Coz do domu Maksik wracal w kupie.
[ATTACH]10572[/ATTACH][ATTACH]10568[/ATTACH][ATTACH]10569[/ATTACH][ATTACH]10570[/ATTACH][ATTACH]10571[/ATTACH]

Kurcze, ale wszystkie zamiescilyscie zajebiste fotki.
Maksiu sliczny, tak uroczo wyglada na pierwszej focie, robi identyczna mine jak Mia. Piekny chlopiec, ma takie delikatne rysy. Mama i tata tez super, ale dzidziusie przebijaja rodzicow :):):) Ja moglabym ciagle sie gapic na zdjecia naszych maluszkow slodkich :)

isabela
Ewciaa
mama2
a co do wprowadzania nowosci maluchowi bo jak bylam w lodzi to debatowalyscie na ten temat..to mnie tez korci jak przechodze w sklepie kolo tych roznosci ..ale jeszcze sie boje i tak mysle ze moze jak skonczy 3 miesiace albo cztery..napewno pierwsze co wprowadze to herbatke z hipa po 4 miesiacu ( z dzika roza)bo on tych ziołowych nie lubi wody z glukoza tez nie chce pic a ja bym chciała zeby on cos oprocz cyca pil..potem sprobuje owoce i soczkoraz kaszk gotowe w słoiczku o dodawaniu kaszki czy kleiku do mleka nie ma mowy bo karmie cycem ,,a i uwazam ze karmienie do 6 miesiaca tylko cycem to lekka przesada , skonczone 4 miesiace to juz bankowo maluch powinien tego i owego sprobowac

ja tez ta uważam, tez już ym chciała coś kupić zuzi ale jeszcze poczekam
a to jeszcze kilka zdieć

Matko, wszystkie trzy tu piejemy nad jej uroda!!!!
No i ja czwarta do tego grona dolaczam. Choc Mia akurat Zuzce nie ustepuje pod tym wzgledem.

gunia43
No i jeszcze dodam, ze maksik po raz kolejny zasnal dzisiaj sam w lozku. Myslalam ze sie dzisiaj nie uda, bo mial dzisiaj dzien pelen wrazen i troche marudny byl ze zmeczenia, bo malo spal, ale jadnak. Uspokoilam go troche zeby sie wyciszyl, poprzytulalam a potem zanioslam do lozia i tam chyba z 20 minut zjadal pieluche na zmiane z raczkami i cos przy tym mialkolil - jak to ma ostatnio w zwyczaju a potem zasnal ladnie. Normalnie w szoku jestem z tym jego zysypianiem!!!!!
Moj maly dzielny chlopczyk :cherli3::cherli3::cherli3:

No to brawoooo :):):)
:yuppi::yuppi::yuppi:

gunia43
[ATTACH]10572[/ATTACH][ATTACH]10568[/ATTACH][ATTACH]10569[/ATTACH][ATTACH]10570[/ATTACH][ATTACH]10571[/ATTACH]

Śliczna rodzinka. A z Ciebie laska jak się patrzy :11_9_16:

isabela
gunia43

Kurcze, ale wszystkie zamiescilyscie zajebiste fotki.
Maksiu sliczny, tak uroczo wyglada na pierwszej focie, robi identyczna mine jak Mia. Piekny chlopiec, ma takie delikatne rysy. Mama i tata tez super, ale dzidziusie przebijaja rodzicow :):):) Ja moglabym ciagle sie gapic na zdjecia naszych maluszkow slodkich :)
Nie wiem po kim ona taki delikatniutki. Zreszta moze mu przejsc wraz z wiekiem.
My z mezem mymy raczej zdecydowane typy urody i wcale nie dalikatne - jesli uroda mozna to nazwac nieskoromnie ;-)

Daffodil
gunia43

Śliczna rodzinka. A z Ciebie laska jak się patrzy :11_9_16:
Dziekuje! Nie laska tylko mnie to raczej laska potrzebna, bo ostatnio tak mnie gnaty bola, ze ledwo co chodze. Wszystkie stawy mnie naparzaja!!!! Zaczelam lykac witaminy ale kiedy dojde do siebie to serio nie wiem. Ostatnio mam problem ze schylaniem sie i klekaniem o innych atrakcjach nie wspamne. Tak przypuszczam, ze to skutki jedzenia malo i byle czego po porodzie przez dwa miesiace prawie. Zamiast zregenerowac sily po ciazy i porodzie to ja sie jeszcze dobilam. To teraz mam za swoje glupia!!!