Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
lutka
sie odezwała ta co musi :P sama laska a przy wzroście 176 chce ważyć 64 czy jakos tak :P

Ewcia jem wszystko tylko się nie najadam do końca. Słodkie równiez. I moim zdaniem tez wygladsz slicznie, a Zuza w tej kiecce przeslodko. SLiczna z niej dziewcznka.

ale male sprostowanie Ewcia i mama2 i lutka wszystkie jestescie cudowne a odchudzacie sie bo chcecie wygladac jak cudo :o_noo:i zeby nam tu szczeki do podlogo opadly ja co najwyzej przy tkich pieknosciach moge tylko wstwiac zdjecia synka
Jola30 - wstawiaj foty i nie medz!!!!! Wygladasz super. Zawsze zadbana, wystrojona i fryzurka zawsze na medal.
A jesli mecza Cie zbedne kilosy to uwierz, ze jak tarczyca dojdzie do normy to i kilogramy w dol poleca. U mnie tak bylo.

Daffodil
Ewciaa
witam się sobotnio :36_2_53:
moja zuzia wczoraj zjadła od.20 i obudziła się w nocy na jedzonko dopiero ok.4
a ile wasze dzieci wytrzymują najdłużej bez jedzenia???
mama Twój maks krótko a u Daffodil chyba długo Kubuś wytrzymuje z tego co kiedyś pisała

mama fajnie masz że Maks zasypia sam

W nocy ostatnio koło 8 godzin, rekord to 8,5.
A w ciągu dnia niestety maks. 2 godziny. Wyjątkiem jest spacer, wtedy koło 4 potrafi wytrzymać.
Moje dziecko duzo spi. W nocy 8 godzin z przerwami a bywa i wiecej. W dzien okolo 5 razem. Dziesiaj n spacerze spal od 15-tej do 19-tej a potem od 22 do 24. Najadl sie i mam nadzieje, ze tak do 5.00 pospi. Zobaczymy.

isabela
lutka
no to moze spróbuj zmienic mleko.

Ale pierdy nie idą??? Bo jeśli wychodzą to to nie kolki.

Lutka, madra kobieta! Widzisz Jolu, zmien mleko. U Mia tez sie zaczely zatwardzenia - zle mleko! Ale jesli chodzi o karmienie, to nawet mleko sztuczne podawac na zadanie, ale dobrze jest ustalic powoli stale godziny karmienia, z tym, ze to troche pracy - powoli - powoli Jolu i nasze krzyczace maluchy beda szczesliwe :)
Isabela, Jola30 - trzymam mocno kciukole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daffodil
lutka
Witam niedzielnie :)

U mnie dzis chlodno, 15 stopni i brak słoneczka, ale przynajmniej nie spoce się na spacerze :D

Isabela u Mii kiedy planujesz wprowadzić warzywka, bo ja chyba od 4 miesiąca, nie wiem zobaczę co lekarz powie. Dziś jak zjadł 130 od razu tak się rozryczał jakby nie jadł od kilku h i tzreba było mu dorobić jeszcze :/ Musze chyba butle na większe zmienic bo male z aventu maja pojemność tylko 125 ml.

Ja nie wiem czy dla cyckowych dzieci normy są takie same ale mój potrafi 160 ml wtrąbić :glass: Butelkę już jakiś czas temu zmieniłam. Myślicie, że to za dużo??
NO u mnie tak od 160 do 200. Ja tam sie nie przejmuje, bo Maks jakims grubasem nie jest raczej.

Daffodil
lutka
Witam niedzielnie :)

U mnie dzis chlodno, 15 stopni i brak słoneczka, ale przynajmniej nie spoce się na spacerze :D

Isabela u Mii kiedy planujesz wprowadzić warzywka, bo ja chyba od 4 miesiąca, nie wiem zobaczę co lekarz powie. Dziś jak zjadł 130 od razu tak się rozryczał jakby nie jadł od kilku h i tzreba było mu dorobić jeszcze :/ Musze chyba butle na większe zmienic bo male z aventu maja pojemność tylko 125 ml.

Ja nie wiem czy dla cyckowych dzieci normy są takie same ale mój potrafi 160 ml wtrąbić :glass: Butelkę już jakiś czas temu zmieniłam. Myślicie, że to za dużo??

nie moze byc za duzo skoro Kuba wazy w normie i tyje w normalnym tempie

Ewciaa
mamuśki czy Wasze dzieci codziennie usypiają o tej samej godzinie??

bo u mnie zuza od jakiś 2 tygodni zasypiia o 23.00 tak jaky miała zegarek w reku...a chce ją przestawić by zasypiała o 22.00 bo M wstaje o 3 w nocy i chce by się wysypiał

moj ostatnio zasypia o 22.30 i spi do 8.30 tez go chce przestawic bo jak pojde do pracy do chodzenie o 23,00 spac mnie nie urzadza szczegolnie ze nieskorzystam nad ranem z tegoi ze on spi bo po 5.00 trzeba bedzie wstac:36_22_3:

Daffodil
Daffodil
lutka
Dziewczyny jeździcie rowerami? Jesli tak to jakie polecacie? Musz ekupic zeby popracowac nad sflaczalymi udami i brakiem lydki.

Ech... aż mi się błogo zrobiło jak przypominam sobie nasze randki rowerowe, umawialiśmy się z M. w połowie drogi :hahaha: Odkąd jestem w ciąży nie jeździłam. Czekamy tylko aż Kubę będzie można do krzesełka wpakować i znowu ruszamy w trasę :) Ja mam zwykły górski.

He he ale napisałam :hahaha: Miało być "byłam w ciąży" :glass: Matko, jeszcze sobie wykraczę :o_noo:

:hahaha::hahaha::hahaha:

gunia43
Oraz z dzisiaj. A wlasciwie juz zewczoraj :-)
[ATTACH]9677[/ATTACH][ATTACH]9679[/ATTACH][ATTACH]9680[/ATTACH][ATTACH]9681[/ATTACH]

Mielego poniedzialku´:36_3_15:

hihi ale spojrzenie M na piwko na ostatnim zdjeciu
ale ładnie wygladacie ..a co tam u was tak zimno??? fajny Maksiu ma ten kocyk w wozeczku juz wczesniej go zauwazylam na innym zdjeciu
W lozeczku Maksiu wyszedl slicznie i ta meska reka twojego M:36_22_3:

Dzien Dobry
Maksio wczoraj lezal godzine w lozeczku i usnal o 22.30 SAM o 1.00 pobudka na cyca , odlozylam go i znow pieknie spal do 4.15 potem cyc i godzine stekania na kupe:glass: ale jak juz usnal to do 8.30 i to ja go obudzilam bo cyce mi rozsadzalo ..juz robi sobie coraz dluzsze przerwy w jedzeniu do nawet 4.5 godziny wczesnie w nocy jadl co 2 gfodziny stad tez tak przybieral na wadze teraz powinien troche zwolnic . i gdyby nie to kupsko to bylabym fajnie wyspana ..
zacie jakies sposoby jak przestawic dziecko na zasypianie o godzine wczesniej???

pat-k
Ewciaa
a to zdięcia z wczorajszego spacerku i moja zuza dziś

Ewcia gdzie Ty kupujesz takie fajne opaski dla Zuzi? sliczna malenka.
A Ty wygladasz ekstra i super spodnica

kupowałam na stoisku z różnymi spinkami, koralami, pierścionkami, torepkami takie stoisko z różnymi dodatkami i tam były najmniejszy rozmiar...jakl chce to Ci kupie i wyśle ale jak u mnie w takiej mieścicnie są to i u Ciebie, mam różne kolory i wzory :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

isabela
Jola30
Witam
O jezu dziewczyny poradcie bo nie wiem co robic maly strasznie malo je jest niby glodny ale jak zaczyna jesc placze strasznie robi sie bordowy i zanosi dusil mi sie dwa razy tak placze.Wyczytalm gdzies w necie ze moze byc "zaproszkowany" tym mlekiem bo malo pije herbatki i wody i przez to tez kupi sa twarde ale saraz dziennie:36_22_3:
W nocy wyl mi ok.godziny bo byl glodny a cos nie pozwalalo mu jesc :glass:i wyl i chcial i nie mogl nie wiem do cholery jasnej co sie dzieje z tym mijm Nikusiem:o_noo:
A pozatym dzwonilam do Pl. i mam tak zrypany nastroj i dzien ze szkoda gadac oj jak sie wali to wszytko na lep.
Teraz M. go zabral do sypialni i usypia bo juz nie wiadomo co robic:36_11_5::glass:

Jola, wlasnie Cie na gg wywoluje. Mialam dzis "tragiczny" dzien. Caly czas z Mia na rekach. Sama juz prawie ryczalam. Kochana, takie same objawy jak u Twojego Nikusia. I juz wszystko wiem, wisialam na telefonie ponad godzine i mam najlepsze informacje od specjalistki od niemowlat.
Zacznijmy od tego jakie masz mleko dla Nikosia? (ja wlasnie wrocilam z Asdy z nowym mlekiem dla Miaski)
Nasze dzieciaki nie radza sobie z trawieniem, Mia ma to samo co opisujesz u Nikusia. Takie zachowanie wystepuje przy karmieniu sztucznym mlekiem kiedy jelita nie daja sobie rady z przetrawieniem za tlustego pokarmu. PRZEDE WSZYSTKIM ODSTAWIC mleko dla glodnych dzieci! Bo to, ze ciagle je nie znaczy, ze jest glodomorem tylko ma takie zapotrzebowanie. Mleko dla glodnych dzieci ma duzo tluszczu i przewaznie trawi sie powyzej 5-6 godzin (pewnie Nikus tez ulewa twarozkiem nawet do 2-3 godzin po karmieniu) Placz podczas karmienia, wrazenie, ze dziecko jest glodne, a wypluwa smoczek i grymasi. Napady placzu i wyginanie ciala... blebleble...
Kochana, zmien mu mleko na infant milk "HIP" (dostepne w Asdzie, rzadko w innych sklepach) albo jesli nie masz blisko Asdy, to takze dobre mleko wszedzie dostepne dla delikatnych zoladeczkow to infant "Cow & Gate", ale w zadnym wypadku nie kupuj mleka dla glodnych dzieci. Nikus moze pokaprysic przez 2-3 dni bo dla takiego maluszka zmiana mleka na inne tez jest odczuwalna, ale moja pani lekarz twierdzi, ze to pomoze.
Ja juz za godzine daje malej "nowe" mleko. Po dzisiejszym dniu na glowie bym stanela byleby tylko juz nie plakala. Mialam takie kongo, ze az krzyknelam na nia z nerwow, a potem sama prawie glowa w sciane walilam. Teraz mala spi i mam nadzieje, ze jej to przejdzie do jutra.

a nie mówiłam że to wina mleka....pisałam wcześniej ale JOlcia chyba nie czytałaś tego posta

Jola30
Lutka co Ci lekarka przepisala na ta ciemieniuche bo nie zapisalm sobie w ulubionych a nie mam sily szukac>prosze napisz !!!

pół h przed kąpiela posmarowac głowke oliwką, po tym czasie wyczesac i do wanny umyć. Po kąpieli posmarowac kroplami do oczu i uszu sulfacetamidum.

Młodemu stan główki poprawił sie o 90 lub nawet 95 %, no ale ciemieniucha ciagle jest. Tyle ze mala.

gunia43
lutka
gunia43

Dzieki! Wlasnie mu przeczytalam. Troche go podlechtalo :-)

Jola w takim razie mamy podobny gust :)
Hi. hi. On poprostu tak dobrze na zdjeciach wychodzi ;-), bo okiem kochajacej zonki robione, wiec zawsze wyglada na nich atrakcyjnie. Na zywo tak juz ponoc nie jest - tak twierdzi. A szczerze mowiac to on uwazal zawsze, ze jest brzydki :-)

jaki kochany :)

gunia43
Mialam doczytac do konca ale tak duzo naskrobalyscie ze skoncze jutro. Ja odprowadzilam dzisiaj gosci na autobus do Polski i zostalismy znow sami :-(
Smutno mi bedzie, jak zwykle bede potrzebowala czasu, zeby sie przyzwyczaic i w ogole.
Zamieszczam pare fotek z wczoraj:
[ATTACH]9673[/ATTACH][ATTACH]9674[/ATTACH][ATTACH]9675[/ATTACH][ATTACH]9676[/ATTACH]

chłopaki -słodziaki, mama śliczna laseczka

gunia43
Jola30
lutka

a wiesz ze ja chyba w to wierzę, kto wie. Moze to glupie ale co Ci szkodzi spróbowac odczarowac.

ja nie umiem musialbym do kolezanki zadzwonic zeby przyszla ona cos tam umie ale ja nie
wiece co ja jak jestem na miescie a jak widze jak tak w wozek zagladaj i pierdola to zalezy bo jak jestem w Pl. wozku to tam jest taka plachta co zalania i nic nie widac i zonk jak yak zagladaja ja nie mam takiego odruchu zeby w wozek komus zagladac nigdy nie mialam chyba ze ktos mi pozwolil.
Tutaj tez zagladaja i komentuja. Zreszta zawsze to samo: Och jaki slodki!!!! - az sie zygac chce. Ja tez nie rozumiem jak tak mozna komus sie narzucac. W Polsce chyba tak sie nie robi. Czy sie myle ...???
Na uroki - cos czerwonego zawiesic dziecku w wozeczku npo. czerwona kokardke - chroni przed urokami. Moze to glupie ale chyba nie zaszkodzi.

W Pl własnie ludzie obawiają się ze mogli by przypadkie urok rzucić. DO młodego jak ktos (o ile w ogole) zagląda to zawsze pluje za siebie :)

mama2
Ewciaa
mamuśki czy Wasze dzieci codziennie usypiają o tej samej godzinie??

bo u mnie zuza od jakiś 2 tygodni zasypiia o 23.00 tak jaky miała zegarek w reku...a chce ją przestawić by zasypiała o 22.00 bo M wstaje o 3 w nocy i chce by się wysypiał

moj ostatnio zasypia o 22.30 i spi do 8.30 tez go chce przestawic bo jak pojde do pracy do chodzenie o 23,00 spac mnie nie urzadza szczegolnie ze nieskorzystam nad ranem z tegoi ze on spi bo po 5.00 trzeba bedzie wstac:36_22_3:

mama to napisz jak to będziesz robic bo ja też chce przestawić zuze

mama2
Daffodil
Daffodil

Ech... aż mi się błogo zrobiło jak przypominam sobie nasze randki rowerowe, umawialiśmy się z M. w połowie drogi :hahaha: Odkąd jestem w ciąży nie jeździłam. Czekamy tylko aż Kubę będzie można do krzesełka wpakować i znowu ruszamy w trasę :) Ja mam zwykły górski.

He he ale napisałam :hahaha: Miało być "byłam w ciąży" :glass: Matko, jeszcze sobie wykraczę :o_noo:

:hahaha::hahaha::hahaha:
a ja to czytałam i nie zauwazyłam błędu:lup::lup: :hahaha:

mama2
Dzien Dobry
Maksio wczoraj lezal godzine w lozeczku i usnal o 22.30 SAM o 1.00 pobudka na cyca , odlozylam go i znow pieknie spal do 4.15 potem cyc i godzine stekania na kupe:glass: ale jak juz usnal to do 8.30 i to ja go obudzilam bo cyce mi rozsadzalo ..juz robi sobie coraz dluzsze przerwy w jedzeniu do nawet 4.5 godziny wczesnie w nocy jadl co 2 gfodziny stad tez tak przybieral na wadze teraz powinien troche zwolnic . i gdyby nie to kupsko to bylabym fajnie wyspana ..
zacie jakies sposoby jak przestawic dziecko na zasypianie o godzine wczesniej???

myślałam mama że TY znasz i mi napiszesz ale widze że obie szukamy pomocy :)

Ewciaa
mama2
Dzien Dobry

myślałam mama że TY znasz i mi napiszesz ale widze że obie szukamy pomocy :)

no wlasnie nie znam sposobu eh...moze ktos bedzie znał i nam pomoze
A ja w ramach diety zajadam czekolade:))