Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
sama sobie pisze co prawda ale jeszcze cos skrobnę. Własnie oglądalam filmik brzuszkowy. Mimo ze mam Szymonka przy sobie, ze urodzilam go w potwornych bólach too jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć. Jakim cudem żył ze mną przez 9 miesięcy, rósł i kopał? Ciągle jak oo tym myslę, jak widze filmiki to nie wierzę, natura jest przedziwna.

ile placicie za pampersy 3, szt. 62?

za 82 szt. 42zł

lutka
sama sobie pisze co prawda ale jeszcze cos skrobnę. Własnie oglądalam filmik brzuszkowy. Mimo ze mam Szymonka przy sobie, ze urodzilam go w potwornych bólach too jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć. Jakim cudem żył ze mną przez 9 miesięcy, rósł i kopał? Ciągle jak oo tym myslę, jak widze filmiki to nie wierzę, natura jest przedziwna.

oj cos czuje ze szybko pojawi sie rodzenstwo szymonka:smile_move:

mama2
mama2corun
ok ide sie kimnac bo wlasnie sie zobaczylam w lustrze masakra doly mam takie pod oczami ze szok!!do potem.

ty i doły pod oczami hihi niemozliwe , masz tak ładna i mloda buzke ze "doły" ci nie groza

mama po pierwsze gratulacje zostalas mistrzem.
a doly a i owszem mam to u nas rodzinne po tacie ze lekkie niewyspanie i juz doly mam i Oliw niestety tez ma tak

Lutka dobrze sie dopatrzylas a to bylo tak 2 grudnia mielismy tzw holenderskie samenwonen czyli najprosciej konkubinat ale zapisany jest w urzedzie.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2
lutka

oj cos czuje ze szybko pojawi sie rodzenstwo szymonka:smile_move:

hehe już wiem ze chce miec kolejne, no chyba ze sie okaze ze młody jak zacznie chodzic to bedzie nieznośny - to sie wstrzymam troche :)

mama2
nie moge uwierzyc Maks dzis jest grzeczny !! rozdaje usmieszki na prawo i lewo , nie trzeba go nosic ...kurcze wciaz probuje go rozgrysc skad te złe zachowanie wieczorem..i jeszcze nie doszłam

u mnie na odwrót, Szymek humorzasty, no i już wiem ze od dziś nie moge go zostawic samego na nierozłozonym łozku. Podczas oliwkowania tak wysoko i długo trzymal głowkę w górze (nawet raczki wyprostował w lokciach) ze po chwili ciężki łepek przeciązył go na prawa stronę, jakbym nie byla przy nim to by spadł na podłogę :/ ale chyba mu sie spodobalo bo 3 razy powtórzył to samo.

lutka
ogladałam dzis filmiki ze szpitala (lekko olewająca w stosunku do młodego byłam :/) i z pierwsego tyg pobytu w domu, jejku jaki on byl malutki i taki inny na buźce, bardzo się zmienił!!! Własciwie inne dziecko. wasze też tak sie zmieniły na buźce?

moja zuzia bardzo się zmieniła ale nadal to moja zuzia:smile_move:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka

lutka ja też często o tym myśle....też urodziłam w okropnych bólach ale powoli o tym zapominam...właściwie już zapomniałam ten ból.... ciąza to prawdziwy cud

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

jUZ SIE ZALOWGOWALAM NA YOU TUBE: jAK WY TE FIMY WSTAWIACIE: MUSI BYC JAKIS FORMAT CZY CO BO MI NIE WYCHODZI: TEMPA JAKAS JESTEM CZY CO...
Mama2 - gratuluje Maksiowi wagi!!!! Ladnie mu dakesz popic, ze tak przybiera.
A u mnie nadal susza. Wieczorem musialam dopoic mojego biedaa i wypil 180 ml mieszanki, bo cyce praktycznie puste. Czarno to widze. Co mam zrobic zeby sie laktacja rozbujala. Pije harbatki, przystawiam do cycka ale jak to robic zeby byl skutek wlasciwy. Co poza tym jeszcze moge zdzialac? Jakies posoby babuni????
A na filmiku fajnie szaleje na przewijaku. Zuch, ladnie glowke trzyma i jakos nie ryczy. U mnie po 2 minutach brzucha nerwy Maksowi puszczaja ;-)

lutka
mama2
nie moge uwierzyc Maks dzis jest grzeczny !! rozdaje usmieszki na prawo i lewo , nie trzeba go nosic ...kurcze wciaz probuje go rozgrysc skad te złe zachowanie wieczorem..i jeszcze nie doszłam

u mnie na odwrót, Szymek humorzasty, no i już wiem ze od dziś nie moge go zostawic samego na nierozłozonym łozku. Podczas oliwkowania tak wysoko i długo trzymal głowkę w górze (nawet raczki wyprostował w lokciach) ze po chwili ciężki łepek przeciązył go na prawa stronę, jakbym nie byla przy nim to by spadł na podłogę :/ ale chyba mu sie spodobalo bo 3 razy powtórzył to samo.

hehe dzieciaki sie dzis zmowily :smile_move: Ola tez dzis szaleje na brzuszku :smile_move:po kapaniu z 10 minut szalala z glowa w forze :smile_move:

amama2 pochwalila Maksa i znikla pewnie nosi klocuszka mamuska Ty to miesnie bedziesz miala:smile_move:

Gunia

Po zalogowaniu w prawym górnym rogu masz pomarańczowawy napis: przeslij film -najeżdżasz na to i klikasz w przeslij plik wideo, później jeszce raz w taki sam napis i szukasz filmiku w kompie. Format chyba nieistotny, ale filmik trwający ok 1 min wgrywa się około 20 min. Powodzenia :)

Ewciaa
mama2
Dziewczyny ja nie jem tylko wrecz pochłaniam straszne ilosci jedzenia , juz zjadlam solidny obiad , kotleta ziemniaki pol czekolady iii głodna jestem:rentgen:

a ja dziś zjadłam tylko 2 należniki z dżemem.....prawie nic nie jem i nie chudne.....dziś ide na aero pierwszy raz...schudłam tylko 0,5 kg :(
A to dziwne Ewciaa. Ja juz zeszlam do 64 z 79 w 9 miesiacu ciazy. Jadlam bardzo nieregulanmie bo apetyttu nie mialam i to prawie wszystko to byly lody i slodkie.
Mysle, ze waga ruszy w dol nagle. U mnie to bylo tak skokami. Nic , nic i nagle po tygodniu minus dwa kilo. Powodzenia!
Brawo dla Zuzi, ze ladnie zniosla szszcepienie. Drobniaczek z niej. Mala slodzinka.

Ewciaa
a ja właśnie wróciłam z aero i umieram....za też czas M z moją mamą wykąpali zuzke i spała ale już nie śpi :( więc musze lecieć.....jutro będe mieć zakwasy...

Podziwiam za aero, byłam w swoim życiu 4 razy i za kazdym razem wysiadałam, meczyło mnie to strasznie i nie podobalo mi sie przez to :/

mama2
Daffodil
katja79

jeju wielkie ukłony w sytronę Kubełka:o_master::o_master: złote dziecko!!!

He he raczej odpowiednia tresura :smile_move:

ale złote tez musi byc bo gdyby nie byl to i tresura na nic by sie zdał , bo np. jakby tak zaczał płakac i zanosil sie??? albo był taki uparty jak Guni Maks ze po tylu dniach nauki tylko sie biedak zestresował a i tak skutku nie odniosła...Dzieci nam dyktuja poniekad jak je traktowac , gdyby moj sie nie zanosil tez bym go uczyla tego i tamtego a tak to musze skakac jak kwoka wokol jego humorków...
HI, hi. Co prawda to prawda.
Ale musze powiedziec ze ostatnio Maks nie zasypia przy cycku wieczorem ale takiego "przymulonego" lekko zanosze go do kolyski albo klade na poduszce kolo mnie w lozku (jak sie przeje i mu wraca mleko jak dzisiaj np) i wtedy tak sie na mnie gapi blednym wzrokiem i zasypia bez cyrkow.
Takze Mama2 - swiatelko nadziei jest!!!

lutka
jola22
mama2

ale złote tez musi byc bo gdyby nie byl to i tresura na nic by sie zdał , bo np. jakby tak zaczał płakac i zanosil sie??? albo był taki uparty jak Guni Maks ze po tylu dniach nauki tylko sie biedak zestresował a i tak skutku nie odniosła...Dzieci nam dyktuja poniekad jak je traktowac , gdyby moj sie nie zanosil tez bym go uczyla tego i tamtego a tak to musze skakac jak kwoka wokol jego humorków...

Popieram..............sama prawda.

nie ma się co oszukiwać, charakter dziecka ma największe znaczenie. Na nic zdadzą się mądre ksiązki i nauka jesli dziecko po prostu bedzie kaprysne. Szymek po kąpieli jest kladziony do łóżeczka i patrzy sobie na karuzele przez 30-1,5 h i zasypia, nie wydaje mi się zeby nauka przyniosla jakiekolwiek rezultaty gdyby nie chciał lezec tylko by się darł.
Tak ze Daffodil Ty się ciesz ze masz takie grzeczne dzieciątko :)
Poltorej godziny na karuzele!!!!!! Moj lezy gora 30 minut i nie jeczy a i tak uwazam, ze jest super cierpliwy i grzeczny. A jak ma maruda niekiedy to nawet i tyle nie wytrzyma.
Zazdroszcze Lutka super spokojnego dzieciaczka.
A co do charakteru - zupelnie sie zgadzam. Wychowanie wychowaniem ale moim zadniem dzieci rodza sie juz z okreslonym temperamentem.

lutka
Gunia

Po zalogowaniu w prawym górnym rogu masz pomarańczowawy napis: przeslij film -najeżdżasz na to i klikasz w przeslij plik wideo, później jeszce raz w taki sam napis i szukasz filmiku w kompie. Format chyba nieistotny, ale filmik trwający ok 1 min wgrywa się około 20 min. Powodzenia :)

o dzieki bo ja tez mialam problem z tym

mama2
zastanawiam sie jak go nauczyc spac w lozeczku , chodzi mi o ten jego płacz i zanoszenie...martwie sie ze to sie nie uda i bedzie spał z nami...wczsniej sie tym nie przejmowalam bo chcialam go jak bedzie ial ok 3 m-c nauczy metoda 3.5.7 ale teraz w obiczu tego zanoszenia jestem przegrana chyba z gory:(((

Mama2 - co to za metoda. Napisz mi kochana.