Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
gunia43
Ewciaa - Juz znalazlam info. Jest Metafolin dla kobiet karmiacych i Centrum Materne m.in. Ja kupie Centrum, bo taniej wychodzi.

dzięki chodź ja nie musze mieć dla kobiet karmiących bo nie karmie
NIe szkodzi. Mysle, ze po ciazy i po karmieniu piersia przyda nam sie wzmocnienie, bo wszystko z nas sie wyplukalo. Stad pewnie te bole, no bo skad.Wczesniej niczego takiego nie mialam. Najpierw balo dla dziecka a potem szlo do pokarmu. Generalnie mozesz kupic sobie zwykle centrum albo jakis inny preparat witaminowy, najlepiej w Aptece spytac i tez bedzie dobrze.
Ja od dzisiaj lykam, bo serio czuje sie jakbym sie mala rozsypac czasami.

Ewciaa
Ewciaa
mamuski czy wasze dzieci jak śpią to tak mają: chwile śpi spokojnie oczy zamknięte, nie rusza sie a za sekunde rusza nogami, rękami, głową jakieś jęki i znów spokój i tak w kółko jakieś 4-5 razy zamin dobrze uśnie?????????????????

powtarzam moje pytanie bo nie dostałam odpowiedzi

Ewcia u mnie tez tak jest ze mała niby zasneła kłade ja do łózeczka o po minucie np zaczyna machac rekami i głowa najczesciej sie walnie i juz dziecko nie spi:lup:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
moj maksio jak odwaraca sie z pleckow na boczek to tylko lewy bo patrzy tez wciaz w lewo??? u was tez tak to wyglada ze tylko jedna strona ?:36_2_12:

oj mama uwazaj zeby asymetri nie bylo. u mnie mala smiga na dwie strony jedyne co woli jednostronnie to usypianie wtulona we mnie i wtedy lubi miec głowe przytulona lewym policzkiem odwrotnie placze ale tak poza tym to nie ma problemu moze odwróc Maksia w łóżeczku i kladz mu wszystkie zabawki po tej stronie której nie lubi a jak macha raczkami to obiema tak samo? bo to wazne podobno jak dziecko zaczyna miec aktywna jedna strone ciala tzn to ze jest asymetria i trzeba rehabilitowac.Dzialaj jak najszybciej.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewciaa
mama2
moj maksio jak odwaraca sie z pleckow na boczek to tylko lewy bo patrzy tez wciaz w lewo??? u was tez tak to wyglada ze tylko jedna strona ?:36_2_12:

moja zuza nie odwraca się jeszcze na bok :(

moja tez zupelnie na bok jeszcze nie umie ale tak delikatnie sie juz odpycha nózkami zeby skierowac cialo w strone która chce ogladac

Maja

gunia43
Ewciaa
gunia43
Ewciaa - Juz znalazlam info. Jest Metafolin dla kobiet karmiacych i Centrum Materne m.in. Ja kupie Centrum, bo taniej wychodzi.

dzięki chodź ja nie musze mieć dla kobiet karmiących bo nie karmie
NIe szkodzi. Mysle, ze po ciazy i po karmieniu piersia przyda nam sie wzmocnienie, bo wszystko z nas sie wyplukalo. Stad pewnie te bole, no bo skad.Wczesniej niczego takiego nie mialam. Najpierw balo dla dziecka a potem szlo do pokarmu. Generalnie mozesz kupic sobie zwykle centrum albo jakis inny preparat witaminowy, najlepiej w Aptece spytac i tez bedzie dobrze.
Ja od dzisiaj lykam, bo serio czuje sie jakbym sie mala rozsypac czasami.

he,he ledwie dzieci porodziłysmy a juz nas objawy starzenia dopadły:whoot::smile_jump::lup:

Maja

katja79
Ewciaa
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo jejku i znów nowy tydzien i rosna nam dzieci w kosmicznym tempie :smile_jump:
mój rozdarciuszek spi jak suselek co jak co ale jesli chodzi o spanie w nocy i nad ranem to jest boska wczoraj spala od 23 do 5.30 i potem do 10 az sie nadziwic nie moglam ze taki z niej spioszek.
a co do karmienia butla to tak jak piszecie musze próbowac i tyle moze w koncu zalapie.
Ewcia a ty teraz jakiego mleczka uzywasz?

zuza długo nie chciała butli, ale jak z cyca nic nie lecialo i była głodna jak wilk to zjadła z butelki aż jej się uszy trzesły...a teraz nie ma żadnego prblemu....teraz mam bebilon pepti 1
a TY już nie kramisz?? czy tylko dokarmiasz??

no wlasnie ja tylko cycem karmie na poczatku dokarmialam ja butla i pila ładnie ale mojego pokarmu bylo coraz wiecej i potem juz przestalam robic butle bo wystarczal cyc no a teraz mala juz nie umie pic z butli i chyba jej nie smakuje to mleczko ja chce zeby pila z butli bo jestem zupelnie uziemiona nie umiem zciagnac mojego pokarmu i przez to jakiekolwiek wyjscie nie wchodzi w gre a we wrzesniu mamy wesele brata mojego M i do tego czasu musze ja nauczyc
Katja - Ja tez nie umialam kiedys a teraz nawet mi to idzie, jak juz sie zmusze. Jak masz problem to pomaga sposob isabeli. Wejdz najlepiej pod prysznic czy tez nachyl sie nad wanna i polewaj dlugo cycki dosc goraca woda. Stopniowo coraz cieplejsza ale uwazaj zeby sie nie poparzyc. Po takiej porcji ciepelka mleko ladnie bedzie z cyckow wyplywalo do laktatora. A moze laktator masz zle usawiony albo poprostu zly. Ja mam z Medeli i ustawiam na najmocniejszy stopien ciegniecia ale robie to powoli. Dlugo to trwa niestety ale efekt jest. Sprobuj, na pewno sie uda w koncu.

Ewciaa - moje dziecko zanim zasnie robi rozne rzeczy a i w czasie snu robi jakis cuda czasami np. wywraca oczami, smieje sie dziwnie,fika nogami i takie tam.

Jola30
Witam
noc minela spoko 2 razy karmienie i lozeczko udal sie nie buczal i sam zasypial nawet po karmieniu nie bylo fochow.
Problem z kupa jest bo nie moze zrobic:36_1_4:
Kopare wlaczyl wczoraj pare razy az zrobil sie bordowy i sie zanosil wydaje mi sie ze jednak ze to zlosc ale ja do lozeczka i patrzymy co sie dzieje i co uspokojl sie sam i bawil sie miskami lezal 3 godziny sam i skowyczal jak maly piesek a my bylismy twardzi:36_1_4:
noga mnie tak napierdziela ze do kibekla ciezko isc boli ze szok.
Mialam kiedys ta noge zlamana i teraz ja zwichnelam:36_1_4: moze jakies oklady musze zaczac robic bo te leki przeciw bolowe to ciezko tak jechac:ski:

JOla30 - sprobuj herbatke podac albo soczek tak jak ewira. Powinno pomoc na kupke.
Fajnie ze Nikus zaczyna sie zmieniac na lepsze. Odetchniesz sobie moze wreszcie.

Ewciaa
katja79
Ewciaa
na koniec się witam poniedziałkowo

wczoraj byliśmy na imieninach przyjechaliśmy i wiecie co zuza zasneła dopiero 23.30 skad to dziecko bierze tyle sił cały dzień nie pała miała tylko 2 drzemkni 15min. i tyle....mam nadzieję że dziś będzie lepiej....

Ewcia moja tez tak miala dosyc długo a teraz juz wiecej sypia w dzien moze i Twojej Zuzi to przejdzie tez nadziwic sie nie moglam jak taki maly szkrabik moze tyle wytrzymac i nie spac ale ona nawet jak zasypiala to widac bylo ze spi niespokojnie bo ciagle ja cos meczylo jak nie kupa to baki albo odruch moro ja budzil a potem juz nie potrafila zasnac bidulka i byla strasznie marudna, nie wiem czy u Ciebie tez tak jest?

kupka jej nie budzi, bąki też nie odruch moro jest czasami...ale raczej to nie to... ona zapyia na rękach odłoże ją i już nie śpito ją biorę i śpi na rekach odłoże ją i nie spi i tak w kółko jakieś 4-5 razy
To tez przerabiamy. Ale generalnie moje dziecko przesypia w ciagu dnia ze 3-4 godziny. Wczesniej tyle nie spal a teraz tak ma. Oby tak bylo jak najdluzej i Zuzce tez sie tak ustawi. Zobaczysz.

mama2
maksio elegancik [attach]10238[/attach]

[attach]10239[/attach]

[attach]10240[/attach]

ja zaraz po przebudzeniu
Mama2 - gdzie Twoj brzuch sie podzal!!!???? Wygladsz na zaspana :-) ale figurka - extra. Nie msuissz sie odchudzac wcale.
Maksio elegancki faktycznie. Ladnie mu tak. Slodko wygladaja takie male brzdace tak "doroslo" ubrane.

mama2
Ewciaa
mama2

a patrzy w jedna strone? jak samopoczucie?

nie raczej si rozgląda, chodź jej ulubiona strona to lewa

a samopoczucie nawet dobre dziękuje....siłe daje mi moja zuza :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

jola22
gunia43
katja79

ojej Jola jeszcze tego Ci brakowalo bidulko oby ta noga szybko doszla do siebie no i powodzenia w wychowywaniu Nikusia ja poległam z Maja i to szybko
Jola30 -Wspolczuje problemow z noga. Oby sie szybko zagoilo. Tobie akurat to ptrzebne przy tym przemeczeniu!!! :-(( No i zycze aby wychowanie Nikusia zakonczylo sie sukcesem. Dla mnie to zostaniesz forumowa Mama roku jak okielznasz swojego wydzieruska!!!! Powodzenia

A tak swoja droga to mnie po tej ciazy i porodzie wszystkie gnaty jakos bola, w kolanach mnie strzyka. Nie wiem co to. Moze to Maksio ze mnie wszystko wyplukal a do tego 2 miesiace malo co jadlam i sa teraz skutki. Czasami jak chodze to doslownie slychac jak mi kosci trzeszcza. Moze to brak wapnia czy jak??? Macie jakis pomysl????
Bierzecie teraz jakies witaminy dla mam karmiacych czy inne jakies. Ja podjadam tylko Omega kwasy ale nieregularnie. Moze trzeba by cos wiecej. Co myslicie??

Jola30 ja też współczuje.........jak nie urok to s****a. Biedna ty kobietko kuruj się i wracaj do formy.

Gunia ja też strasznie jestem poturbowana po ciąży. Żebra po prawej stronie to mnie tak na***********ą że siedzieć czasami nie mogę, boli mnie też pod prawym kolanem.........tragedia jednym słowem.
Nie mam pomysłu jak temu zaradzić, ale jadę do polski to się przebadam na wskroś.
Ja mysle, ze to braki w ogranizmie a do tego hormony sie reguluja i to tez pewnie ma wplyw. Jak nas napieprzaja kosci to chyba wapnia brak. Ja tez chyba ide do lekarza, bom obolala cala. No i pod zebrem tez mnie cos strasznie lupie tylko ze lewym. Ciekawe co to????

katja79
Ewciaa
Ewciaa
mamuski czy wasze dzieci jak śpią to tak mają: chwile śpi spokojnie oczy zamknięte, nie rusza sie a za sekunde rusza nogami, rękami, głową jakieś jęki i znów spokój i tak w kółko jakieś 4-5 razy zamin dobrze uśnie?????????????????

powtarzam moje pytanie bo nie dostałam odpowiedzi

Ewcia u mnie tez tak jest ze mała niby zasneła kłade ja do łózeczka o po minucie np zaczyna machac rekami i głowa najczesciej sie walnie i juz dziecko nie spi:lup:

u mnie też się sama bije po buzi
:36_2_12:

katja79
Ewciaa
mama2

moja tez zupelnie na bok jeszcze nie umie ale tak delikatnie sie juz odpycha nózkami zeby skierowac cialo w strone która chce ogladac

u mnie też się odpycha nóżkami :)

lutka
Witam nowotygodniowo.

Wpadam zeby prosic o kciuki. Odebralismy wyniki badań Szymka i dużo ma poza normą :/ Nie wiem co to znaczy, nawet nie chcę szukac na necie zeby nie wpaśc w panikę. Późnym popołudniem idziemy prywatnie do lekarza.

Buziaki
Powodzenia! Kciuki sa bardzo mocno zacisniete. Pewnie nie ma sie czym przejmowac.

mama2
a ja sie martwie bo maks czesto nie ląpie ze mna kontaktu wzrokowego , omija mnie wzrokiem i nie odwraca głowy w strone gdzie ja jestem i mowie do niego

U nas tez coraz czesciej sie to zdarza. Ale nie jest to regula, wiec wnioskuje, ze sie dziecko poprostu zamysla, albo interesuje bardzo w danej chwili czym innym. Potrafi np. patrzec na sciane na ktorej nic nie ma. Ale on widac uwaza to za super interesujace. Wczoraj nie chcial patrzec na mnie, momo ze robilam wsyzstko zeby spojrzal, tylko gapil sie chyba z 15 minut na napisy na moim podkoszulku (M twierdzil, ze to na cycki :-)) Generalnie reaguje na moj i meza glos wiec ni panikuje. Na pewno z twoim synkiem wszystko w porzadku. Przeciez na badaniu bylo ok.