Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Daffodil
Ewciaa
witam się sobotnio :36_2_53:
moja zuzia wczoraj zjadła od.20 i obudziła się w nocy na jedzonko dopiero ok.4
a ile wasze dzieci wytrzymują najdłużej bez jedzenia???
mama Twój maks krótko a u Daffodil chyba długo Kubuś wytrzymuje z tego co kiedyś pisała

mama fajnie masz że Maks zasypia sam

W nocy ostatnio koło 8 godzin, rekord to 8,5.
A w ciągu dnia niestety maks. 2 godziny. Wyjątkiem jest spacer, wtedy koło 4 potrafi wytrzymać.
Moje dziecko duzo spi. W nocy 8 godzin z przerwami a bywa i wiecej. W dzien okolo 5 razem. Dziesiaj n spacerze spal od 15-tej do 19-tej a potem od 22 do 24. Najadl sie i mam nadzieje, ze tak do 5.00 pospi. Zobaczymy.

To u Kuby w sumie nie jest tak najgorzej z tym spaniem, tylko on swoją całą normę wyrabia w nocy. Przesypia od 20.30 do 4.30 (5.00) bez przerwy, zje pierwsze śniadanie i jeszcze koło 2 godzin dosypia.
W dzień nie śpi prawie w ogóle. Wystarcza mu parę 10-15 minutowych drzemek. Z reguły przysypia jak się go do odbicia trzyma :) Czasem na spacerze trochę pośpi, ostatnio coraz rzadziej, bo zaczyna się rozglądać.
W sumie może koło 11-12 godzin w ciągu doby przesypia.

gunia43
Mialam doczytac do konca ale tak duzo naskrobalyscie ze skoncze jutro. Ja odprowadzilam dzisiaj gosci na autobus do Polski i zostalismy znow sami :-(
Smutno mi bedzie, jak zwykle bede potrzebowala czasu, zeby sie przyzwyczaic i w ogole.
Zamieszczam pare fotek z wczoraj:
[ATTACH]9673[/ATTACH][ATTACH]9674[/ATTACH][ATTACH]9675[/ATTACH][ATTACH]9676[/ATTACH]

Śliczne zdjęcia. Super wyglądasz, a Maksiu jak zwykle przystojniak pierwsza klasa :36_3_8:

mama2
Dzien Dobry
Maksio wczoraj lezal godzine w lozeczku i usnal o 22.30 SAM o 1.00 pobudka na cyca , odlozylam go i znow pieknie spal do 4.15 potem cyc i godzine stekania na kupe:glass: ale jak juz usnal to do 8.30 i to ja go obudzilam bo cyce mi rozsadzalo ..juz robi sobie coraz dluzsze przerwy w jedzeniu do nawet 4.5 godziny wczesnie w nocy jadl co 2 gfodziny stad tez tak przybieral na wadze teraz powinien troche zwolnic . i gdyby nie to kupsko to bylabym fajnie wyspana ..
zacie jakies sposoby jak przestawic dziecko na zasypianie o godzine wczesniej???

My Kubę przestawiliśmy na wcześniejsze zasypianie ale tylko dlatego, że przesunęliśmy kąpiel. I to nie tak od razu o godzinę, tylko stopniowo o 20 minut. Ale Kuba chyba bardziej niż określoną godzinę, miał w główce rytuał zakodowany: kąpiel, jedzonko i spanie. Dlatego tak łatwo poszło. A co ciekawsze godzina zasypiania zmieniła mu się na wcześniejszą, natomiast godzina pierwszej pobudki pozostała bez zmian.
Ale niestety nie wiem jak dziecko przestawić tak po prostu, jeśli nic charakterystycznego tego zasypiania nie poprzedza. Bo z tego co pamiętam kąpiesz Maksia rano?

witam po niedzielnej przerwie przeczytalam wszystko co napisalyscie
mama2 sliczne zdjecia a ile ma lat babcia M.a i synus siostry sliczny maly mezczyzna bedzie lamal kobiece serca oj bedzie....urode ma po dziadku zdecydowanie....a i twoja mama to sliczna kobieta i bardzo zadbana.
Jolu30 trzymam kciuki zeby z kazdym dniem bylo u was w domku spokojniej i zeby Nikus juz nieplakal tak.tule mocno i calym serduchem wspieram.Isabela was tez z Mia
Gunia
sliczne zdjecia a twoj braciszek to bardzo do taty podobny oboje maja taki mily wyraz twarzy taki spokuj i u Ciebie tez tak jest macie takie wyrazy twarzy ze chce sie wam ufac
a co do zagladania do wozka to u nas tez tak robia obcy ludzie a niektorzy nawet lapy pchaja do wozka bardzoo mnie to irytuje w jednym sklepie kobieta chciala brac Ole na rece :glass: wyobrazacie sobie ja okorat mialam ja na rekach a ona mi ja zabiera normalnie lapie lapami brudnymi i ku... chciala mi zabrac ale sie wscieklam:36_22_3: do wozka ostatnio poprostu nawet niedaja dojsc nikomu bo tez mialam pare niewytlumaczonych jazd potem placz niewiadomo z czego a raz to bylo po takiej akcji jakas znajoma M nas spotkala i pyta M nie mnie co mnie juz wkur.... czy moze zobaczyc do wozka on tak a Ola miala wtedy 4 tyg i ona tak zaczela gadac oj jaka malutka jaki nosek bleble bleble i po kilku minutach takiej gadki (a dodam ze swoje wozku dziecko miala tylko ok 8 miesiecy chlopczyk i takie teksty a moj juz taki brzydki taki wielki etc)no i po kilku minutch takiej gadki sie wscieklam i mowie ze spiesze sie (niepowiedzialam spieszymy tylko spiesze co M w locie zrozumial ze ja juz zirytowana) wyminelam kobiete i sobie poszlam.M ani slowem sie nieodezwal i poszedl grzecznie zamna.a wieczorem jak mala wyla i wyla i jeczala do pozna to sam sobie w kasze plul.
Ewcia a Zuzia jak zwykle boska a i mamusia sliczna pieknie wygladasz z Zuzalka

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
lutka
Jola30

Gunia Twoj Maks wypija 200 ml to ja mam chyba jakies chore dziecko:glass:

Maksio głodomorek :) Ale jets na cycu to moze wcinac ile wlezie.

Na opakowaniu mojego mleka jest napisane, z edzieci w wieku 2-3 miesięcy powinny zjadać 6 posilkow po 120 ml. Ale wiadomo ze sa rózne dzieci z roznymi apetytami. Jola to ze Nikus mało je może byc niepokojące jesli nie przybiera na wadze, ale jesli normalnie tyje to wszytsko ok.
To chyba zalezy od mleka wtakimrazie. MOje, ktorym maksia dokarmiam mozna 5 razy dziennie po 200 ml. Moze jest bardziej wodieste. Pisze na nim, ze ma sklad najbardziej podobny do mleka kobiety - dletego je kupilam. Ale drozyzna - 13 euro za paczke 600 gram.

Gunia jak to 5 x200ml to w takim razie ile on je jak jeszcze cycla dajesz moze 5xpo 20mlw to uwierze moj to ledwo w ciagu dnia wypija 400-500 ml caly dzien
No chyba ze juz w cyckach nic nie masz i on tyle pije to uwierze !!!

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
isabela
Jola30
Witam
O jezu dziewczyny poradcie bo nie wiem co robic maly strasznie malo je jest niby glodny ale jak zaczyna jesc placze strasznie robi sie bordowy i zanosi dusil mi sie dwa razy tak placze.Wyczytalm gdzies w necie ze moze byc "zaproszkowany" tym mlekiem bo malo pije herbatki i wody i przez to tez kupi sa twarde ale saraz dziennie:36_22_3:
W nocy wyl mi ok.godziny bo byl glodny a cos nie pozwalalo mu jesc :glass:i wyl i chcial i nie mogl nie wiem do cholery jasnej co sie dzieje z tym mijm Nikusiem:o_noo:
A pozatym dzwonilam do Pl. i mam tak zrypany nastroj i dzien ze szkoda gadac oj jak sie wali to wszytko na lep.
Teraz M. go zabral do sypialni i usypia bo juz nie wiadomo co robic:36_11_5::glass:

Jola, wlasnie Cie na gg wywoluje. Mialam dzis "tragiczny" dzien. Caly czas z Mia na rekach. Sama juz prawie ryczalam. Kochana, takie same objawy jak u Twojego Nikusia. I juz wszystko wiem, wisialam na telefonie ponad godzine i mam najlepsze informacje od specjalistki od niemowlat.
Zacznijmy od tego jakie masz mleko dla Nikosia? (ja wlasnie wrocilam z Asdy z nowym mlekiem dla Miaski)
Nasze dzieciaki nie radza sobie z trawieniem, Mia ma to samo co opisujesz u Nikusia. Takie zachowanie wystepuje przy karmieniu sztucznym mlekiem kiedy jelita nie daja sobie rady z przetrawieniem za tlustego pokarmu. PRZEDE WSZYSTKIM ODSTAWIC mleko dla glodnych dzieci! Bo to, ze ciagle je nie znaczy, ze jest glodomorem tylko ma takie zapotrzebowanie. Mleko dla glodnych dzieci ma duzo tluszczu i przewaznie trawi sie powyzej 5-6 godzin (pewnie Nikus tez ulewa twarozkiem nawet do 2-3 godzin po karmieniu) Placz podczas karmienia, wrazenie, ze dziecko jest glodne, a wypluwa smoczek i grymasi. Napady placzu i wyginanie ciala... blebleble...
Kochana, zmien mu mleko na infant milk "HIP" (dostepne w Asdzie, rzadko w innych sklepach) albo jesli nie masz blisko Asdy, to takze dobre mleko wszedzie dostepne dla delikatnych zoladeczkow to infant "Cow & Gate", ale w zadnym wypadku nie kupuj mleka dla glodnych dzieci. Nikus moze pokaprysic przez 2-3 dni bo dla takiego maluszka zmiana mleka na inne tez jest odczuwalna, ale moja pani lekarz twierdzi, ze to pomoze.
Ja juz za godzine daje malej "nowe" mleko. Po dzisiejszym dniu na glowie bym stanela byleby tylko juz nie plakala. Mialam takie kongo, ze az krzyknelam na nia z nerwow, a potem sama prawie glowa w sciane walilam. Teraz mala spi i mam nadzieje, ze jej to przejdzie do jutra.

a nie mówiłam że to wina mleka....pisałam wcześniej ale JOlcia chyba nie czytałaś tego posta

Ewcia tyle ze ja mam dobre mleko jedno z lepszych w Anglii to Cow&Gate inflant ale nic kupie te Hop dzis bo zwaryiuje:36_22_3:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
mama2
Dzien Dobry
Maksio wczoraj lezal godzine w lozeczku i usnal o 22.30 SAM o 1.00 pobudka na cyca , odlozylam go i znow pieknie spal do 4.15 potem cyc i godzine stekania na kupe:glass: ale jak juz usnal to do 8.30 i to ja go obudzilam bo cyce mi rozsadzalo ..juz robi sobie coraz dluzsze przerwy w jedzeniu do nawet 4.5 godziny wczesnie w nocy jadl co 2 gfodziny stad tez tak przybieral na wadze teraz powinien troche zwolnic . i gdyby nie to kupsko to bylabym fajnie wyspana ..
zacie jakies sposoby jak przestawic dziecko na zasypianie o godzine wczesniej???

My Kubę przestawiliśmy na wcześniejsze zasypianie ale tylko dlatego, że przesunęliśmy kąpiel. I to nie tak od razu o godzinę, tylko stopniowo o 20 minut. Ale Kuba chyba bardziej niż określoną godzinę, miał w główce rytuał zakodowany: kąpiel, jedzonko i spanie. Dlatego tak łatwo poszło. A co ciekawsze godzina zasypiania zmieniła mu się na wcześniejszą, natomiast godzina pierwszej pobudki pozostała bez zmian.
Ale niestety nie wiem jak dziecko przestawić tak po prostu, jeśli nic charakterystycznego tego zasypiania nie poprzedza. Bo z tego co pamiętam kąpiesz Maksia rano?

kapie go popoludniu ale zawsze o 21.00 zaciagam rolety wlaczaM MUZYKE WIEC TEZ JAKOS MU SIE KOJARZY

mama2
Dzien Dobry

Kurcze. NIe mam pojecia. Sama bym mojego synusia przstwiala chetnie :-)

Jola30
Moj niby tez juz ma dluzsze przerwy bo zauwazylam budzi sie co 3 godziny a czasem po 3,5 godzinie w nocy chura nareszcie z reszta:o_noo:a w dzien to zalezy ale jak jestesmy na spacerku potrafi przespac caly spacer tz. 5 godzin bo ja srednio tyle dziennie jestem :glass:

ale ci zazdroszcze tych spacerow ja moge maksymalnie 1.5 i to w foteliku

mama2
gunia43
Oraz z dzisiaj. A wlasciwie juz zewczoraj :-)
[ATTACH]9677[/ATTACH][ATTACH]9679[/ATTACH][ATTACH]9680[/ATTACH][ATTACH]9681[/ATTACH]

Mielego poniedzialku´:36_3_15:

hihi ale spojrzenie M na piwko na ostatnim zdjeciu
ale ładnie wygladacie ..a co tam u was tak zimno??? fajny Maksiu ma ten kocyk w wozeczku juz wczesniej go zauwazylam na innym zdjeciu
W lozeczku Maksiu wyszedl slicznie i ta meska reka twojego M:36_22_3:
Niestety zimno bylo wczoraj do 17-tej ale potem wyszlo slonce i cieplo.

Jola30
ok ja znikam jade po to mleko i zaczynam akcja zmiany mleka:36_11_5:i odrazu dla siebie 2 tabletki na uspokojenie .
A jutro wtorek wiec skocze o zwazyc ale rewelacji nie bedzie jak ostatnio mial 5300 mam nadzije ze nie schudl :glass:

no to powodzenia a ja jak maks bedzie mnie tak zwodzil jak wczoraj to tez cos na uspokojenie bede musiala zarzyc:glass:

lutka
Jola30
Lutka co Ci lekarka przepisala na ta ciemieniuche bo nie zapisalm sobie w ulubionych a nie mam sily szukac>prosze napisz !!!

pół h przed kąpiela posmarowac głowke oliwką, po tym czasie wyczesac i do wanny umyć. Po kąpieli posmarowac kroplami do oczu i uszu sulfacetamidum.

Młodemu stan główki poprawił sie o 90 lub nawet 95 %, no ale ciemieniucha ciagle jest. Tyle ze mala.
Ja tez ten sposob z oliwka stosowalam. zeszla i nie wraca ak na razie.

mama2
Daffodil
mama2
Dzien Dobry

kapie go popoludniu ale zawsze o 21.00 zaciagam rolety wlaczaM MUZYKE WIEC TEZ JAKOS MU SIE KOJARZY

To może spróbuj to zrobić trochę wcześniej?